Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Junior_AudioMix_Konin

(Konto usunięte)

U nas musi być zawsze na bogato, "zastaw się a postaw się" nadal w narodzie żyje i ma się dobrze, nadal jest ważniejsze "mieć" niż "być", ale to podobno cecha społeczeństw na dorobku. Może kiedyś zaczniemy stawiać na inne wartości. Człowiek odwiedza te nowe domy (czasem zbudowane kosztem wysokiego kredytu), no są tam te wszystkie pralki, zmywarki, marmury, lecz nie ma bibliotek, książek, płyt, nawet zwykłych... gazet. Powoli, niewidocznie, stajemy się głupkami w ładnym otoczeniu.

Absolutna racja! Wszystkie chaty są budowane, tworzone jak Reksio odbitki, to samo, to samo i w kółko. Ludzie płacą horrendalne pieniądze za te wypociny deweloperów, architektów a Ci goście śmieją się jeleniom w twarz proponując kretyńskie wnętrza, bo coś modne itp.

Ludzie! Czemu nikt nie będzie mądrzejszy, że to dla niego a nie dla architekta. A to że nie ma bibliotek, płyt to normalne - wszystko w aplikacji, gówno typu Tidal, Spotify, to po cholere płyty kupować, trzymać to, żona krzyczy dziecko brudzi... Dajcie spokój.

Absolutna racja! Wszystkie chaty są budowane, tworzone jak Reksio odbitki, to samo, to samo i w kółko. Ludzie płacą horrendalne pieniądze za te wypociny deweloperów, architektów a Ci goście śmieją się jeleniom w twarz proponując kretyńskie wnętrza, bo coś modne itp.

Ludzie! Czemu nikt nie będzie mądrzejszy, że to dla niego a nie dla architekta. A to że nie ma bibliotek, płyt to normalne - wszystko w aplikacji, gówno typu Tidal, Spotify, to po cholere płyty kupować, trzymać to, żona krzyczy dziecko brudzi... Dajcie spokój.

No widze ze zacznie sie nagonka na architektow. Wow kazdy ma studio w domu bo po co kupic dziecku nowe gacie skoro mozna plyte, kazdy ma na co go stac. Ja slucham muzyki nie systemow. Mozecie mnie zgnoic za ten post , ale jak widze co niektorzy pisza to ....... maja miliony na koncie i.....szkoda gadac.

Gość Junior_AudioMix_Konin

(Konto usunięte)

No widze ze zacznie sie nagonka na architektow. Wow kazdy ma studio w domu bo po co kupic dziecku nowe gacie skoro mozna plyte, kazdy ma na co go stac. Ja slucham muzyki nie systemow. Mozecie mnie zgnoic za ten post , ale jak widze co niektorzy pisza to ....... maja miliony na koncie i.....szkoda gadac.

Nie mam milionów, mam po prostu rozum i też słucham muzyki a nie sprzętu.

ale gra też super!

Fajny zestaw, gratulacje, tylko nie mogę rozgryźć co to za kolumny ??

Czysta ciekawość -:)) Chyba jestem sporo do tyłu że nie rozpoznaję marki. Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Wyglądają jak ProAc Studio 148 i fakt, że ładny cały sprzęcik :)

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

witajcie

z pewna niesmiałoscią ale co tam. u mnie tak to wygląda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-60300-0-57826500-1465238585_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1.NAIM+ BOENICKE+ PRO JECT         2. NAIM+BOENICKE      3. ULTRASONE+ CHORD HUGO 2

witajcie

naaaaaajs!

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

witajcie

Naima należy pokazywać śmiało:)

To chyba SN2,a tam pod hicapem to...?

l'enfant sauvage

i są PRAWDZIWE ustroje - dzielnie walczysz i super!

możesz skrobnąć jak to gra w Twoich warunach?

do czego M a do czego N???

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

witajcie

Nieeeee... no zdecydowanie za duzo architektury - Twoja chata nas nie obchodzi ;)

A tak powaznie - bardzo milutko :)

Wyglądają jak ProAc Studio 148 i fakt, że ładny cały sprzęcik :)

Dokładnie tak. Jeszcze tylko zasilanie do auralica i kablami trochę mieszania i bedzie na jakiś czas spokój.

????

witajcie

dziekuje za miłe opinie .

pod hicap flatcap jako dodatkowy zasilacz do cd.

jak na mój gust gra to bardzo dobrze. wszystko selektywne, mocny i sprężysty bas schodzi nisko. niestety akustyka nie jest wzorcowa, dużo przeszkleń, szklane witryny ale zrobiłem co mogłem. dałem panele pochłaniajaco- rozpraszające na scianie tylnej i na bokach kolumn, sciana za tv została wytłumiona panelami pochłaniającymi , dywany itd.

marantz służy do kina domowego a cały set naima do stereo.

pozdrawiam

tomek

1.NAIM+ BOENICKE+ PRO JECT         2. NAIM+BOENICKE      3. ULTRASONE+ CHORD HUGO 2

witajcie

dziekuje za miłe opinie .

pod hicap flatcap jako dodatkowy zasilacz do cd.

jak na mój gust gra to bardzo dobrze. wszystko selektywne, mocny i sprężysty bas schodzi nisko. niestety akustyka nie jest wzorcowa, dużo przeszkleń, szklane witryny ale zrobiłem co mogłem. dałem panele pochłaniajaco- rozpraszające na scianie tylnej i na bokach kolumn, sciana za tv została wytłumiona panelami pochłaniającymi , dywany itd.

marantz służy do kina domowego a cały set naima do stereo.

pozdrawiam

tomek

Jak gra ten zestaw naim i audiovector? Podobno super się zgrywają.

Podobają mi się 2 rodzaje dywanów, ciekawie połączyłeś. Te panele za kanapą trochę szczupłe ale i tak pewnie redukują zniekształcenia?

Edytowane przez Sonic990

obiektywnie o audio

To i ja się pochwalę. Przy okazji zapytam czy zna ktoś firmę albo osobę z Krakowa, mogącą zrobić pomiary akustyki pomieszczenia. Słuchałem ostatnio różnych kolumn, bo chodzi mi po głowie zmiana, ale nic nie przekonuje mnie na tyle, żeby zmienić to co mam teraz. Pomyślałem więc o akustyce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez gebeth

Jak gra ten zestaw naim i audiovector? Podobno super się zgrywają.

Podobają mi się 2 rodzaje dywanów, ciekawie połączyłeś. Te panele za kanapą trochę szczupłe ale i tak pewnie redukują zniekształcenia?

czesc

to prawda. audiovector i naim to zestaw stworzony dla siebie. wiele sklepów w skandynawii łączy je ze sobą . ja jestem bardzo zadowolony. jesli myslisz o takim zestawieniu goraco ci je polecam. słuchałem naima ze spendorami ale nie miały takiej dynamiki jak audiovectory. a tak jak ty tez lubie "mocne uderzenia"

panele maja gr. 5 cm i znakomicie redukuja nieporzadane odbicia. wczesniej była " goła ściana" i zniekształcenia były mocne. teraz jest super. jesli ktos ma tak jak ja (niestety) zaraz za miescem odsłuchowym ścianę to te ustroje wydają sie konieczne .

pozdrawiam

tomek

To i ja się pochwalę. Przy okazji zapytam czy zna ktoś firmę albo osobę z Krakowa, mogącą zrobić pomiary akustyki pomieszczenia. Słuchałem ostatnio różnych kolumn, bo chodzi mi po głowie zmiana, ale nic nie przekonuje mnie na tyle, żeby zmienić to co mam teraz. Pomyślałem więc o akustyce.

czesc

bardzo fajny zestaw. jesli chodzi o pomiary akustyki to znam bardzo dobrego specjaliste z alwernii. inzynier dzieku. robi pomiary, adaptacje akustyczne itp. jesli bedziesz zainteresowany to napisz na prv to podam namiary.

napisz jak ci sie sprawuja kolumny na podstawach granitowych?

tomek

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

ja jestem bardzo zadowolony. jesli myslisz o takim zestawieniu goraco ci je polecam. słuchałem naima ze spendorami ale nie miały takiej dynamiki jak audiovectory. a tak jak ty tez lubie "mocne uderzenia"

Potwierdzam / bardzo mi się podobały / małe pomieszczenie a kontrola i transparentność przekazu zachwycały...

Zaraz po prezentacji TAD / Naim w Radisson Blu był to mój numer 2 w prywatnym rankingu z tego hotelu ....mówię to jako posiadacz Spendora...

http://www.the-ear.net/show-reports/audio-video-2015-pt1

project-primare-audiovector.jpg

Edytowane przez BOBSAPP

Podstawy w połączeniu z dużym i ciężkim dywanem pomogły zapanować nad podłogą, która wcześniej grała swoją melodię. Podłogi wykonanej przez poprzedniego właściciela nie wymieniłem bo wyglądała OK i teraz pluję sobie w brodę. Wszystko sprowadza się do faktu, że to panele i są ułożone na nie najlepiej przygotowanym podłożu i nie są trwale przymocowane do wylewki.

Co do masywności podstaw, to dostałem je za flaszkę - dosłownie. Mają 45 x 45 x bodaj 6 cm :), wybór był - takie, albo żadne, przynajmniej pod większe kolumny też podejdą.

Edytowane przez gebeth

Z pomiarami moim zdaniem to przesada. Mając dużo powierzchni płaskich , duża różnica w brzmieniu pojawi się już po wstawienia do pomieszczenia około 20m2 , conajmniej 6 ustrojów akustycznych o wymiarach 120x60 . Kwestia tylko rodzaju paneli i ich rozmieszczenia.

Pomiary to do charakterystyki liniowej, która niekoniecznie musi być naturalna dla ucha. Takie brzmienie moze się nie podobac.

Dywan na podłogę i dyfuzory za kolumny na jak i jak da rade na boki. To już dużo poprawi - tak jakbyś wymienił sprzęt na 2-3 klasy lepszy.

Audiovector byl niegdyś dealerem Naim na Skandynawie. Nie tylko w tam zalacaja laczyc Naima z Audiovectorami bo i w Holandii jest to zalecane. Osobiście posiadam Audiovector ki3 Signature i Nait XS2..niech gra muzyka!!! :-)

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

do systemu doszedł CDS7. metalowy pilot dzieło sztuki. Najładniejszy element mojego systemu.

Czy lepiej jak stoi preamp na cedeku czy cedek na preampie, czy to bez znaczenia?

Ukryta Zawartość

post-18607-0-28418400-1467034196_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

wg mnie dobrze jest :)

jak pociśniesz czymś z góry CDeka to zawsze kapke stabilniejszy...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Fajny systemik. Lepiej CD na dół. Im lepiej odciśnięty tym lepiej gra. Jak ci sie sprawują AP w twoim systemie? Przepraszam czy nie za blisko ściany stoi jeden głośnik?

No ładne cacko ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Kurde, chwalimy się pilotami? Też mam amelinowy.

A jak komuś za pilota "robi" żona, partnerka lub kochanka? Też fota?

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Pokaż nowe odpowiedzi