Skocz do zawartości
IGNORED

Dzieła wybrane Matki_Kurki

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

To hucpa się kończy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To nie ma związku z orientacją polityczną ale stanem umysłu; bierność, brak empatii...

Nie jeden Owsiak zbiera. Jest wielu, wielu więcej...

Można np. kupić świeczkę od Caritas...

Owsiak zinstytucjonalizował swój pomysł na pomoc... i bardzo dobrze...

Można być dobrym, pomagać innym i odejść w biedzie jak Pan Smoleń...

Nie jeden Owsiak zbiera. Jest wielu, wielu więcej...

Takiego pospolitego ruszenia wśród młodych ludzi, które wzbudza Owsiak, nic nie zastąpi. Ani zakupionej przez niego aparatury medycznej.

Zwalczając Owsiaka prawacy kompromitują siebie, tym bardziej że nawet polski rząd ich popiera. Wstyd.

Niech nie krytykuje jeden z drugim tylko cokolwiek zrobi sam.

Zwalczanie Owsiaka jest poza merytoryczne.

Ale nie trzeba działac samemu. Można poprzeć kogoś, kto już to robi.

Właśnie tutaj pisaliśmy o braku przejrzystości, czy nawet aferach wręcz w różnych Caritasach.

Zainteresowani mogą przejrzeć, na pewno znajdą.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Prawacy nie rozumieją,że w WOŚP nie jest istotna suma zebranych pieniędzy ani jej stosunek do wydatków państwa.Tu chodzi o ideę,o wspólne zebranie środków.O to aby się podzielić jednocześnie bawiąc się.Ważne również jest to,że młodzi ludzie uczą się kwestować.Poza tym środki te wydawane są zgodnie z zaleceniami samych podmiotów medycznych a nie arbitralnych decyzji urzędników MZ.

Myślę,że sama formuła finału WOŚP również im nie odpowiada.Luźna zabawa,humor to nie mieści się w prawiczkowej mentalności.Musi być zadęcie i pompa.Najlepiej z biskupem w tle.

Ideą jest kanalizowanie niezadowolenia społecznego okradanych ciężko pracujących obywateli. Złodzieje od władzy zostali odsunięci więc ta hucpa powoli będzie się kończyć.

Kolejny felieton Matki Kurki

"Owsiak za takie pieniądze jak Kijowski, to sobie zapachową jodełkę do Range Rovera kupi

Ktoś wydał wyrok na obrońcę demokracji, któremu marny koniec wróżyłem rok temu. Onet.pl opublikował materiały kompromitujące Mateusza Kijowskiego i jego żonę. Chciałoby się napisać, że „okazało się”, ale dla mnie było jasne od początku, że Kijowski robi biznes na frajerach. Tacy cwaniacy zawsze chowają się za jakąś szlachetną tarczą, tym razem padło na demokrację. Gdy się publika dowiedziała, że Kijowski z żoną przejadał składki członkowskie, na skromną sumę 90 tys. złotych (to co udowodnione), nastąpiła konsternacja wśród członków KOD. Stało się tak wyłącznie dlatego, że informacje opublikował Onet.pl., gdyby to zrobił Matka Kurka albo jakieś prawicowe media, Kijowski nie tylko zostałby męczennikiem, ale dostałby do puszki dwa razy więcej."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trzeba mieć naprawdę nieźle nasrane pod beretem, żeby wypisywać takie rzeczy.

To samo dotyczy ludzi rozpowszechniających wypociny tego pieniacza.

Jestem Europejczykiem.

Właśnie tutaj pisaliśmy o braku przejrzystości, czy nawet aferach wręcz w różnych Caritasach.

Zainteresowani mogą przejrzeć, na pewno znajdą.

Czyli niczym nie różnisz się od tych prawaków jak ich nazywa Jaro.

Drążysz aby zdezawuować.

Wiadomy jest z moich wpisów na Forum mój stosunek do religii.

Nie potępiam ludzi za to, że kupili świeczkę w Caritasie.

Sam przypominam wskazałem w jakimś wątku niedomówienia związane ze sprawozdaniem Caritas za rok działalności, na niekorzyść Caritas...

Dla mnie ważne jest to, że choćby jednemu istnieniu się poprawiło to już dobrze.

Bo ludzie wydają na rozmaite imprezy, które nie przynoszą żadnych korzyści nikomu oprócz imprezujących...

Te wszystkie fundacje w których dupy posadzili byli politycy i żerujący na naszych podatkach Wam nie przeszkadzają a Caritas przeszkadza? Owsiak przeszkadza? Ochojska przeszkadza?

Każda organizacja ma koszty, musi żyć, mieć miejsce, przemieszczać się,...

Powiadam: czyste rozliczenie, koszty muszą być ale przede wszystkim realna pomoc tam gdzie nie dociera Państwo...

I tyle...

Każda organizacja ma koszty, musi żyć, mieć miejsce, przemieszczać się,...

Powiadam: czyste rozliczenie, koszty muszą być ale przede wszystkim realna pomoc tam gdzie nie dociera Państwo...

I tyle...

Od razu piszę, że osobiście do Caritasu nic nie mam. Ale faktem są różne afery z udziałem lokalnych oddziałów i ich szefów.

Kiedyś jacyś forumowi miszczowie opluwania narzekali na rozliczenia finansowe WOŚP.

Zmusiłem się, żeby obejrzeć jak to wygląda u Owsiaka i w przypadku Caritasu i naprawdę mocno się zdziwiłem, bo różnica była naprawdę duża. W przypadku Caritasu wyliczenia były tak ogólnikowe, że wyglądało to na celowe zaciemnienie wydatków. Nie piszę, że źle wykorzystują te pieniądze, tylko że nie sposób się w tym zorientować. Z nadzorem też chyba słabiutko.

Jestem Europejczykiem.

Nawet Fronda griluje Jerzego O. powołując się na ateistę Matkę Kurkę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To samo gówno wklejasz po kilka razy. Rozumiem, że to dla niedorozwiniętych wielbicieli PiS którym raz przeczytać nie wystarczy, muszą przynajmniej ze trzy razy, a później jeszcze tłumaczenie.

Jestem Europejczykiem.

"Nawet Fronda...". Też mi, k**wa - autorytet.

Überpapież Terlikowski jeszcze tam pisze? Coś ostatnio o nim ciszej, czyżby sprokurował nastepne dziecię i teraz przewija pieluchy?

Oh, sorry, to tylko u lewaków, u prawaków od tego jest baba. Prawdziwy Polak-katolik modli się, albo podpala budkę z kebabem.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

"Owsiak za takie pieniądze jak Kijowski, to sobie zapachową jodełkę do Range Rovera kupi

A Ci co sobie kupią za te ,, marne'' 90tzł ( w porównaniu z 25mln zł) ?

,,Na współpracy z Caritasem PFRON mógł stracić 25 mln zł. Od ośmiu lat nie może odzyskać pieniędzy. Ani Episkopat, ani Watykan nie poczuwają się do odpowiedzialności za nadużycia.''

Überpapież Terlikowski jeszcze tam pisze? Coś ostatnio o nim ciszej, czyżby sprokurował nastepne dziecię i teraz przewija pieluchy?

Odkąd publiczne media przestały być platformerską tubą propagandową Terlikowski stracił funkcję dyżurnego katotaliba i dlatego teraz nie zapraszają go do telewizji tak często jak dawniej. Jego poglądy podziela większość Polaków więc nie ma potrzeby żeby powtarzał oczywiste oczywistości. Tylko lemingom tresowanym przez TVN i GW wydaje się szokujące to co mówi.

Skoro stęskniłeś się za redaktorem to masz ostatnie "Chłodnym okiem" z jego udziałem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jego poglądy podziela większość Polaków

Tak Ci się tylko wydaje. Jego poglądy podziela nisza fundamentalistycznego betonu i fanatyków.

Tylko lemingom tresowanym przez TVN i GW wydaje się szokujące to co mówi.

Odezwał się leming tresowany na toruńskich szczekaczkach i papierowej gadzinówce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.