Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

To jest niemiecki samochód,dałeś zarobić wrogom

Prawda. Zawsze na mnie zarobią. Chyba że Polacy zrobią lepszy. Pierwszy wówczas ustawiam się w kolejce. :)

To tak samo, jak mój stareńki Pjeżot 207.

Ale - garażowany od nowości.

Wesołych.

Masz GT że 220 wyciąga?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

o autach mozna długo rozmawiać, o polityce też, ale czy ktoś jest żywcem wyciagnięty zza stodoły i słoma mu wychodzi z butów, to widać i czuć od pierwszego wejrzenia.

Za fasadą demokracji rządzą mafie, służby i loże. :)

Ale jest demokracja a za fasadą katolicką są też mafie a w zasadzie jedna wielka mafia, służby i loże tylko nie ma demokracji.

Chyba że Polacy zrobią lepszy.

Polacy wyprodukują super księdza. On też na Tobie zarobi ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Duster w wersji outdor z napędem na cztery koła to zdecydowanie najlepszy wybór na naszym rynku,wiem co mówię,suzuki vitara to przy nim zabawka dla dzieci to samo mitsubichi asx czy jeep renegade,polecam pojeździć i samemu się przekonać .Jezdzilem i porównywałem wszystkie do 80 tys i bez sensu jest przepłacać.

Doktorek nie wiem czy wiesz ale mercedesy i BMW to jedne z bardziej awaryjnych samochodów dałeś nabić się w butelkę .

Gdyby platfusy nie sprzedały koreancom fso to mielibyśmy polski samochód a doktorek nie jeździłby mercedesem produkowanym przez wrogie nam nacje których jedynym celem jest bogacić się na nas za wszelka cenę i rządzić nami, na to mojej i większości 84% społeczeństwa nie ma.

...Gdyby platfusy nie sprzedały koreancom fso to mielibyśmy polski samochód a doktorek nie jeździłby mercedesem produkowanym przez wrogie nam nacje których jedynym celem jest bogacić się na nas za wszelka cenę i rządzić nami, na to mojej i większości 84% społeczeństwa nie ma.

To Józef Oleksy był członkiem nieistniejącej jeszcze Platformy Obywatelskiej?

A może gdyby Sebixy i Janusze zamiast namiętnie i z pasją kupować szmelcwageny oraz na przykład:

Miałem tez inne,punto,siena to z fiata,peugeot 406 chyba czy 407 już nie pamietam,Renault laguna te stare i te nowe,opel corsa i insygnia ostatnio,Chevrolet captiva,dużo było tego..

kupowały nasze polskie narodowe Polonezy to FSO nadal by istniało?

He?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Gdyby platfusy nie sprzedały koreancom fso to mielibyśmy polski samochód a doktorek nie jeździłby mercedesem produkowanym przez wrogie nam nacje

Myśli Kolega że Poloneza dalej by modernizowano ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

To Józef Oleksy był członkiem nieistniejącej jeszcze Platformy Obywatelskiej?

A może gdyby Sebixy i Janusze zamiast namiętnie i z pasją kupować szmelcwageny oraz na przykład:

kupowały nasze polskie narodowe Polonezy to FSO nadal by istniało?

He?

Akurat w przypadku FSO , sprzedanego Daewoo, dla jego istnienia wystarczyło nakazać wszelakim burmistrzom i wójtom aby Ci kupując auto nie robili przetargów na Audi lub co najmniej Skody Superb, a na wcale niebrzydkie Daewoo Leganzy. Zakłady pewno działałyby do dzisiaj, ale my musimy przecież pokazać status, szczególnie za cudze pieniądze. Widać to właśnie teraz.

56990353a9a98f442b1abf05e5c6aec6.jpg

Żeby pisiory nie płakały, ze wszystko rozkradli.

Kiedys pracowałem w firmie telewizyjnej o nazwie" Unimor "

za komunu telewizory z owej było bardzo ciężko dostać ,częsc szła na eksport do Chin Ludowymi znanymi

az do pewnego czasu gdy przyszły lata 90 początek ( juz nie pracowałem ,po wojsku zwolniłem się)wszystko to padło konkurencja zachodnia jakość wykonanie swoje zrobiło...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Łukasz to nic do Ciebie broń Boże :)

poprostu na swej drodze miałem taką historie

a tera tv Samsunga i jest jeden problem z nim tvqurwizji to to nie odbiera....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tu odnosnie kwiku odrywanych od koryt co to Austria nas uratuje jak mawia pewien felczer

Żadnych kompromisów" Szef Komisji Europejskiej: nie jesteśmy na wojnie z Polską Z pewnością nie... czytaj dalej » Jednocześnie Kurz bronił działań Komisji Europejskiej wobec Polski. "Praworządność i demokracja to niepodlegający negocjacjom fundament Europy" - podkreślił kanclerz Austrii. "Tu nie może być żadnych kompromisów. Także wobec Polski" - powiedział Kurz. Szef austriackiego rządu stwierdził też, że w Unii Europejskiej nie ma miejsca dla Turcji. .

Koryta zamienia sie w korytka potem w garnuszki a ppppppotem bęc!!!

• Redaktorzy

Kiedys pracowałem w firmie telewizyjnej o nazwie" Unimor "

za komunu telewizory z owej było bardzo ciężko dostać ,częsc szła na eksport do Chin Ludowymi znanymi

az do pewnego czasu gdy przyszły lata 90 początek ( juz nie pracowałem ,po wojsku zwolniłem się)wszystko to padło konkurencja zachodnia jakość wykonanie swoje zrobiło...

Moja żona do dzisiaj używa telewizora Unimor Siesta 21", kupionego w pierwszej połowie lat 90. Rewelacyjna jakość, sprzęt niezniszczalny, w dodatku świetny design. Pytanie co prawda, ile w nim jest technologii Siemensa, ale i tak świetny polski produkt.

Łukasz to nic do Ciebie broń Boże :)

....

Wiem, ze nie do mnie. Ja również przykład FSO podałem nie żeby uważać Daewoo za naauta, a żeby wskazać, że w naszym kraju interesy chwilowe są przedkładane nad dobro całości. Tak jak wtedy można było 1 decyzja przedłużyć agonię FSO, przy czym utrzymywać rzeszę mechaników itp,

Tak teraz rozdaje się kasę budując słupki, a nie myśląc skąd to oddać.

P.s. Wczoraj na tweeterku dyskutowałem grzecznie z jakimś gościem., który zarzucił pewnej osobie brak myślenia o konsekwencjach czynu. Odparłem, ze podobnie jest teraz z rozdawnictwem kasy i rosnącym deficytem

Niech Pan nie kłamie deficyt nie rosnie->podałem przykład na liczbach, ze rosnie->ale wolniej niż za PO-> ale za PO były inwestycje, a jak za PiSu ruszą to deficyt wzrośnie->ale co z inwestycji miały polskie rodziny....

Mózgi wyprane....zero dyskusji.

• Redaktorzy

Akurat w przypadku FSO , sprzedanego Daewoo, dla jego istnienia wystarczyło nakazać wszelakim burmistrzom i wójtom aby Ci kupując auto nie robili przetargów na Audi lub co najmniej Skody Superb, a na wcale niebrzydkie Daewoo Leganzy. Zakłady pewno działałyby do dzisiaj

Nie działałby do dzisiaj. Zakład radził sobie znakomicie, ich produkcja sprzedawała się jak bułeczki, pół Polski przesiadło się wtedy na Lanosy, a mój ojciec do dziś takiego używa, bo były wyjątkowo solidne. Zakład w Polsce został zwinięty w związku z programem naprawczym upadającej Daewoo, która się awaryjnie konsolidowała, odcinając wszystkie poboczne gałązki, w tym produkcję samochodów. Decyzje podejmowały banki koreańskie i koreańska centrala koncernu. Problem nie w kupowaniu samochodów, tylko w tym, że zarząd, rząd oraz syndyk nie znaleźli sensownego kupca na całkiem niezłą fabrykę.

Moja żona do dzisiaj używa telewizora Unimor Siesta 21", kupionego w pierwszej połowie lat 90. Rewelacyjna jakość, sprzęt niezniszczalny, w dodatku świetny design. Pytanie co prawda, ile w nim jest technologii Siemensa, ale i tak świetny polski produkt.

Dochodziły mnie słuchy że ostatnie Ti Vi były robione na podzespołach Philipsa

Akurat mam na codzień styczność z samochodem full Electric marki "Tesla".

Jeśli o takich mowa, a mam nadzieje, ze skoro maja zalać "cały Świat" to będą jeszcze wyższej klasy, to ja z niecierpliwością będę śledził wszelkie wzmianki o rozpoczęciu produkcji w Polsce. I trzymał kciuki za Polskich inżynierów.

A mam podstawy do optymizmu na podstawie kariery autobusów "Solaris".

Włodek.

rząd, rząd oraz syndyk nie znaleźli sensownego kupca na całkiem niezłą fabrykę.

jak wchodzili w dewoo to juz bylo wiadomo ze ono pada na swiecie.I to była kwestia czasu.
Solaris to firma prywatna, wiec normalnie działa, a obietnice Morawieckiego są rządowe. Nic z tego nie będzie, rząd nic nie wyprodukuje.

Państwowy ponoć jest Autosan. Państwowe, niekradnące właścicielstwo pozwoliło mu przegrać pisany pod autosan przetarg. O te elektryczne fury premiera aż się boję.

A mam podstawy do optymizmu na podstawie kariery autobusów "Solaris".

Pod warunkiem że plan chrystianizacji Europy nie weźmie góry nad projektem tego elektryka. Oczywiście trzeba też pomyśleć nad planem pozyskania energii elektrycznej potrzebnej do ładowania akumulatorów. Węgiel wspierany przez obecną władzę wydaje się być kiepskim pomysłem, ale może to rzeczywiście przyszłość Polski.

Jak Morawiecki zchrystianizuje Jeurope to mi kaktus urośnie na czole.Co innego gadać a co innego dokonać a PiCowi na to drugie nie mają konceptu.

No obiecanki tylko mają,jak i poprzednicy.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Zhabilituję się. A co! Elektryfikacja w aspekcie chrystianizacji. NEP a NES. Krok defiladowy na gruntach podmokłych. Jakość życia w świetle przewlekłej niewydolności systemu opieki zdrowotnej.

Solaris

"Solange i Krzysztof Olszewscy, założyciele oraz właściciele Solaris Bus & Coach S.A., zostali nagrodzeni w finale wyjątkowego plebiscytu „Ludzie Wolności”, organizowanego przez redakcję „Gazety Wyborczej” oraz telewizję TVN."

Niezła fabryczka..

• Redaktorzy

"Solange i Krzysztof Olszewscy, założyciele oraz właściciele Solaris Bus & Coach S.A., zostali nagrodzeni w finale wyjątkowego plebiscytu „Ludzie Wolności”, organizowanego przez redakcję „Gazety Wyborczej” oraz telewizję TVN."

Niezła fabryczka..

A co, nieprawidłowa? Szykujecie rekwizycje?

Mydlisz oczy tylko, niepotrzebnie, państwo, a raczej organizacja mafijna, tylko dla swoich, to nic odkrywczego już dziś.

Niech ktoś kto idzie ulicą, nagle zapragnie stworzyć przedsiębiorstwo na ziemiach polskich, zobaczymy jak będzie mu się wiodło, szczególnie w latach 90 - tych, gdzie haracze były codziennością, a bez układów, można było podłubać sobie w nosie z nudów, a nie zakładać firmę produkującą autobusy.

Jozwa, ponawiam prośbę, traktujmy się poważnie.

• Redaktorzy

Niech ktoś kto idzie ulicą, nagle zapragnie stworzyć przedsiębiorstwo na ziemiach polskich, zobaczymy jak będzie mu się wiodło, szczególnie w latach 90

Tak się składa, ze dokładnie wiadomo, jak powstał Solaris. To, ze kolega jak widać nie wie, nie usprawiedliwia pomówień.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.