Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Naiwnym durniom Sorry, wierzącym, że wszyscy oprócz nich są głupi i że w Rosji jest demokracja zalecam zimne kąpiele.

Najlepiej tam, na miejscu.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

zalecam zimne kąpiele.

Najlepiej tam, na miejscu.

Cud sylwestrowy - Jarek nam zmądrzał i daje dobre rady. :) Takie kąpieli niesamowicie pozytywnie działają na ciało i umysł!

vvy7Oxe1qjxcQ776JyMEFg.jpg

0.jpg

niggga.jpg

Co prawda zażywałem je tylko w Finlandii ale z dobrym piwkiem w saunie przed i wódeczką po dają znakomite efekty!

My zaś lubimy przebierac się za aniołki.. ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaraz potem pewna kobieta skomentowała to tak:

"Zakłamany PIS i Ministerstwo Sprawiedliwości! Szukałam dwóch znanych nazwisk księży pedofili i nie znalazłam. Czyli w takim razie rejestr nie dotyczy księży.....SKORO TYCH NIE MA TO INNYCH TAKŻE! Tak właśnie wygląda prawo, sprawiedliwość wg PIS!"

Nic dodać, nic ująć...

A właśnie że nie należy tu dużo dodać....

Jak można zweryfikować wiarygodność tej informacji jak pisze się o "znanych pedofilach" nie podając ich nazwisk?

A może mają jeszcze nieprawomocny wyrok lub przebywają za granicą i z tego powodu nie muszą znajdować się w tym rejestrze.

Tego już anonimowa pani nam nie powie.

Gdzie dziennikarze tropiący takie sprawy, gdzie osoby walczące z pedofilią w K?

Nie dotarli do tych nazwisk księży, dlaczego nie robią z tego afery i nie grzmią w mediach!?!?

Nic o tym nie słyszałem....

Dlatego śmiem twierdzić że nie jest to informacja które ma potwierdzenie w faktach i wygląda że mamy plotkę do powielania wśród przeciwników pisu i Kk. Skłaniam się ku twierdzeniu, że jak na razie mamy do czynienia ze zgrabnym fake news.

Maju dnia 31.12.2017 - 14:11 napisał

"Mocodawcy Maju".....kiedyś gdy ktoś opowiadał takie farmazony uśmiechałem się z politowaniem....teraz mi nie do śmiechu jak wiem czemu to pomawianie służy."

No właśnie, Bóg, predzej czy później rozliczy każde kłamstwo. I ojciec dyrektor niczego i nikomu nie wymodli.

Tymczasem takie wpisy będą tu na forum żyć własnym życiem....problem w tym że insynuujący tu jakobym w jakikolwiek sposób współpracował będą powielać te informacje nie bacząc na karę Bożą.....bać się czego się mają, skoro uważają że Boga nie ma. ;(

Dobrze że nie piszesz wyraźnie kogo rozliczy....mam Ciebie za osobę inteligentniejszą (złe słowo) - mądrzejszą od tych którzy kontynuują atak na mnie gołosłownie insynuując powyższe. Gdybyś się do nich przyłączył bardzo byś mnie zawiódł.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Miało być zapewne dowcipnie a wyszło jak zwykle.

Idąc tym tropem pytam ponownie; Gdzie są walczący w mediach z pedofilią w Kk....dlaczego nie słyszałem by grzmieli że brakuje na "liście Ziobry" tych nazwisk!!! Jeżeli zależy i rzeczywiście na dobru dzieci to powinni już działać!!!

Jak mamy tego księdza, to g....o pedofilskie omijać skoro nie ma go na liście!!

W żadnym z tematów nikt nie podał by prasa (np. GW) ten "skandal" nagłaśniała...skąd ten brak reakcji!!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Idąc tym tropem pytam ponownie; Gdzie są walczący w mediach z pedofilią w Kk....dlaczego nie słyszałem by grzmieli że brakuje na "liście Ziobry" tych nazwisk!!! Jeżeli zależy i rzeczywiście na dobru dzieci to powinni już działać!!!

Za komuny tez nie było widać i słychać "walczacych" o ukaranie mordów na zołnierzach AK. Czy to oznacza, ze zbrodnie stalinowskie nie istniały?

Dobrze że nie piszesz wyraźnie kogo rozliczy....mam Ciebie za osobę inteligentniejszą (złe słowo) - mądrzejszą od tych którzy kontynuują atak na mnie gołosłownie insynuując powyższe. Gdybyś się do nich przyłączył bardzo byś mnie zawiódł.

Maju, ja cię sądzić nie będę - tym sie nie przejmuj.

Myśl o Sądzie Ostatecznym.

Za komuny tez nie było widać i słychać "walczacych" o ukaranie mordów na zołnierzach AK. Czy to oznacza, ze zbrodnie stalinowskie nie istniały?

Stara metoda. Potępiać pedofilię generalnie, jako zjawisko ogólne i podważać wiarygodność każdego konkretnego przypadku. Obrońcy pedofilów tak działają.

Ja tak bez żadnego trybu:

Gdy widzimy gówno na ulicy - skrzętnie je omijamy.

Niektórzy z okrzykiem na ustach radośnie w nie wskakują.

Jestem Europejczykiem.

Stara metoda. Potępiać pedofilię generalnie, jako zjawisko ogólne i podważać wiarygodność każdego konkretnego przypadku. Obrońcy pedofilów tak działają.

Chodziło mi o to, że jak władza ma "swoich" prokuratorów, w postaci np. Piotrowiczów, to nie było zbrodni na AK jak i pedofilii wśród księży....

Coraz mniej rozumiem o co ci chodzi.... :(

Maju dnia 02.01.2018 - 09:48 napisał

"Idąc tym tropem pytam ponownie; Gdzie są walczący w mediach z pedofilią w Kk....dlaczego nie słyszałem by grzmieli że brakuje na "liście Ziobry" tych nazwisk!!! Jeżeli zależy i rzeczywiście na dobru dzieci to powinni już działać!!!"

A gdzie wolne media?

Ktoś im broni pisać o tym?

Jak już porównujesz do komuny ten system to rób to z klasą.... :)))

A gdzie wolne media?

Właśnie chciałem ciebie o to zapytać???

Bo chyba tych toruńskich i reszty obsadzonej paradziennikarzami PiSowskimi nie nazwiesz "wolnymi mediami" ???

Włodek.

Gość

(Konto usunięte)

Jurij tak się tylko dziewczęco kryguje. Doskonale wie, dlaczego.

Jacku, świat jet prosty - po co go niepotrzebnie komplikować? :) Co prawda ta prostota nie jest prostacka a genialna, ale jednak. :)

Żeby skończyć z Nawalnym. Sam z siebie żadnym zagrożeniem dla Putina nie jest. Ale: posiada rozbudowane ogólnorosyjskie struktury organizacyjne oraz dzięki określonemu populizmowi jest bardzo popularny u młodzieży. Jak pokazują ostanie kolorowe "rewolucję" to niezadowolona młodzież (młodzież zawsze musi być niezadowolona istniejący stanem :) ) jest ich siłą napędową. Oczywiście, ze do żadnych majdanów władze rosyjskie dopuścić nie chcą i prawdopodobnie dlatego na wszelki wypadek "gaszą" Nawalnego wraz z jego organizacją. Próbki majdanu Nawalny już robił organizując nielegalne mityngi (za co i ma dwa wyroki).

IMHO w najbliższej przyszłości globalne polityczne zmiany w Rosji mogą nastąpić tylko w przypadku wielkiego kryzysu: czy to wewnętrznego (potężny kryzys gospodarczy i/lub ostra walka pomiędzy różnymi grupami wpływu) czy to zewnętrznego (np. wojna). Obecnie politycznej demokratycznej alternatywy dla Putina (jako kandydata w prezydenty) nie ma. A już na pewno dla większości Rosjan taką alternatywą nie jest Nawalny z ratingiem na poziomie kilku %. Nawalny znacznie bardzie popularny jest na Zachodzie niż w Rosji.

ż na pewno dla większości Rosjan taką alternatywą nie jest Nawalny z ratingiem na poziomie kilku %. Nawalny znacznie bardzie popula

mesie nie zauwaza zapewne ze dzieje sie to przy absolutnym zablokowaniu dostepu Nawalnemu do wszystkich mediow jak i ograniczeniu jego demonstracji ulicznych.Zabicie Nawalnego nawet ograniczonemu rosyjskiemu idiocie dałoby do zrozumienia ze Po Niemcowie to juz mord publiczny.
Gość

(Konto usunięte)

absolutnym zablokowaniu dostepu Nawalnemu do wszystkich mediow

Nie do wszystkich a tylko do kanałów federalnej TV. W obecnych czasach tylko kompletny idiota wyrabia sobie o kimś/o czymś zdanie tylko na podstawie oglądania reżymowej telewizji. (Uprzedzając twoją przewidywalną odpowiedź - % idiotów w Rosji nie różni się od % idiotów w innych krajach).

W Rosji stałymi użytkownikami Internetu są ok. 87 mln. obywateli (71% populacji). Nawalny na youtub-ie ma ok. 1,6 mln. subskrypcji. https://www.youtube.com/channel/UCsAw3WynQJMm7tMy093y37A Na youtube jest wiele innych ciekawych opozycyjnych rosyjskich kanałów, niektóre regularnie oglądam (Nawalnego akurat bardzo rzadko, nie jest dla mnie interesujący). W «ВКонтакте» (rosyjski odpowiednik fejsa) jest ponad 50 mln. użytkowników z Rosji, jest tam wiele grup opozycyjnych. Nikt ich nie rusza.

Nie ma obecnie w Rosji zapotrzebowania na zmianę ekipy rządzącej. Zasługa dobrej propagandy w tym oczywiście jest ale niedecydująca. Decydującymi są działania obecnej władzy, które znacząca większość Rosjan ocenia pozytywnie.

Po Niemcowie

Mając nieograniczone możliwości nie zabija się wrogów w pobliżu własnego domu.

Gość

(Konto usunięte)

Może właśnie dlatego tak się robi? ;)

Żeby potem na całym świecie pokazywali wymowny obrazek: miejsce zabójstwa "opozycjonisty" a w tle podświetlony piękny Kreml? Putin nie jest idiotą. Niemcow nie był też żadnym jego wrogiem czy konkurentem.

Dla mnie najbardziej udowodnioną (co do wykonawców raczej nie ma wątpliwości) i logiczną pozostaje wersja czeczeńska (możliwe tylko, że nie z powodów religijnych a jakaś zemsta za coś).

A Niemcow był w podobnej sytuacji.Był grozniejszy to sie go zabiło, ten jest mniej grożny ale sie go zablokowało i messie pisze ze ma 2%.Taka smiesznostka rosyjska.Ma motloch to cieszy ze ma piekna kandydatke ktora mowi wszystko i co wiecej...moze.

Żeby potem na całym świecie pokazywali wymowny obrazek: miejsce zabójstwa "opozycjonisty" a w tle podświetlony piękny Kreml? Putin nie jest idiotą. Niemcow nie był też żadnym jego wrogiem czy konkurentem.

Dla mnie najbardziej udowodnioną (co do wykonawców raczej nie ma wątpliwości) i logiczną pozostaje wersja czeczeńska (możliwe tylko, że nie z powodów religijnych a jakaś zemsta za coś).

tratata tata pewnie za zegarek.
Gość

(Konto usunięte)

Był grozniejszy

Nie był bo był jednym z najbardziej nie lubianych przez Rosjan tzw. liberałów. On w odróżnieniu od Nawalnego rządził i jego powrotu czy powrotu jego formacji (zapadniki, liberałowie, jelcynowcy) nikt w Rosji nie chciał i nie chce.

no patrz gadasz prawie jak putin.Albo tak samo.

dziwne bo ja znam ludzi z Rosji w tym duzo z Petersburga ktorzy mowia zupelnie co innego.Ale widoczne rzadko bywasz w rosji.Nawał obowiazkow.

Nie był bo był jednym z najbardziej nie lubianych przez Rosjan tzw. liberałów. On w odróżnieniu od Nawalnego rządził i jego powrotu czy powrotu jego formacji (zapadniki, liberałowie, jelcynowcy) nikt w Rosji nie chciał i nie chce.

Grunt to dobra profilaktyka

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.