Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

juro

Myślę,że dystansuje się od niego.

Albo przebiegła kobieta. Tworzy atmosferę tajemniczości. Były juz takie tytuły jak z Pudelka. Sugerowali że ma haka na Andrzeja, w rodzaju - zdradał ją, porzucił w młodości z małym dzieckiem, złożyła pozew o rozwód przed kampanią wyborczą - albo coś podobnie obyczajowego?

Po zakończeniu kadencji nie będzie mógł nieboraczek nie tylko znaleźć zatrudnienia w naszym kraju ale i w całej Europie.

Nie dajesz mu wyjścia. Będzie musiał rządzić dożywotnio :-)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

PAD "jako jedyny zagraniczny przywódca wziął udział w obchodach 25-lecia ukraińskiej niepodległości" i ogłosił starą-nową koncepcję "Trójmorza" o której od ok. 100 lat wiadomo, że jest nie do zrealizowania. Pewnie Pan Prezes mu kazał, ale na pewno Amerykanie i Niemcy na to nie pozwolą. Ciekaw też jestem, z którymi sojusznikami PAD uzgadniał, aby rozpocząć"wewnątrz UE i NATO" budowanie "bloku niezależnego od innych graczy, na wschodzie i zachodzie".

Powodzenie tego projektu ma gwarantować Ukraina, w której "prezydent chce widzieć "sojusznika, z którym będziemy współpracować w dziedzinie budowy wspólnoty narodów regionu"." http://wiadomosci.wp.pl/kat,1025897,title,Wizyta-prezydenta-Polski-na-Ukrainie-Duda-przedstawil-ambitna-wizje-geopolityki-chce-silnego-paktu-panstw-Trojmorza,wid,18478600,wiadomosc.html?

Nie wiem, co miało wpływ na PAD, że zaangażował się w tak idiotyczny i szkodliwy dla Polski pomysł. Jego doradcy czy tzw. okoliczności "(wizyta rozpoczęła się od prywatnej kolacji w rezydencji ukraińskiego prezydenta)"? Wpadałoby jednak, żeby PAD najpierw skupił się na budowaniu pojednania we własnym kraju i przypomniał sobie, że to on, a nie Macierewicz jest zwierzchnikiem sił zbrojnych: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,145400,20589806,macierewicz-zabral-sobie-wojsko-o-mianowal-sie-zwierzchnikiem.html

Międzymorze z Ukrainą??? To chyba była tylko taka kurtuazja. Ukraina gwarantowałaby powstanie międzymorza za jednym zamachem, gdyby była jednolita pokojowa i cywilizowana. Na razie to byłoby z nia wiecej problemów niz z jednoczeniem krajów bałkańskich.

Ukraina nie liczy sie dla Europy. Wiekszą częścf terytorium tego państwa zbudowali sowieci po rewolucji. W razie buntu upomną sie skuteczniej o swoje. I z Ukrainy zostaną tylko banderowscy nacjonaliści próbujący odebrać Przemyśl.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Międzymorze z Ukrainą??? To chyba była tylko taka kurtuazja. (...)

Antyrosyjskie szaleństwo rozwija się:

"Strategiczne partnerstwo polsko-ukraińskie jest bezalternatywnym wyborem historycznym – piszą Andrzej Duda i Petro Poroszenko." http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/wspolna-deklaracja-prezydentow-rp-i-ukrainy-pelny-tekst

Trudno zeby pisali inaczej. Nie zwracaj uwagi na Portal Kresy.pl. To sa oszołomy nacjonalistyczne nastawione na konfrontację Polski z Rosją. W tym przypadku można ich uznać za rosyjskich agentów wpływu.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Trudno zeby pisali inaczej. Nie zwracaj uwagi na Portal Kresy.pl. To sa oszołomy nacjonalistyczne nastawione na konfrontację Polski z Rosją. W tym przypadku można ich uznać za rosyjskich agentów wpływu.

Napisz o tym do ABW, a nie do mnie. Mam inne zdanie.

Nareszcie Włodzimierz znalazł dyskutanta na swoim poziomie.

To dobrze, może nie będzie normalnych ludzi męczył ;-).

Nie wiem, jaki jest twój poziom normalnego człowieka, bo zwyczajnie go nie widzę. Natomiast widzę, że wdajesz się w dyskusję z jednym i z drugim, co widać nie tylko pod tym wątku. To nie moja wina, że robisz z siebie idiotę.

Nie wiem, jaki jest twój poziom normalnego człowieka, bo zwyczajnie go nie widzę. Natomiast widzę, że wdajesz się w dyskusję z jednym i z drugim, co widać nie tylko pod tym wątku. To nie moja wina, że robisz z siebie idiotę.

On ma jak typowy menel. Łazi od człowieka do człowieka, zaczepia, bo mu złotówki do jabola brakuje.

Napisz o tym do ABW, a nie do mnie. Mam inne zdanie.

Kresy.pl przedrukowuja wiadomości ze sputnik news i rusia today. I nad tymi fakerowymi wiadomościami namietnie dyskutują.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Profesor "Michał Kleiber o polskich politykach i polskim społeczeństwie" w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej" http://www.rp.pl/Polityka/308239891-Michal-Kleiber-o-polskich-politykach-i-polskim-spoleczenstwie.html#ap-1

"(...)moje rozumienie naszych rozwojowych dylematów i sposobów ich rozwiązywania nie pokrywa się w całości z poglądami żadnej z naszych partii. Kiedyś wierzyłem w PO-PiS, potem jako praworządny obywatel skłonny byłem popierać demokratycznie wybrane władze i lokowałem swoje nadzieje w Platformie, ale ostatnie lata jej rządów bardzo mnie rozczarowały. Zmiana stała się niezbędna, a PiS miał wiele dobrych pomysłów i to przesądziło o jego wyborczym sukcesie. Ta sytuacja trwa do dziś."

Natomiast tego, że był ministrem w rządzie SLD już nie chce pamiętać nawet jak dziennikarka mu o tym wyraźnie przypomina.

"Mówi pan nieprzychylnie o politykach, ale przecież musi pan mieć politykę we krwi. Był pan ministrem w rządzie SLD, społecznym doradcą prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Ma pan doświadczenie w potyczkach na scenie politycznej. Skąd się pana zdaniem bierze niska jakość polskiej polityki?

Kłócąc się nienawistnie między sobą nie zdajemy sobie sprawy, że szkodzi to wszystkim, włącznie z kłócącymi się. Jesteśmy jednym z najbardziej skłóconych społeczeństw, jakie kiedykolwiek miałem okazję obserwować. Pierwsza rzecz niezbędna do zmiany to świadomość problemu – powinni ją zaszczepiać także np. ludzie mediów. To jednak w istocie wielkie wyzwanie dla nas wszystkich, bo to w końcu my podejmujemy decyzje o wyborze tego, a nie innego polityka. Trzeba zacząć od siebie samego, wzmóc aktywność na rzecz społeczeństwa obywatelskiego. Gdyby tak każdy z nas poświęcił chociaż kwadrans dziennie na zastanowienie się co można zrobić dobrego dla swojego otoczenia, lepiej rozumielibyśmy istotę naszej wspólnotowości i trafniej wybieralibyśmy polityków potrafiących o nią zadbać. Politycy muszą zdawać sobie sprawę że są od tego, by słuchać obywateli. W żadnym z wielu znanych mi krajów nie jest tak, że codzienne programy telewizyjnych służą głównie politykom, przeważnie tym samym i mówiącym te same rzeczy, oczywiście kłócąc się zawzięcie. Powinno być inaczej. Polityk powinien występować okazjonalnie i mówić o swoim politycznym programie i sposobach jego realizacji. A jego polityczny adwersarz powinien przytaczać swoje argumenty. Na koniec uśmiechy i podanie sobie rąk. Trzeba przy tym okazywać swój szacunek dla demokratycznie dokonanych wyborów. Mamy rząd, który wygrał wybory i któremu należy dać szanse realizacji przedstawionego w wyborach programu. A my mamy dużą, ale dzisiaj źle zorganizowaną, bezprogramową opozycję. Działającą najchętniej metodą wyprowadzania ludzi na ulicę. Tymczasem wszelkie akcje polityczne pełne agresji i ślepej krytyki są po prostu nieskuteczne. A przecież już za trzy lata, jeśli taka będzie wola społeczeństwa, będzie okazja do zmiany."

Jak widać, ani słowa na temat współpracy z SLD. Zresztą pan profesor nie pamięta tylko o ministrowaniu u komuchów, ale o tym później.

O wywiadzie tym napisał dość szeroko TokFM http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,145400,20591904,chorujemy-na-nienawisc-standard-debaty-nakazuje-prowadzenie.html

Eksponując w tytule, że "Chorujemy na nienawiść. Standard debaty nakazuje prowadzenie nieprzerwanej kłótni". Niemal lans na autorytet, których nam obecnie brakuje. Czemu Michał Kleiber nagle stał się taki bezstronny oraz oburzony na politykę i polityków. Może został w końcu odsunięty od koryta, przy którym tkwił wiele lat. Kilka lat wstecz pan profesor też był bohaterem doniesień medialnych. Jeden z portali tak opisywał jego polityczna działalność:

"Warto natomiast przyjrzeć się powodom, dla których pojawiają się tacy eksperci, jak Rońda czy Obrębski. Oczywiście mogą być one różne, ale przynajmniej w przypadku tego pierwszego łatwo znaleźć ciekawy trop. Wystarczy zwrócić uwagę na cytowany wcześniej pomysł zwołania konferencji naukowej. Na przekór procedurom badania wypadków lotniczych, wypracowanym przez ponad sto lat istnienia lotnictwa, proponował jej zorganizowanie inny profesor – Michał Kleiber, prezes PAN. Co łączy obu panów?

Odpowiedź może dla wielu być niespodzianką – tym czymś jest klęska polskiego offsetu, czyli wsparcia dla polskiej gospodarki w zamian za zamówienia finansowane z budżetu. Jak wygląda sytuacja z offsetem w przypadku zakupu amerykańskich samolotów wielozadaniowych F-16, wiedzą chyba wszyscy. Ale nie wszyscy wiedzą, że gdy ważyły się losy umowy offsetowej Michał Kleiber był przewodniczącym Komitetu ds. Umów Offsetowych. Zaś Jacek Rońda był jego doradcą...

Jeśli ktoś wierzy w przypadki i nie chce poszperać w Internecie, by dowiedzieć się jeszcze więcej, jego sprawa. Ja szczerze zachęcam. I przypominam, że w tym samym czasie, gdy Kleiber z Rońdą manipulowali przy offsecie, wiceministrem gospodarki, który zajmował się tym samym, był Krzysztof Krystowski, odwołany właśnie prezes byłego Bumaru – polskiego koncernu zbrojeniowego, który jeszcze niedawno odnosił spektakularne sukcesy, a teraz został doprowadzony na krawędź bankructwa. Mało? To przypomnę jeszcze, że dyrektorem Departamentu Programów Offsetowych MG pozostaje Hubert Królikowski – wieloletni współpracownik spółki, która lobbowała za zakupem przez Polskę właśnie F-16.

Nie ma przypadków. Nie w tak ważnych sprawach." http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=11880&q=Micha%C5%82%20Kleiber

No właśnie. W polityce nie ma przypadków.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

Kresy.pl przedrukowuja wiadomości ze sputnik news i rusia today. I nad tymi fakerowymi wiadomościami namietnie dyskutują.

Masz coś wspólnego z niejakim Marcinem Reyem?

"Bez pomocy całej wspólnoty zachodniej Ukrainie będzie bardzo trudno przetrwać jako niepodległe państwo – powiedział Szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego Paweł Soloch.

Na antenie Polskiego Radia Soloch podkreślił, że Ukraina jest naszym kluczowym sąsiadem. Niepodległość i demokratyczny charakter tego państwa leży w interesie nie tylko Polski, ale także wspólnoty europejskiej – zaznaczył szef BBN-u.

Minister Paweł Soloch był także pytany o to, czy w momencie pogorszenia się sytuacji na Ukrainie, Polska wyśle żołnierzy.

– Wolałbym takich wariantów nie omawiać dlatego, że niczego nie można wykluczyć, ale i niczego nie można potwierdzić. Na dzień dzisiejszy należałoby się skoncentrować przede wszystkim na umacnianiu państwa ukraińskiego również poprzez promowanie sprawy ukraińskiej na forum międzynarodowym i podtrzymywanie pomocy państw zachodnich. Bez zaangażowania całej wspólnoty demokratycznych państw Zachodu Ukrainie byłoby bardzo trudno przetrwać jako niepodległemu państwu – podkreślił Paweł Soloch.

(...)

radiomaryja.pl/KRESY.PL"

Coraz lepiej.

Z Reyów kojarzę tylko Mikołaja.

Błędem jest wspieranie Ukrainy, bo to żaden wielki przyjaciel ani strategiczny partner dla Polski. Miło by było gdyby Ukraina była niepodległa demokratyczna, cywilizowana i jeszcze bardziej antyrosyjska niż antypolska. Ale tak nie jest i nie będzie.

Kresy.pl to portal oszołomów prowokatorów. Zresztą, wystarczy pojechac na Litwę i popytac tamtejszych Polaków by stwierdzic jakie to są zabite nacjonały. Tym niemniej Kresy,pl podchwytuja kazdą fakerową wiadomosc rosyjskiej propagandy i robią z niej prowokację nad która sie pastwia jakby chcieli wywołac kolejną wojnę. Nie zdziwiłbym sie gdyby wiekszość publikacji i dyskusji organizowali na ich potralu trolle putinowskiej propagandy.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Z Reyów kojarzę tylko Mikołaja.

Błędem jest wspieranie Ukrainy, bo to żaden wielki przyjaciel ani strategiczny partner dla Polski. Miło by było gdyby Ukraina była niepodległa demokratyczna, cywilizowana i jeszcze bardziej antyrosyjska niż antypolska. Ale tak nie jest i nie będzie.

Kresy.pl to portal oszołomów prowokatorów. Zresztą, wystarczy pojechac na Litwę i popytac tamtejszych Polaków by stwierdzic jakie to są zabite nacjonały. Tym niemniej Kresy,pl podchwytuja kazdą fakerową wiadomosc rosyjskiej propagandy i robią z niej prowokację nad która sie pastwia jakby chcieli wywołac kolejną wojnę. Nie zdziwiłbym sie gdyby wiekszość publikacji i dyskusji organizowali na ich potralu trolle putinowskiej propagandy.

Twoje opinie o portalu kresy.pl są bardzo zbieżne z jego opiniami.

Offset na F-16 okazał się fikcją i dawno o tym mówiono. Tylko nie wyciagnięto żadnych konsekwencji.

Bumar zdołowano w ramach PHO, po włączeniu go do holdingu. Z jednej strony mieli dostać zielone swiatło na budowę transportera "Anders" a w tym samym czasie PHO podpisał umowę z BAE Systems na zakup licencji CV90 która ucina rozwój własnego projektu. Zresztą przez tyle lat tworzyli ten transporter, że inni zdażyli ich juz wyprzedzić.

Bo poznałem kresowiaków. Im jakby dać kosy na sztorc to mielibyśmy wojne ze wszystkimi sąsiadami. A komu zalezy na podsycaciu i wykorzystywaniu takich nastrojów?

Kresy.pl to portal ultrasowy.

No to już wiemy, co to za zajebisty deal wylatał Du*a w Chinach. Ten nowy szlak jedwabny, ten wiekopomny interes co sprawi, ze na granicy polsko - chińskiej zapanuje spokój, ten genialny wytrysk myśli z pissuaru, co to geniuszu wodza i jego breloczka z długopisem dowiodą? Wszystkie te bajdurzenia prawackich popierdoleńców z różnych forów, w których wychwalano makiaweliczną genialność planów wierchuszki pissuaru i prześcigano sie w teoriach o wielkim polsko - chińskim przymierzu gospodarczym załatwionym nam przez Du*ę to marna pchełka Pikusia przy rzeczywistości. Otóż nie mniej, nie więcej tylko absolutnie genialnie i nieprzewidywalnie idziemy do chinoli po prośbie z wyciągniętą łapką jak dziad pod kościołem i pożyczamy od nich jakieś 3 miliardy juanów, czyli jakieś niecałe dwa miliardy złotówek. W formie obligacji trzyletnich zresztą. I to za lekkie 3,4 %, w czasie gdy te same obligacje w złotówkach kosztują jakieś 1,7%. No cóż, może mi jakiś geniusz ekonomiczny z pisuaru znajdzie obowiązujący przekaz dnia na powyższy temat i wyjaśni po jaki wuj tyle bulimy chinolom za pożyczkę? Czyżby nikt inny już nie chciał nam pożyczyć?

astępny wklejacz? A może stary, tylko przechrzczony ;-)?

Lepiej wklejać i wyciagać wnioski niż być bezmyślnym lemingo-lewakiem czytających GóWno Prawdę, oglądającego TVN i głosujacego na PO

Lepiej wklejać i wyciagać wnioski niż być bezmyślnym lemingo-lewakiem czytających GóWno Prawdę, oglądającego TVN i głosujacego na PO

Co ty masz prencik na tej dupie, bo niedowidzę?...

A jak chcę posłuchać Bielana w TVN, to już nie mogę?

Głupiś.

Bielana się nie słucha. Jego się zna!:-)

Jak i całą resztę pisiatych bęcwałów.

Zawsze wiesz, który co powie.

W formie obligacji trzyletnich zresztą. I to za lekkie 3,4 %, w czasie gdy te same obligacje w złotówkach kosztują jakieś 1,7%. No cóż, może mi jakiś geniusz ekonomiczny z pisuaru znajdzie obowiązujący przekaz dnia na powyższy temat i wyjaśni po jaki wuj tyle bulimy chinolom za pożyczkę? Czyżby nikt inny już nie chciał nam pożyczyć?

Pewnie wymyślili sobie, że lepiej jest pożyczać od państw znajdujących się daleko. Oni nie mają takich możliwości nacisku w przypadku niewypłacalności Polski jak najbliżsi sąsiedzi. Poza tym nasi sąsiedzi już są pewni że Polska podąża w kierunku drugiej Grecji i nie chcą skracać czasu w jakim Polska ten status osiągnie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Moderatorzy

H G-Waltz na konferencji stwierdza, że nie poczuwa się do odpowiedzialności za błędy przy reprywatyzacji gruntów w Wawie.

Piękne odsuwanie od siebie odpowiedzialności, zwłaszcza, że podobno udział w sprawie miał mąż ww.

Zawsze wiedziałem, że za błędy podwładnych odpowiada przełożony.

Więc ...???

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Teraz Polską bawi się PiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Moderatorzy

Tylko w partiach opozycyjnych do PiS. W PiS odpowiadają sprzataczki.

Uderz w stół.........

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.