Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, 747 napisał:

Nie wiem czy można popierać formację taką jak PiS utrzymując jednocześnie dobre samopoczucie.

W Polsce nie ma formacji politycznej, którą można popierać i mieć jednocześnie z tego powodu dobre samopoczucie.
Chyba, że zapytasz o to forumowych lewaków i neobolszewików. Ci mają komfort intelektualny i psychiczny.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

8 minut temu, atmeg napisał:

Fajnie że wsciekasz sie że PiS wygrywa wybory .Przyzwyczajaj sie do tego ........

Z przyjemnością widze jak nie radzicie sobie z sytuacją kiedy PiS powieksza swoje wpływy .

[==========================

ide  posłuchać muzyke .

2 minuty temu, xniwax napisał:

W Polsce nie ma formacji politycznej, którą można popierać i mieć jednocześnie z tego powodu dobre samopoczucie.

To rozumiem, że ciągle musisz mieć fatalny nastrój. A, nie Ty podobno pisorów nie popierasz, Ty tylko innych nie popierasz jeszcze bardziej, czy jakoś tak.

6 minut temu, atmeg napisał:

widze jak nie radzicie sobie z sytuacją kiedy PiS powieksza swoje wpływy

Najwyższa więc pora udać się do okulisty. Powinien pomóc.

29 minut temu, Zyzol napisał:

Jak to co? Ukrzyżowali Chrystusa. Na podstawie cienkich dowodów.

A Polska jest "Chrystusem narodów”, jak napisał jeden narodowy wieszcz.

A Arabowie porwali Stasia i Nel.

Jak ja ich, qwa, za to nienawidzę!?

Choć chętnie przyjmuję zaproszenia od arabskich sąsiadów na poramadanową wyżerkę.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

To jest typowa retoryka kogoś cierpiącego zaparcie umysłowe. 

Przypomnij sobie, co działo się w Sejmie i w mediach, kiedy u władzy było SLD, co wyczyniali posłowie z różnych partii, ci wyczyniały media publiczne pod wodzą Walendziaka i media prywatne, co wypisywała "Gazeta Wyborcza" i inne tytuły. Niezależnie od opcji wszyscy i wszystkie miały wspólne cele zdezawuować, zniszczyć i wymazać z polityki niesłuszne SLD. Przypomnij sobie przemówienia różnych Tusków, Macierewiczów, Słomków, Giertychów, Balcerowiczów, Wałęsów, Kaczyńskich, Krzaklewskich, Moczulskich i innych oraz język jakiego używali. To był język nienawiści, podziałów i totalnej negacji. Z tego też wyrósł PiS w dzisiejszej formie. 

No i co? To znaczy, że PRL był lepszy?

Jestem Europejczykiem.

Rozumiem, że od tego ciśnienia w zadku uciska ci mózg, ale migasz się Zyzol jak możesz.

A pytanie jest proste - dobrze że skończyliśmy z PRL, RWPG i Układem Warszawskim czy niedobrze?

Jestem Europejczykiem.

9 minut temu, Jaro_747 napisał:

Rozumiem, że od tego ciśnienia w zadku uciska ci mózg, ale migasz się Zyzol jak możesz.

A pytanie jest proste - dobrze że skończyliśmy z PRL, RWPG i Układem Warszawskim czy niedobrze?

Najwyraźniej (że posłużę się twoim ulubionym chwytem) dyskutujesz z samym sobą. Pokaż, gdzie pisałem o PRL i podkreśl wężykiem. ?

18 minut temu, Jaro_747 napisał:

dobrze że skończyliśmy z PRL, RWPG i Układem Warszawskim czy niedobrze?

Bardzo dobrze, pytanie tylko czy ty skończyłeś i kiedy?

18 minut temu, Zyzol napisał:

Najwyraźniej (że posłużę się twoim ulubionym chwytem) dyskutujesz z samym sobą. Pokaż, gdzie pisałem o PRL i podkreśl wężykiem. ?

Nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie? Masz z tym jakiś problem?

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Musisz tak demonstracyjnie obnosić się ze swoimi niedostatkami inteligencji?

Jesteś wyjątkowo mało spostrzegawczy skoro dopiero teraz to zauważyłeś.

Teraz, Jaro_747 napisał:

Nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie? Masz z tym jakiś problem?

Najmniejszego. Sam tworzysz sztuczny problem, aby przykryć to, co wcześniej napisałem. Więc wrócę do tego:

"Przypomnij sobie, co działo się w Sejmie i w mediach, kiedy u władzy było SLD, co wyczyniali posłowie z różnych partii, ci wyczyniały media publiczne pod wodzą Walendziaka i media prywatne, co wypisywała "Gazeta Wyborcza" i inne tytuły. Niezależnie od opcji wszyscy i wszystkie miały wspólne cele zdezawuować, zniszczyć i wymazać z polityki niesłuszne SLD. Przypomnij sobie przemówienia różnych Tusków, Macierewiczów, Słomków, Giertychów, Balcerowiczów, Wałęsów, Kaczyńskich, Krzaklewskich, Moczulskich i innych oraz język jakiego używali. To był język nienawiści, podziałów i totalnej negacji. Z tego też wyrósł PiS w dzisiejszej formie."

Co, nie potrafisz przyznać, że tak było kub wykazać,ze tak nie było? W czym masz problem?

17 minut temu, Jaro_747 napisał:

?

14 minut temu, Bobcat napisał:

wyjątkowo

Ależ nie ekscytujcie się aż tak odrobiną prawdy o sobie.
Po prostu zasygnalizowałem jarusiowi, że widzę w nim pozostałości myślenia typowego dla homo sovieticus.
Natręctwo i nawroty owego myślenia. Skoro odpowiada mu taki stan to nie powinienę poczuć się urażony.

Bobcat, ty nie masz nawrotów. U ciebie to stan stały.

2 minuty temu, Zyzol napisał:

Najmniejszego. Sam tworzysz sztuczny problem, aby przykryć to, co wcześniej napisałem. Więc wrócę do tego:

"Przypomnij sobie, co działo się w Sejmie i w mediach, kiedy u władzy było SLD, co wyczyniali posłowie z różnych partii, ci wyczyniały media publiczne pod wodzą Walendziaka i media prywatne, co wypisywała "Gazeta Wyborcza" i inne tytuły. Niezależnie od opcji wszyscy i wszystkie miały wspólne cele zdezawuować, zniszczyć i wymazać z polityki niesłuszne SLD. Przypomnij sobie przemówienia różnych Tusków, Macierewiczów, Słomków, Giertychów, Balcerowiczów, Wałęsów, Kaczyńskich, Krzaklewskich, Moczulskich i innych oraz język jakiego używali. To był język nienawiści, podziałów i totalnej negacji. Z tego też wyrósł PiS w dzisiejszej formie."

Co, nie potrafisz przyznać, że tak było kub wykazać,ze tak nie było? W czym masz problem?

Odpowiem krótko na twoje rozwlekłe popierdółki. Tak było.

Pamiętam artykuł Nowaka-Jeziorańskiego przed wyborami prezydenckimi w którym straszył, że wybór Kwaśniewskiego (nagle go pokochałeś ???) spowoduje odwrócenie się od naz USA, Zachodu itd.

Po tym artykule przestałem kupować Wyborczą.

A teraz wracam do pytania - dobrze że skończyliśmy z PRL, RWPG i Układem Warszawskim czy niedobrze?

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, toptwenty napisał:

Ostatnio zakupił wreszcie większość konstytucyjną.

Na allegro?

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

artykuł Nowaka-Jeziorańskiego przed wyborami prezydenckimi w którym straszył, że wybór Kwaśniewskiego

Manipulacja to skuteczna broń w polityce.

"Ten słynny, rozegrany dwadzieścia lat temu mecz wyborczy Kwaśniewski-Wałęsa prezydent Wałęsa przegrał z tysiąca powodów, a jednym z nich było zaangażowanie przez sztab wyborczy Wałęsy Jana Nowaka-Jeziorańskiego do zadania kilku pytań Kwaśniewskiemu. Nowak-Jeziorański – trochę już wówczas zmęczony i ciągle mocno związany emocjonalnie z klimatem Radia Wolna Europa –  formułował wobec Kwaśniewskiego tezy dobre w latach pięćdziesiątych i sześćdziesiątych, zakorzenione w realiach zimnowojennych. Ten doskonały dziennikarz okazał się człowiekiem starej daty, nie nadążającym za dynamiką przemian, nie rozumiejącym układów politycznych i interesów światowych w przededniu XXI wieku."

11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Po tym artykule przestałem kupować Wyborczą

Miała Nowakowi-Jeziorańskiemu odmówić? 

Akurat GW i Michnik mieli wtedy dobre układy z Kwaśniewskim, dawał szansę na ucywilizowanie postkomuchów z Jaruzelskim, Millerem i Oleksym na czele. 

Za to, że SLD w ogóle do władzy doszedł, a nie skończył w pierdlu, należą się podziękowanie środowisku GW, którą Kwiatkowski z Czarzastym i Jakubowską próbowali załatwić.

5 minut temu, toptwenty napisał:

Miała Nowakowi-Jeziorańskiemu odmówić? 

Akurat GW i Michnik mieli wtedy dobre układy z Kwaśniewskim, dawał szansę na ucywilizowanie postkomuchów z Jaruzelskim, Millerem i Oleksym na czele. 

Dobre układy z Kwaśniewskim to Wyborcza i Michnik mieli później, jak już Kwachu został prezydentem. Wcześniej ostro ryli pod nim i pod SLD. Później zresztą ten stosunek był  ambiwalentny, środowisko było mocno podzielone.

Wtedy przed wyborami wysyłane były zdecydowane sygnały - wybór Kwaśniewskiego zamknie nam drogę do NATO i utrudni wejście do Unii.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, atmeg napisał:

ide  posłuchać muzyke

Masz dwa lata do upadku rządu.

1 godzinę temu, atmeg napisał:

mąciciel

Nie ściemniaj, Żydzi łapali Polaków i sprzedawali jako niewolników.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Wtedy przed wyborami wysyłane były zdecydowane sygnały - wybór Kwaśniewskiego zamknie nam drogę do NATO i utrudni wejście do Unii.

...a jakie miały być?
Co do Michnika, ten był w komfortowej sytuacji. Tak czy siak byłby na swoim i przy swoim.

17 minut temu, Jaro_747 napisał:

Kwaśniewskiego (nagle go pokochałeś ???)

Przytocz fragment mówiący, że tak napisałem. 

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

A teraz wracam do pytania - dobrze że skończyliśmy z PRL, RWPG i Układem Warszawskim czy niedobrze?

A teraz mogę odpowiedzieć. Dobrze. Natomiast zrobiono to źle - m.in dlatego, że niektóre rządy i partie wymazują całkowicie PRL i nie uznają ciągłości państwa polskiego w tamtym okresie, co może mieć negatywne skutki na arenie międzynarodowej. Źle, że zerwano stare kontakty gospodarcze bez wypracowania korzystniejszych nowych, a na takie szansa był. Doprowadziło to do upadku wielu zakładów przemysłowych czy rynków zbytu - lukę tę z miejsca zapełnili np. Niemcy. źle, że Polska nie wypracowała nowej, własnej polityki wschodniej, a stałą się ślepym wykonawcom amerykańskich interesów.

Styl w jakim to zrobiono dobrze opisał prof. Stanisław Bieleń tu: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Takie były realne obawy. W USA nie ufano postkomuchom, a wejście Polski do NATO nie było przesądzone.

Wcześniej ostro ryli pod nim i pod SLD

Środowisko GW z okresu 1989 - 2000 do dziś jest obwiniane o sprzyjanie postkomuchom.

Aha. Czyli dobrze, ale niedobrze. No dobrze ;-).

Moja odpowiedź na pytanie jest jednoznaczna. Nie odpowiedziałem jak Dudka w "Faktach po Faktach  23.10.2019 roku na pytanie Pochanke czy chce zostać przewodniczącym PO - tak czy nie?

2 godziny temu, atmeg napisał:

Z przyjemnością widze jak nie radzicie sobie z sytuacją kiedy PiS powieksza swoje wpływy .

[==========================

ide  posłuchać muzyke .

Idonc po peronie zachowaj skrajnię.

Och, ty bido...

8 minut temu, toptwenty napisał:

Takie były realne obawy. W USA nie ufano postkomuchom, a wejście Polski do NATO nie było przesądzone.

Co ty za głupoty wypisujesz. Skoro ufano postkomuchom w wywiadzie, to ufano również postkomunistycznym politykom. A wywiad oddał Amerykanom nieocenione usługi i nie było to tylko wydostanie tylko szpiegów CIA z Iraku, ale zdobycie dokładnych planów Bagdadu wykorzystanych w czasie ataków na stolicę Iraku w czasie I wojny w zatoce. Na ich podstawie dokonano niezwykle precyzyjnych uderzeń powietrzno-rakietowych.

3 godziny temu, Zyzol napisał:

Co ty za głupoty wypisujesz

Pieprzenie.

Nie wszyscy w USA i Brukseli byli za przyjęciem Polski do NATO właśnie z tego względu - niezależnie od pomocy w Iraku, której zresztą nie udzielili Oleksy, Kwaśniewski i Miller i spółka tylko zawodowi żołnierze i zweryfikowani agenci wywiadu.

Brzeziński i Nowak-Jeziorański stawali na głowie w Waszyngtonie i przekonywali Clintona, Pentagon itd do przyjęcia Polski.

Komu ufano - temu ufano. Tobie raczej nie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.