Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, soundchaser napisał:

Bo Bóg jest taki miłosierny, że zaprowadzi Putina do nieba?
I jednocześnie sprawiedliwy?

Przestań...

tak to jest właśnie ten dylemat o którym piszę i jest on poważny

Bóg ukochał swoje stworzenie miłością nieskończoną

zarówno Putina , który zrucając bomby morduje dzieciaki jak i te mordowane dzieciaki

Każdy z nas dopominałby się surowej kary piekła i tortur dla agresora ....z  ludzkiego punktu widzenia

dlatego np brak jednoznacznego potępienia Putina przez papieża doprowadza nas ludzi do szału

ale papież myśli bardziej kategoriami bożymi niż ludzkimi dlatego nikt lub prawie nikt go nie rozumie

Papież wie ,że grzesznik choćby najwiekszy może nawrócić się w jednej chwili więc z bożego punktu widzenia warto czekać

"w niebie większa będzie radość z jednego grzesznika, który się nawraca, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy nie potrzebują nawrócenia” Ł15, 7

9 minut temu, slawek.xm napisał:

Bóg ukochał swoje stworzenie miłością nieskończoną

zarówno Putina , który zrucając bomby morduje dzieciaki jak i te mordowane dzieciaki

Doprawdy wspaniały Stwórca.

11 minut temu, slawek.xm napisał:

Papież wie ,że grzesznik choćby najwiekszy może nawrócić się w jednej chwili więc z bożego punktu widzenia warto czekać

To niech się nawróci, zanim doprowadzi do 3 wojny światowej.
Módl się za to, a być może Twoja modlitwa będzie wysłuchana.

Na zbawienie nie możemy zasłużyć ani pokutą ani dobrymi uczynkami ani modlitwą bo wszystko to jest niczym wobec mocy i milosierdzia Boga
zbawienie otrzymujemy tylko dzięki łasce... i to jest ważny niepodważalny fakt

Że tak powiem ciągle liczymy na czyjąś łaskę i miłosierdzie, na coś musimy zasłużyć.
Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, TomekL3 napisał:

Że tak powiem ciągle liczymy na czyjąś łaskę i miłosierdzie, na coś musimy zasłużyć.

Wystarczy , że tej łaski naprawdę zapragniesz całym swym jestestwem i uwierzysz w to , że tylko ta łaska jest wszystkim czego potrzebujesz.

17 godzin temu, Bartik napisał:

Adam z Ewą być może myśleli podobnie i dlatego chcieli żyć bez Boga ,po swojemu . 

No to mamy co mamy.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Gość

(Konto usunięte)

Naukowo rzecz ujmując jest to jeden z przejawów apostolstwa świeckich.

"Apostolstwo świeckich nie powstaje z mandatu hierarchii kościelnej, z doraźnych potrzeb, lecz istnieje na mocy wewnętrznego i nadprzyrodzonego powołania zainicjowanego chrztem świętym. Jest ono częścią powołania chrześcijańskiego jako takiego. Podstawą tej apostolskiej działalności jest powszechne kapłaństwo wiernych."

Edytowane przez slawek.xm

W takim razie ja też jestem apostołem.

Musze to sobie wstawić do stopki.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
51 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ty dyktujesz Bogu jego wybory?

Śmieszna jest ta twoja uzurpacja. Śmieszna i bezczelna.

Logika nie jest twoją mocną stroną.

Sam fakt chrztu nie zapewnia łaski zbawienia a tym bardziej nie czyni z demona apostoła.

Z drugiej strony Iz 55, 8-9 a z mordercy Szaweł stał się św Pawłem toteż dla ciebie też jest szansa ....choć z ludzkiego punktu widzenia... nikła 🙂

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

Logika nie jest twoją mocną stroną.

Sam fakt chrztu nie zapewnia łaski zbawienia a tym bardziej nie czyni z demona apostoła.

tu też na bakier...

W dniu 26.07.2024 o 20:59, slawek.xm napisał:

Nie brałeś pod uwagę takiego faktu ,że w stworzeniu człowieka najważniejsze jest tchnienie życia ?

Oraz to ,że na obraz i podobienstwo Boga?

To czy jego ciało powstało z czystej próżni poddanej działaniu pól grawitacyjnych

czy zostało ulepione z gliny żebra czy ugotowane w kociołku  nie ma żadnego znaczenia ?

Ludzie pierwotni mieli okreslone granice percepcji i opis stworzenia jest przystępny jasny ale symboliczy

Nie ma znaczenia czy zeżarli owoc, pomaranczę jabłko śliwkę czy nic nie zjedli

ważne ,ze sprzeciwili się swemu Stwórcy przez co stracili nieśmiertelność ... liczy siuę sam fakt nieposłuszeństwa a jak go przedstawimy nie na to dla myślącego człowieka znaczenia

podobnie wąż , może to była cobra a może pyton a może tylko zły duch lub jego zwykły podszept jakiego codziennie doświadczamy?

Nie jest to ważne , ważny jest akt woli uznanie podszeptu diabła za dobrą monetę i podążenie za jego radą mimo wiedzy ,ze przyniesie to opłakanae skutki

Dziś też mamy Dekalog a jednak wielu ludzi ulega podszeptom diabła i wybiera akty zła mimo ,że dokładnie wiedzą ,że czynią źle i jak dobre postępowanie powinno wyglądać.

Opis pierwszego grzechu to czysta symbolika , bardzo głęboka, przerażająca i trafiająca do wszystkich od dziecka do staruszka ...ale jednak tylko symbolika

jak przypowieści Jezusa....

Poproszę o konkretne przykłady z linkami odkryć archeologicznych o których piszesz ?

Na przykład z Księgi Daniela wynika, że ostatnim władcą Babilonu przed zdobyciem miasta przez Persów był Belszazar, nazywany też Baltazarem (Daniela 5:1-30, Bp, BT). Ponieważ wyglądało na to, iż żadne źródło oprócz Biblii nie wspomina o Belszazarze, zarzucono jej, że się myli, bo nikogo takiego w ogóle nie było. Jednakże w XIX wieku znaleziono w ruinach na południu Iraku sporo niewielkich cylindrów zapisanych pismem klinowym. Okazało się, iż zawierają między innymi modlitwę o zdrowie najstarszego syna Nabonida, króla Babilonu. Jak miał na imię ten potomek władcy? Belszazar.

Taki przykład pierwszy z brzegu, proszę. 

W dniu 26.07.2024 o 00:49, 23031970 napisał:

Z całą pewnością ,  inaczej Bóg nie zadałby sobie tyle trudu , aby to wszystko stworzyć 🙂

PS

Cierpliwości Atmeg , Bóg w wyznaczonym  czasie zajmie się swoim stworzeniem , najprawdopodobniej w przeciągu najbliższych 5-10  lat .

Chech  ,tego nie wiem .

Ale wiem coś innego ...Od mojego wpisu ,takich tam prostych wypowiedzi jednego wieczora  w 15 min zrobił sie tamat na wiele godzin dyskusji  .Było ich ,wpisów ponad 50... 

Ja mam wiare że to nie ewolucja  lecz świadome działanie innych istot stworzyło rzycie  .....Czyli że tak zwany bóg istnieje .

Tu uwaga . Atmeg został Ateistą mając około 9 lat  i wyzbył sie Ateizmu mając około 17 lat .

To wszystko odbyło sie nie za namową ,agitacją tylko z powodu własnych moich obserwacji świata i ludzi .

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Bartik napisał:

Na przykład z Księgi Daniela wynika, że ostatnim władcą Babilonu przed zdobyciem miasta przez Persów był Belszazar, nazywany też Baltazarem (Daniela 5:1-30, Bp, BT). Ponieważ wyglądało na to, iż żadne źródło oprócz Biblii nie wspomina o Belszazarze, zarzucono jej, że się myli, bo nikogo takiego w ogóle nie było. Jednakże w XIX wieku znaleziono w ruinach na południu Iraku sporo niewielkich cylindrów zapisanych pismem klinowym. Okazało się, iż zawierają między innymi modlitwę o zdrowie najstarszego syna Nabonida, króla Babilonu. Jak miał na imię ten potomek władcy? Belszazar.

Taki przykład pierwszy z brzegu, proszę. 

ok , ale czy to jest jakiś dowód na to, że Bóg ulepił Adama z błota/gliny/pyłu/prochu?

Historia Narodu Wybranego wpisana jest w dzieje świata , nie może być inaczej i zarysy historyczne bądź wydarzenia są w Biblii w wielu miejscach

wiele też wydarzeń opisanych w Biblii cały czas czeka na naukowe potwierdzenie

ale Koledzy chyba nie po to czytamy Biblię by uczyć się na pamięć daty walki Dawida z Goliatem , czy sytuacji politycznej plemion koczowniczych w momencie rozpierdzielenia przez Mojżesza tablic z Dekalogiem ?

Czy historia Hioba to jego duchowe zmagania z Bogiem i własnymi słabościami czy ważniejsza jest data połkniecia i wyplucia , do jakiego gatunku należała rybka i kiedy się urodzili zmarli Hiob jego rodzina i biedny wieloryb 🙂

Naprawdę bądźmy poważni

zresztą uważajcie sobie co chcecie ale darujcie sobie przekonywanie mnie w tej sprawie

Ja jestem osobą która nie przyjmuje  wprost teksty biblijne ,jeśli chodzi o pochodzenie Życia to myśle że w Bibli jest bardzo mało o tym ,i ściema generalnie .Biblia to nie jest dążenie do prawdy lecz nauka jak budować uległe społeczeństwo . 

A nie otym gadamy .

Edytowane przez atmeg
2 minuty temu, atmeg napisał:

Biblia to nie jest dążenie do prawdy lecz nauka jak budować uległe społeczeństwo . 

Wyjątkowo się z Tobą zgadzam.

Ale - generalnie - to się tyczy każdej religii.

Mnie kręci jak działa życie ,jakie głębokie tajemnice Ma  , jak zakorzenione  jest w Kosmosie .Czy Życie wykorzystuje emanacje energi?  Wiemy że tak  .Istoty Żywe umieją korzystać z kosmicznych energii i to bardzo dobrze wykorzystywać te kosmiczne energie  .wiemy o Tym .

Godzinę temu, argus napisał:

Wyjątkowo się z Tobą zgadzam.

Ale - generalnie - to się tyczy każdej religii.

Spoko ,nie oznacza to że jesteś Moim kolegą .

Ustalmy że sie nie lubimy . I bedzie OK .

Bedziemy mogli rozmawiać z Sobą z dystansem  ,super.

Nie tyle  nie lubimy co mamy inne spojrzenie  ,inne wnioski i tak dalej . 

==============

czas na muzyke  od Atmega ....

Zara podłanczam sluchafony i szukam ale już wiem co zapodam 

Edytowane przez atmeg

Jeśli widzicie Moje wpisy na tym zacnym forum .Pamiętajcie że Atmeg jest tu tylko dla muzyki ....

Toto Cutugno - Vivo

Myśle że nie musze  tłumaczyć jak wspaniała jest ta Muzyka 

Czy nasze odczuwanie muzyki jest śladem Boga  ? Znakiem Palca Boga  ? Wiele wskazuje na to że właśnie jest Tym .

Edytowane przez atmeg

----------------------------

Czy widzicie to że  wszelkie złe systemy sprawowania władzy nad Ludzmi nienawidzą Muzyki? 

Absolutnie wszystkie ,albo jak Hitlerowcy wybierają jedynie  jedne prawilne ....i nienawidzą innej muzyki? 

A Muzyka to Wolność przedstawiona lepiej niż słowa .Lepiej niż ideologie 

-----------

Co nas łączy z Bogami ? Miedzy innymi właśnie muzyka  ,wibracje  ...

Jesli myślicie że zostaliśmy Sami bez żadnego kontaktu z tymi co nas stworzyli to sie mylicie  .....

Dostaliśmy muzyke  .Dostaliśmy medytacje  . Nie jesteśmy pozbawieni kontaktu z stwórcami . 

Boski Bach zupełnie oderwany od parszywych Niemców . Kiedy on to tworzył Niemcy jeszcze nie byli mordercami Europy .

Ciekawe pytanie ,dlaczego Bóg opuscił Niemców ?

Edytowane przez atmeg

dlaczego na dziś rezim Putina nie tworzy muzyki ? Dlaczego jest pozbawiony Boskiej muzyki ? 

Odpowiedz jest prosta , Putin tak jak Hiltler  pozbył sie Boga  ,mysli ze jesli żyje bez Boga to ma racje  a tymczasem jest jedynie mordercą pozbawionym Boskiej energi 

==========================

Co tylko czytacie ? Pisac jaki To Atmeg jest głupi 🙂

Edytowane przez atmeg

==========================

Muzyka  to jest jeden z darów od Boga  . Wibracje życia  ....

Dowód na istnienie Boga  to miedzy innymi muzyka .

Te wibracje które nas unoszą w tajemniczy sposób . 

mogą dla przykladu być te wibracje ...mogą być inne ...

Ale te wibracje z tego filmu sa wspaniałe  ......

----------

coś dotarło do mnie  ,jesli Ja Atmeg jestem w formie to boicie sie mnie  ,

Edytowane przez atmeg
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.