Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zmieniaj tematu, odnies sie do powyzszego. Sittek, mozesz pomoc? A moze ktos inny, np Bob:)

Tylko bez brandowania, w meritum prosze.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Kononowicz kiedyś powiedział że za czasów prezydentury Lecha Kaczyńskiego miał w pałacu prezydenckim, przyznany swój prywatny mały pokoik ale nie powiedział jaka tam była jego rola.

Moze dam jeszcze oryginal, jezyk dosyc dobrze znany:

Under the Treaty establishing the European Community and the Treaty on European Union, the Commission does not have any general power to intervene in individual cases relating to problems of general administration of justice or inefficiency of the judicial system. In particular, the Commission cannot assess either the domestic law regulating the administrative supervision over the courts by Ministry of Justice, or the issues regarding judges' salaries, since both topics have no link to Community law.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

nooo w moskwie tez go znaja.

Widze, ze ci zafixowalo:). W temacie, kolego, w temacie, i to mozna wytlumaczyc, jak sie umie.

No szok, Unia nas olala:)

Musimy poinformować, że Komisja nie może podjąć działań w sprawach krajowych (…)Komisja nie ma uprawnień do ingerencji w indywidualne sprawy dotyczące problemów związanych z ogólnym zarządzaniem wymiarem sprawiedliwości lub niewydolnością systemu sądowego. W szczególności, Komisja nie może ocenić ani krajowej ustawy regulującej nadzór administracyjny nad sądami przez Ministerstwo Sprawiedliwości, ani kwestie dotyczące wynagrodzeń sędziów, ponieważ oba te tematy nie mają związku z prawem wspólnotowym.

Czytaj czasami inne portale aniżeli reżimowe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzisiaj PE zajmowało się Polską. Nie mam sprawdzonych tych informacji, ale chyba większość europosłów była za. Co oczywiście oburzyło europosłów PiS.

Najgorsze jest to, że KE rozmawia już z innymi państwami w sprawie poparcia uruchomienia art.7. Jeszcze gorsze jest to, że niepotrzebne są im Węgry. KE może wszcząć procedurę w sprawie dwóch krajów, i wtedy obydwa państwa nie głosują. My nie pomożemy Węgrom, Węgry nam.

W świecie prawdziwej dyplomacji większość spraw załatwia się zakulisowo, w zaciszu gabinetów. Jeżeli KE dogada się z innymi członkami UE, nabierze to szybkiego tempa. Tylko PiS szczeka jak pies, niestety karawana jedzie dalej.

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Uwaga lotnicy, paralotnicy, lotniarze, szybownicy i baloniarze:

Ukryta Zawartość

Uwaga też turyści i stypendyści

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Nie zmieniaj tematu, odnies sie do powyzszego. Sittek, mozesz pomoc?

Tylko bez brandowania, w meritum prosze.

Akurat tutaj mam podobne zdanie.

EU, jak dla mnie, za mocno wpierdziela się w nasze wewnętrzne sprawy. Ja rozumiem, że to co się dzieje w Polsce, może wzbudzać uzasadnione obawy, PIS ewidentnie łamie prawo, ale powinni być konsekwentni, bo kilka lat temu stanowisko było całkiem inne. Zamiast więc poznawać stanowiska, które tak naprawdę można sobie włożyć gdzieś, które nie mają żadnej mocy prawnej, chciałbym poznać zapis przepisu prawnego jednoznacznie to regulujący.

PIS postawił się innym rządom,dla mnie bez sensu, bo w stosunku do bogatszych i mocniejszych takich kroków nikt normalny nie podejmuje, i to jest oczywiste, że będą chcieli ich upokorzyć, jak tylko można. Niestety na tym stracimy my wszyscy, Polacy.

Co z tego, że nasi potupią nóżką? Gówno im z tego wyjdzie, bo jesteśmy słabi i znowu nikt nas nie będzie lubił.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

W polityce pojęcie wstydu jest najdelikatniej to nazywając wysoce umowne. Liczy się wyłącznie interes. Postępowanie pisiarstwa jest interesem tylko dla jednej osoby. Putina...

EU, jak dla mnie, za mocno wpierdziela się w nasze wewnętrzne sprawy.

EU to jest przede wszystkim wspólnota wartości. Przynależność obliguje do ich przestrzegania. Natomiast PiS chciałby traktować EU wyłącznie jak bankomat. Nie dziwię się, że na to nie ma zgody innych państw członkowskich.

Poza tym istnieją podstawowe, fundamentalne zasady uzasadniające nazywanie jakiegoś państwa demokratycznym państwem prawa. Podobnie jak istnieje zbiór praw człowieka. I jedno i drugie dotyczy każdego kraju, nie tylko należącego do EU. To, co wyprawia Łukaszenka już dawno przestało być tylko wewnętrzną sprawą narodu białoruskiego.

Nie wątpię, Dzisiaj można zarobic na wszystkim. Nawet na jasnowidzeniu.

Wyjątki z tego portala -

- uczmy dzieci i wnuki ZYC BEZ MONEY+ BEZ RZADOW + BEZ RELIGI + BEZ WOJSK I POLICJI + BEZ PRAW I OBOWIAZKOW TO WARUNEK WOLNOSCI I OBUDZCIE SIE POLKI I POLACY???

- Janusz Zagórski rozmawia z Renatą Engel na temat zdarzeń w życiu, które zmieniają człowieka, daru jasnowidzenia i używanie go w doradztwie życiowym.

Ależ jest, jest popularna. Inaczej byś tam nie trafił.

Ale ja nie korzystam ze strony która linkowales. Nie ma tam jasnowodzow a jedynie finanse. No i geopolityka. Chociaż autora poprawnie wynalazles.

chwilowy brak działalności w audio.

1. Eksperci: Niemcom zabraknie fachowców

Ukryta Zawartość

A przeciez doatrlo tu wielu wykwalifikowaych, wyksztalconych przybyszow z krajow arabskich i Afryki. :)

2. Tak się bawi Londyn A.D. 2017. Czarnoskóry mężczyzna symuluje kopulację z policjantką. Nikt nie reaguje.

Ukryta Zawartość

3. Bruksela powoli zamienia się w drugie Calais? „W mieście koczują setki nielegalnych imigrantów”.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

A ja tu chciałem poznać opinie Kolegów nt:

po co Niemcy fundują sobie znaczącą liczebnie i hermetyczną mniejszość narodową?

PS.

To sie nazywa inaczej..wstyd.

tylko trzeba go miec troche.

mowa o humanitarnych Niemcach czy bohaterskich Francuzach, a może ultra-lojalnych Anglikach?

A ja tu chciałem poznać opinie Kolegów nt:

po co Niemcy fundują sobie znaczącą liczebnie i hermetyczną mniejszość narodową?

To jest efekt uboczny o którym oficjalnie nie wolno mówić. A po to aby po minimalnych kosztach zapierdzielali na ich PKB. Porządny Niemiec za takie pieniądze nawet z wyra nie zlezie.

EU to jest przede wszystkim wspólnota wartości. Przynależność obliguje do ich przestrzegania. Natomiast PiS chciałby traktować EU wyłącznie jak bankomat. Nie dziwię się, że na to nie ma zgody innych państw członkowskich.

Nie do końca, ponieważ Niemcy gdy sami, bez uzgodnienia z innymi krajami wspólnoty, postanowili sprowadzić do siebie miliony tanich robotników, obecnie nie poczuwają się do wzięcia na siebie odpowiedzialności, i w tym wypadku stwierdzili, że była to ich suwerenna decyzja, i nikomu do tego. I nikt nie może ingerować w ich sprawy. A że przez to prawie cała Europa jest w kryzysie, to ich to wali. I w tym przypadku wspólnota nic nie ma do gadania.

postanowili sprowadzić do siebie miliony tanich robotników,

Ba! Gdyby to była prawda!

Chyba że pobieranie socjalu nazwiemy pracą

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A po to aby po minimalnych kosztach zapierdzielali na ich PKB. Porządny Niemiec za takie pieniądze nawet z wyra nie zlezie.

To możliwe, ale coś mi się wydaje, że zbyt piękne/mało prawdopodobne.

Bo to nie jest prawda, mimo, że takie informacje nawet ukazywały się oficjalnie w tamtym roku, jako uzasadnienie otwarcia granicy. Gdyby chodziło tylko o tanią siłę roboczą Niemcy mają ją do wyboru, do koloru, i w nadmiarze, od Ameryki Południowej po Daleki Wschód.

Mam tu dwie wklejki, obie z frondy, ale rzeczowe. Trochę długie, ale polecam:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@sittek co z Tobą? Jestem przerażony. W Twoich wypowiedziach zaczynają pobrzmiewać PiS-owskie nuty.

Nic z tych rzeczy, PIS to perfidni populiści i wstrętni manipulatorzy. A że mam w sobie jakąś dumę narodową, to chyba nic złego.

Po prostu nie godzę się na to, abyśmy my Polacy, byli traktowani z góry. PIS prowokuje i robi wszystko aby nas pogrążyć, po to tylko aby pokazać się w świecie, jacy to oni są twardzi i zarazem mądrzy. Swoją nieudolność maskują butą i zwykłym politycznym chamstwem.

Jednakże nie podoba mi się to co robią przywódcy rozwiniętych krajów EU, stawiając się ponad prawem.

Chyba że pobieranie socjalu nazwiemy pracą

Takie były założenia Niemiec, że ściągną ich, nauczą pracy i języka.

A że są bogatym krajem, na pewno liczyli się z tym, że jakaś część będzie żerować wyłącznie na socjalu, i budżet to pokryje. Zresztą w UK jest to samo. Przejechali się jednak an tym, że nie przewidzieli, że ściągną tu fundamentaliści islamscy, którzy dżihad, będą pojmować zupełnie inaczej.

Może.

Ale najlepsze, że takie coś nie pojawi się ani w GW ani w Niezależnej

No to do frondy heh

Przejechali się jednak an tym, że nie przewidzieli, że ściągną tu fundamentaliści islamscy, którzy dżihad, będą pojmować zupełnie inaczej.

Nie przewidzieli? Nie przewidzieli do czego doprowadzi hodowla w Afganistanie i sprowokowana Arabska Wiosna? Rozwalili dyktatorów i uwolnili bestię.

To znaczy, że nie umieją przewidywać- nasi wspaniali Anglosasi, Katany i Niemcy? Nie bardzo w to wierzę

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.