Skocz do zawartości
IGNORED

znaleziska analogowe na ebayu i allegro

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przymierzam się do uzupełnienia kolekcji LP Iron Maiden o pozycję "Rock in Rio" Nigdy nie słyszałem tej pozycji z LP PD. Czy jest ktoś kto posiada to wydanie na 3Lp PD. Czy brzmi tak jak z wydania na CD? A może lepiej?!. Proszę o podzielenie się wrazeniami z odsłuchu.

• 1 miesiąc później...

Okazyjna cena za pre Cambodży ! ;)

allegro.pl/przedwzmacniacz-gram-cambridge-audio-azur-640p-i5039640812.html

Właściciel chyba zyje w innej czasoprzestrzeni-.... Jak to mówią , powodzenia Franz......, moze ktoś sie trafi.

robiz

• 1 miesiąc później...

Stałem sie posiadaczem dziwnej płyty. Kupiłem na giełdzie Wind and Wuthering Genesis. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że Na stronie A jest trick of the tail, a na stronie B Patrick Moraz. Labele też są Moraza.

Czy ma to jakąś kolekcjonerską wartość?

Stałem sie posiadaczem dziwnej płyty. Kupiłem na giełdzie Wind and Wuthering Genesis. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że Na stronie A jest trick of the tail, a na stronie B Patrick Moraz. Labele też są Moraza.

Czy ma to jakąś kolekcjonerską wartość?

nie ma zadnej ,to bubel możesz zostawic albo wyrzucic na śmieci ,miałem tak samo a nawet lepiej, Def Leppard Hysteria z jednej strony Def z drugiej Bob Marley, jaki kolekcjoner by to chciał ,miałem możliwość zwrotu i tak zrobiłem

• 2 tygodnie później...

Koperty, folie, okładki. Kupowaliście może u tego sprzedającego? Jak z jakością? Wiem że nie są to folie kwiatowe i maja wymiary 32,5x32,5 więc nawet te nowe gatefold 2x180g powinny wejść bez problemów. Chcę wziąć od razu 2 komplety po 100szt. żeby mieć spokój...na jakiś czas ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Kiedyś chyba o tym pisałem w jakimś wątku gdzie też przy tym byłeś. Kupiłem podobny zestaw cieniutki, tani, dużo i nawet chyba ta sama fotka była. Wówczas okazał się jeden wielki syf. Za duże, za śliskie i nadają się tylko do pakowania kanapek do roboty. Ale czy na 100 to - to. ????

Kiedyś chyba o tym pisałem w jakimś wątku gdzie też przy tym byłeś. Kupiłem podobny zestaw cieniutki, tani, dużo i nawet chyba ta sama fotka była. Wówczas okazał się jeden wielki syf. Za duże, za śliskie i nadają się tylko do pakowania kanapek do roboty. Ale czy na 100 to - to. ????

Jakoś nie mogłem sobie przypomnieć. Pytałem usera allegro który kupił u tego sprzedającego i napisał mi że faktycznie są cienkie ale chyba aż takiego dramatu nie ma, bo chłop kupuje je do płyty którymi handluje na giełdach, więc jakoś tam się sprawdzają. U mnie będa służyły do trzymania płyt na półce a i tak wkładam jes odwrotnie w sencie rozcięta stroną koperty do środka folii więc przy wsuwaniu na półkę nie będzie problemu. Jedyny mankament ale i też zaleta to ich rozmiar, na starsze pojedyncze cienkie placki za duże trochę ale te nowe gatefold 2x180g wlezą w nie bez problemu raczej :-) mogę 10 dorzucić i wziąć te grubsze ale do leżenia na półce jest sens? ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

czy ktoś rozumie skąd cena 500 za tę wkładkę, gdy oferta na lpgear wynosi 115usd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy ktoś rozumie skąd cena 500 za tę wkładkę, gdy oferta na lpgear wynosi 115usd.

to ta na allegro to okazja ,policz sobie dolca po kursie bankowym + cło i podatek ,wyjdzie ci cos koło 900zł

Ukryta Zawartość

To jest dopiero czad, ktoś zapłacił 3 stówki za płytę bez okładki! W tej cenie można kupić kompletny egzemplarz. Ciekaw jestem czy kupujący zdaje sobie z tego sprawę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te wydanie (komplet) jeśli jest oryginalne chodzi w cenach ok. 200-250 dolarów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

to ta na allegro to okazja ,policz sobie dolca po kursie bankowym + cło i podatek ,wyjdzie ci cos koło 900zł

To piękny wywód, ale błędny. Trzeba by przyjąć, że ta wkładka musi kosztować coś koło 900 w detalu w Polsce. A nie kosztuje - nieprawdaż? Ta z allegro jest zbyt droga i nic się na to nie poradzi.

To piękny wywód, ale błędny. Trzeba by przyjąć, że ta wkładka musi kosztować coś koło 900 w detalu w Polsce. A nie kosztuje - nieprawdaż? Ta z allegro jest zbyt droga i nic się na to nie poradzi.

...zbyt droga ?..moim zdaniem, o ile ta z "alle.." jest "new in box", to jej cena jest nadal atrakcyjna...bo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ......pozdr.- Andrzej.

Ukryta Zawartość

• 6 miesięcy później...

"Ale to nie ma nic wspólnego z tym że ramię jest takie jak w opisie" ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Ale to nie ma nic wspólnego z tym że ramię jest takie jak w opisie" ;)

Ukryta Zawartość

Dobry jest

Spokojnie może emerytom garnki na raty sprzedawać

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Czy to jest oryginalny przewód Siltech?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem nie. Końcówki nie są originalne, oryginalny siltech ma widocziejsza fakturę I inna czcionkę oraz kolor. Może ktoś tu ma. Original i. Może porównać

Ukryta Zawartość

NIE!!

Poza tym za 200 zł to nie kupisz nawet starszej serii G3 SQ88, ani raczej nawet SQ56..

To jest oryginał

siltech_classicmk2b.jpg

NIE!!

Poza tym za 200 zł to nie kupisz nawet starszej serii G3 SQ88, ani raczej nawet SQ56..

To jest oryginał

siltech_classicmk2b.jpg

Wtyki oczywiście nie oryginalne. Oryginały Siltecha mają WBT.

Przewód pochodzi z konfekcji. Chodziło mi właśnie o ten przewód. Osobiście mam Siltech SQ-28 G3

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie daj się nabierać, to przewody pochodzące HK i sprzedają się mimo, że to Fake w całej rozciągłości (jak to przewody bez konfekcji).

• 7 miesięcy później...

Pytanie do znawców labeli... Jestem zainteresowany aukcją:

Ukryta Zawartość

Sprzedający: perlainter otwarty na kontakt i negocjacje, jednak kiedy poprosiłem o numery matrix/runout lekko się zapienił. Moje wątpliwości wzbudził label i kilka chyba nie do końca oficjalnych wydań u tego sprzedawcy. Płyta o tym numerze ma label inny na Discogs, co oczywiście nie musi dyskwalifikować, ale... Według Was jest to oryginał czy nie?

Ukryta Zawartość

Sprzedający perlainter ma najczęściej jakieś dziwne wersje nieoficjalne. Ja go omijam, pomagają w tym jego zdjęcia, które robi zawsze z mocno odbitym fleszem na okładce i już po miniaturze widać, że to jego oferta :) Oglądałem też na żywo jego ofertę na jednym z vinyl swapów i wnioski te same.

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

"Dziwne wersje nieoficjalne" brzmi bardzo łagodnie:) Poza ceną i labelem zastanowiła mnie jakość okładki - wygląda naprawdę nieźle. A brak odpowiedzi o numery matrix i dosyć agresywna odpowiedź uzupełniły obraz. Gdyby to był regularny pirat z epoki to nawet egzotyczny egzemplarz, ale obawiam się, że nie byłoby tego charakterystycznego zapaszku lekko zbutwiałego papieru...:) Komu się opłaca toczyć takie coś i kto ma do tego sprzęt?!

Miał ktoś takie phono z ebay. Wygląda zachęcająco i sporo elementów regulacyjnych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyglada przyzwoicie cenowo, ale trzeba doliczyc obudowe, transformator, rca, okablowanie, wtyk sieciowy

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.