Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

W większości krajów Europy jest nieobecny i nie ma nic do gadania.

To już nie jest Europa. Mówisz o tych kalifatach? :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

dosyć ciekawe cytaty z przeszłości.

"Po naszej stronie działają aktywnie rosyjskie służby specjalne. Radio Maryja jest dziś głęboko antyzachodnie, niechętnie nastawione do hierarchii kościelnej, prorosyjskie, wcale nie nieżyczliwe PRL, ma nadajniki na Uralu. W Rosji panuje wprawdzie bałagan, ale niektórych rzeczy pilnują tam jednak dość dobrze”.

"Prorosyjskość ubrana jest tam w maskę patriotyczną (…). Problem w tym, w którym miejscu kończą się pospolici głupcy, a zaczyna zwyczajna agentura".

"Prorosyjskie lobby kwitnie nie tylko po lewej stronie. Funkcjonuje i umacnia się także na prawicy. Jest to słynny paradygmat targowicki, o którym już mówiłem”

Kto to powiedział? Nie kto inny jak Jarosław Kaczyński:-))

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ten zaś i cięgiem swoje...

Wracaj do Ojczyzny, zatem.

Czekam aż socjalistów przepędzicie. :)

Zegarek podobno ma...

Niejeden! :)

Świat się zmienia. Tylko niektórzy nie są w stanie tego zauważyć i tkwią w skansenie.

Zawsze się zmienia. Problem w tym, że nie zawsze na lepsze. :) Dlatego sztuką nie jest bierne przyglądanie się i opowiadanie truizmów, tylko aktywny wpływ na bieg dziejów. Bo one mogą pójść w tą lub w tamtą stronę.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A jaki ty akurat masz 'aktywny wpływ"?

Bo tak, przeciętnym czytelnikom - rzygać się chce.

Biednyś, Likorz...

Nawet w Irlandii nikt cię nie lubi i nie chce.

Ktoś cię lubi?

rola radyjka jest dzielic narod co robi skutecznie od poczatku dzialania i to jest jego glownym celem bez koniecznosci odpowiedzi na durne pytania gdzie propaguje rosyjskosc.Tego nie trzeba robic wystarczy sprytnie narod napuszczac...ale towarzysze z kemla udaja ze tego nie wiedza.

robia to w kazdym kraju europy.

a niektorym daja pieniadze udajac ze to kredyt.

Czekam aż socjalistów przepędzicie. :)

...

Dlatego sztuką nie jest bierne przyglądanie się i opowiadanie truizmów, tylko aktywny wpływ na bieg dziejów.

A Ty co robisz? Siedzisz sobie ileś-tam setek kilometrów stąd, biernie przyglądasz się i piszesz swoje komentatze mądre inaczej. Klasyczny przykład gościa, który wszystkim daje dobre rady gdyż nie jest w stanie dawać dobrego przykładu.

To tyle maslak.Jest tego tyle ze bede cie bawił do swiat.

mam masz fajny tekst jakby pisany przez takiego jak ty.

Taka bida w paszkwilanckich artykułach dotyczących RM że musisz podpierać się tym co wysmażyli Lisiewicz z E. Michalak, która nie wiem co w GP robiła mając tak n.....e w głowie? Może Lisiewicz będąc pod jej zewnętrznym urokiem w to jej szaleństwo dał się wciągnąć. :)))

Zacytuję więc to co sprytnie z tekstu nie podałeś, tyle wystarczy ;

"Lisiewicz zaczerpnął te fałszywe informacje z paszkwilanckiej strony internetowej, – podszywającej się pod stronę RM, która w adresie URL po kropce ma eu, a nie pl....

...Redaktorzy Gazety Polskiej do dzisiaj nie przeprosili o. T. Rydzyka za te oszczercze kłamstwa. Wstyd!"

Ale, ale podając te informacje pomieszane z dezinformacją najwyraźniej w jakimś celu.....nie będzie miała sensu rozmowa jak tego celu nie poznam.

Nie podejrzewam ciebie że chcesz nic nie znaczącymi i nie będącymi żadnym dowodem informacjami o dzierżawie nadajnika stawiać tezę jakoby to coś więcej znaczyło. Pisałem już że z tych nadajników korzystali nadawcy z całej Europy i pewnie nie tylko.....kiedyś w temacie o Kk ją cytowałem, mam przypomnieć?

I po co tu w tym temacie przypominasz te insynuacyjne odgrzewane kotlety sprzed blisko 15 lat też nie napisałeś... ;(

JuG dnia 11.12.2017 - 22:04 napisał

"Czy mógłbyś przytoczyć cokolwiek (artykuł, wypowiedź, działanie , ...) prorosyjskiego u Rydzyka, w RM czy w TV Trwam?"

nie moglbym

I tak trzymaj, choć raz w taki ułomny sposób prawdę o RM podasz.

Kto to powiedział? Nie kto inny jak Jarosław Kaczyński:-))

Podobno coś takiego powiedział, i co z tego?

Nie w tym problemem że powiedziało się o kimś (o czymś) nieprawdę, zwłaszcza jak się naczyta idiotycznych artykułów na jakiś temat....schody się zaczynają wtedy, gdy znając prawdę tkwi się nadal w tym kłamstwie i nie potrafi się za głoszenie tej nieprawdy przeprosić

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Czekam aż socjalistów przepędzicie.

To nie takie proste, zawładnęli sądami, trybunałem konstytucyjnym i teraz dostosowują do swojej potrzeby wiecznego rządzenia ordynację wyborczą. Może da się socjalistów odsunąć od władzy jak do końca "rozdupcą" gospodarkę albo jak Prezes nie będzie już mógł nadzorować swoich podwładnych. Niestety niemoc Prezesa zagraża rozwiązaniami siłowymi bo poziom agresji fizycznej socjalistów narasta a to może się źle skończyć. Historia zna takie przypadki.

Zawsze się zmienia. Problem w tym, że nie zawsze na lepsze. :) Dlatego sztuką nie jest bierne przyglądanie się i opowiadanie truizmów, tylko aktywny wpływ na bieg dziejów. Bo one mogą pójść w tą lub w tamtą stronę.

To dlaczego przyglądasz się z daleka ? Weź fizyczny udział w zmianach i zliż lukier który wytworzysz lub wypij piwo którego nawarzyłeś. Dawanie wytycznych z ułożonego kraju to czyste wygodnictwo.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Odbanować Jaro _747 bo mi w rękaw płacze .

Przyznam że jestem w rozterce.....trochę mi go żal a z drugiej strony nareszcie chciałoby się powiedzieć. :(

A pamiętam jak się rozpisywano jak to ja tylko żalę się a tu taka niespodzianka.... :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

"Lisiewicz zaczerpnął te fałszywe informacje z paszkwilanckiej strony internetowej, – podszywającej się pod stronę RM, która w adresie URL po kropce ma eu, a nie pl..

specjalnie to podstwilem maliniak.Zebys jednak mial sie o co oprzec w swoich wyjasnieniach bo działasz jak komersant .

rola radyjka jest dzielic narod co robi skutecznie od poczatku dzialania i to jest jego glownym celem bez koniecznosci odpowiedzi na durne pytania gdzie propaguje rosyjskosc.Tego nie trzeba robic wystarczy sprytnie narod napuszczac...ale towarzysze z kemla udaja ze tego nie wiedza.

Muls nikt tak nie dzieli narodu jak polskojęzyczne media i żadne tak dobrze nie połączyły jak RM....możesz zaklinać rzeczywistość i głosić coś odwrotnego.....nic innego od ciebie nie oczekuję.

Widzę że wiesz dużo o "towarzyszach z Kremla"....piszesz jakbyś czytał im w myślach.... :)

To co piszesz wygląda mi na puste słowa, które właśnie najbardziej dzielą naród... ;(

i tez nie dziwi mnie ze tego nie zauwazyles

Jeśli chodzi o obecność delegacji ambasady Federacji Rosyjskiej na przyjęciu związanym z ósmą rocznicą istnienia RM, to po pierwsze: żadnego „przyjęcia” nie było! – Ot, normalna kolacja dla pracowników radia, przybyłych hierarchów kościoła i kilkunastu parlamentarzystów polskich w „Domu Słowa” przy klasztorze ojców Redemptorystów. Pamiętam ten dzień, jako że byłem na tej uroczystości.

klucz.. slowo Ot.... majowa.Jesli nieprawde pisza wasi przyjaciele to kto pisze prawde maliniak.

Muls nikt tak nie dzieli narodu jak polskojęzyczne media i żadne tak dobrze nie połączyły jak RM....możesz zaklinać rzeczywistość i głosić coś odwrotnego.....nic innego od ciebie nie oczekuję.

Widzę że wiesz dużo o "towarzyszach z Kremla"....piszesz jakbyś czytał im w myślach.... :)

To co piszesz wygląda mi na puste słowa, które właśnie najbardziej dzielą naród... ;(

w zawiaku ztym maliniak ze wiemy jak jestes przywiazany do prawdy....pobelkocz sobie ale sam.Podobnie jak to było w reakcji na opis reakcji pilotow niemieckich.

Szykany za podawanie kompromitującej dla władz prawdy. Jeszcze trochę reaktywowane zostanie Radio Wolna Europa i wróci popularność fal krótkich.

I znów tuner AM od RADMORa stanie się użyteczny :-)

W.

specjalnie to podstwilem maliniak.Zebys jednak mial sie o co oprzec w swoich wyjasnieniach bo działasz jak komersant .

@muls nie przejmuj się. Nihil novi. Wiadomo, że jak się dotknie ich toruńskiego bożka (który uważa, że stoi ponad prawem - o czym otwartym tekstem publicznie mówi) to zaraz podniesie się wrzask wazeliniarzy, apologetów i moherowego motłochu. Włączą swój stary, niezmienny od lat repertuar: każda niewygodna informacja, każdy kompromitujący fakt to "kłamstwa", "pomówienia", "insynuacje", "kalumnie", "oszczerstwa" itd itp. Przecież to towarzystwo nie myśli samodzielnie, za nich robi to herszt sekty, będący obiektem kultu.

Widzę że to ośmieszanie opisane niżej to pikuś w porównaniu z powyższym....awansowałem do miana "wazeliniarza i moherowego motłochu".....tak trzymać, co ja gadam trzymać - "alleluja i do przodu!" :)))))

Muls podał w linku teksty o RM w których roi się od przekłamań i insynuacji.....i to w tym linku znajdziemy. jak chcemy.....jak ktoś chce tkwić w fałszu nie moja broszka. ;(

nie sadzisz maliniak ze bede z toba dyskutował o radiu maryja..Jesli napisali o tym twoi przyjaciele to podyskutuj z nimi.Oni wiedza to co ja.

Raz piszesz że masz dużo i będziesz "mnie bawił (kapał) do świąt" a tu znowu co innego....zdecyduj też czy będziesz mnie ośmieszał nazywając "maślakiem" czy "maliniakiem".....a może chcesz się bawić w wymyślanie "zabawnych" określeń?

Muls..... :)

nooo ale lisiewicz wrog?jak walczyc z przyjacielem.A oni potrafia.

Raz piszesz że masz dużo i będziesz "mnie bawił (kapał) do świąt" a tu znowu co innego....zdecyduj też czy będziesz mnie ośmieszał nazywając "maślakiem" czy "maliniakiem".....a może chcesz się bawić w wymyślanie "zabawnych" określeń?

Muls..... :)

co ja pisze to moja sprawa a co wkleje..............................................................................tez moja.

Zwracam uwagę, że o dziwnych, dwuznacznych, podejrzanych i dających do myślenia powiązaniach Rydzyka z Rosją napisały nie jakieś "lewackie" źródła, ale skrajnie prawicowa Gazeta Polska.

maslakowi wydaje sie ze ja z nim dyskutuje czyli z majowom bo tak ma wbite w kapelusz i musi byc na jego..Przedstawilem dwie opcje jedna strone z zewnatrz a druga od srodka.Sa jeszcze inne rownie dziwnie podobne i mam w ..dpie co o tym mysli dowolny maslak pod swoim kapeluszem.

Skoro nie trafiłem, to może sam nam powiesz czyim klonem jesteś? :-)))

W.

Niczyim,podobno każdy może tu pisać? Ja tu jestem szary Kowalski,to Ty masz tu guzik. Palton też miał....:)))))

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

nie dziwi mnie ze tego nie zauwazyles

Muls a co ty tam zauważyłeś.....ktoś palnie coś o obecności delegacji na obchodach RM i co zdementowanie tego ciebie dziwi.....a gdzie masz świadków tego zdarzenia, kto potwierdził że do takiego spotkania w ogóle doszło???

Nie zauważyłeś, w tym co cytujesz że ktoś napisał (bynajmniej nie mój przyjaciel) że do takiego spotkanie w ogóle nie doszło....czytasz to co wklejasz???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.