Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Zyzol napisał:

idea "Solidarności" jest antylską ideą

Antylski może być: ogórek, gulden, prąd, likier, język, gołąb.

Antylska może być wyspa.

Idea "Solidarności" była pięknem - w parszywym świecie komunizmu. Nie zarzygasz jej swoimi wydalinami.

P.S.

1. Na początku XIV wieku późniejszy prawosławny metropolita kijowski Piotr założył w Werchracie monaster Przemienienia Pańskiego

2. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Następnym etapem osiedlenia się elementu polskiego wśród ludności rusko-ukraińskiej było zagarnięcie przez Kazimierza III oraz jego następców ziem Rusi Halickiej i hojne rozdawanie licznych majątków swojej szlachcie

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Zyzol napisał:

Ta wypowiedź świadczy, że idea "Solidarności" jest antylską ideą.

Miało być antypolską. Najbardziej pobudza cię zwykła literówka. (Muszę wymienić klawiaturę.) ?

Ale o antylski języku zapomniałeś.?

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Antylski może być: ogórek, gulden, prąd, likier, język, gołąb.

Antylska może być wyspa.

Idea "Solidarności" była pięknem - w parszywym świecie komunizmu. Nie zarzygasz jej swoimi wydalinami.

Zobacz, kto sterował "Solidarnością". Prosty robotnik z stoczni czy innej fabryki. Nie. Obywatele polscy narodowości żydowskiej czy ukraińskiej, byli lub czynni agenci polskich służb, Stasi, BND, CIA i Watykanu. Etc. 

49 minut temu, toptwenty napisał:

P.S.

1. Na początku XIV wieku późniejszy prawosławny metropolita kijowski Piotr założył w Werchracie monaster Przemienienia Pańskiego

2. 

Ukryta Zawartość

Następnym etapem osiedlenia się elementu polskiego wśród ludności rusko-ukraińskiej było zagarnięcie przez Kazimierza III oraz jego następców ziem Rusi Halickiej i hojne rozdawanie licznych majątków swojej szlachcie

No i objawił się geniusz (poza autorem artykułu oczywiście) Kazimierz Wielki zagarnął Ukrainę, która kilka wieków później powołała do życia austriacko-węgierska bezpieka.

Podaj nazwisko autora tego artykułu sprzed 10 lat - ukraińskiego profesora z Tarnopola, bo rzepa zapomniała. Ten artykuł jest świadectwem infiltracji przez ukraińskie służby i V-kolumnę.

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Zyzol napisał:

Ten artykuł jest świadectwem infiltracji przez ukraińskie służby i V-kolumnę

oraz amerykańskich imperialistów pod płaszczykiem i z ramienia rewanżystowskich podżegaczy wojennych zachodnioniemieckiej soldateski. Uff.

36 minut temu, Zyzol napisał:

Podaj nazwisko autora tego artykułu sprzed 10 lat

Cha cha cha 

6 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Towarzysz Zyzol  dołącza do klubu doktorka.Tylko pogratulować dobrego towarzystwa !

Tylko tyle wypracowały twoje zwapnione zwoje. To one też podpowiadają mówią, że szalony troll prezentuje lepszy poziom od klubu doktorka.

19 minut temu, toptwenty napisał:

oraz amerykańskich imperialistów pod płaszczykiem i z ramienia rewanżystowskich podżegaczy wojennych zachodnioniemieckiej soldateski. Uff.

Przecież to już dawno zostało potwierdzone - nawet przez mainstreamowe media.

20 minut temu, toptwenty napisał:

Cha cha cha

O jedno cha krócej najpiękniejszy pies w świętokrzyskim się wabi.

5605918764574_o,size,969x565,q,71,h,2815

Nie wiedziałem, że artykuły pisze. ?

Tak towarzyszu Zyzol.Mienisz się być przedstawicielem lewicy a tu taki antysemickie ataki. Jak to godzisz?Przecież polska lewica nigdy nie była antysemicka.Mało tego,w jej szeregach było dużo Polaków żydowskiego pochodzenia ( np. w KPP czy PPS).A i żydowska partia Bund była lewicowa.

23 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tak towarzyszu Zyzol.Mienisz się być przedstawicielem lewicy a tu taki antysemickie ataki. Jak to godzisz?Przecież polska lewica nigdy nie była antysemicka.Mało tego,w jej szeregach było dużo Polaków żydowskiego pochodzenia ( np. w KPP czy PPS).A i żydowska partia Bund była lewicowa.

Nie byłem sympatykiem  PZPR, nie jestem na sympatykiem SLD.A w dodatku niedawno oskarżałeś mnie (i inni też) o narodowy socjalizm. Bund to nie była polska partia. Wsze oceny iwszczukiewicz są błędne. 

34 minuty temu, toptwenty napisał:

On jest lewicą od Moczara i Kąkola.

Tzw lewą lewicą. 

Obaj - Moczar i Kąkol powinni być ci bliscy ideowo.

Moczar był pochodzenia żydowsko-ukraińskiego, a Kąkol miał niemal taki sam stosunek do kościoła katolickiego jak ty.

Co do oceny zakwalifikowania twoich obecnych poglądów to nie zmieniłem zdania.Przeszedłeś na pozycje endeckie.

W przeszłości endecy często współpracowali z komuną.

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Przecież polska lewica nigdy nie była antysemicka.Mało tego,w jej szeregach było dużo Polaków żydowskiego pochodzenia ( np. w KPP czy PPS).A i żydowska partia Bund była lewicowa.

Źyd przeciwko Żydowi? Niepodobna? Oj, ździwił byś się.

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Co do oceny zakwalifikowania twoich obecnych poglądów to nie zmieniłem zdania.Przeszedłeś na pozycje endeckie.

W przeszłości endecy często współpracowali z komuną.

Nadal uważam, że jesteś w błędzie. Ale to nie mój problem.

wielka szkoda, że tusk nie wystartuje.

mielibyśmy kampanię 2 sprzedajnych dziewek, które nie mogą się niczym pochwalić, co uczyniły w ostatnich 5 latach.

no bo tak szczerze, umie ktoś wymienić jakiś czyn, już nie mówię sukces, który dokonali. 

nic nie znaczą a jedynie się uśmiechają i walczą o drobną aprobatę trumpa....bez sukcesu.

Majowy, weź no mi wytłumacz co ci to słowo "endemiczny" kością stoi. Tak na chłopski rozum. Ale tak w kontekście. Tak jak lubisz.

Bo za nic nie mogę rozgryźć. Systemowy i instytucjonalny pojmujesz. Już wiem. Ino ten endemiczy ciągle Ci nie pasuje.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

inszuligen zi bite, majne dojcz ist bisien szwach. Herrr Dominick! Kanst du hoch dojcz szprechen!?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

2 godziny temu, Dominic2509 napisał:

wielka szkoda, że tusk nie wystartuje.

mielibyśmy kampanię 2 sprzedajnych dziewek, które nie mogą się niczym pochwalić, co uczyniły w ostatnich 5 latach.

no bo tak szczerze, umie ktoś wymienić jakiś czyn, już nie mówię sukces, który dokonali. 

nic nie znaczą a jedynie się uśmiechają i walczą o drobną aprobatę trumpa....bez sukcesu.

Ja tam się szpecyjalnie na tym mjemjeckim systemie nanuczania nie znam, ale - 

du bist ajne grose fantastisze uczyciel  s polski xotonihuja o Nitszym się nie zna?

Jeśli wybieracie się na wycieczkę do Izraela a jeszcze nie macie biletu na samolot, to kupujcie NATYCHMIAST!

Jutro może już nie być ani jednego wolnego miejsca... ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A ja słyszałem,że już nie ma biletów na loty z Irlandii do Polski ponieważ  władze tego kraju mają deportować wszystkich idiotów polskiego pochodzenia.

Tuska nie żal, po Kaczyńskim żalu być nie powinno. A opozycja marna.

"W polityce nikt nie przegrywa definitywnie. Bo jeśli jest cierpliwy i uparty, może mieć drugie, a nawet i trzecie życie. Gdyby szukać na to dowodu, Jarosław Kaczyński pasuje jak ulał. Przez 30 lat szedł od porażki do porażki. Mało było takich, którzy wierzyli w jego geniusz. Wybitnych osobowości tam nie znajdziemy. I kiedy po latach politycznych wojen Kaczyński trafił wreszcie szóstkę w politycznym totku, jego ówczesne zaplecze obsiadło strategiczne miejsca w państwie. Pozycję u boku wodza buduje się na totalnej wierności. I na coraz większej czołobitności. Pisowski tygodnik drukuje nawet instrukcję, jak trzeba się zachowywać wobec prezesa. Przytoczę ją dosłownie, bo obawiam się, że czytelnicy mi nie uwierzą. „Każdy nominat na dzień dobry zapewnia o swojej wdzięczności i uznaniu dla lidera. W PiS przywódcę naprawdę szanują, bo wiedzą, że przerasta całą resztę”. Ten ton od razu podchwyciła Elżbieta Witek, marszałek Sejmu, nauczycielka z zawodu, która do historii szkolnictwa przejdzie jako medium uczące się o zbrodni katyńskiej z gazet i książek sprzed 1939 r. Witek ratuje się, mówiąc o Kaczyńskim: strateg, konstruktor sukcesów, demiurg, patron itd.

Zobaczcie, co o prezesie plotą Szydło, Morawiecki i niżej usytuowani w partii. Podlizują mu się bez skrawka godności. Choć Kaczyński wie, że te cyniczne umizgi są bardzo interesowne, upaja się atmosferą tego poddaństwa i reżyserowanego aplauzu. Tyle lat na to czekał, że nie potrafi się im oprzeć.

Opozycja zresztą też. Prawie wszyscy uwierzyli w jakiś nadzwyczajny geniusz prezesa. Przypominają zajączka zahipnotyzowanego przez węża i czekającego na nieuchronne nieszczęście. Pisowcy budują prezesowi pomnik człowieka ze spiżu. Większość opozycji widzi z kolei w prezesie demona zła. Postać złą, ale też o nadzwyczajnych cechach. A to tylko fatamorgana. W realnym życiu Kaczyński nie jest ani nowym Piłsudskim, ani wcielonym diabłem. A kim jest? Politykiem, który żeby dostać się tam, gdzie jest, zmienił w swoim życiu wszystko. Nie ma idei, której by po drodze nie porzucił.

Sprawny socjotechnik. I tyle. W sposobie działania bardzo podobny do Tuska. Obydwaj mają talent drwala. Wycięli wszystkich potencjalnych konkurentów. Dla osobistej kariery, a nie w imię jakiejś wielkiej idei. Jeden odszedł, a drugiego to czeka. Zostawiają po sobie słabe, mało sprawne państwo. I coraz bardziej skłócone społeczeństwo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

35 minut temu, Zyzol napisał:

I coraz bardziej skłócone społeczeństwo

Wkurza mnie to bajanie o "wojnie polsko-polskiej".

Między Polakami nie ma żadnej wojny - są zjednoczeni jak nigdy po wojnie.

Co najwyżej polskojęzyczni pyszczą ale kto by się nimi przejmował?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

37 minut temu, il Dottore napisał:

Wkurza mnie to bajanie o "wojnie polsko-polskiej".

Między Polakami nie ma żadnej wojny - są zjednoczeni jak nigdy po wojnie.

Co najwyżej polskojęzyczni pyszczą ale kto by się nimi przejmował?

To nie jest bajanie. To jest rzeczywistość. Polskie społeczeństwo nigdy nie było tak skłócone, jak teraz. Podziały widać wszędzie. I nie jest to już tylko zwykła wymiana argumentów czy pyskówka, to jest już nienawiść posiana przez polityków wywodzących się z dawnej opozycji anty-PRL-owskiej.

Pani Ogórkowa, pan Piotrowicz ani "dziennikarze" TVP i PR nie wywodzą się z dawnej opozycji.

Jarosław Kaczyński też - bo nikt go z tamtych czasów w dawnej opozycji nie pamięta. 

W dniu 5.11.2019 o 22:50, fox733 napisał:

twoja, żona

Gdyby moja żona widziała co oglądam...

W Polsce gdyby artystę wyrzucono z wytwórni/agencji rozrywki miałby/miałaby rodzaj wilczego biletu na zawsze, dlatego wielu wyjechało do USA m in Krawczyk.

W Korei/Japonii z jednej agencji po skandalu przechodzi się do innej, ciężko pracuje i są efekty.

Najnowsze MV Hyuna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.