Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie to nie wzrusza.Dla mnie gomułkowszczyzna to najczarniejsze dno komuny (stalinizmu nie zaznałem).

Przy niej gierkowszczyzna to hippisowski kolorowy happening.

Mnie to nie wzrusza.Dla mnie gomułkowszczyzna to najczarniejsze dno komuny (stalinizmu nie zaznałem).

Może wyraziłem się niejasno. Chodziło mi o dziwaczny sentyment do tej niezbyt szczęśliwej dla Polski epoki.

Powrotu do niej nie ma, ale jak widać niektórzy tęsknią.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

słyszę niemieckie gwizdy

Oni zawsze byli przeciwko nam prawdziwym Polakom .........

Ukryta Zawartość

Dlatego nawet lata okupacji, łącznie z pobytem w KL Oświęcim były przez jednego z nich

wspominane z rozrzewnieniem; mieli 20 lat, przez chwilę pistolet z 3 - ma nabojami i mogli wszystko;

nie to co teraz, jak mają swoje 80.

To ze wspomnień mojej rodzinki.....i nadal ciężko mi to pojąć.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Bo Komorowski miał swojego nadwornego shoguna, a Duda ma tylko kota i to nie swojego, a kolegi....

P.S. Chociaż nie wiem jakie obecnie zwierzątko ma prezes, także jeśli kot nieaktualny to sorryyyyyyy

Też tego nie rozumiem.Ale może za dużo wymagamy od imigrantów.

Może wytłumaczenie jest banalnie proste.Przyjechali ,tyrali w upokarzających warunkach i w końcu gdy już wyrwali się z tego zmywaka to nie chcą widzieć napływającej konkurencji.

<br />Dlaczego emigrantom najbardziej sie marzy zmierzch europy?<br /> <br /> <br />

Tych, którym marzy się zmierzch Europy, albo Polexit, albo jakieś referenda w tej sprawie, prezes był właśnie nazwał "Po prostu szkodnikami". Padł na wielu blady strach, jeszcze kilka dni temu byli pewni że są prawomyślni...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Tylko jedna czwarta Czechów jest zadowolona z członkostwa w UE

• Zaledwie jedna czwarta Czechów jest zadowolona z tego, że ich kraj należy do Unii Europejskiej

• To wyniki najnowszego sondażu opinii publicznej wykonanego przez instytut CVVM

Poziom zadowolenia z członkostwa we Wspólnocie spadł w porównaniu z rokiem poprzednim o 7 procent. Niezbyt dobrze wygląda też zaufanie do Brukseli - zadeklarowała je zaledwie jedna trzecia pytanych.

Czechom najbardziej nie podoba się rosnąca biurokracja, ograniczenia, jakie przynosi prawo europejskie oraz emigracja najbardziej wykwalifikowanych pracowników do innych krajów członkowskich.

Z drugiej strony blisko 80 procent ankietowanych jest zadowolonych z faktu, że mogą żyć i studiować w innym kraju. Z kolei 70 procent Czechów cieszy się z unijnych dotacji. Dlatego na pytanie, czy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) powinny wystąpić z Unii Europejskiej, ponad połowa respondentów odpowiedziała, że stanowczo nie.

Pytanie o możliwość wystąpienia Czech z Unii instytut CVVM zadaje od 2012 roku. Od tamtej pory liczba zwolenników odejścia ze Wspólnoty wzrosła o niespełna 8 procent

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Program "Polskie Inwestycje Rozwojowe" miał być flagowym programem rządu PO/PSL pod wodzą Tuska. To właśnie o nim u "Sowy" w rozmowie z prezesem NBP Belką, szef MSWiA Sienkiewicz powiedział, ze jest to "ch*j, dupa i kamieni kupa", a nie żaden flagowy program.

Teraz Najwyższa Izba Kontroli, której nadal prezesuje były prominentny polityk PO Krzysztof Kwiatkowski, skrytykowała sposób przygotowania i realizacji tego flagowego programu rządu Tuska. "Jak czytamy w komunikacie, w latach 2013-2015 wsparcie to wyniosło około 30 miliardów złotych zamiast deklarowanych 40 miliardów. - Nie przewidziano bowiem, że przygotowanie finansowania kapitałowego przez Polskie Inwestycje Rozwojowe będzie procesem długotrwałym, ani tego, że przedsiębiorstwa krajowe nie przedstawią dostatecznej liczby projektów spełniających wymagania - pisze NIK.

Najwyższa Izba Kontroli zwraca też uwagę, że zawiódł nadzór nad realizacją programu - był rozproszony między dwoma ministerstwami. Podkreśla też, że sposób finansowania udziału Banku Gospodarstwa Krajowego był niezgodny z założeniami Programu "Inwestycje Polskie", ponieważ powiększył dług publiczny o 3 miliardy złotych."

http://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1614766,Raport-NIK-Program-Inwestycje-Polskie-nierzetelnie-przygotowany

Ciąg dalszy zapewne nastąpi. A przynajmniej powinien, bo 3 mld złotych to jednak nie kamieni kupa.

niestety zakończony bankructwem
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wielka cisza panuje w mediach w związku z rocznica wybuchu III Powstania Śląskiego. Nie dziwiłbym się, gdyby rządziła PO - ta nie chciałaby z pewnością drażnić Niemca. Jednak teraz samodzielnie rządzi PiS, który poprzez politykę historyczno-patriotyczną chce odbudować właściwego Ducha Narodu. Wygląda na to, że na Powstania Śląskie nie ma w niej miejsca.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.