Skocz do zawartości
IGNORED

Agnieszka - Brawo !

Frank

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem sobie powtórkę końcówki drugiego seta. Przy stanie 4:4 miała Errani na widelcu i przerżnęła.

Zagranie w którym mając rywalkę gdzies daleko i czyste pole rażenia posyła slajsa na pół kortu poderwało mnie z fotela. Włoszka nie ma wyjścia, dobiega i zdobywa punkt. Ten gem byl chyba kluczowy bo od tego momentu Radwańska miala pod górkę.

Obserwując obydwie zawodniczki widać było, że jednej bardzo zależy na wygranej a druga może i chciałaby wygrać, ale bardziej zalezy na udanych zakupach w Paryżu a taksówka już czeka i granie trzeciego seta nie ma sensu.

Jestem Europejczykiem.

Oglądałem 3/4 meczu i duże części wcześniejszych.

Nie znam przeciwniczki Agnieszki, ale widać było że miała dobry dzień . Wychodziło jej o wiele więcej niż poprzedniczkom a przy tym była od nich dużo mocniejsza fizycznie, co w końcówce przeważyło.

Agnieszka miała dużo własnych błędów, więcej niż w poprzednich meczach. Były niestety wymuszone przez dobrze i trzeba przyznać szczęśliwie grającą przeciwniczkę. Jej tego szczęścia trochę zabrakło.

Kilkakrotnie odwracała losy meczu wyrównywała wynik, a przeciwniczka zaraz to odrabiała.

Może dlatego to wrażenie w końcówce, że jej nie zależy. A może troszeczkę brakło wiary że można to jeszcze mimo wszystko wygrać.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Fakt tej mocy jej brakuje, do tego wygląda jakby zeszczuplała.

W poprzednich meczach "plaskania" było zdaje się i tak więcej, tu się starała mocniej grać, traciła na tym niestety precyzja.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie znam dokładnej statystyki ale do tej pory Radwańska przeważnie z Errani wygrywała,a ostatnio chyba wszysko. W tym meczu przeciwniczka wyjątkowo się sprężyła, a Aga nie.

Już przed meczem mówiła, że dla niej dojście do ćwierćfinału to już wielki sukces, że nigdy nie zaszła tu tak wysoko itd.. No i tą różnicę w podejściach widać było na korcie.

Jestem Europejczykiem.

Ja nie znam się na tenisie i nie lubię za bardzo. Ale wydaje mi się, że i tak grała lepiej niż wcześniej. To jednak okazało się za mało.

Nie znam się na tenisie zupełnie, ale z moich obserwacji lajkonika wynika:

- Errani była silniejsza fizycznie, jej uderzenia były mocniejsze --> widać było, że AR pod koniec była zmęczona bardziej niż przeciwniczka;

- Errani doskonale grała skróty za siatkę;

- taktycznie Errani ciągle kontrolowała przebieg meczu;

- nie krytykowałbym AR, bo mecz był zacięty;

- Errani wyglądała jak paker, widać, że ostro pracuje na siłowni (ruszała się straznie niekobieco);

- faktycznie większą wolę walki było widać u Errani, ale nie znam AR więc nie wiem - może taki ma charakter, że jest bardziej powściągliwa w emocjach.

Powrót po dłuższej przerwie...

Nie znam się na tenisie, a wczoraj zupełnie przypadkiem widziałem powtórkę (drugi set) meczu Williams - Errani.

Errani nie istniała nie tylko z powodu dobrej gry przeciwniczki, grała dużo gorzej niż z Agnieszką.

Cieszyła się jak dziecko gdy zdobyła gema i na tym się skończyło.... :)

• 4 tygodnie później...

Ależ to były emocje,tylko skakałem z jednego Polsatu na drugi :).

Dla nas to już jest historyczny Wimbledon,a może być jeszcze lepiej.

Boję się o Radwańską,zawsze jak ma drabinkę wyczyszczoną,to sama także odpada,moim zdaniem z tej pary (Li Na-Radwańska),będzie tegoroczna zwyciężczyni.

U Panów mógłby Murray jeszcze się potknąć i mamy Janowicza (chyba) w finale :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

PANOWIE NIE CHCE WRÓŻYĆ-ALE JANOWICZ WYGRYWA TEGOROCZNY WIMBLEDON............PRZEKONACIE SIĘ.-ZMIANA WARTY NASTAPI.

Chciałbym żeby tak było :).

Przekonamy się już za kilka dni.

Dziś o 14ej Radwańska musi zagrać na najwyższym poziomie albo jedzie do domu :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

przerwy spowodowaly,ze Radwańska jest w półfinale,

pierwszego seta wygrała fuksem

w drugim prowadząc 4 do 2 ............przegrała do 4-chinka grała z duzym wyczuciem i dość szczęśliwie.......Agnieszka jakoś bezbarwnie.

natomiast w przerwie ktoś Radwańskiej wreszcie podpowiedział,że grając defensywnie przegra i zaatakowała-chinka nie istniała poza ostatnim

bardzo zacietym gemem.................także ta Lisicka-oby jej nie przechytrzyła,bo zlapala tu formę-kondycja zadecyduje i nastawienie psychiczne.

Tak grająca Radwanska jak w trzecim secie jest w stanie pokonać i Williams i te stekające))

Tak grająca Radwanska jak w trzecim secie jest w stanie pokonać i Williams i te stekające))

Pełna zgoda,tylko że to nie był dla niej typowy set,ja chyba nie pamiętam Radwańskiej grającej tak agresywnie i szukającej kończących uderzeń,zazwyczaj to żerowanie na niewymuszonych...co ze swoją regularnością przynosi często dobre efekty.

Idzie nowa Agnieszka?

l'enfant sauvage

sercem za Aga ale wydaje mi się ze Lisicki ma, niestety, więcej atutów na trawie. i jest na dodatek "na fali" po łatwych ale i spektakularnych zwycięstwach w drabince.

Kciuki za Agnieszkę!!!

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

patrze z niedowierzaniem na livetickera i mysle sobie jak tak dalej pojdzie to bartoll jest w finale do zjedzenia, ale nie chce zapeszyc ;D

no i chiba zapeszylem......

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Radwańska jest przereklamowana.

Tak, samą reklamą i PR doszła do czwartego miejsca w WTA, półfinału Wimbledonu w tym roku, finału w zeszłym.

Chłopie zastanów się co piszesz.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.