Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Postęp idzie, szybkimi krokami, no żeby jeszcze ten vinyl do niego upchnąć ;-) Nie da rady. Ale laczki, możesz wierzyć lub nie, były droższe od tej małej audiofilskiej dzieciny ;)

tylko nie potraktuj tej lampy z "laczka" ;-)

dość enigmatycznie ale uznam to za życzliwe uwagi:-)

Tak :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ghostpoet ‎– Shedding Skin

A to pomyliłem z tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

????

małe zmiany

no ladne cacko, jak to mowi klasyk. jedna rada jak moge. odsun kolumny od sciany i mebla a na tv zrob narzute z grubego materiału. tv mam podobnie, niestety jest to kiepskie rozwiazanie i choc troche mozna ratowac sie " futerałem" na tv. u mnie to pomaga

pozdrawiam

1.NAIM+ BOENICKE+ PRO JECT         2. NAIM+BOENICKE      3. ULTRASONE+ CHORD HUGO 2

no ladne cacko, jak to mowi klasyk. jedna rada jak moge. odsun kolumny od sciany i mebla a na tv zrob narzute z grubego materiału. tv mam podobnie, niestety jest to kiepskie rozwiazanie i choc troche mozna ratowac sie " futerałem" na tv. u mnie to pomaga

pozdrawiam

dzięki

niestety nie bardzo mam już miejsce. na szczęście BR mam z przodu, dojrzewam powoli do zmiany tych DALI. a z TV na pewno sprawdzę, na szczęście korek na całej ścianie pomaga trochę akustyce ...

Edytowane przez Benjamin Braddock

Miałem kiedyś tego Marantza, bardzo przyjemny "cedek", ale nawet niskie modele Sony ES grają od niego ciut lepiej.

Też miałem kilka Marantzów. Żaden nie zrobił na mnie wrażenia, a CD-72 MKII to chyba największy nie wypał. Grał na wprost, zero przestrzeni, czegokolwiek. Sporo lepszy był już CD-60.

?👈

dzięki

niestety nie bardzo mam już miejsce. na szczęście BR mam z przodu, dojrzewam powoli do zmiany tych DALI. a z TV na pewno sprawdzę, na szczęście korek na całej ścianie pomaga trochę akustyce ...

sprawdz, nawet narzuc gruby koc, a powinno sie poprawic. od tv w sposób niekontrolowany bardzo odbijaja sie wysokie tony i sie rozswietlaja .

1.NAIM+ BOENICKE+ PRO JECT         2. NAIM+BOENICKE      3. ULTRASONE+ CHORD HUGO 2

Witam po dość długiej nieobecności. Przyjemnie popatrzeć na Wasze ustroje, po których wyraźnie widać powrót do winylu :-)

U mnie również zagościł "drapak" w postaci Pioneera pl-445, którego z racji braku wejścia phono w mojej Yamaszce i braku pre zewnętrznego połączyłam z Onkyo tx-sv545. Kolumny bez zmian, to ciągle Heybrooki hb4, aczkolwiek przez przypadek i po śmiesznej cenie zaopatrzyłam się też w Phonary Volume 1, które oczarowały mnie swoim dźwiękiem zwłaszcza górą i przestrzenia (trochę już mi się przejadł ten przesadny bas). Niestety są w kolorze jasnym i nie pasują malzonce do wystroju :-(

Z tym Onkyo miało być na chwile, ale muszę przyznać że niezwykle pozytywnie mnie zaskoczył mimo że to amplituner av. Przyznam się że do tego stopnia jestem zadowolony, że zastanawiam się czy inwestować w pre zewnętrzne i powrót do Yamahy.

Zdaje sobie sprawę że to ciągle absolutna podstawa, ale jak już tu było powiedziane - ważna jest muzyka.

Postaram się zrobić jakieś przyzwoite zdjęcia celem prezentacji.

Pozdrawiam

Edytowane przez Viniu

Luxmany i winyle 

Dawno nic tu nie wrzucałem. Jest trochę zmian. Najważniejsza to zmiana kolumn z KEF R300 na BMN S3. Poprawa w każdym aspekcie. Nie będę pisał drugi raz, kto chce znajdzie np w klubie BMN. Jest też tam więcej zdjęć kolumn.

Od jakiegoś czasu szukam innego DACa. Stello mam od jakiegoś roku i super mi pasuje, ale szukałem czegoś co ma więcej wejść i ogólnie jest ergonomiczniejesze. Np posiada guzik power na przedniej ściance, taki luksus... Po nie wypale z Heglem HD12 kupiłem Electropanieta ECD1. Od dwóch dni go sobie słucham, jest fajniej jak ze Stello. Podobny charakter grania, nieco mniej ciepełka, ale za to fajniejsza góra, więcej detalu. Reszta na bardzo podobnym poziomie. Ale ciągle zastanawiam się czy te dośc kosmetyczne zmiany są warte takiej dopłaty, okaże się w najbliższym czasie jak go przesłucham wzdłuż i w szerz.... na razie jestem pod pozytywnym wrażeniem jego nie tuzinkowego wyglądu - jak to u electropanieta. Ta gruba płyta z pleksy wygląda świetnie, choć do niczego mi nie pasuje. Ale ma guzik na panelu :)

0536d382e503c96f9edf902d061229dc_1.jpg

895097bbeb3945421d49e110328cc987_1.jpg

7b5c4ee188f290f4ad397d983548d6f2_1.jpg

faa4e60ca30ae55699f66996d11f1b0a_1.jpg

?👈

Bardzo przyjemny zestaw. Gratki

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Od jakiegoś czasu szukam innego DACa. Stello mam od jakiegoś roku i super mi pasuje, ale szukałem czegoś co ma więcej wejść i ogólnie jest ergonomiczniejesze. Np posiada guzik power na przedniej ściance, taki luksus.

Fajne Yamahy :)

Level wyżej i nowocześniej w stosunku do Stello, to polecam Blac Dragon. Tylko nic nie słodzi, ale fajny nowoczesny DAC. Używki za 5 tys się pojawiają.

5tys to za bogato. Electrocompaniet robi robotę, ale nie wiem czy wart dopłaty. Posluchamy, zobaczymy.

On jest czuły na jakość transportu. Próbowałeś z jakimś dedykowanym? Nie wiem jak dobrym wyjściem dysponuje twoja Yamaha, ale myslę, że prawdziwy transport wyciągnie z niego sporo więcej.

On jest czuły na jakość transportu. Próbowałeś z jakimś dedykowanym? Nie wiem jak dobrym wyjściem dysponuje twoja Yamaha, ale myslę, że prawdziwy transport wyciągnie z niego sporo więcej.

Nie chce za bardzo bawić się w transporty, bo mało w nie wierzę :), to raz, a dwa ze ta Yamaha nie jest przypadkowa, bo ona ma wszystko co potrzebuje tj CD, radio net, serwer... Mogę mieć jeszcze piec ECI1 w dobrej cenie, ale nie wiem co to warte i co najważniejsze, nie ma pilota więc musiał bym rzeźbic.

A co to za dac Rafał u Ciebie zagościł?

Spróbuj, może być ciekawszy jak chińczyki, a teraz spadły ich ceny.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Nie chce za bardzo bawić się w transporty, bo mało w nie wierzę :) ...

Spoko :) ja kiedyś też wierzyłem, że zwykły odtwarzacz niezłej klasy (micromega stage 5) sprawdzi się w roli transportu do tego daca. Jest jednak różnica...

co najważniejsze, nie ma pilota więc musiał bym rzeźbic.

Eee ... nie mam wzmacniacza z pilotem już około 7-8 lat ... i żyję ... ;-)

Ten w CD wystarczy ...

Może różnice w transporcie są, ale pewnie pokroju kabla, więc dla mnie mało istotne.

Pilot musi być, volume, resztę też pomijam.

?👈

Przeprowadziłem się do małego pokoju

Ukryta Zawartość

IMG_3530.jpg

IMG_3541.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Cygaret, gra ci to jakos na tym poddaszu?

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

A co to leży na trzeciej fotce na dole na stoliku? ... Woreczki z kokainą czy jakiś balast? ... ;-)))

Szpaku z czegoś trzeba żyć!

De gustibus non est disputandum

• Pokaż nowe odpowiedzi