Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

(...)

Skąd ta pewność, że niewierzący ląduje z automatu w piekle? Skad ta pewność w ferowaniu wyroków?

A może to tylko do głosu dochodzi Twój spaczony obraz wiary katolickiej?

Jednak tak, masz kompletnie wypaczony obraz wiary i religii katolickiej.

Czy czasem Kolega nie myli dwóch rzeczy?

Jedna jest oficjalna nauka KK a drugą niezależna od oficjalnego stanowiska próba interpretacji czy wręcz odczytania boskich zamiarów?

Odnosnie potępienia to zamiast własnych wyobrażeń wolałbym powolanie się na oficjalne stanowisko KK. Z tegoco pamietam z dyskusji jest ono dość daleko idące w ograniczeniu kręgu osób doznających zbawienia wiecznego.

Z drugiej strony mamy pochodzącą ze średniowiecza ale uniwersalna i nadal aktualną (można powiedzieć wiecznie aktualna i uniwersalną) myśl Mistrza Eckharta który twierdził (ujmując ogólnie), że zbawienia wiecznego doświadczą wszyscy.

Jestem Europejczykiem.

Widocznie nie chcesz zyc wiecznie..

Rozmawiales z Nim i poznales Go, ze tak bluznisz?

On nic nie musi.. Bedzie chcial to zrobi porzadek 123..

a ty pogadales przy piwe czy w wyobrazni ze tak pieprzysz.Jutro zrezygnuj z jego uslug to zobaczysz jak przyleci żebrac o troche ....milosci.Sprawdzone....

wstan z kolan i zacznji sie domagac ....albo spław go wisla bo generalnie juz nic nie moze..

zyciem wiecznym to baw babcie swa smyrajac ją za uszkiem.

Edytowane przez muls

Czy czasem Kolega nie myli dwóch rzeczy?

Jedna jest oficjalna nauka KK a drugą niezależna od oficjalnego stanowiska próba interpretacji....

Z tego ile wiem nie myli i jest bliskie temu co na ten temat mówi KK.

Odnosnie potępienia to zamiast własnych wyobrażeń wolałbym powolanie się na oficjalne stanowisko KK. Z tegoco pamietam z dyskusji jest ono dość daleko idące w ograniczeniu kręgu osób doznających zbawienia wiecznego.

Sądzisz że KK uzurpuje sobie prawo do wyznaczania granic dla Miłosierdzia Bożego?

....myśl Mistrza Eckharta który twierdził (ujmując ogólnie), że zbawienia wiecznego doświadczą wszyscy.

Nawet ci którzy świadomie odrzucają Boga i jego miłosierdzie - a gdzie tu wolność człowieka czy jego wolna wola?

Jak ktoś nie chce to co?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

To trudno, i tak zostanie zbawiony.

Czy czasem warunkiem zbawienia nie jest przyjęcie chrztu? A może coś jeszcze?

Nie wiem, nie znam się, wielebny jacuś może wyjaśni.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Rambo, przyjrzyj się uważnie sobie. A jak coś wartościowego pominąłem to przypomnij te treści.

Zasmucasz mnie .... a kto wkleił rozwiązanie free energy ? Mogę nawet wytłumaczyć jak to działa .... tyle, że mam obawy aby nie przeszło ono na stronę ciemnej mocy ;)

A kto pierwszy na naszym forum ujawnił próbę zamachu na życie Tomka ?

Jeszcze wiele rzeczy ujawnię o kosmitach :).

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Prawda wymaga ofiar!

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Czy Bóg istnieje?

Zapewne tak.

Gdyby nie istniał, to jeden facet z drugim najwyżej daliby sobie po pysku za użycie cudzej kobitki.

Gdyby nie istniał, to najwyżej kobitki podrapałyby się podczas sprzeczki której dzieci są naj.

A jednak istnieje, na prawdę istnieje.

To On jest przyczyną największych zbrodni ludobójstwa od początków ludzkości do dziś. Ludzie tę przyczynę zwą " miłością boską ".

W.

Ale wierzę w Absolut!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

<br />To On jest przyczyną największych zbrodni ludobójstwa od początków ludzkości do dziś. Ludzie tę przyczynę zwą " miłością boską ".<br />

Na miłość boską!

To On jest przyczyną największych zbrodni ludobójstwa od początków ludzkości do dziś. Ludzie tę przyczynę zwą " miłością boską ".

to ludzie rozpętują wojny ,,w imię Boga''...nie ma to nic wspólnego z Jego istotą...no może zbieranie kolejnych doświadczeń... Edytowane przez TomekL3

jak mierna jest kondycja boga mozna sobie wyobrazic po fakcie ze zniknie wraz z ostatnim wyznawcą.Ostatni jas który przestanie w niego wierzyc zakonczy jego 2000 letnia kariere.Jeden maly jas załatwi stfurce.

Tak, po to sobie Boga/Bogów stworzyli. Czy raczej Bogowie ludzi sobie stworzyli. Wybór opcji należy do Ciebie.

Ateiści i agnostycy również mordują , to pokazuje jedynie , iż nie trzeba wierzyć i tworzyć bogów aby wzajemnie się zabijać .

jak mierna jest kondycja boga mozna sobie wyobrazic po fakcie ze zniknie wraz z ostatnim wyznawcą.Ostatni jas który przestanie w niego wierzyc zakonczy jego 2000 letnia kariere.Jeden maly jas załatwi stfurce.

Będzie następny bóg .

Piotr

W końcu kąsa jak wąż i wydziela jad niczym żmija (Przysłów 23:32)

„Wino to szyderca, odurzający napój jest hałaśliwy, a kto pod jego wpływem błądzi, nie jest mądry” (Księga Przysłów 20:1)

Piotr

Zasmucasz mnie .... a kto wkleił rozwiązanie free energy ? Mogę nawet wytłumaczyć jak to działa .... tyle, że mam obawy aby nie przeszło ono na stronę ciemnej mocy ;)

A kto pierwszy na naszym forum ujawnił próbę zamachu na życie Tomka ?

Jeszcze wiele rzeczy ujawnię o kosmitach :).

To pospiesz się bo nie będziesz pierwszy. Tak się składa, że to ja wklejam najwięcej info z NIEZALEŻNEJ TV. Aż mnie to nudzi.

Ateiści i agnostycy również mordują , to pokazuje jedynie , iż nie trzeba wierzyć i tworzyć bogów aby wzajemnie się zabijać .

Będzie następny bóg .

Zabijanie w imieniu Boga to zupełnie inny wymiar.

Tak, po to sobie Boga/Bogów stworzyli. Czy raczej Bogowie ludzi sobie stworzyli. Wybór opcji należy do Ciebie.

Bóg, Stwórca Siła Wyższa czy jak zwał jest i ma się dobrze...kto stworzył człowieka , nie wiem...

W przypadku Hitlera miało.

co miało?

muls , nie ma znaczenia kiedy zniknie ostatni wyznawca , nie od niego zależy istnienie Boga(Siły Stwórczej)...religia nie ma nic do tego...potrafisz to pojąć....

Jak to nie wiesz, Tomuś? Nie powiedział Ci?

kto i co powiedział?

Bóg, Stwórca Siła Wyższa czy jak zwał jest i ma się dobrze...kto stworzył człowieka , nie wiem...

No o to pytałem.

Edytowane przez fox733

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.