Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, kostropaty napisał:

Ty podobnież masz, tak słyszałem 🙂

No mam, to fakt. Juz mam.

Wy dowiecie sie(wlaczajac Ciebie) troche pozniej.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, bubusia napisał:

No mam, to fakt. Juz mam.

Wy dowiecie sie(wlaczajac Ciebie) troche pozniej.

taaa...czegoż to takiego się dowiem, napisz, proszę 🙂

Edytowane przez kostropaty

Dowiesz sie czy istnieje. Oby nie za pozno.

Na ten moment jestes, ze tak powiem, poza percepcja. Ale i to sie zmienia.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, bubusia napisał:

Na ten moment jestes, ze tak powiem, poza percepcja. Ale i to sie zmienia

A ty go percepujesz? Musisz mieć mocny towar... 👍

29 minut temu, bubusia napisał:

Dowiesz się czy istnieje. Oby nie za późno.

Na ten moment jesteś, ze tak powiem, poza percepcją. Ale i to się zmienia.

ależ oczywiście, po śmierci 🙂

no i? mam się bać? właściwie, to nie mogę się doczekać, żeby się przekonać 🙂

2 minuty temu, kostropaty napisał:

ależ oczywiście, po śmierci 🙂

no i? mam się bać? właściwie, to nie mogę się doczekać, żeby się przekonać 🙂

Tylko nie przesadzaj, spokojnie, nic nie rob:)

Wszystko w swoim czasie:)

Edytowane przez bubusia

4 godziny temu, bubusia napisał:

Na ten moment jestes, ze tak powiem, poza percepcja

Co bierzesz, że masz tak świetną percepcję? 😀

Jako znawca tematu wiary, orientujesz się pewnie, że badania mózgu osób wierzących wykazują pewne anomalie. A im głębiej osoba wierząca, tym większe anomalie. Można całe artykuły na temat tych badań znaleźć w internecie.

Edytowane przez Mickey6
Gość

(Konto usunięte)

przez chwilę zastanawiałem się w ktorym wątku wkleić ale myślę , że ten będzie odpowiedni

film obejrzałem bomoja ślubna jako pokutę dostała wlaśnie obejrzenie tego filmu a że znam spowiednika znakomicie to zaciekawiło mnie jego zaintetresowanie tym materialem toteż z należną uwagą obejrzałem w towarzystwie żony

fabuła prosta trywialna wręcz ale wg mnie główną treścią są świadectwa (przeżycia ) konkretnych wymienionych z nazwiska ludzi ,którzy w jakiś sposób doznali miłości Boga i dzielą się tym czasem w pompatyczny przynależny z reguły neokatechumenom sposób .... a czasem treści są naprawdę głębokie choć podane prostym językiem

Z mojego doświadczenia takie przyklady działania Boga na aspekty życia przekazane przez ludzi , którzy doświadczyli tego działania przekazywane nawet w najprostszy nierzadko infantylny sposób mają większe znaczenie poznawcze niż dyskusje teologiczne

co prawda jak autorzy napisali .... scenariusz -Duch Święty ale warto to samemu ocenić

niemniej polecam bo można znależć postawy z którymi niektórzy mogą się identyfikować

https://www.youtube.com/watch?v=Zoos1qXlINM

Już jakiś czas temu pojawiła się informacja o tej katoagitce. Zmusiłem się do obejrzenia do końca.

Klasyczny nadęty propagandowy gniot dla ograniczonych umysłów.

W co najmniej dwóch przypadkach psychiatra miałby coś do powiedzenia.

Tak, na marginesie, nawet komuniści potrafili robić mniej nachalną i głupią propagandę.

Edytowane przez argus

No cóż - wyjątkowo rzadko pojawia się coś,co aż w takim stopniu obraża inteligencję widza.

Zatem, nie bez powodu nakazuje się oglądanie tego g****a jako pokutę.

Nawet w (nie)pokalanowie.

czekałem kiedy z tym wyjedzie.....

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

wycie w piekle

Na wycie tam nic nie poradzimy.....a że echo tego wycia słychać tu to po wielu wpisach słychać.....   🙂

12 godzin temu, slawek.xm napisał:

zastanawiałem się w ktorym wątku wkleić

Ja już to niżej w trzecim, a może czwartym wklejam.....wszędzie doskonale pasuje i ciekawe czy obrazi czyjąś inteligencję.... 

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość

(Konto usunięte)
52 minuty temu, argus napisał:

No cóż - wyjątkowo rzadko pojawia się coś,co aż w takim stopniu obraża inteligencję widza.

Zatem, nie bez powodu nakazuje się oglądanie tego g****a jako pokutę.

Nawet w (nie)pokalanowie.

nie znasz ani mojej żony ani jej spowiednika 

poza tym ja nie znam żadnego innego który jako pokutę dawałby oglądanie filmów 🙂

a Niepokalanów jest ziemią świętą samo stąpanie po niej jest łaską i doświadczyło tego wielu np mój kolega Jerzyk z Kaszub który został uzdrowiony z raka

Czasami zazdroszczę ludziom wiary w cuda i rozliczne bóstwa, gdzie Świat jest taki poukładany. Przynajmniej nie mają takich stanów depresyjnych związanych z działalnością ludzkości jakie mi się czasami zdarzają.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Maju napisał:

Na wycie tam nic nie poradzimy.....a że echo tego wycia słychać tu to po wielu wpisach słychać..... 

takie świadectwa i obnażanie zła pokazywanie jego natury doprowadza zło do najwyższej wścieklości bo ono chce by nikt w nie nie wierzył o nim nie mówił by mogło działać tak by człowiek nie mial świadomości jego pochodzenia osobowości i celu

Od 2000 lat nic się nie zmieniło ...

Ponad 2000 lat temu Seneka Modszy pisał. " Religia jest dla ludu, dla medrcow fałszem , a dla władców jest po prostu użyteczna " . I tej prawdy nikt nie obali, nikt.

41 minut temu, slawek.xm napisał:

a Niepokalanów jest ziemią świętą samo stąpanie po niej jest łaską i doświadczyło tego wielu np mój kolega Jerzyk z Kaszub który został uzdrowiony z raka

sławek.xm. przecie Ty mądry, techniczny i ogarnięty osobnik. Naprawdę w to wierzysz? Ja nie wierzę, ze to czytam. 

Rozumiem ślepą wiarę ludów słowiańskich, które z dziada pradziada.., ale dziś w dobie nauki XXI wieku!?

ps. ale nie podejmuję się dyskusji, róbta co chceta 😉 

Powodzenia, 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, piano napisał:

sławek.xm. przecie Ty mądry, techniczny i ogarnięty osobnik. Naprawdę w to wierzysz? Ja nie wierzę, ze to czytam. 

Rozumiem ślepą wiarę ludów słowiańskich, które z dziada pradziada.., ale dziś w dobie nauki XXI wieku!?

ps. ale nie podejmuję się dyskusji, róbta co chceta 😉 

Powodzenia, 

akurat to uzdrowienie to nie jest kwestia wiary tylko fakt medyczny

częstował mnie tabaką kiedy był zdrowy częstował kiedy szykował się na rychłą śmierć i częstuje teraz kiedy lekarze stwierdzili ze jest zupełnie zdrów

ja i on podchodzimy do tych faktów spokojnie bo jest to dla nas zwykłe działanie Boga wśród ludzi którzy wierzą i dzięki modlitwie i łasce dostają to o co proszą

ale jego rodzina przeżyła to wszystko bardzo

zresztą odkąd powstało Światowe Centrum Modlitwy o Pokój  dokumentacja świadectw i cudów wyproszonych przez NMP rośnie szybko

tu wywiad z przed 3 lat  który wyjaśnia genezę

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

powinno być słynne na cały świat...jest?

5 minut temu, slawek.xm napisał:

zresztą odkąd powstało Światowe Centrum Modlitwy o Pokój  dokumentacja świadectw i cudów wyproszonych przez NMP rośnie szybko

no widać...tyle pokoju wokół...

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

Faktem medycznym jest krucha równowaga w każdym żywym organizmie. W każdym z nas ciągle tworzą się komórki nowotworowe, którymi zajmuje się nasz "system naprawczy". Zwykle radzi sobie z nimi i pozostajemy zdrowi, ale jakiś czynnik typu osłabienie zdolności ochronnej może sprawić, że nowotwór się wymyka spod kontroli. Może też być sytuacja, że ów "system naprawczy" zyskuje na siłę i potrafi zwalczyć nowotwór, który przez pewien czas był na wygranej pozycji. Do dziś nie poznano wszystkich tajników systemu immunologicznego, ale nauka jest na dobrej drodze do rozwikłania zasady takich "cudów".

Gość

(Konto usunięte)

każdy z nas ma prawo do własnej interpretacji cudu wiary Boga i wszystkiego co wymyka się rozumowemu poznaniu

ale w momencie kiedy tych małych znaczków i większych znaków dostaje się bardzo wiele to rozumny człowiek potrafi wyciągnąć odpowiednie wnioski

zresztą dojrzała miłość , czy wiara to nie jest uczucie tylko czysty akt woli bo trudności i "czas pustyni" mogą pojawić się zawsze

podobnie jak w małżeństwie ale czy to znaczy , że w każdym takim przypadku należy się rozstać czy rozwiązywać problemy co jeszcze bardziej zbliża i umacnia....

8 minut temu, slawek.xm napisał:

każdy z nas ma prawo do własnej interpretacji cudu wiary Boga i wszystkiego co wymyka się rozumowemu poznaniu

ale w momencie kiedy tych małych znaczków i większych znaków dostaje się bardzo wiele to rozumny człowiek potrafi wyciągnąć odpowiednie wnioski

Oczywiście, nikt nie jest alfą i omegą. Można nazywać bogiem wszystko, co wymyka się naszemu poznaniu.

Jeśli tych "małych i większych znaczków" jest dużo, może to znaczyć, że do bycia omnibusem daleka droga...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.