Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie Twoje wpisy muls, oddają ducha lat siedemdziesiątych, może jeszcze osiemdziesiątych, posługujesz się retoryka i językiem tamtych czasów, nie możesz czuć się obecnie inaczej niż zagubiony.

Wszystkie Twoje wpisy muls, oddają ducha lat siedemdziesiątych, może jeszcze osiemdziesiątych, posługujesz się retoryka i językiem tamtych czasów, nie możesz czuć się obecnie inaczej niż zagubiony.

Ty się na pewno czujesz odnaleziony. Bu, ha, ha...

Dlatego już wiele lat temu dałem mulsa do ignorowanych. Po pierwsze, że duch wypowiedzi trącił myszką (dokładnie, jak piszesz) a po drugie dlatego, że muls w tamtych czasach nie pisał po polsku i czasem musiałem 3x przeczytać by złapać jakikolwiek sens mulsowej wypowiedzi. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Twoje natomiast wpisy do kopiuj/wklej propagandy partyjnej z czasów tow. Bieruta.

Dlatego już wiele lat temu dałem mulsa do ignorowanych. Po pierwsze, że duch wypowiedzi trącił myszką (dokładnie, jak piszesz) a po drugie dlatego, że muls w tamtych czasach nie pisał po polsku i czasem musiałem 3x przeczytać by złapać jakikolwiek sens mulsowej wypowiedzi. :)

Wpisy @mulsa są adresowane do ludzi inteligentnych.

Mydlisz oczy tylko, niepotrzebnie, państwo, a raczej organizacja mafijna, tylko dla swoich, to nic odkrywczego już dziś.

Niech ktoś kto idzie ulicą, nagle zapragnie stworzyć przedsiębiorstwo na ziemiach polskich, zobaczymy jak będzie mu się wiodło, szczególnie w latach 90 - tych, gdzie haracze były codziennością, a bez układów, można było podłubać sobie w nosie z nudów, a nie zakładać firmę produkującą autobusy.

Jozwa, ponawiam prośbę, traktujmy się poważnie.

Oryginalna Ustawa Wilczka zakładała 11 rodzajów działalności gospodarczej, na który potrzebna była państwowa koncesja. Wydobycie kopalin, handel hurtowy truciznami, hurt farmaceutyczny, produkcja i handel materiałami wybuchowymi i bronią itp.

Gdy tylko Ubekistan zorientował się, że Polacy na Ustawie Wilczka zaczynają budować prawdziwe imperia, natychmiast oryginalny tekst obrósł w kolejne ograniczenia swobaody działaności gospodarczej. Zaczynaliśmy od 11 rodzajów w oryginale. Dziś koncesji i pozwoleń wymaga już ponad 300(!!!) OBSZARÓW (OBSZARÓW! NIE RODZAJÓW!!!) działalności gospodarczej.

Chodzi o to by na wszystkim trzymał łapę Ubekistan a Polakom pozostały wyłącznie biznesy typu wydłubywanie kitu z okien.

Na tym się nie wzbogacą.

I o to chodzi.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość papageno

(Konto usunięte)

do ludzi inteligentnych.

I to bardzo. Raz: trzeba być Enigmą, by go zdekodować. Dwa: trzeba znać kontekst. Trzy: umieć kojarzyć. Cztery: myśleć analitycznie. Pięć: znać literaturę. Sześć: śledzić wydarzenia na bieżąco. Siedem: odróżnić kpinę od prawdy, Osiem: czytać między wierszami. Itd, itp. Muls jest lepszy niż najlepsza szarada, debile.

dokładnie wiadomo,

Być może wiadomo jak powstawał Solaris, nie przeczę, ale co to daje,skoro nie wiadomo na jakim gruncie, chyba że wyjaśnisz nam tu wszystkim, jak powstawała tzw IIIRP.

Jak powstała Gazeta Wyborcza, TVN, aby w następstwie ufundować nagrodę dla Solaris?

Doktorek nie wiem czy wiesz ale mercedesy i BMW to jedne z bardziej awaryjnych samochodów

Moje się nie psują a to się wie co się ma! :)

Internet jest pełen takich mędrcuf co koło Merola nawet nie stali, nie mowiąc o braku osobistych doświadczeń z wieloletniej eksploatacji.

Kiedyś darłem mocno łacha z takiego znafcy na jakimś forum moto. Wypisywał bzdety jak to "Mietki rdzewiejo". No więc mu napisałem pytanie, na co konkretnie mam zwrócić uwagę, bo mam W211 i nie wiem gdzie rudej szukać. No więc znafca odpisuje: przednie błotniki i klapa bagażnika. Tu cię mam!!! :) Odpisałem mu, że chyba widział jakąś podróbę, bo przednie błotniki W211 ma z tworzywa a klapę bagażnika i maskę z amelinium. :)

Jedno i drugie jako żywo nie rdzewieje :)

Tacy to i znafcy. :)

przeoczyles zycie

Być może, ciężko pracowałem, mogło mi coś umknąć, ale firmę założyłem w roku 1990, więc nie opowiadaj mi tu bzdur, że nie wiem jak było czy Jozwa.

.Zyjesz zyciem podsuwanym przez szurniertych obcych w tym kurdupla.

Muls, a co Ty w ogóle potrafisz robić, bo że masz aspiracje do zarządzania to wszyscy już wiedzą, ale co potrafisz w rzeczywistości, oprócz założenia magnesu na lampę ?

Rysuje się dobra koniunktura dla ślusarzy, gdyż osoby PO nie chcą dobrowolnie wpuszczać do mieszkań agentów CBA w celu dokonania kontroli.

No i słusznie bo CBA nie ma prawa takich kontroli przeprowadzać.

Niestety znam życie, lecz nie z opowiadań, zakładałem działalność w 1990 roku jako jeden z pierwszych, tacy ludzie jak moja skromna osoba budowali w naszym kraju kapitalizm, jednak się nie przyjął, wielu na tą okoliczność opuściło ojczyznę, wielu musiało nałożyć korekty na funkcjonowanie.

"znasz życie".

Znam, dlatego nie potraficie mnie tu na nic nabrać.

Na tym polega Wasz pech, tu jak i również w dziale specjalistycznym.

CBA

Politycy PO są zamieszani w różnego typu przedsięwzięcia natury finansowej, a przecież poseł czy funkcjonariusz partyjny, jest osobą zaufania społecznego, powinien być czysty i przezroczysty dla organów państwa, tego wymaga powaga funkcji jaką zgodził się wypełniać, przecież założyć należy że dobrowolnie.

Także przykro mi, ale CBA, posiada nie tylko prawo ale i obowiązek wykonania czynności, jeśli istnieją uzasadnione podejrzenia konfliktu z prawem.

Założyć firmę może każdy, nawet debil. Utrzymać, rozwinąć, czy tym bardziej doprowadzić do tego by była duża i poważna, to już trzeba umieć. To, że ty nie umiałeś nawet utrzymać, to wynik wyłącznie tego, że jesteś po prostu za głupi by to potrafić. Wy, pisiory w ogóle macie z tym gigantyczne problemy. Jedyną znaną i dużą firmą którą można kojarzyć z pisiarstwem jest oszukańcza piramida finansowa pt. skoki. Na nic więcej was nie stać. Pierdy o tym, że zwolennikom pisiarstwa sukces w biznesie uniemożliwiła mafia, UB, SB czy co tam jeszcze, możesz sobie opowiadać w kółku takich samych nieudaczników jak ty. Reszta się tylko z tego śmieje, bo doskonale wiedzą, że przyczyną jest to co opisałem w pierwszym zdaniu. Czemuś biedny - boś głupi. I tyle.

mafia

Tak, tak, Kolego, tą bajeczkę opowiedz równym sobie, to tak jak PO mówiła do PiS w poprzedniej kadencji, wygrajcie sobie wybory, to będziecie rządzić, no i stało się, zobacz jaki jest płacz i lament, pod samochód Jarosława Kaczyńskiego aż się rzucają, trupów udają pod Sejmem, co..biznesu w nowych warunkach nie potrafią poprowadzić, Hanna Gronkiewicz Waltz za rządów PiS mieszkania własnego nie potrafi utrzymać..?

Człowieku wyjedź gdzieś zobacz jak wygląda normalny świat, 14000 patentów rocznie taka Korea zgłasza a Polska ledwo ponad 100.

Coś Ci się pozajączkowało z tą normalnością i równymi szansami w biznesie Adalbert.

Skąd PiS ma takie poparcie, z powietrza, żyć tu się nie dało, co dopiero zarabiać jakieś pieniądze.

Chyba historii nie ukończyłeś, w Polsce kariery tylko dla nich są zagwarantowane, wszędzie, w biznesie, w polityce..że wylądowałeś tu, z tymi Twoimi wpisami, przepełnionymi rzeczową informacją..

nieudaczników jak ty

Przejdź do hi end, weź ze sobą dowolny zasób intelektualny, z Polski, z Europy, z USA, nawet z Japonii, to porozmawiamy, zobaczymy, kto okaże się nieudacznikiem Koleś.

Do dwóch nie potrafili zliczyć i zakładali firmy, bo mogli, rozumiesz to do tego miejsca, w Polsce prawie wszędzie są przypadkowi ludzie, bez przygotowania merytorycznego, a wszelkie zawody są u nas dziedziczne, syn aktora zostaje aktorem, prawnika, prawnikiem, policjanta, policjantem, gdyż kasty są pozamykane dla ogółu, nawet dla estabilishmentu, wszyscy obracają się tylko w swoich ustawionych dziedzinach, no może matka jak pracuje w telewizji to córka ewentualnie może być modelką, to jest w sumie jakiś wyjątek potwierdzający regułę..

Nie ma nowych polskich marek, więc nieudacznikami nazywaj z łaski swojej tych, którzy przez trzydzieści lat nie potrafili ich powołać do życia.

trefnisiem

Idź do lustra i powiedz do tego co tam zobaczysz, tylko z większym przekonaniem chłopcze.

Przejdź do hi end, weź ze sobą dowolny zasób intelektualny, z Polski, z Europy, z USA, nawet z Japonii, to porozmawiamy, zobaczymy

Z takim hi endem to rzeczywiście, świata się nie podbije, :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

biedny

Tak, bardzo jestem biedny, kupując luksusowy samochód w 1991 roku po pół roku działalności byłem rzeczywiście bardzo biedny, może pięć osób miało lepszy w 400 000 mieście, patrząc na mój ówczesny wiek, tylko cinkciarze mieli minimalnie lepsze auta, rozumiesz do tego miejsca, człowieku zero.

Po co się kompromitujesz w Wigilię.

świata się nie podbije

Hyuna też nie podbiła ?

Pierwsze miejsce kilkanaście dni temu na liście w Chinach, supermocarstwie, to co..swój ciągnie do swego Jar1, nawet Ty masz jedynkę w nikcu, tak podobają się ludziom pierwsze miejsca.

Każdy normalny zdrowy człowiek jeśli cokolwiek czyni, wykonuje, projektuje, to tylko po to aby przedstawić wyższą jakość niż zastana, niż standard, jeśli jest inaczej, to mamy do czynienia z wyważaniem otwartych drzwi, a zdrowy człowiek, normalny takie otwiera w przyjęty powszechnie sposób, poprzez naciśnięcie klamki..

Hyuna też nie podbiła ?

Pierwsze miejsce kilkanaście dni temu na liście w Chinach, supermocarstwie, to co..swój ciągnie do swego Jar1, nawet Ty masz jedynkę w nikcu, tak podobają się ludziom pierwsze miejsca.

Przestań sie juz może ślinić do "żółtych" nastolatek, i skup się na Pasterce, na której, teraz chyba jesteś , prawda? ;)

trefnisiem?

Na trefnisia trzeba mieć całkiem niezłe przymioty intelektu i kwalifikacje, też spore. Ten tam żadnej z tych cech nie posiada.

Nie zaczepiaj mnie w kościele podczas pasterki..

Nie kłam. Nawet za pisiarstwa nie wypuszczają pacjentów oddziałów zamkniętych na pasterki.

wszelkie zawody są u nas dziedziczne, syn aktora zostaje aktorem, prawnika, prawnikiem, policjanta, policjantem,

A konfidenta konfidentem.

W końcu dziedziczenie pozycji społecznej w takich bantustanach jak był za Partii Oszustów to normalka.

Dzieci piosenkarzy zostają piosenkarzami, nawet gdy mają tylko pierwszy stopień muzykalności, tzn. odróżniają stan gdy ktoś gra od stanu gdy nie gra. :)

Samolocik?

To w jakiej kaście Ty byłeś kupujac sobie porządne auto po półrocznej działalności?.

A swoją drogą to sprzedaj tą bryczkę i wez jakiegoś likorza .

Może Irlandczyka?

Jedną nitkę gracie

dziedziczenie pozycji społecznej w takich bantustanach

Nie mają wyjścia, muszą dziedziczyć, co by to było, gdyby delikwent zaczynał karierę od zera, w nowej dziedzinie, nikogo nie znając..przecież to sytuacja jaka nie może mieć miejsca, kariery dzieci są precyzyjnie projektowane przez rodziców, Krawiec to pokazał, na nagraniach słyszeliśmy jakim jest dobrym ojcem, jak oblatał całe Stany Zjednoczone, by umieścić swoje dziecko na odpowiedniej uczelni, a to dopiero początek..kariery tego Młodego Mistrza czegośtam..

Tacy ludzie w następstwie stają się kastą panującą, współtworzą szklany sufit dla rzeczywiście kompetentnych kadr, jeśli w Polsce w ogóle można stwierdzić gdziekolwiek istnienie takowych.

Uniwersytety danego kraju, baza i zaplecze naukowo badawczo rozwojowe, to są te miejsca, które pozycjonują społeczność w skali międzynarodowej, biznes jest pochodną, bez wiedzy nie można niczego dokonać, absolutnie niczego, poza wykonywaniem poleceń starszych i mądrzejszych, którzy takie uczelnie posiadają, wraz z kadrą, która wykazała się skutecznością w rozdaniu międzynarodowym, dokonując osiągnięć w świecie rzeczywistym, u nas są zera zamiast prawdziwych profesorów, są tzw profesorowie uczelniani, naprodukowano tego, bo kształcenie w pewnym momencie było biznesem samo w sobie, stąd wyjście na przeciw tym potrzebom uczyniono, robiąc krzywdę młodemu pokoleniu, które żyje w iluzji posiadania wykształcenia.

Jednak myśleć i kojarzyć tych ludzi nikt nie nauczył.

Tu na forum są ich przykłady.

Widzą że ta władza PO nic tylko zainteresowana była sobą, przypadki afer to potwierdzają, ilość wystarczająca do zdelegalizowania tej organizacji, a osoby wykształcone, nawet wielokrotnie, mówią, - nic się nie stało, jest woda w kranie, ciepła, a to przecież wcale nie jest pewne że zawsze będzie, my ją zapewniamy - głosujcie na nas, jesteśmy skuteczni.

w jakiej kaście Ty byłeś

W żadnej, na początku przemian społeczeństwo organizowało się oddolnie, samoistnie każdy według indywidualnego talentu.

Później przyszedł tu kapitał, wszystko wymiótł niczym tsunami, nikt w zderzeniu nie miał szans, zatrudnił lizo..pców, urodzonych niewolników, upaśli się też wszelkiej maści urzędnicy, o politykach nie wspominając, gdyż to popychadła większych od siebie, ale zawsze jakiś okruch spadnie..

Następnie po zwąchaniu się powstały kliki, układy zamknięte i koniec nowego rozdania, reszta do roboty, a komu się nie podoba, to won, - na zmywak.

To kraj w jakim żyjemy, wszystko zaorać i wybudować od nowa, tylko opcja zerowa może być skuteczna.

Chłopiec nazywa się Adrian.

Mentalnie ma jakieś pięć lat i jest ofiarą Marksa, Engelsa, Lenina i urojeń. Od dwóch lat chce 75% podatków ale sam żeruje na innych i 75% z dotacji nie odda. Kiedyś też mieszkał w prowizorycznym namiocie i zarzekał się, że nie wyjdzie dopóki Beata nie opublikuje ale po bodaj dwóch dniach zabawy rzutnikiem wrócił popijać sojowe latte. Dziś stał się sławny, bo na fejsa wrzucił wpis, w którym rzutem na taśmę zdobył tytuł hipokryty roku 2017.

Najpierw obarczył za nagonkę ofiar wojny w Syrii Jarosława Kaczyńskiego i Pawła Kukiza.

Potem Zandberg stwierdził że kłamstwem były choroby, choć epidemie w obozach miały miejsce i to ze względu na te kłamstwa, które kłamstwami nie były miliony ludzi "wystraszyło się". Bo te miliony to widocznie kretyni, którzy nie widzą prawdy czyli zamachów, gwałtów, przemocy, żerowania na socjalu i przede wszystkim tego, że tamci ludzie nie chcą w Polsce mieszkać.

Następnie rozliczał katolików z fragmentów Biblii, której sam nie uznaje, do tego kompletnie przeinaczył ich znaczenie, dając dowód swej totalnej ignorancji i pochodzenia z cywilizacji turańskiej, bo przecież nie łacińskiej i złożył pełne miłosierdzia życzenia "obyście mieli przed oczyma ofiarę wojny, bo to wasza wina". Jego to miłosierdzie nie dotyczy ale chętnie zawsze szachować nim będzie ludzi wierzących.

To też zabawne, że katolików obarczył za wojnę wywołaną przez wyznawców zupełnie innej religii.

Na koniec, jak na ateistę przystało, życzył wszystkim wesołych świąt.

Cały zaś manifest o tym, że ktoś inny w jego opinii nie pomógł (co nie jest prawdą) i jest winien cierpienia ofiar wojny toczonej tysiące kilometrów dalej, napisał człowiek, który nie kiwnął nawet palcem w bucie aby poprawić los ofiar tej wojny.

Napisałeś, że ta dziewczynka powinna chodzić do polskiego przedszkola?

To przyjmij ją pod swój dach, bucu. Utrzymuj, karm, opieraj, ucz i lecz w chorobie.

Masz nawet na to środki publiczne, nazywają się "dotacja partyjna".

Z innej beczki...

Mało znany fakt: polski złoty pozostaje drugą najsilniejszą walutą świata. W relacji do amerykańskiego dolara zyskał od początku roku 18,5 proc. Do lidera tej klasyfikacji (czeskiej korony) traci niewiele (umocnienie względem USD na poziomie 19 proc.), a przewaga nad zajmującym trzecie miejsce euro jest spora (umocnienie względem USD na poziomie 12,5 proc.).

Warto odnotować, że jednym z głównych efektów umocnienia złotego jest spadek salda zadłużenia Skarbu Państwa. Okazuje się, że na umocnieniu złotówki wobec głównych walut, w których wcześniej zaciągano pożyczki (USD, Euro, CHF, JPY) nasz kraj od początku roku "zarobił" już 19,1 mld zł. O tyle bowiem zmniejszyło się saldo zadłużenia Skarbu Państwa nominowane w walutach obcych. Finalny efekt tej sytuacji na koniec roku może być taki, że pierwszy raz w historii roczny przyrost zadłużenia osiągnie poziom bliski zera.

Oryginalna Ustawa Wilczka zakładała 11 rodzajów działalności gospodarczej, na który potrzebna była państwowa koncesja. Wydobycie kopalin, handel hurtowy truciznami, hurt farmaceutyczny, produkcja i handel materiałami wybuchowymi i bronią itp.

Gdy tylko Ubekistan zorientował się, że Polacy na Ustawie Wilczka zaczynają budować prawdziwe imperia, natychmiast oryginalny tekst obrósł w kolejne ograniczenia swobaody działaności gospodarczej. Zaczynaliśmy od 11 rodzajów w oryginale. Dziś koncesji i pozwoleń wymaga już ponad 300(!!!) OBSZARÓW (OBSZARÓW! NIE RODZAJÓW!!!) działalności gospodarczej.

Chodzi o to by na wszystkim trzymał łapę Ubekistan a Polakom pozostały wyłącznie biznesy typu wydłubywanie kitu z okien.

Na tym się nie wzbogacą.

I o to chodzi.

Jeżeli dobrze rozumiem logikę tego wyworu to częścią Ubekistanu jest również PiS bo nie kojarzę, żeby zmniejszył zakres regulacji.

Jestem Europejczykiem.

Jeżeli dobrze rozumiem logikę tego wyworu to częścią Ubekistanu jest również PiS bo nie kojarzę, żeby zmniejszył zakres regulacji.

Dokładnie tak jest.

Są rycerze Ubekistanu którzy w odpowiednim momencie przewerbowali się do CIA. Oni to właśnie na zlecenie nowego pana pomogli Prezesowi wygrać wybory.

Naprawdę masz złudzenia że w Polsce można być skutecznym politykiem nie będąc niczyim agentem?

Gdy Morawiecki był jeszcze wicepremierem na jednym ze spotkań pytano go o Ustawę Wilczka. Już za rządów PiS-u. Powiedział że przywrócenie jej oryginalnego brzmienia nie jest możliwe.

Czyli sprawa jasna.

To co zawsze powtarzam: PiS to awers monety, której rewersem jest PO.

No i teraz dochodzi jeszcze Eurokołchoz....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.