Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.04.2022 o 14:45, bubusia napisał:

Dowiesz sie czy istnieje. Oby nie za pozno.

Na ten moment jestes, ze tak powiem, poza percepcja. Ale i to sie zmienia.

Nie , nie , nie - poza percepcją będzie wówczas ,  gdy już umrze , o czym wspomina Pismo Święte.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 23031970
Edycja

Piotr

14 godzin temu, jamelo napisał:

Czasami zazdroszczę ludziom wiary w cuda i rozliczne bóstwa, gdzie Świat jest taki poukładany. Przynajmniej nie mają takich stanów depresyjnych związanych z działalnością ludzkości jakie mi się czasami zdarzają.

Niepotrzebnie im zazdrościsz,  ponieważ ludzie wierzący również cierpią,  chorują i ostatecznie umierają - serdeczności 😉

Ukryta Zawartość

Screenshot_20220424-023137_Samsung Internet.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

W dniu 20.04.2022 o 08:54, kostropaty napisał:

a takie rzeczy to po śmierci 😄

🙂 żyli ludzie przed tysiącem lat którzy odkryli prawdy o człowieku .jego psychice i zachowaniach i nie po śmierci ale ludzi  podczas życia .

I nie byli to np. Jezus .Ale Ja nie jestem Tu po to aby te wiedze propagować.

Temat brzmi "Czy Bóg istnieje " wiec według mnie tak i to nie jeden a wielu Bogów istnieje .

Teoria Darwina nie broni sie .Najnowsze  badania wskazują na inteligencje która stwarza życie ,To właśnie Bogowie .Bogowie opisywani w najdawniejszych przekazach .Ten z Bibli różni sie jedynie tym iż zażądał dla siebie pierszeństwa przed innymi Bogami jasno dając do zrozumienia iż nie jest jedynym Bogiem .

Osoby wierzące w to iż życie powstało w wyniku ewolucji są ograniczeni w kwesti docierania do nich wiedzy .I niech tacy pozostaną ,wiedza jest nie dla nich.

Godzinę temu, atmeg napisał:

Temat brzmi "Czy Bóg istnieje " wiec według mnie tak i to nie jeden a wielu Bogów istnieje

bogowie jako przybysze z kosmosu, tak?

a nie smutny pan z brodą siedzący w chmurach i patrzący, czy aby nie cudzołożysz?

10 minut temu, kostropaty napisał:

bogowie jako przybysze z kosmosu, tak?

a nie smutny pan z brodą siedzący w chmurach i patrzący, czy aby nie cudzołożysz?

No z grubsza tak .napewno nie interesuje ich z kim i z iloma sie spotykasz.Nie ten punkt postrzegania .Zpewnością są zainteresowani ale innymi cechami ludzi.

1 minutę temu, kostropaty napisał:

ale testują nas, czy zostawili samopas?

Nie testują Nas ,napewno nie tak jak Ty Mnie :)

Oni sa Bogami i wiedza tak wiele ze niemusza nas testowac .Są bardziej obserwatorami .

Mogą mieć zupelnie inne spektrum uczuć jesli je mają i tak dalej .

Ty kostropaty chcesz ze mną pogadać ?

:) bardziej szukasz czym we mnie uderzyc ...no szukaj

jestem tu znany z tego iz Nienawidze Niemcow i Ruskich i przepowiadalem problemy z tymi krajami zwiazane za co bylem banowany i niestety moje przepowiednie sprawdzily sie .jestem tez znawcą tajemnic kosmosu oraz życia 🙂 no jest czym Mi przywalić .

Tak sie przedstawiłem aa znam sie na elektronice i mechanice ponad przecietnosc .

I na muzyce tez sie znam 🙂

Teraz kostropaty wiesz kogo podrywasz.

10 minut temu, kostropaty napisał:

no dużo to bardziej prawdopodobne niż pan w chmurach 🙂

dobrze, że dają nam spokój, sami potrafimy się unicestwić 🙂

istnieją pogłoski iż zadbają aby ludzkość nie zabiła sie sama .ale to tylko pogłoski z niesprawdzonych zródeł.

4 minuty temu, atmeg napisał:

Ruskich i przepowiadalem problemy

do tych wniosków można dojść znając stosunki wschód - zachód na przestrzeni ost, stulecia. Przepowiednie, szklana kula i nadprzyrodzone, to cechy rodem z czasów wczesnosłowiańskich. 

2 godziny temu, atmeg napisał:

Temat brzmi "Czy Bóg istnieje " wiec według mnie tak i to nie jeden a wielu Bogów istnieje .

papier przyjmie, kupi niewielu. 

Ale ale ,muzyka ,skad ludzie dostali umiejetność slyszenia i tworzenia muzyki ,czegoś co niczemu nie służy ,to nie toporek zelazny do rabania drewna ?

ślad po bogach?

8 minut temu, piano napisał:

do tych wniosków można dojść znając stosunki wschód - zachód na przestrzeni ost, stulecia. Przepowiednie, szklana kula i nadprzyrodzone, to cechy rodem z czasów wczesnosłowiańskich. 

papier przyjmie, kupi niewielu. 

No witaj ,fajnie że jesteś tu .

--------------------

Gościu pisze tu o kupowaniu inaczej łykaniu itp ,znamy te okreslenia .Kto tu co kupuje :)

Tu nikt nieczego nie sprzedaje zebys kupowal albo odmawial kupowania .

Chcesz byc niemieco ruskim wyznawcom ,ja ci nie bronie 🙂

W dniu 23.04.2022 o 12:22, argus napisał:

Od 2000 lat nic się nie zmieniło ...

Ponad 2000 lat temu Seneka Modszy pisał. " Religia jest dla ludu, dla medrcow fałszem , a dla władców jest po prostu użyteczna " . I tej prawdy nikt nie obali, nikt.

tak twierdzą komuniści ,tak twierdzili Hitlerowcy i tak dalej ,tak dziś twierdzą ludzie którzy nie szanują podstawowych pojeć etycznych i chcą aby świat był zdominowany brakiem uczuc i wartości .Na szczęście pomimo tej dokrynacji ludzie wiedzą czym jest dobro a czym jest zło .

To dla tego coraz wiecej panstw pomaga Ukrainie w walce z złem chociaż Niemcy wielkie zlo europejskie wspiera Putina ,skad to zlo w Niemczech i w Rosji ,skad oni chca wojen i zabijania ? Ja wiem ....Ale przegrają tak jak przegrywali wcześniej .

To moja odpowiedz do dziwnego typa o nicku argus

O jakiej prawdzie on pierdzieli ? że pokazal sie tu od bardzo zlej strony?

jest tu wielu ludzi wierzacych gleboko w komunizm i faszyzm , beda zwalczac osoby odwolujce sie  do wartoci ponadczasowych takich jak Miolosc , humanitaryzm ,wybaczenie ,pokuj ,rozwoj .

Ich jezykiem jest zwalczenie kosciola i zabijanie ,pozwolenie dla zabijania .Tym ich rozpoznacie .

12 godzin temu, atmeg napisał:

Ich jezykiem jest zwalczenie kosciola i zabijanie ,pozwolenie dla zabijania .Tym ich rozpoznacie .

yyy, a którego kościoła?

13 godzin temu, atmeg napisał:

Teraz kostropaty wiesz kogo podrywasz

wybacz, ale w tym tygodniu jestem heteroseksualny 🙂

Boga nie ma . A w każdym razie nie stworzył życia na ziemi . Japończycy to już zbadali i mają dowody .

I co teraz ? Kościoły , bożnice , meczety itp - do likwidacji .🤣

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Gość

(Konto usunięte)

"Fundamentalne odkrycie. Wszystkie żyjące organizmy, zaludniające jedyną w Układzie Słonecznym planetę, na której rozwinęło się bujne życie, mogły powstać dzięki zupełnemu przypadkowi."

""Przypadek, to Bóg przechadzający się incognito"

AE

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

mogły powstać dzięki zupełnemu przypadkowi."

Wszystko dzieje się dzięki przypadkom i zabiegom okoliczności. Gdyby istniał jakiś bóg, byłyby to jego imiona.

15 godzin temu, slawek.xm napisał:

"Fundamentalne odkrycie. Wszystkie żyjące organizmy, zaludniające jedyną w Układzie Słonecznym planetę, na której rozwinęło się bujne życie, mogły powstać dzięki zupełnemu przypadkowi."

""Przypadek, to Bóg przechadzający się incognito"

AE

Skoro już nawet ateista Albert Einstein, człowiek, któremu "nie odpowiadała koncepcja Boga osobowego, a religie teistyczne uważał za niższy rodzaj religijności. Twierdził, że są one jedynie odpowiedzią na naturalne lub społeczne ludzkie potrzeby i to nie te najwyższe." 

użył wyrazu "bóg", to tak musi być!

Katolicyzm kradnie i wyciera sobie mordę wszystkim! Od zabrania tożsamości Horusowi by wymyślić sobie Jezusa i zrobić mu urodziny w kradzione Saturnalia aż po przywłaszczanie sobie do swoich banialuk, cytatów osób, które nigdy w owe banialuki nie wierzyły.

Zresztą to już wszystko było tu pisane. Ale nie dociera. 

Edytowane przez Mickey6
9 minut temu, MSki napisał:

To trzeba przeżyć, żeby zrozumieć. Nie da się wymyślić takiej energii i takiego dobra, czy takiego szczęścia, jakie na ciebie spływa

srogie piguły, milordzie 🙂

Kochani pamiętajcie!!

"Nikt, kto ma zgniecione jądra lub odcięty członek, nie wejdzie do zgromadzenia Pana."                                          (Księga Powtórzonego Prawa 23:2)

Uważajcie na siebie bo widzicie co będzie!

Edytowane przez Mickey6
W dniu 30.04.2022 o 08:16, kostropaty napisał:

samo działanie mózgu jest niesamowite...

wystarczą niewielkie ilości substancji psychoaktywnych, aby zobaczyć cały panteon bogów 🙂

A ty nic nie widzisz poza seksem i pieniedzmi i tak chcesz postrzegać świat.I jeszcze smiesz to narzucać Innym.

AAAA dla cześci osób bogiem jest komunistyczna partia i dążenie do komunistyczno-niemieckiej  Europy .

Oni nie zgądzą sie nigdy z tym że istnieje coś ważniejszego .

kostropaty- uważa że Bogowie powinni Jemu Jedynemu Udowodnić swoje istnienie .Ale żart .Bo jak nie udowodnią Jemu to nie istnieją .

7 minut temu, atmeg napisał:

A ty nic nie widzisz poza seksem i pieniedzmi i tak chcesz postrzegać świat.I jeszcze smiesz to narzucać Innym.

AAAA dla cześci osób bogiem jest komunistyczna partia i dążenie do komunistyczno-niemieckiej  Europy .

Oni nie zgądzą sie nigdy z tym że istnieje coś ważniejszego .

Człowiek jest podatny na wiele zewnętrznych czynników uwarunkowań, jak za tym można wymagać od niego żeby był constans i wzorzem długości z Sevr jak jest istotą niestabilną zarówno fizycznie jak i duchowo zmieniającą się w czasie

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Godzinę temu, ASURA napisał:

Człowiek jest podatny na wiele zewnętrznych czynników uwarunkowań, jak za tym można wymagać od niego żeby był constans i wzorzem długości z Sevr jak jest istotą niestabilną zarówno fizycznie jak i duchowo zmieniającą się w czasie

Masz racje w 100% .Ale to dotyczy tak zwanego funcjonowania człowieka w spoleczestwie .

Natomiast są ludzie i byli wielcy badający świat i swój umysł też i przekazali wiedze .I ta wiedza sprawdza sie współcześnie choć była zdobyta tysiace lat temu.

Zwykły człowiek latajacy za sukcesem nie jest odbiorcą dla treści dotyczących np. powstania życia ,albo cech świadomości i tak dalej .Zwykły człowiek chce jedynie być zaspokojony w swoich żądzach .I goni za ich zaspakajaniem jak niewolnik , jak kon w kieracie 

-----------------------------------

Tak na sierio to świat ,formy życia ,formy bytu są tak różnorodne i zaawansowane że długo ich naukowcy mając przed nosem nie znajdą .

A ktoś to stworzył bo samo sie nie zrobiło .

------------------------

Udowodnij swoje istnienie ......ta kie proste zadanie .

Edytowane przez atmeg
32 minuty temu, atmeg napisał:

dziękuję bardzo za niezwykle chybioną analizę mojej osoby 🙂

gdzie ja narzucam cokolwiek komukolwiek?

wyśmiewam koncepcję boga w ujęciu kościołów i nie zgadzam się z nią

mam do tego prawo? mam 🙂

37 minut temu, atmeg napisał:

dla cześci osób bogiem jest komunistyczna partia i dążenie do komunistyczno-niemieckiej  Europy

a dla innych na przykład alkohol... i czego to dowodzi?

37 minut temu, atmeg napisał:

Oni nie zgądzą sie nigdy z tym że istnieje coś ważniejszego

a cóż to takiego ważniejszego istnieje?

jeśli masz na myśli kulturę i sztukę, to się zgadzam 🙂

38 minut temu, atmeg napisał:

kostropaty- uważa że Bogowie powinni Jemu Jedynemu Udowodnić swoje istnienie .Ale żart .Bo jak nie udowodnią Jemu to nie istnieją .

jak już jakiś mi się ukaże, to dam znać...na razie siedzą cicho 🙂

26 minut temu, atmeg napisał:

Zwykły człowiek latajacy za sukcesem nie jest odbiorcą dla treści dotyczących np. powstania życia

to jak to życie powstało, wytłumacz, proszę 🙂

Godzinę temu, kostropaty napisał:

dziękuję bardzo za niezwykle chybioną analizę mojej osoby 🙂

gdzie ja narzucam cokolwiek komukolwiek?

wyśmiewam koncepcję boga w ujęciu kościołów i nie zgadzam się z nią

mam do tego prawo? mam 🙂

a dla innych na przykład alkohol... i czego to dowodzi?

a cóż to takiego ważniejszego istnieje?

jeśli masz na myśli kulturę i sztukę, to się zgadzam 🙂

Nie bież tego do siebie ,to co napisałem nie jest twoim obrazem tylko moim wpisem .

zgadza sie ?

Tak samo twoje wyobrażenia o np. bogach nie są prawdą a jedynie twoimi myslami.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.