Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.11.2022 o 23:17, hudykot napisał:

Inwestycje w tor słuchawkowy może przynieść więcej korzyści.

Miałem Ultrasone pro 900 i nie zdały egzaminu, bas na słuchawkach to nie to samo ja musze mieć 2.1 albo duże podłogowe.

• 3 tygodnie później...
Godzinę temu, dekoracja napisał:

naim

Nie tęsknisz za PRAT Naita XS3?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

14 minut temu, Adam 38 napisał:

Nie tęsknisz za PRAT Naita XS3?

ja jestem z tych, co nie całkiem rozumieją pojęcie PRAT. copland gra swobodnie i potężnie, ale kontrola jest mniejsza na basie i moje proaki czasem coś tam snują się po podłodze. ALE to nie jest problematyczne, chodzi o kontrast z naim, celowo uwypuklam różnice. 

jest cieplej, milej a szczegółów nawet więcej - taki paradoks

????

13 minut temu, dekoracja napisał:

szczegółów nawet więcej - taki paradoks

U mnie było podobnie po przejściu z Naima na Coplanda (detal) ale z czasem zaczęło brakować (bardzo brakować) dociążenia zarówno na średnicy jak i mocniejszego uderzenia na średnim/wyższym basie (granie było nawet delikatniejsze i lżejsze jak z Hegli, które znam). No ale to był CSA70 a nie CSA100 (tego modelu nie znam). Do tego CSA70 trochę "pokrzykuje" na górnym środku co przy jego lekkim dole jeszcze bardziej może przeszkadzać. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

też wątpię aby to były identycznie grające wzmacniacze (csa 70 i 100). Ja nie słyszę niczego drażniącego w górnym środku, może drugiego dnia trochę krzyczało, ale przeszło. 

Bas jest obfity i to cieszy. Środek to wręcz jest ciepły - na pewno nie za lekki. Oczywiście mam inne głośniki i inny pokój. Inne uszy, doświadczenia, muzyka być może też inna…

????

CSA70 nie jest hybrydą, to w pełni tranzystorowy wzmacniacz, bez lampy w stopniu przedwzmacniacza. Wg mnie z dwóch Coplandowych hybryd (100 i 150), to setka gra najcieplej, a 150 to znowu krok w stronę bardziej tranzystorowego brzmienia. Oczywiście zależy kto co lubi i co bardziej będzie pasowało do reszty systemu.

• 4 tygodnie później...
W dniu 21.11.2022 o 17:12, dekoracja napisał:

u mnie zmiany: wyleciał już naim zupełnie i jest copland plus zen stream. za ustroje dalej robią płyty, książki, kwiaty i meble. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

image1 (1).jpeg

Jak oceniasz tego IFI? Ja też używam i jestem mega zadowolony 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 18.12.2022 o 10:12, Jareqw napisał:

Jak oceniasz tego IFI? Ja też używam i jestem mega zadowolony 🙂

gra bardzo dobrze. obsługa na 3+, daje się we znaki brak dobrej, własnej appki (w rodzaju tego, co ma np. bluesound, naim, auralic etc). dołożyłem sboostera na zasilanie, wyraźnie lepiej jest.

????

• 1 miesiąc później...

Jak masz możliwość wysuń paczki do przodu  i przekonaj się ile zyskasz dźwiękowo 🙂.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Widząc takie fotki się zastanawiam ,

dlaczego kiedy jest miejsce dusi się kolumnę w rogu pomieszczenia ,

a nie przesunie  całego zestawu choćby o 50 cm w lewo i 50 cm w głąb pomieszczenia .😕

KALIBER vel rydz .

17 minut temu, KALIBER napisał:

a nie przesunie  całego zestawu choćby o 50 cm w lewo i 50 cm w głąb pomieszczenia .😕

Niestety nie ma możliwości przemieszczenia kolumny, to pokój z aneksem kuchennym 26m. Przesuwając całość 50cm w lewo lądujemy w korytarzu. Mieszkajac w bloku musimy się liczyć, ze sporymi ograniczeniami 

31 minut temu, pro rider napisał:

Przesuwając całość 50cm w lewo lądujemy w korytarzu

Kurna no , przecież widać że choćby o ten kawałek do tej stojącej lampy ze świecą ? nie wiem co to jest , przesunąć całość , będzie pewnie z 50 cm .

Masz dobre audio więc  wykorzystaj jego możliwości .

KALIBER vel rydz .

Tak a latarnika w róg 😋 ile scena i przestrzeń zyska jak pójdą do przodu.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, KALIBER napisał:

Takie "przytulanie" do kąta to jedna z najgorszych rzeczy. Warto trochę wypośrodkować wszystko, a widać że jest możliwość. 

?👈

12 minut temu, dedal75 napisał:

Tak a latarnika w róg 😋 ile scena i przestrzeń zyska jak pójdą do przodu.

Aż się o to prosi...tylko, co na to żona/partnerka? 🤬

No ale nie zniknie,a światło w bliskości ścian będzie lepiej widoczne ,😊

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

18 minut temu, dedal75 napisał:

No ale nie zniknie,a światło w bliskości ścian będzie lepiej widoczne ,😊

...i bardziej nastrojowe.

Tak jak do każdej negocjacji, należy sie dobrze przygotować 😉

Dobra dobra Panowie, mówimy o przesunięciu tylko jednej kolumny? czy całości? 

Prawa kolumna (ta w rogu) nie może iść 50 cm w bok gdyż ''trafia'' na tv

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, pro rider napisał:

Dobra dobra Panowie, mówimy o przesunięciu tylko jednej kolumny? czy całości? 

Szczerze,  jeśli już masz sprzęt audio to może warto by przesunąć TV choc o 40cm w lewo? Automatycznie kolumnę można by przesunąć o te 40cm.

Poza tym, bez urazy ale pokoj do dupy. Gdy mieszkałem w bloku miałem też tak samo, totalnie do dupy nieustawny pokój. 

Deweloperów powinno się karać za takie układy pomieszczen. 

Tak z ciekawości, oglądasz tv siedząc na tej sofie? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

1 minutę temu, Mikelas76 napisał:

Szczerze,  jeśli już masz sprzęt audio to może warto by przesunąć TV choc o 40cm w lewo? Automatycznie kolumnę można by przesunąć o te 40cm.

Poza tym, bez urazy ale pokoj do dupy. Gdy mieszkałem w bloku miałem też tak samo, totalnie do dupy nieustawny pokój. 

Deweloperów powinno się karać za takie układy pomieszczen. 

Tak z ciekawości, oglądasz tv siedząc na tej sofie? 

To prawda, pokój do dupy 🙂 

Oglądam tv siedząc centralnie na wprost tv

4 godziny temu, pro rider napisał:

Niestety nie ma możliwości przemieszczenia kolumny, to pokój z aneksem kuchennym 26m. Przesuwając całość 50cm w lewo lądujemy w korytarzu. Mieszkajac w bloku musimy się liczyć, ze sporymi ograniczeniami 

Jak to nie ma mozliwosci. Postaw ta wielka lampe/swiecznik z lewej, zajmujaca tyle samo miejsca co zestaw glosnikowy na prawa strone i sprawa zalatwiona

Edytowane przez xajas
Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, pro rider napisał:

nie wiem jak Ci to gra ale ustawienie jest zupełnie nieoptymalne

kolumna w rogu daje o minimum 6 db więcej basu niż druga ze względu na trzy płaszczyzny podbijające

pierwsze co bym zrobił to wysunął kolumny min 50 cm do przodu i spróbował odsunąć prawą od ściany o ok 60 cm nawet kosztem ich odległości od siebie

ale jeśli tv jest nienaruszalną świętością to nie ma pola manewru niestety

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Pierwotnie TV nie miał być na tej ciemnej krótkiej ściance? 

Nie, brak gniazda antenowego i ściana jest zbyt mała, aby zmieścić większy TV 

• Pokaż nowe odpowiedzi