Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

To wiemy.

A masz sposób by teraz przekonać naszych PiSobiałorusinów aby podążyli w stronę Szwajcarii??? Ale nie kaszubskiej :-)

Włodek.

Z pewnością nie przekona się wszystkich, ale to nie jest wcale konieczne. Jak widać wystarczy przekonać ze 20% a na to sposoby są.

Jestem Europejczykiem.

Panowie,przy takim podejściu jakie zaprezentowali niektórzy powyżej to PiS porządzi jeszcze ze 100 lat.

Vlado pisze,że między politykami PiS i PO nie ma różnicy.No jak nie ma?Przy wszystkich grzechach PO ( głównie zaniechania) to jednak przestrzegała ona reguł demokratycznych i nie łamała konstytucji.I ta powszechnie krytykowana obecnie polityka ciepłej wody w kranie pozwoliła nam przejść przez światowy kryzys finansowy w niezłej formie.

Tomek zagłosował na PiS i teraz się obraził i nie pójdzie na wybory !Sorry Winetou jak się nawarzyło piwa to trzeba je wypić.Trzeba ponosić konsekwencje swoich wyborów.I wyciągać wnioski.

Nie jest również prawdą ,że nie ma wyboru.PiS ma program gospodarczy socjalistyczny z dominującą rolą państwa A PO bardziej liberalny.Jak na mój gust to brak jest partii lewicowej z prawdziwego zdarzenia.A na przyszłość,po odsunięciu PiSu od władzy należy wprowadzić takie zmiany konstytucjonalne aby już żadna partia nie mogła wyczyniać takich przekrętów jak obecna "dobra zmiana".

Nie Wojciechu, przy obecnym stanie świadomości nic się nie zmieni. Owszem, pozornie tak ale wynik końcowy i tak będzie podobny albo taki sam.

Życie człowieka to pasmo koniecznych wyborów. Dotyczy to też "oświeconych". ;)

Brak wyboru to zawsze porażka.

Niegłosowanie to też wybór Jarku ;)

Wyjątkowo głupie pieprzenie. Co to znaczy "nie da się zrobić"???

Mamy Białoruś i mamy Szwajcarię Kolego nawiedzony. Naprawdę nie ma żadnej różnicy?

I co, Szwajcaria jest lekiem na wszystko? Tam nie popełnia się przestępstw, nie robi przekrętów finansowych? To tylko najlepsza opcja na tym poziomie świadomości.

Nie zrozumiałeś, odpowiedziałeś, a teraz jest jeszcze gorzej. Zacznij myśleć Tomek, wyzwól się ze swoich schematów. Tyle gawędzisz o świadomości, a znasz ją jedynie z teorii której i tak do końca nie rozumiesz.

Jestem Europejczykiem.

Wytłumacz mi łaskawie Jarku.

Wybór, by nie dokonywać wyboru, to ucieczka. ;)

Na tę chwilę nie ma czego wybierać. Możliwe, że to się zmieni, coś się dzieje w tym kierunku.

To kapitulacja !
To świadomy wybór.

A swoją drogą jak oni,Błaszczak,Brudziński są wszechstronni.Ludzie Renesansu.

W komunie też byli ludzie którzy w ramach wysokich stanowisk znali się na wszystkim. Typowy przykład był przedstawiony w polskiej komedii "Poszukiwany, poszukiwana".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Proponuję ciekawą lekturę na tematy które zostały lekko napoczęte, ale na to co pisałem Koledzy wyraźnie się obrazili.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na razie nie komentuję bo ciekaw jestem co kto z tego wyciągnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Panowie,przy takim podejściu jakie zaprezentowali niektórzy powyżej to PiS porządzi jeszcze ze 100 lat.

Vlado pisze,że między politykami PiS i PO nie ma różnicy.No jak nie ma?Przy wszystkich grzechach PO ( głównie zaniechania) to jednak przestrzegała ona reguł demokratycznych i nie łamała konstytucji.I ta powszechnie krytykowana obecnie polityka ciepłej wody w kranie pozwoliła nam przejść przez światowy kryzys finansowy w niezłej formie.

Tomek zagłosował na PiS i teraz się obraził i nie pójdzie na wybory !Sorry Winetou jak się nawarzyło piwa to trzeba je wypić.Trzeba ponosić konsekwencje swoich wyborów.I wyciągać wnioski.

Nie jest również prawdą ,że nie ma wyboru.PiS ma program gospodarczy socjalistyczny z dominującą rolą państwa A PO bardziej liberalny.Jak na mój gust to brak jest partii lewicowej z prawdziwego zdarzenia.A na przyszłość,po odsunięciu PiSu od władzy należy wprowadzić takie zmiany konstytucjonalne aby już żadna partia nie mogła wyczyniać takich przekrętów jak obecna "dobra zmiana".

Jak nie łamała konstytucji?Pierwsza złamała z trójką sędziów.Platforma ma jakiś program?Bardziej liberalny?To chyba jakiś mocno tajemniczy,bo oprócz ciebie nikt go nie zna i o nim nie słyszał.Może u Sowy trzymają........pod kamieniem.

Urodziłeś się już po przejęciu władzy przez PiCowych?

a co to ma wspólnego z datą moich urodzin? Po prostu pytam się, bo nie bardzo mogę skojarzyć taki zapis w konstytucji. PiS jak wybrał trzech sędziów, wybrał sędziów dublerów na zajęte miejsca. Też nie wiem czy jest jakiś zapis w konstytucji na taką sytuację. Niemniej prawo zostało złamane. Natomiast nie wiem co niezgodnie z prawem zrobiło PO-PSL.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Powołali o trzech sędziów za dużo,na zapas.A nuż się uda.

Przed samym końcem kadencji

Przed końcem, ale na ich miejsce?

Po prostu był to absolutnie nie elegancki zabieg. Jak najbardziej można przyczepić się do moralności, etyki politycznej itp. Natomiast formalnie nie zostało złamane prawo, a tym bardziej konstytucja. W tym konkretnym przypadku. O ile pamiętam, to PO-PSL było na bakier z wyrokiem TK, którego nie respektowali. Aczkolwiek nie pamiętam szczegółów a nie chce mi się grzebać w necie.

Proponuję ciekawą lekturę na tematy które zostały lekko napoczęte, ale na to co pisałem Koledzy wyraźnie się obrazili.

przeczytalem i dwa dni jestem wstrzasniety.Normalnie nic nowego kuchnia wyborcza aczkolwiek ciekawa.Natomiast to wyprowadziło mnie z pionu

- Dam przykład. Kręciliśmy najważniejszy spot w kampanii Komorowskiego w 2010 r. - ten, w którym pojawiły się czereśnie. Mieliśmy potwornie napięty dzień zdjęciowy: rano lecieliśmy do Wrocławia, skąd jechaliśmy do Oborników Śląskich, gdzie prezydent się urodził. Tam mieliśmy zdjęcia przed jego rodzinnym domem. Potem powrót na kołach do Wrocławia i samolotem na Pomorze Zachodnie - na poligon w Drawsku Pomorskim, gdzie był internowany. Zdjęcia w pokoju, w którym mieszkał, i z powrotem, na kołach na lotnisko i do Warszawy. Wszystko jednego dnia!

Rano wylądowaliśmy więc z prezydentem we Wrocławiu. Wsiedliśmy w samochód. Straszliwy korek. Komorowski był marszałkiem Sejmu, ale pełnił obowiązki prezydenta. BOR-owiec mówi: - Panie marszałku, zakładamy bomby i przebijamy się przez ten korek, bo inaczej nie zdążymy. A Komorowski na to, że nie, bo to jest jego kampania wyborcza, a nie oficjalna wizyta.

Gdy czas jest najcenniejszy, to jest wręcz... głupie?

- Dla niego to była kwestia uczciwości.

Jak na pana cynizm to jednak głupie?

- Przed chwilą nazywał mnie pan naiwniakiem, a teraz - cynikiem.

Ja mam wrażenie, że to było nieprofesjonalne. Siedziałem w tym aucie razem z Komorowskim. Patrzyłem na zegarek i wiedziałem, że nie zdążymy, a byłem odpowiedzialny za ten film. Komorowski był uczciwy do bólu. Ale to taka skrajna uczciwość, wierność zasadom. To przypomina średniowieczne opowieści o rycerskim honorze albo jakichś sienkiewiczowskich bohaterów. Nie jestem cynikiem, ale uważam, że kandydat na prezydenta powinien myśleć tak: skoro moja prezydentura będzie lepsza, to robię to nie dla siebie, ale dla kraju.

Dyskutujemy o eliach i odwadze i powadze.To był facet z tamtych elit ktorych juz nie ma wraz z zona.Przeczytalem i pomyslalem.To prawdziwa elita ale taka elita spowodowała ze wladze przejeła hołota.I teraz problem jest taki ....gdzie powinna konczyc sie uczciwosc i zaczynac chamstwo zeby pokonac chama.Czy to jest zaleta czy juz wada.I nie mozna sie juz o to zapytac samego Komorowskiego...co o tym mysli jak widzi przy wladzy chama.

A juz zupelnie nie rozumiem ze ZADEN z maslakow tego nie zauwazył

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.