Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Może na jakiś etacik do picuników się załapiesz jak wrócisz.?

Nawet stanowisko Ministra Zdrowia oznaczałoby dla mnie poważny spadek zarobków (jeśli nie brać pod uwagę megałapówek za rejestrację leków oczywiście).

Jestem realistą.

Oczywiście, poważnie musiałbym rozważyć, w jakim stopniu mogę poświęcić się gdy Ojczyzna wzywa.

Ew. europoseł - języki znam, finansowo nie stracę, godnie zastąpiłbym Korwina i pokazał eurofederastom gdzie raki zimują. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Pismo Święte jest składnikiem wiary, można mieć w sercu Boga i w państwie, w którym jest rozdział od Kościoła przysięgać na Konstytucję, oczywiście ona powinna być nieomal literalnie zbieżna PŚ.

• Redaktorzy

A powinni na Pismo Święte.

A kolega często składa przysięgę na Pismo Święte?

Pracuję tam, gdzie mam pracę, o co ci biega człowieku?

To może odtranżol się od tych, którzy żyją w kraju, od którego się trzymasz na bezpieczną odległość, kiedy grasują w nim twoi polityczni ulubieńcy?

Radośc dla ślipek

Dobrze ale zwróć uwagę że istnieje coś takiego jak kolejność, więc przyjmij że w tym momencie moja skromna osoba zapala telewizor, nastawia stację TVN24 i chrupiąc chipsy oglądam programy tzw publicystyczne Faky po Fakach, oraz TW stokrotkę koniec i kropka..

Pismo Święte jest składnikiem wiary, można mieć w sercu Boga i w państwie, w którym jest rozdział od Kościoła przysięgać na Konstytucję, oczywiście ona powinna być nieomal literalnie zbieżna PŚ.

Ten rozdział należy znieść. To jest masoński eufemizm na rugowanie Kościoła z życia publicznego. Krzyże wszędzie, przysięga oficjeli państwowych na Pismo Święte. Ja tam specjalnie kościelny nie jestem ale bym to wprowadził choćby dla bólu dupy lewactwa. :)

Poza tym - tak się broni fundamentów naszej cywilizacji, którą eurodzicz nam chce odebrać.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Redaktorzy

Widziałem transparenty z takim napisem podczas manifestacji KOD /komitet obrony demokracji/.

Niesieniu ich towarzyszyły okrzyki, zawierające w treści ten wyraz.

To już początek socjalizacji. Resztę powiedzą ci chłopczyku, kiedy pójdziesz do szkoły.

To może odtranżol się od tych, którzy żyją w kraju, od którego się trzymasz na bezpieczną odległość, kiedy grasują w nim twoi polityczni ulubieńcy?

Nie grasują, tylko piastują demokratyczny mandat zaufania społecznego. :)

Licz się ze słowami.

Ale wracając do meritum: co ma miejsce pracy do dyskusji politycznej?

Chcesz to możemy pogadać o polityce w Urugwaju. Obaj nie mieszkamy i nie pracujemy w Urugwaju.

Czy to znaczy, że nie mamy prawa o urugwajskiej polityce dyskutować? :)

Nikt nie wyprał mi mózgu na drodze edukacji, pozostałem sobą, nie możesz wiedzieć o czym piszę Jozwa,

O jeden most za daleko..rozumiesz..

Jak przyznajesz - edukacja nie dała rady Twemu "mózgowi". Bidula...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zadam jako przedstawiciel większości 84% natychmiastowego usunięcia tych osobników z forum za nagminne łamanie regulaminu oraz netykiety.

Możesz sobie "zadac", jak również robić z siebie pajaca. Cenzura się marzy sieroto to Stalinie? Od stwierdzania zgodności z Regulaminem i Netykietą jest Moderacja.

Możesz sobie "zadac", jak również robić z siebie pajaca. Cenzura się marzy sieroto to Stalinie? Od stwierdzania zgodności z Regulaminem i Netykietą jest Moderacja.

Dla ciebie to Egzekutywa i Biuro Polityczne powinny decydować. :)

YESSSSSSSSSSS!!! :)

"W związku z zamiarem prokuratury postawienia Gawłowskiemu zarzutów, prokurator generalny Zbigniew Ziobro wystąpił do Sejmu z wnioskiem o wyrażenie zgody na pociągnięcie do odpowiedzialności karnej, a także na zatrzymanie i zastosowanie tymczasowego aresztu wobec posła PO."

Ten rozdział należy znieść. To jest masoński eufemizm na rugowanie Kościoła z życia publicznego.

I będzie wyrugowany czy się wam to podoba czy nie. W zachodniej Europie już został - patrz puste kościoły i decyzje miejscowych episkopatów zamknięcia większości bo nikt tam nie chodzi. A kundelki mogą sobie poszczekać.

Krzyże wszędzie, przysięga oficjeli państwowych na Pismo Święte. Ja tam specjalnie kościelny nie jestem

Zapytaj kolegę-lekarza z innego (domyślasz się jakiego oddziału) jak się nazywa wygłaszanie dwóch zdań wzajemnie sprzecznych.

ale bym to wprowadził choćby dla bólu dupy lewactwa. :)

Boimy się lewicy, oj boimy. Słusznie.

Poza tym - tak się broni fundamentów naszej cywilizacji, którą eurodzicz nam chce odebrać.

Don Kichotowie w polityce są po postu śmieszni.

Dla ciebie to Egzekutywa i Biuro Polityczne powinny decydować. :)

W porównaniu z dzisiejszą ekipą PiS dawne Biura Polityczne to były pantery intelektu i wzorce kompetencji, profesjonalizmu i fachowości.

Biura Polityczne to były pantery intelektu i wzorce kompetencji, profesjonalizmu i fachowości.

W mordowaniu Polaków i wyrywaniu im paznokci w ubeckich katowniach - nie zaprzeczę! :)

Absolutnie najwyższy poziom kompetencji! :)

W mordowaniu Polaków i wyrywaniu im paznokci w ubeckich katowniach - nie zaprzeczę! :)

To tylko drobny ułamek tego co robiła przez wieki Święta Inkwizycja. I tak byli łagodni. Prawactwu należało się znacznie więcej. Nie próbowaliby teraz podnosić łbów.

Absolutnie najwyższy poziom kompetencji!

Może nie najwyższy, ale w zarządzaniu znacznie wyższy.

A to widzieliście? Eurofederaści pokazali co to prawdziwe DNO! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polska jeśli otrzyma sankcje, to zaraz wszyscy cwaniacy będą starali się je obejść, chcąc skorzystać na luce w danej dziedzinie, to zapowiada dodatkową koniunkturę.

To zupełnie oczywiste.

:)

To koniec, wykształcenie niczego nie zapewniło, taka HGW, jakie ma papiery, a jak kończy..

Dlatego nie jest dobrze posiadać wykształcenie ponad własną inteligencję, to dodatkowo komplikuje sytuacje, wtłacza w iluzje a zderzenie z rzeczywistością do miłych odczuć wtedy nie należy.

Wykształcenie wykształceniu nie równe, odebranie go od postkomunistycznych czy nawet komunistycznych aparatczyków, powoduje efekt czy defekt w rodzaju grzechu pierworodnego, nie ma więc czego zazdrościć, przeciwnie, może na pomoc delikwentowi być już za późno.

PO jest bez pomysłu na cokolwiek, teraz kiedy będą sądy, będą dość zajęci aby nawzajem się sprzedawać, w zamian za niższe kary.

Nie wygląda to wszystko dobrze, Koledzy, którzy nie mieliście wstydu i tu na forum optowaliście za tą formacją, w rodzaju działań jako presji za pomocą stygmatyzowania zwolenników, normalnych, przyzwoitych co najmniej wartości , oraz osób nastawionych patriotyczne do ziemi ojczystej, będącej pod władaniem Polaków od 1000 lat

Niektórym jeszcze mało nawet w obliczu całkowitego upadku formacji antypolskiej antypaństwowej, silą się jeszcze na komentarze, mające wywrzeć jaki inny efekt niż żenujący.

To ostateczny upadek.

Pisałem dwa lata temu, że dwa lata zajmie Wam trauma, dochodzenie do stanu względnej równowagi psychofizycznej, aby w końcu zrozumieć, że już nigdy nie będzie tak jak było, tego Eldorado, po prostu, nie można chcieć czegoś za nic, nie jest dobrze okradać współbraci, ani jeśli zostało się wybranym z mandatem społecznym, myśleć tylko kategoriami interesu własnego.

Przykro mi.

Polsce potrzebne jest zupełnie nowe rozdanie kadrowe w wszelkich miejscach, najpierw tam gdzie skupia się największa odpowiedzialność, następnie w kolejnych.

To oczywiste, że dobra zmiana byłaby posunięta znacznie bardziej, gdyby było kim zastąpić obecne nieudaczne tzw elity, w uczelniach w nauce w pierwszym rzędzie.

Czeka nas długi marsz.

Proponuje żeby asterixy ,topy 20 ,bobcaty i inne cudaki odnosiły się jednak z szacunkiem do osób o odmiennych poglądach politycznych albo solówa.Moim skromnym zdaniem osobniki w/w powinny zostać trwałe usunięte z tego forum,nie za poglądy polityczne a za sposób w jaki je wyrażają. Regulamin forum zabrania obrażania pomawiania ale również trollingu .

Zadam jako przedstawiciel większości 84% natychmiastowego usunięcia tych osobników z forum za nagminne łamanie regulaminu oraz netykiety.

OOO patrzajta "szacunkowy"sie znalazł.......

miałem okazje na własne oczy takich "boCHaterów"widzieć jak wataha osiłków szarpie kobiety pod kościołem Mariackim lub plujących związkowców na pochód nasz przechodzący opodal....

zaraz zaraz a słowo" solówa"to straszenie komuś użyciem siły czy gitara solowa? bohaterze ...

• Redaktorzy

Polska jeśli otrzyma sankcje, to zaraz wszyscy cwaniacy będą starali się je obejść, chcąc skorzystać na luce w danej dziedzinie, to zapowiada dodatkową koniunkturę.

Obejść odcięcie od kasy i brak prawa głosu w instytucjach UE i jeszcze na tym zarobić? To bardzo ciekawe.

Nie grasują, tylko piastują demokratyczny mandat zaufania społecznego. :)

Różne nazwy, ten sam fakt.

Nawet stanowisko Ministra Zdrowia oznaczałoby dla mnie poważny spadek zarobków (jeśli nie brać pod uwagę megałapówek za rejestrację leków oczywiście).

Powiedz to pan osobiście księciu Radziwiłłowi.

Powiedz to pan osobiście księciu Radziwiłłowi.

To są za wysokie progi, jak dla mnie.

Odkąd sięgam pamięcią to "ustrój się zmieniał a on zawsze był w komisjach".

Te same nazwiska od 20 lat... i dlatego właśnie guzik się zmienia. Bo jak ktoś się ustawi jak pączek w maśle, to byłby chory psychicznie, dążąc do jakichkolwiek reform. I w efekcie zaczyna się zamykanie szpitali. Bo oni tak się ustawili, że przytulają miliony a lekarzowi specjaliście każą pracować na Izbie Przyjęć za 20€/h, co jest stawką, za którą w Irlandii ja pielęgniarki nie znajdę chętnej wstać rano z łóżka i pracować dla mnie.

To są stawki uwłaczające godności wykonywanej profesji!!!

To są stawki będące źródłem patologii, bo skoro szpital nie zapewnia mi pieniędzy odpowiednich do mojej wiedzy, doświadczenia, talentu i pozycji społecznej, to muszę poszukać ich "w inny sposób".

Nie winię PiS, nie winię Radziwiłła, winię socjalizm i postkomunę. Gdyby sprywatyzować system ochrony zdrowia, to sprawy by wyglądały inaczej. Ale po co? Lepiej zostawić komunistyczny skansen i potem się dziwić, że nikt nie chce sobie flaków wypruwać za bezdurno.

Różne nazwy, ten sam fakt.

Ale jak brzmi!!! :)

Taka dygresja. Ustrój się "zmienił" jeszcze gdy byłem na studiach. No i na spotkanie na mojej Alma Mater przywieziono Zofię Kuratowską. Kobita była profesorem hematologii dziecięcej z jakąś tam styropianową kartą. No i Geremki dali ją na świecznik. Już nie pamiętam - chyba wicemarszałek Sejmu czy Senatu... No i baba przyjeżdża na meeting w mojej uczelni... Rząd limuzyn, wysiada, parasol nad nią niosą, drzwi jej otwierają... Zaczyna się spotkanie. I w jego trakcie pada pytanie, czy teraz w w tej Nowej Wolnej Polsce lekarze zaczną zarabiać w końcu godnie? Stropiła się kobiecina wyraźnie, bo ona przecież była w mafii profesorsko-ordynatorskiej i zarabiała może nie oficjalnie ale znacznie lepiej niż "godnie" ;). No ale żeby szeregowy lekarzyna miał co jeść? No - co to, to nie! Więc babsztyl odpowiada, że (UWAGA!!! UWAGA!!!) "to nie jest najważniejsza sprawa"! A wgl to jej osobiście bliski jest ideał lekarza-Judyma.

Kierwa!!! Judyma!!! I mówi to babsko, które przyjechało limuzyną, z ochroniarzami, sr**ące forsą niezależnie od ustroju... Zmarła potem w RPA jako... ambasador Rzeczpospolitej!!! Jak przy korycie, to już ssać do samego końca!

Od poziomu zakłamania na tym spotkaniu zrobiło mi się niedobrze. Jak stałem, tak natychmiast wyszedłem, bo zrozumiałem, że czas pozbyć się złudzeń. Po prostu od dzisiaj kto inny będzie nas *** w ***. Lekarz nie będzie wolnym zawodem. Będzie wyrobnikiem w komunistycznych kołchozach jak za tow. Bieruta.

I nie pomyliłem się.

Ten stan trwa do dzisiaj.

Jedynym wyjściem było wymiksowanie się z tego chorego układu. Przynajmniej dziś mam dylemat: Mercedes nowy czy używany a nie: książka medyczna czy buty dla dziecka.

Na korty tenisowe, gdzie grywam, najdroższym autem podjeżdża lekarz. Porsche Panamera. Polska

W tym kontekście dylemat

dylemat: książka medyczna czy buty dla dziecka.

nie wiem skąd jest wzięty.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

To są stawki będące źródłem patologii, bo skoro szpital nie zapewnia mi pieniędzy odpowiednich do mojej wiedzy, doświadczenia, talentu i pozycji społecznej, to muszę poszukać ich "w inny sposób".

Masz komunistyczny sposób myślenia. Szpital ma ci płacić za dobrze i wydajnie wykonywaną pracę a nie za to że masz wykształcenie. Też mam wysokie wykształcenie a nie chcą mi płacić tylko za to że je mam. Mało tego jak coś zrobię źle (zdarza się) to zawsze mam z tego powodu finansowe konsekwencje. Nie dziwię się że jesteś fanem komuchów z PiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Sędziowie to kasta? . A wiadomo jak ciężko lekarza do odpowiedzialnosci pociagnac za błędy lekarskie .

Czy to równiez nie kasta?.Poza tym - moim zdaniem - lekarz to jeden z najbardziej dziadowskich zawodów .

Z chorego ostania złotówkę wyciągną.

Czy to równiez nie kasta?

No oczywiście że kasta. Jedną taką która rzekomo przyczyniła się w jego opinii do śmierci jego ojca będzie rozbijał właśnie prok. Ziobro. Zaczął od wymiany sędziego który powinien wydać jedynie słuszny wyrok. Poprzedni wyrok nie był zdaniem pana prokuratora słuszny.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

• Redaktorzy

To są za wysokie progi, jak dla mnie. Odkąd sięgam pamięcią to "ustrój się zmieniał a on zawsze był w komisjach".

Nasz książę za czasów poprzedniego rządu był w organizacji lekarzy bardzo wymownym rzecznikiem podwyższania płac dla medyków oraz zwiększania nakłądów na słuzbę zdrowia. Wyrażał się na ten tamat bardzo stanowczo, chyba jeszcze bardziej, niż obecni strajkujący. I co? Ano widać, posada się zmieniła, i poglądy takoż. Swoją drogą to mój sąsiad, właśnie sobie dom w pobliżu zanabył. Musi być mu dziwnie, bo wszyscy starają się go nie zauważać.

Na korty tenisowe, gdzie grywam, najdroższym autem podjeżdża lekarz. Porsche Panamera. Polska

W tym kontekście dylemat

nie wiem skąd jest wzięty.

W IRL jeden kolega ma 911 inny Caymana. Panamery nie ma nikt z moich znajomych tutaj. Za duża ostentacja.

Natomiast mój kolega, co jest w mafii profesorsko-ordynatorskiej - i owszem: w Polsce, w małej dziurze wozi się Panamerą.

I Bóg z nim. :)

Szczyt hipokryzji pobił natomiast jeden koleś w IRL wyklinający nas za smrodzenie spalinami i codziennie dojeżdżający do pracy rowerem w pedalskich obcisłych ciuszkach i kretyńskim hełmiku. Razu pewnego tak potwornie lało i wiało że i on nie wytrzymał i ów wielki obrońca środowiska zajechał ekologicznym BMW M5. :)

Jak to piszą w pismach kobiecych: śmiechom nie było końca. :)

W IRL jeden kolega ma 911 inny Caymana

Dobra, jak chwalisz się co ma kolega to może pochwalisz się czym jeździ emigrant z Polski i czy to czym jeździsz jest obciążone jakimiś spłatami. Dopóki nie spłacisz to nie jest Twoje. Znasz tą zasadę ?

Natomiast mój kolega, co jest w mafii profesorko-ordynatorskiej - i owszem:

Mówisz że jak dobry samochód to już mafia ? Popatrz na fury rządowe. To dopiero jest mafia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.