Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

W 2 wypowiedziach obraziłeś harcerzy, gdy poprosiłem o podpisanie się pod własnym zdaniem zacząłeś odwracać kota ogonem. Latwo anonimowo obrażać. Zrób to jawnie inaczej jesteś tchórzem.

Harcerstwo to dzieci...pod przewodnictwem idioty...

Harcerstwo to dzieci...pod przewodnictwem idioty...

A gdzie tu obraza harcerzy? Harcerzy czyli dzieci. Szefują im nie dzieci, a dorośli - w tym przypadku rzeczywiście idioci.

Wracając do tematu - Pani Sołtys dwa lata temu:

"Premier Ewa Kopacz zamknięta w swoim gabinecie, a powinna być wśród ludzi, którzy potrzebują pomocy. Dzisiaj miejsce Premiera jest wśród ludzi" - przekonywała w lipcu 2015 roku, dzień po przejściu nawałnic.

PiS wpadł w populistyczną pułapkę którą sam zastawił.

Jestem Europejczykiem.

Wpis niezrozumiały. Rozjaśnij o co Ci chodzi?

Pytasz o mój? Dotyczy chwytów erystycznych Dominica.

W 2 wypowiedziach obraziłeś harcerzy, gdy poprosiłem o podpisanie się pod własnym zdaniem zacząłeś odwracać kota ogonem. Latwo anonimowo obrażać. Zrób to jawnie inaczej jesteś tchórzem.

Nikogo nie obraził. Jako harcerz nie czuję się obrażony. Skrytykował przypadek patologii w jednej z organizacji. Chyba się zgodzisz, że patologie należy krytykować.

Chyba się zgodzisz, że patologie należy krytykować.

Oczywiście, ze się zgodzi. Tylko, że nie wszystkie, bo są patologie nie po linii, i po linii. Tych po linii nie uznaje za patologie więc nie będzie krytykować.

Nie skrytykował sytuacji a wyraźnie napisał anonimowo że to idioci, negatywnie odniósł się do ich wiary w Boga oraz, że to kretyni.

Podpisze się pot tym z imienia i nazwiska czy schowa głowę w piasek?

co w takiej sytuacji robi tzw. "Normalna część społeczeństwa" widać na przykładzie cata - obraża bo wierzą w Boga i reprezentują wartości, których nie zliczysz w euro.

A gówno prawda. Normalna część społeczeństwa taka jak choćby u mnie na wsi, pomaga realnie a nie wypisuje pierdy o obrażaniu Boga. Parę lat temu u mnie (ściślej 4-5 km od mojego domu) też przeszła wichura, trąba czy jak to nazwać. W gminie jest działający system powiadamiania SMS-ami, poproszono o pomoc czyli zgłoszenie się ludzi z piłami, agregatami prądotwórczymi, poproszono o wodę i ciepłe posiłki. To samo ogłaszano przez megafony na samochodach jeżdżące po ulicach. W godzinę po nawałnicy. W dwie na miejscu było z 60-70 aut z ludźmi, w tym ze mną. Zanim przyjechali strażacy uprzątnięto właściwie drzewa z dróg i nawet zaczęliśmy przykrywać pozrywane dachy. Właściciele 2 istniejących u nas sklepów budowlanych przywieźli cały zapas folii, gwoździ i co tam jeszcze, jakie mieli na składzie, tartak dowiózł potężną ciężarówkę łat. W świetlicy która ocalała do wieczora było tyle żarcia i picia, że można by tym nakarmić i napoić całą gminę przez miesiąc. Nasz burmistrz, mimo, że pisiarz (zakamuflowany), do tego przykruchtowy, w cuglach wygrał ostanie wybory, bo mimo politycznych wad ma chłop nie tylko jaja, ale i głowy używa nie tylko do noszenia berecika. Że była u nas i tragiczna powódź i to z tą trąbą, to już wczoraj na Pomorze pojechały dwa duże busy wypełnione pomocą jaką zebrano (w sali konferencyjne i na korytarzach gminy). Już w niedzielę nie było w żadnym ze sklepów ani butelki wody czy innych napojów, konserw, makaronów, baterii, świeczek, itd. W piątek pojedzie następny transport. Więc bądź łaskaw nie pieprzyć mi tu głodnych kawałków o tym co normalna część społeczeństwa robi w takich sytuacjach. Nie masz bladego pojęcia co znaczy być normalną częścią, normalnego społeczeństwa.

Harcerstwo stanowiło jeden z fundamentów Polski Walczącej.

Gdyby komendantem ówczesnych harcerzy był dzisiejszy szef ZHR, nikt by z Niemcami nie walczył. Okupacja Polski według niego byłaby "Bożym planem".

Facet pewnie swoich dzieci do lekarza też nie posyła. Bóg zesłał przecie chorobę...

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Gdyby komendantem ówczesnych harcerzy był dzisiejszy szef ZHR, nikt by z Niemcami nie walczył. Okupacja Polski według niego byłaby "Bożym planem".

Zgodnie z tym co mówił Pius XII.

Facet pewnie swoich dzieci do lekarza też nie posyła. Bóg zesłał przecie chorobę...

Wiara w Boga kończy się, kiedy zaboli ząb, albo coś im wyrośnie na skórze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miedzy innymi dzieki harcerzom piszesz tu w języku polskim a nie niemieckim. Tak, wiem brzmi to pompatycznie, ale taka jest prawda historyczna.

Z takimi poglądami nie myślałeś nad zmianą zawodu?

A jak tam cena masła na twoim ryneczku?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla tych z opozycji, którzy krytykowali opieszałość rządu w pomocy dla ofiar nawałnic - Błaszczak (wg określenia Ludwika Dorna: Chodzący Deficyt Intelektualny) miał do powiedzenia jedno: aby się nie lansowali na ludzkiej tragedii.

To są już nie szczyty, ale Himalaje hipokryzji, zakłamania, obłudy i bezczelności. Coś takiego ma czelność mówić prominentny przedstawiciel ugrupowania politycznego, które nonstop od ponad 7 lat lansuje się na tragedii ofiar katastrofy lotniczej.

20799540_1823002311363116_7689554265740108958_n.jpg?oh=eaa612f1bfea2817d3de859104a20f73&oe=5A227D24

Ostatnio w miesięcznicach jest chyba jakieś przesilenie. Ilość ludzi nie wskazuje na zaangażowanie całej Polski, ale w TV Kurski może to wyglądać dużo lepiej. Oni potrafią ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Albo Bożym dzielem.

"Najgorszy ksiądz-pedofili w Australii" - jak pisze o nim "The Guardian" - podczas ostatniej sprawy sądowej przyznał się do molestowania 12 dzieci w ciągu 30 lat. Najmłodsze z dzieci miało zaledwie 6 lat. Ridsdale powiedział w sądzie, że molestowanie było "częścią bożego dzieła".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z takimi poglądami nie myślałeś nad zmianą zawodu?

A jak tam cena masła na twoim ryneczku?

Ukryta Zawartość

To nie są poglądy a prawda historyczna. Poczytaj to zrozumiesz.

A właśnie. Kosztuje dokladnie tyle samo ile rok temu. 6,99 pln

Ser też bez zmian. Chleb również. Mleko owszem trochę podrożało. Kiełbasy też bez zmian. Piotr i Paweł.

Kończy się masło pewnie dlatego w rewę w ber dzis kupiłem masło irlandzkie w promocyjnej cenie.

Wyłącz tv/kompa i wyjdź do ludzi.

Gdybanie...owszem były prognozy że będzie burza itp. I zawinił człowiek ale to według mnie nie usprawiedliwia aby obrażać harcerstwo.

A gówno prawda. Normalna część społeczeństwa taka jak choćby u mnie na wsi, pomaga realnie a nie wypisuje pierdy o obrażaniu Boga.

Nic nie pisałem o obrażaniu Boga. Czytamy ze zrozumieniem.

Ukryta Zawartość

Kończy się masło pewnie dlatego w rewę w ber dzis kupiłem masło irlandzkie w promocyjnej cenie.

Odstaw to masło całkowicie. Bardzo wprawdzie wątpię czy to cokolwiek pomoże, ale w twoim wypadku trzeba podejmować każdą, nawet i rozpaczliwą próbę.

Gdybanie...owszem były prognozy że będzie burza itp

Jaka burza, jakie prognozy?

Komendnant ZHR powiedział, że to był Boży plan! BOŻY plan! Co Ty na to? Jakoś Cię to nie obeszło.

Bożym planem może być także "obrażanie" harcerstwa. Udowodnij, że nie jest.

Odstaw to masło całkowicie. Bardzo wprawdzie wątpię czy to cokolwiek pomoże, ale w twoim wypadku trzeba podejmować każdą, nawet i rozpaczliwą próbę.

A czym je zastąpić? Czy chleb również odstawić? Albo suchy?

Jaka burza, jakie prognozy?

Komendnant ZHR powiedział, że to był Boży plan! BOŻY plan! Co Ty na to? Jakoś Cię to nie obeszło.

Bożym planem może być także "obrażanie" harcerstwa. Udowodnij, że nie jest.

Mówię że były prognozy pogody i popełniono według mnie błąd, że je zignorowano.

Zacytuj proszę całą jego wypowiedź a nie jej interpretację. Chetnie przeczytam.

Czy chleb również odstawić?

Tak. Polecam. Sam tak czynię w okresie letnim od 3 lat, z korzyścią dla wagi

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Zacytuj proszę całą jego wypowiedź

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chetnie przeczytam.

Bożym planem jest to, żebyś od teraz samodzielnie szukał źródeł.

Ukryta Zawartość

Udowodnij, że najazd Niemców na Polskę w 1939 nie był Bożym planem. Gdyby wtedy harcerstwem rządził hm. Nowik, niektórzy harcerze żyliby do dzisiaj. To jest Twoja logika.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyłącz tv/kompa i wyjdź do ludzi.

Serio?. Specjalnie w piątek wszedłem do Piotra i Pawła i kupiłem to masło. 7,49. U mnie jednak inny ten ryneczek. O cenach sera nie chce mi się nawet pisać.

Ukryta Zawartość

Nie mam co udowadniać. Jeśli on tak twierdzi to słabo. Może i planem jest obrażać harcerstwo. Nie mam z tym problemu, że cat tak robi, tylko niech się pod tym podpisze. Tyle

Serio?. Specjalnie w piątek wszedłem do Piotra i Pawła i kupiłem to masło. 7,49. U mnie jednak inny ten ryneczek. O cenach sera nie chce mi się nawet pisać.

Serio. A sery krajowe czy zagraniczne? Taki Gruyère hmmm

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.