Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra panowie, co sadzicie o tym, popieracie pania G?

Tak. W pełni popieram Gretkowską.

Narzucanie innym swojego systemu wartości i swoich przekonań jest totalitaryzmem.

No coz, nie jestem zaskoczony, BZ mimo odmiennego ode mnie swiatopogladu, jednak troche mysli, Bobcat juz nie:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

A ty dalej swoje. No coz, tak to jest z jednokierunkowoscia. Widac, wedlug kolegi, Polska w tamtym czasie sama o sobie decydowala, nigdzie oficjalnie nie napisali inaczej, to tak musialo byc, suwerenne panstwo bylo, i tyle.

O ja pierd....

Ja doskonale wiem w jakiej Polsce się urodziłem, wiem jak owa Polska nauczała mnie swej historii całkowicie odmiennej od tej, której uczyli mnie w domu moi dziadkowie. Wiem w jakiej Polsce tym kłamstwom się przeciwstawiałem i jaka Polska mnie 1981r uwięziła. Również wiem jaka Polska wpisując mnie na listę kombatantów walczących o jej wolność jednocześnie opluła WSZYSTKIE WARTOŚCI o jaki walczyłem. Wiem również jaka Polska zmusiła mnie do poszukania wolności i normalności wśród Brytyjczyków, na ziemi jej Królewskiej Wysokości.

Zapytam więc, co tobie synku daje prawo nauczania mnie czym jest Polska?! Co k**wa ty dla tej Polski zrobiłeś prócz pitolenia na Bocznicy?

Tak jak napisałem wcześniej - to już koniec naszych wzajemnych "dyskusji" politycznych na Bocznicy.

EOT.

To stanowisko potwierdza co najmniej jeden polski uczony - www.bankier.pl/wiadomosc/Debski-II-wojna-swiatowa-zakonczyla-sie-dla-Polski-w-1989-roku-3191891.html i gminny prawnik -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla mnie, dopóki w mojej Ojczyźnie panuje okupant watykański i zarządza właściwie każdą partia u władzy, Polska jest przez cały czas pod okupacją a obywatele siła przymuszani do łożenia ze swych dochodów na okupanta i przyjmowania jego nakazów jako prawa!

Dla mnie stan wojny wciąż trwa.

Ukryta Zawartość

Jezeli teraz jest okupacja, a wtedy rodziles sie w wolnej Polsce, to chyba naprawde nie ma o czym z toba dyskutowac. Nie tylko ja, ale nikt o zrowych zmyslach.

Cos niebywalego. I do tego moderator.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Dla mnie, dopóki w mojej Ojczyźnie panuje okupant watykański i zarządza właściwie każdą partia u władzy, Polska jest przez cały czas pod okupacją a obywatele siła przymuszani do łożenia ze swych dochodów na okupanta i przyjmowania jego nakazów jako prawa!

Wg zakompleksionych frustratów, to mamy kilku okupantów na raz. (kondominium jeszcze istnieje?)

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Rozpad eurosojuza postępuje.

„Patrioci” – nowa partia we Francji. Domagają się Frexitu.

W ostatni weekend stowarzyszenie zarejestrowane po wyborach parlamentarnych i mające w założeniu być think tankiem Frontu Narodowego, przekształciło się w odrębny partyjny byt. Najwyraźniej Patrioci chcą zająć najdalej wysunięty polityczny przyczółek z prawej strony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ZBANOWANY PRZEZ VLADO

Jezeli teraz jest okupacja, a wtedy rodziles sie w wolnej Polsce, to chyba naprawde nie ma o czym z toba dyskutowac. Nie tylko ja, ale nikt o zrowych zmyslach.

Mamy ze sobą coś wspólnego:

Ja też wkładałem głowę pod poduszkę i wołałem "szukaj mnie, mamusiu!"

Tylko miałem wtedy trzy latka...

I ty udajesz, że watykańscy krwio- i szmalopijcy nie istnieją.

Udajesz, bo że nie wiesz...

Aż o taki cymbalizm to cię jednak nie podejrzewam.

Mamy ze sobą coś wspólnego:

Ja też wkładałem głowę pod poduszkę i wołałem "szukaj mnie, mamusiu!"

Tylko miałem wtedy trzy latka...

I ty udajesz, że watykańscy krwio- i szmalopijcy nie istnieją.

Udajesz, bo że nie wiesz...

Aż o taki cymbalizm to cię jednak nie podejrzewam.

No okupuja przeciez Polske:)

ps Rzeczywiscie jakis ksiezulek musial cos w mlodosci zrobic niedobrego:)

Wszystko jednak mozna wyleczyc, pamietaj

Jes i papus od nieczytania:)

Czyzby kolejny zwolennik teorii okupacyjnej:)

To z rozmysłem czy nie poniał?

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Jest tez klecha, ten musi byc za kosciolem:)

Czy wy tu macie jakies kolko anty-rozancowe?

:)

bye bye chlopcy

To ostateczny atrybut w sporze ze mną. I to obojętne czy na Bocznicy, czy w wątkach merytorycznych. Perfidne prostactwo :-(

Tez cie kocham, ale musze leciec, niektorzy pracuja

No coz, nie jestem zaskoczony, BZ mimo odmiennego ode mnie swiatopogladu, jednak troche mysli, Bobcat juz nie:)

Ty będziesz oceniał myślenie innych? Na podstawie jakich kryteriów? Napisz jeszcze coś śmiesznego.

pisz, popieram inicjatywę, dam ci nawet na znaczki.

Przepraszam że przeoczyłem.

Wiem że nie chciałeś mi ubliżyć sugerowaniem że nie stać mnie na znaczki pocztowe, a tylko w ten sposób swą postawą patriotyczną chcesz mieć udział w moim zamierzeniu. Dziękuje serdecznie, bowiem w takim wypadu dyshonorem byłoby odrzucenie twej deklaracji.

Sprawdzę na poczcie i napiszę ci dokładnie jakie walory znaczków U.K Royal Post masz zakupić i podam ci adres swej skrytki pocztowej Royal Post.

Czy Twoja wypowiedź rożni się od zacytowanych przeze mnie?

W dodatku jest postawieniem problemu na głowie. Kościół nie jest żadnym okupantem. Po prostu polskie partie polityczne w zdobywaniu bądź sprawowaniu władzy zawsze posługują się kościołem. Za przysługi trzeba płacić jak za długi. Partie tego nie odczuwają, bo nie płaca ze swoich pieniędzy. Teraz opozycja robi to samo. Patrz: dzisiejsze spotkanie Schetyny z Deszczycą.

Niejaki Karczewski stwierdził, że przepisy znowelizowanej ustawy o IPN nie będą stosowane.

W takim razie nie sposób nie zadać prostego pytania: po ch... to wszystko było? Ta wielka międzynarodowa afera, to zdemolowanie wizerunku Polski w świecie i zniszczenie dobrych stosunków z sojusznikami. W imię czego?

Walka z elitami przestała już działać i trzeba się było przerzucić na antysemityzm? Naprawdę nie było lepszego pomysłu? Kto za to wszystko zapłaci? Jakie będą długofalowe koszty tej bezsensownej zagrywki?

Jestem Europejczykiem.

W dodatku jest postawieniem problemu na głowie. Kościół nie jest żadnym okupantem.

A jednak to Ty się mylisz drogi "dziadku".

Dopóki obowiązuje podpisany konkordat, stanowiący Polskę wasalem Watykanu a purpuraci stanowiący rządy w episkopacie polskim będą obywatelami Watykanu i nie będą kierować się Prawem Polskim tylko własnym, oraz dopóki instytucja polskiego Kk będzie łożyć finansowo na Państwo Watykan i instytucje rzymskiego Kk, dotąd Polskę będę uważał za okupowaną przez obcego uzurpatora. I mam w głębokim poważaniu intencje nachlanego Olka, kiedy zdecydował podpisać ten poddańczy akt.

Umowę o więzieniach CIA w Polsce również podpisał bez pytania mnie/Narodu o zgodę!

Tolerować i łożyć to ja będę na Polski Kościół katolicki, który będzie kościołem Polaków i dla Polaków a nie dla zdemoralizowanego do cna tałatajstwa i zboczeńców watykańskich. Byłem, widziałem i wiem co piszę!!!

pozdrawiam serdecznie.

Ten pan jeszcze nic mądrego ani uczciwego nie powiedział.

Mamy ciekawą sytuację. Karczewski mówi, że przepisy nie będą stosowane, Jackowski z kolei mówi, że jeżeli przepisy obowiązują to mają być stosowane. Pytany o to Kownacki stwierdził, że te przepisy będą martwe. Ciekawy dwugłos - widać, że w samym PiSie nie ma jednolitego frontu w tej sprawie. Może rysuje się podział na umiarkowanie i ciężko poszkodowanych na umyśle?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

W ostatni weekend stowarzyszenie zarejestrowane po wyborach parlamentarnych i mające w założeniu być think tankiem Frontu Narodowego, przekształciło się w odrębny partyjny byt. Najwyraźniej Patrioci chcą zająć najdalej wysunięty polityczny przyczółek z prawej strony.

Znaczy to tylko, że Kreml, zdegustowany słabym zwrotem inwestycji, przeniósł finansowanie z organizacji Le Pen na nową partyjkę.

W takim razie nie sposób nie zadać prostego pytania: po ch... to wszystko było?

Zazwyczaj prawdziwą jest najprostsza najbardziej zbliżona do rzeczywistości odpowiedź.

To była jedynie erupcja narcystycznej buty, bardzo maleńkiego mentalnie człowieczka, któremu układy z watykańskim okupantem i polskimi książętami w sutannach w oparciu o ich elektorat, dały władzę w konfrontacji z pychą i marnością poprzedniej ekipy. A suweren złożony z części ksenofobiczno-nacjonalistycznej obywateli, gwarantuje mu bezrozumny poklask i wsparcie.

Po co, pozostanie pytaniem bez odpowiedzi. Chyba że użyjemy adekwatnej do rozumowania suwerena - "bo Polska jest najważniejsza" :-)

Znaczy to tylko, że Kreml, zdegustowany słabym zwrotem inwestycji, przeniósł finansowanie z organizacji Le Pen na nową partyjkę.

Szczególnie, że naczelny tego tam zupełnie neutralnego politycznie portaliku który to ogłasza, to etatowy autor tekstów do jakże obiektywnego i zupełnie nie związanego z Kremlem sputnika...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przepraszam że przeoczyłem.

Wiem że nie chciałeś mi ubliżyć sugerowaniem że nie stać mnie na znaczki pocztowe, a tylko w ten sposób swą postawą patriotyczną chcesz mieć udział w moim zamierzeniu. Dziękuje serdecznie, bowiem w takim wypadu dyshonorem byłoby odrzucenie twej deklaracji.

Sprawdzę na poczcie i napiszę ci dokładnie jakie walory znaczków U.K Royal Post masz zakupić i podam ci adres swej skrytki pocztowej Royal Post.

pisz na pw

nikomu nie mam zamiaru ubliżyć!

A będę mógł przeczytać przed wysłaniem?

Rozpad eurosojuza postępuje.

„Patrioci” – nowa partia we Francji. Domagają się Frexitu.

Ukryta Zawartość

To raczej dowód na rozpad eurosceptyków.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.