Skocz do zawartości
IGNORED

Najwspanialsze kolekcje płytowe.

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

Ale w jakim celu???

No przecież nie jako podstawka pod doniczkę.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Tez mam kilka pozycji na CDR-ach, lecz liczę się z tym, że trwalość tego nośnika bywa bardzo ograniczona.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ostatnio odkopałem płytę oficjalnie wydaną na cdr ( tak mi się wydaje, muszę sprawdzić) na dodatek nagrania są w formacie mp3. Nic jej nie dolega. Reszta to kopie płyt, które mam w oryginale więc do ich trwałości nie przywiązuję większej wagi ale też grają.

Właśnie sprawdziłem na pewnym portalu aukcyjnym, że tę płytę ktoś wycenia na 300 PLN:)

Jeśli o mnie chodzi, to do plików i pliczków nic nie mam. Wszystko jest dobre, jeśli porządnie zrobione. Nie muszę mieć od razu kolorowej okładeczki i płytki CD. Czasami wystarczy fachowo nagrane cokolwiek na FLACu żeby mnie zadowolić. Owszem, są wyjątki i takie płyty, które po prostu warto mieć na półce. Ale jakiegoś ołtarza z tego nie robię. Może z vinyli, ale to zupełnie inna sprawa.

Najlepsze dostepne nagrania firmy Reference Recordings oznaczne sa HRx i zapisywane w formie plikow WAV 24/176,4 na plytach DVD-R. Nie mozna ich odtworzyc na zadnym playerze cd/sacd. Odczytuje sie je na komputerze i wgrywa na twardy dysk.

Polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) się gramiaka /niezłego / ale trochę płytek z dawnych czasów trochę sobie zostawiłem...kiedyś kupowałem po 2 sztuki jak była okazja...i trochę dziewiczych się ostało....pozdr.

Ukryta Zawartość

bogfan66, ale jak? Kupowałeś kiedyś na giełdzie 2. egzemplarze czy teraz w sieci zamawiałeś po 2. sztuki. I po co tak?

Mając nadmiar gotówki kupował bym raczej różne tytuły. Jaki miałeś gramofon? Ja z kolei myślę o gramofonie.

Lubię winyle tylko odstraszają mnie ceny. A Ty po 2. takie same kupowałeś.

Głupi nie lubi się zastanawiać, lecz tylko swe zdanie przedstawić. Księga Przysłów 18,2

.....napisałem , że w dawnych czasach wystawało się nocami po płyty przed księgarniami /lata 80/90 XX w/ to wtedy w miarę możliwości nabywałem 2 sztuki.....jedna była grywana , druga zostawała na potem.......na giełdach to raczej nie kupowałem 2 sztuk /ceny!!!!!/...gramiak to był ITT z wkładką Goldring....pozdr.

.napisałem , że w dawnych czasach wystawało się nocami po płyty przed księgarniami /lata 80/90 XX w/

a, to o te bajki o wystawaniu nocami chodzi, ok;)

....to nie bajki....w tym okresie po płyty , sprzęt stało się po dwie doby.....lub zostawał PEWEX za dolce lub bony.....ja w 1982 r. stałem za swoim Zodiakiem Stereo 3 doby z dojazdem do Starachowic / dostaliśmy cynk ,że tam będą.../ , a kolega załapał się nawet na Tonsile.....to były czasy......jednak mile wspominane , bo człek był młody i jaką muzę grali...pozdr.

......a teraz moi kolesie z tamtych lat wybrzydzają , a to kable nie te ..a to i owo.....ale uszki już nie te i nie to podejście do muzyki.....

ITT nie wiem co to jest. Goldringi są natomiast najróżniejsze. Jakoś enigmatycznie o tym piszesz.

Nie można popaść w obłęd z kablami. Trzeba wszystko połączyć dobrymi jakościowo przewodami, bez egzaltacji. Kabel sam

z siebie nic nie zrobi, najwyżej pogorszy jak jest tandetny.

Masz dobre podejście do muzyki; tylko teraz nie poleć w drugą stronę i nie mów, że ten Zodiak Stereo 3 Dolby z Pewexu też się nadaje, bo liczy się tylko muzyka.

Głupi nie lubi się zastanawiać, lecz tylko swe zdanie przedstawić. Księga Przysłów 18,2

Takie trochę inne słuchanie ;)

Ukryta Zawartość

post-39340-0-79033500-1445633865_thumb.jpg

post-39340-0-75174200-1445633876_thumb.jpg

post-39340-0-69805100-1445633907_thumb.jpg

post-39340-0-84656300-1445633938_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

..po jakie ?...np. TSA , MAANAM , NIEMEN , SBB...i trochę licencji...BON JOVI , MILES DAVIS ...piszę o nówkach z normalnych placówek handlowych...

Powiem szczerze, że nie znam nikogo kto by stał po plyty 48 godzin w kolejce. Kolekcja tak wystanych płyt musi być cenna;)

...kolego jezz...to był całkiem inny kraj i inne czasy....takie były realia i nic tego nie zmieni...może trochę nie 48 godz. ....ale naprawdę trzeba było trochę postać żeby coś kupić w normalnej cenie.....potem te płytki ludzie sprzedawali z 4 krotną przebitką......owszem były giełdy i komisy....ale nie na moje ówczesne dochody...pozdr.

Znam te czasy dlatego te dwie doby do mnie nie przemawiały. Trochę trzeba było ale bez przesady i nie po wszystko. Takie SBB było wszędzie do kupienia☺

......pierwsza TSA to sobie ładnie postałem.....jeden sklep w 200.000 tys.mieście...ale się wtedy przy okazji poznawało równych ludzi....a jedynkę SBB to nabyłem dopiero w Wa-Wie w " JUNIORZE " ...pozdr.

Mówią, że kolorowe ch... grają Prawda to czy mit?

Raczej pikczerdyski grają gorzej ale kolor niekoniecznie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

po jakie płyty stało się dwie doby

Pamiętam jaka była długa kolejka do Empiku jak rzucili "Nowy Rozdział" Kombi.

Stało się może kilka godzin, ale czekało na płytę kilka dni. :)

po jakie ?...np. TSA , MAANAM , NIEMEN , SBB...i trochę licencji...BON JOVI , MILES DAVIS

Pamiętam jak w wieku 8 lat bez problemu kupowałem w księgarni płyty Skaldów i Czerwonych Gitar.

Mama dawała ciężko zarobione pieniądze.

Jak miałem 6, to ojciec kupił mi Opole 68, a tam same hity...uwielbiałem tę płytę. ;-)

opole-68-mikrofon-i-ekran-lp-1968-m-skaldowie-1739923.jpg

Przy zgaszonym świetle nie jestem wstanie określić czy kolor płyty ma wpływ na barwę dźwięków, więc wszystko jest OK ;-)

Natomiast podejrzany jest permanentny brak trzasków... Czy to jeszcze winyl ?

Najlepsze dostepne nagrania firmy Reference Recordings oznaczne sa HRx i zapisywane w formie plikow WAV 24/176,4 na plytach DVD-R. Nie mozna ich odtworzyc na zadnym playerze cd/sacd. Odczytuje sie je na komputerze i wgrywa na twardy dysk.

Polecam.

Ukryta Zawartość

A mój Teac chyba jednak by to odtworzył

Ukryta Zawartość

????

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.