Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Ale.......Kobiety słuchające muzyki i siedzące w temacie Audio mają łatwiej, bo my faceci, musimy brać pod uwagę czynnik "WAF"

Tu bym polemizowała :) nawet nie wiesz jak trzeba negocjować z mężem, któremu słoń nadepnął na ucho

W XXI wieku komputer audio wygląda np tak :)

. 54d22316b77eb4cdf1ecf52da5138a9f.jpg

Edytowane przez Rucia1

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Tu bym polemizowała :) nawet nie wiesz jak trzeba negocjować z mężem, któremu słoń nadepnął na ucho

W XXI wieku komputer audio wygląda np tak :)

hehe.

bo moja malina to z XX wieku, ale dzięki rozmiarom służy do innych rzeczy,

20171215_145544.jpg20171215_145658.jpg

Edytowane przez Bogusław_59825
  • Moderatorzy

Boziu, boziu. A gdzie samochód?

Ha ha, tylko fotel został

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Mój zestaw Hi-Fi w nowym, większym pokoju.

I to jest prawdziwy entuzjasta audio.

Wpierw audio kupi i przespi sie na podlodze niz materac :)

I to jest prawdziwy entuzjasta audio.

Wpierw audio kupi i przespi sie na podlodze niz materac :)

Teraz dorobi do tego akustykę i będzie grało :)

Jak dla mnie Arkady w Twoim pokoju jest szeroki wachlarz do działania :)

przyznam sie ze chciałbym mieć tyle miejsca u siebie :)

Mi właśnie podoba się jak jest pusto, tylko wersalka i sprzęt audio. Narazie nic nie będę kupować bo zbieram pieniążki i cieszę się tym co mam.

to nie ma prawa grac w takiej pustce

jeśli da metr do przodu i metr do środka

i nie będzie bardzo głośno

to może być nieźle - koniecznie kolumny odsunąć od ścian

jak da głośno - to wiadomo - kakkofonia

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Niestety ze względu na sąsiadów słucham bardzo cicho. Bas nie dudni, ponieważ jest go mało. Sąsiedzi piszą do mnie anonimy, że narzucam im gusta muzyczne, dlatego słucham cicho. Bardziej skupiam się na takich aspektach dźwięku jak sterowania, czy przestrzennosc niż głęboki i silny bas. Ale i tak sluchanie muzyki sprawia mi dużą przyjemnosc.

Luk1985 ma racje. To nie ma prawa grać w takiej pustce. Dźwięk szaleje. Trzeba pokój zaadoptować akustycznie lub” zagracic”

1.NAIM+ BOENICKE+ PRO JECT         2. NAIM+BOENICKE      3. ULTRASONE+ CHORD HUGO 2

Muza to energia, wiec przy niedużych poziomach grania i ustawieniu kolumn, mając na uwadze ich i pokoju parametry, mozna uniknąć wzbudzenia rezonansow i zminimalizować efekt pierwszych odbić.

Adaptacja akustyczna to w momencie gdy wiadomo jakie sa mankamenty pokoju i jak duze - zrobic pomiary, wtedy jest sens.

Wystarczyłoby przestawić i skręcić kolumny tak, aby załapały sie na dywan i pomyslec moze o „zmiękczeniu scian”, np. systemie rozsuwanych zasłon, bo jest duzo twardych powierzchni, ale to nalezy zbadać juz empirycznie gdzie, jak i ile....

Ok. Zobaczymy. Narazie jest jak jest.

No ale nie chcesz nawet się pobawić trochę tym ustawieniem? Bo to jest za darmo :) a wyjęcie z kąta i ogolnie wyjazd z kolumnami do przodu powinien coś fajnego dać. Chyba, że z jakiś powodów nie możesz...

????

Grzebałem, grzebałem i wreszcie budy skończyłem. Na żywo wyglądają bardziej zjawiskowo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

0d3439bd42572bf5gen.jpg

Teraz cieszą i oko i ucho :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

hmm, tak, to białe i kanciaste to moja "malina". Meble wyjadą do nowo budowanej części. kolumny za blisko, to fakt, Ale.......Kobiety słuchające muzyki i siedzące w temacie Audio mają łatwiej, bo my faceci, musimy brać pod uwagę czynnik "WAF" a ma on czasami większe znaczenie iż delektowanie się wspaniałym brzmieniem, no i nie muszę chyba dodawać,że słaby wskaźnik "WAF" potrafi mieć groźne czasami konsekwencje, raz krótsze raz dłuższe.

WAF - to akronim oznaczający czynnik akceptacji żony (Wife Acceptance Factor)

Nie można całe życie ulegać , pokaż kto w tym związku nosi spodnie .Po jakimś czasie ci twoja kobieta i tak zarzuci brak swojego zdania

Mój zestaw Hi-Fi w nowym, większym pokoju.

Escetycznie , nic więcej już tam nie rób , kopara opada na podłogę

Nie można całe życie ulegać , pokaż kto w tym związku nosi spodnie .Po jakimś czasie ci twoja kobieta i tak zarzuci brak swojego zdania

hehehe, to ja się wpasowałem do tego pokoju z dobytkiem, nie miało tak być, a osobna linia z prądem do audio jest za ścianą. Wszedłem miedzy Wrony, chwilowo muszę krakać tak samo, hehe. Jeszcze z rok.

Grzebałem, grzebałem i wreszcie budy skończyłem. Na żywo wyglądają bardziej zjawiskowo:

Ukryta Zawartość

0d3439bd42572bf5gen.jpg

Teraz cieszą i oko i ucho :)

Ładne ale czy bez żadnych stojaków nie wzbudzają nie podbijają basu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hehehe, to ja się wpasowałem do tego pokoju z dobytkiem, nie miało tak być, a osobna linia z prądem do audio jest za ścianą. Wszedłem miedzy Wrony, chwilowo muszę krakać tak samo, hehe. Jeszcze z rok.

To jeszcze teściowa przygarnąłeś pod dach ? Cud chłopak ale wierz mi o swoje trzeba walczyć

Ładne ale czy bez żadnych stojaków nie wzbudzają nie podbijają basu?

Stoją na kolcach, nie do końca rozumiem zastosowanie stojaków - skrzynie mają ponad 1.1 metra i jeszcze stojaki pod nie?

Podłoga lekko wzbudza się przy 52Hz, ale to ciekawostka gdyż zamiast skutków akustycznych otrzymuję wrażenia - wibracyjne ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi