Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Łabędzi śpiew prezesa

""W niedzielę wieczorem szef klubu parlamentarnego PiS Ryszard Terlecki rozesłał do polityków partii wytyczne z centrali: "Róbcie konferencje w całej Polsce między godz. 12 a 13. Temat: wydarzenia piątkowe - szantaż, prowokacja czy nowe standardy demokracji?".

Dziennikarze w regionach już dostali zaproszenia na konferencje. Według naszych rozmówców z PiS w specjalnych instrukcjach, które centrala partii rozesłała z wezwaniem do organizowania spotkań z mediami, jest też dołączona notatka szefowej Kancelarii Sejmu w sprawie piątkowych wydarzeń. Agnieszka Kaczmarska wyjaśnia w niej, że to „w związku z uniemożliwianiem przez posłów klubów opozycyjnych pracy Sejmu” marszałek Marek Kuchciński podjął decyzję o przeniesieniu obrad do Sali Kolumnowej. Pisze, że „wszyscy posłowie zostali poinformowani SMS-em o godzinie i miejscu wznowienia obrad”. I że „lista obecności nie stanowi podstawy stwierdzania kworum na posiedzeniu Sejmu. Lista obecności stanowi jedynie podstawę stwierdzenia regulaminowego obowiązku posła uczestniczenia w posiedzeniu Sejmu. W dniu 16 grudnia 2016 r. o obecności posła na posiedzeniu świadczył udział w głosowaniach”. To nawiązanie do filmików nagranych przez posłów opozycji, na których widać, jak minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro podpisuje listę obecności już po głosowaniach i zamknięciu obrad w Sali Kolumnowej.

Szefowa Kancelarii Sejmu zapewnia, że „wyniki wszystkich głosowań ogłaszane przez marszałka Sejmu jednoznacznie świadczyły o tym, że głosowania przeprowadzane były przy zachowaniu konstytucyjnego kworum”.

Głosowanie ma być ważne

Pomocą dla posłów PiS, którzy będą organizować konferencje w regionach, ma być specjalny przekaz. W nim są wytyczne, by mówić, że „nie ma żadnych podstaw prawnych do reasumpcji głosowania”. Właśnie tego domaga się opozycja.

Posłowie PiS mają winić opozycję za kryzys. I podkreślać, że rok rządów PiS był dobry dla Polski, która jest „wolna i demokratyczna”. Mają też mówić, że „PiS zrobił więcej niż opozycja przez osiem lat rządów”. I że „to opozycja popełniła przestępstwo, że chuligani w Sejmie i zachowuje się jak Samoobrona”. Podobne tezy wygłosiła w sobotnim telewizyjnym orędziu premier Beata Szydło (w niedzielę TVP powtórzyła to orędzie).

Politycy PiS mają też na poniedziałkowych konferencjach „ujawniać prowokacje”, czyli że „bojówkarze KOD i Antify” chcieli, by w piątek polała się krew. Mają też mówić, że poseł PSL Eugeniusz Kłopotek zapowiadał piątkowe wydarzenia w telewizji, a to znaczy, że manifestacje nie były spontaniczne. I że żaden z protestów nie był spontaniczny, bo wcześniej zgłoszono je w ratuszu (choć np. Partia Razem wyjaśniała, że protest zgłosili wcześniej, ale miał dotyczyć reformy edukacji).

Są też sugestie, by obnażać „manipulacje polityków opozycji” dotyczące np. uśmiechniętego prezesa PiS w samochodzie, kiedy wyjeżdżał nocą z Sejmu. – Prezes uśmiechał się na te kłamstwa i obelgi, które się tej nocy na nas wylały – mówi polityk PiS.""

(Net)

No i po spisku kanapkowym, jaka szkoda, był całkiem smakowity.... :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niektórzy to nie tylko w Sejmie ale i w barze mlecznym by sobie nie poradzili...

"...coraz większe chamstwo się tu zjeżdża z całego świata. Kasza niedogotowana...".

A łyżki na łańcuchu - to dla Brudzińskiego.

Boby znowu ukradł.

Ukryta Zawartość

Ten nie wytrzymał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W prawdziwych demokracjach się sądzi za takie rzeczy?

W prawdziwych sprawę zbadano by tą prowokację szczegółowo.

Znasz może jakąś prawdziwą demokrację?

Przegrani to jesteśmy wszyscy, tylko niektórze nie dość, że tego nie rozumieją, to jeszcze podskakują z radości i klaszczą w łapki jak posłowie PiS w Sali Kolumnowej. A już dziś ekonomiści załamują ręce nad uchwalonym tam gniotem.
Jakoś przez ostatnie osiem lat uchwalanie gniotów Tobie nie przeszkadzało. I nagle eureka, gniot!

Ano - gniot; uchwalony prawie w sejmowym wychodku.

Dzięki przyzwoitym, rozsądnym ludziom - więcej takich kup ten nierząd już nie posadzi.

Alem pojechał "xnivaxem"!:)

Upadłeśna dno. Wal się w klatę.

W prawdziwej demokracji ten filmik byłby dowodem w sprawie o próbę wywołania zamieszek i przedstawienie fałszywego obrazu wydarzeń w zagranicznych mediach.

Znasz taką?

Podziel się ze swoimi.

Już za późno. Skompromitowałeś się. Finito.

Smoleńsk, opona, Londyn, budżet.

Jakoś to będzie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skuteczną propagandę robi się wychwalając nadmiernie pozytywy i tuszując i minimalizując wpadki. To jest w absolutnie każdym podręczniku z tej dziedziny. A tu co mamy? Sukcesów nie ma, to nie ma czego chwalić, a z wpadek nieudolnie próbuje się zrobić sukces, zamiast choć milczeć. Jak za socjalizmu. Kardynalną zasadą politycznego marketingu jest też, ze jak wpadka nie do obrony to się trzeba przyznać do błędu. Po to by robiąc krok w tył móc zrobić dwa do przodu. A tu co? Nic, w zaparte za wszelką cenę, bo choć zasady propagandy znane i stosowane od stuleci, i nic się w tej materii od stuleci nie zmieniło, pisiarstwo uważające się za najmądrzejszych i tak robi odwrotnie. W pustych, niedouczonych łepkach się wykluło, że skoro pod budką z piwem czasami jeden menel zdoła innego menela zakrzyczeć to pewnie i w poważnej polityce to też skuteczne. Na swoją podbudkową publiczność może działa, ale na resztę, przeważającą resztę już zupełnie nie. Skoro PiS wybrał sposób rządzenia oparty na pochwale głupoty i nieuctwa to ma efekty. Coraz lepsze efekty. Dla opozycji naturalnie...

W prawdziwych sprawę zbadano by tą prowokację szczegółowo.

Znasz może jakąś prawdziwą demokrację?

Jakoś przez ostatnie osiem lat uchwalanie gniotów Tobie nie przeszkadzało. I nagle eureka, gniot!

Strasznie lubie te PiSowskie cwane sztuczki, gdy kłamstwa podaje się jako prawdę oczywistą.

Skąd wiesz, że mi nie przeszkadzało - to po pierwsze.

Po drugie- jeżeli poprzednie budżety byly gniotami (nie oceniam), to ten jest megagniotem, o czym mówią głośno ekonomiści. Reżimowa o tym nie mówi? Jakoś się nie dziwię.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Ale jakie to ma znaczenie- jest źle pod PIS-em i będzie jeszcze gorzej.

Jak za socjalizmu

Tak to było za po/psl - cuchnęło na miliony kilo-parseków latami 70-tymi. Ówczesna i obecna propaganda po/psl była i jest wzorowana na urbanie- w nieco zawoalowany sposób, ale jest. To był jeden z głównych powodów klęski AWS/PO/Tusk. Bardzo dobrze, że się to utrzymuje, bo kolejną rundę PO przegra przez wyborczy nokaut. Jeśli nie dojdzie do dużej prowokacji- PO&Co czy raczej Co&PO odejdzie w niebyt.

Czego sobie i Państwu życzę.

Poza tym: jak niżej

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Lepiej się zacznij troskać co internet zrobi teraz, niż podniecać się co zrobił w przeszłości. Jak się okazuje opozycja niepomiernie skuteczniej wykorzystuje internet niż PiS onegdaj. Ja na Twoim miejscu sugerowałbym preziowi by interenet w Polsce wyłączył, bo choć rok temu dzięki niemu wygrał, to teraz, właśnie przez internet padnie.

Spokojnie, już pewnie ten pomysł kiełkuje w łbie Prezesa. Czeka tylko na odpowiednią chwilę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Te wcześniejsze pewnie ustalano w Sowie, albo na cmentarzu czy przy śmietniku.

Odwaliło co Tomek całkiem. Luzik, przecież twój ukochany reżim nadal rządzi, skąd te nerwy?

Jakby co, to posłów opozycji też się spacyfikuje, nie będą warchoły brużdziły.

Jestem Europejczykiem.

Ówczesna i obecna propaganda po/psl była i jest wzorowana na urbanie- w nieco zawoalowany sposób, ale jest. To był jeden z głównych powodów klęski AWS/PO/Tusk. Bardzo dobrze, że się to utrzymuje, bo kolejną rundę PO przegra przez wyborczy nokaut. Jeśli nie dojdzie do dużej prowokacji- PO&Co czy raczej Co&PO odejdzie w niebyt.

Czego sobie i Państwu życzę.

Choć padam mordą na ziemię, to cieszę się że w kałużę, a nie w psie gówno. I tyle warte te przepowiednie padającego. Nie martw się psi ekskrement też będzie.

Wredna PO prowokuje i tak namotali cyklofrenikowi w głowie, ze ten nie chciał ale zatrudnił misiewicza, tuze intelektualna ze średnim wykształceniem. Ale to PO nie wystarczyło. Prowokowali, prowokowali i Jaro zawsze dziewica zatrudnił piotrowicza wallendroda. To piotrowicz okazał sie faktycznym pogromca komunizmu w Polsce.

A tu plaszczak:

Każdy, kto łamie prawo, musi liczyć się z konsekwencjami i nie ma tu żadnej taryfy ulgowej.

Jak ta pisdnięta bolszewicka zaraza bedzie sądzona to trzeba im bedzie to przypomnieć. Ciekawe czy on rozumie jak bardzo go to dotyczy?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Pewnie, jak szaleć to na całego. W końcu rozpierduchę PiS ma w genach.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jak słuszę te ich hasła o warchołach, to od razu staje mi przed oczami stary czarno-biały telewizor i nadający w nim jakiś PRL-owski funkcjonariusz.

Naprawdę, w życiu nie spodziewalem się, że wróci ta PRL-owska retoryka, te hasła, te klimaty.

Jestem Europejczykiem.

Odwaliło co Tomek całkiem. Luzik, przecież twój ukochany reżim nadal rządzi, skąd te nerwy?

Jakie nerwy Jarku, luzik, mój ulubiony reżim nadal rządzi.

Strasznie lubie te PiSowskie cwane sztuczki, gdy kłamstwa podaje się jako prawdę oczywistą.

Skąd wiesz, że mi nie przeszkadzało - to po pierwsze.

Po drugie- jeżeli poprzednie budżety byly gniotami (nie oceniam), to ten jest megagniotem, o czym mówią głośno ekonomiści. Reżimowa o tym nie mówi? Jakoś się nie dziwię.

Nic to Jarku, zobaczymy za rok jaki to był gniot.

a jak jeszcze spadną inwestycje to się pozamyka przedsiębiorców i wtedy inwestycje wzrosną.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Jakie nerwy Jarku, luzik, mój ulubiony reżim nadal rządzi.

Masz czkawkę, że po mnie powtarzasz?

Myślę, że nie trzeba będzie czekać aż rok.

Jestem Europejczykiem.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Naprawdę, w życiu nie spodziewalem się, że wróci ta PRL-owska retoryka, te hasła, te klimaty.

Dlaczego? Ty ze swoją wiedzą o polityce i historii powinieneś się tego spodziewać.

Dlaczego? Ty ze swoją wiedzą o polityce i historii powinieneś się tego spodziewać.

No więc jednak nie. Ale może dlatego, że tamtą epokę pamiętam. Pamiętam absurdy, duszną atmosferę, ale też humor który był wtedy najlepszą bronią (idąc do podstawówki przechodziłem obok kabaretu Tey). I będąc nadzwyczaj krytycznym wobec PiS jednak nie spodziewałem się, że tak ochoczo wskoczy w PRL-owskie buty.

Jestem Europejczykiem.

Masz czkawkę, że po mnie powtarzasz?

Myślę, że nie trzeba będzie czekać aż rok.

Przy okazji, w gospodarce zanotowano wzrost w listopadzie na poziomie 3,3%. Pewnie sezonowy, ale wyższy niż przed rokiem.

Przy okazji kurs dolara:

15.12.2015 - 3,9491

16.12. 2016 - 4,2776

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.