Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Król Midas polskiej gospodarki.

Na koniec przynajmniej będziesz miał Wisłę złotonośną...więc w czym problem?

Lepsze to niż sweter Swetru.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

kończył Midas

Midas w konsekwencji mało istotny, rzeka na końcu ważniejsza.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tomek

Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi.Pogarszanie stosunków z kolejnym krajem czyli Francją nie traktuję w kategoriach sojuszniczych w razie wojny ( bo do tego nawiązałeś) ale stosunków wewnątrz unijnych.Przy różnych decyzjach finansowych na pewno będzie to miało swoje reperkusje.Jesteśmy na prostej drodze do kompletnej izolacji w UE.

Natomiast ewentualna druga kadencja pisowskiej dobrej zmiany odbije się również na Twojej kieszeni.Oczywiście negatywnie.Wtedy nie będzie Ci di śmiechu.Ale przecież powszechnie wiadomo,że Polak mądry po szkodzie.W tym wypadku drugi raz.

Drogi Wojciechu

Problem ma teraz ten, kto przyklepał umowę i wziął za to kasę.

Wręcz przeciwnie. To nie Siemoniak i PO czy szalony Antoni i PiS podpisują taką umowę. Pospisuje Państwo Polskie tylko ich rękoma. I to Państwo Polskie ma problem. Dla Was, pisiarzy pojęcie odpowiedzialności za Państwo jest zupełną abstrakcją, więc stąd te błędne wnioski.

Wręcz przeciwnie. To nie Siemoniak i PO czy szalony Antoni i PiS podpisują taką umowę. Pospisuje Państwo Polskie tylko ich rękoma. I to Państwo Polskie ma problem. Dla Was, pisiarzy pojęcie odpowiedzialności za Państwo jest zupełną abstrakcją, więc stąd te błędne wnioski.

Odpowiedzialność?

Kogo, za co?

Znasz jakieś przypadki rozliczenia złych decyzji?

A może wszystkie są dobre?

Powiedz mi iksik - po grzyba wpisujesz te swoje brednie skoro nie masz absolutnie nic do powiedzenia? Chcesz przypomnieć, że bezrozumnie wielbisz PiS, chożby nie wiem jakie kretyństwa odstawiali?

Drogi Wojciechu

Problem ma teraz ten, kto przyklepał umowę i wziął za to kasę.

Problem ma wojsko, które nie będzie miało śmigłowców takich, jakie chciało od przyszłego roku, tylko inne nie wiadomo kiedy Drogi Tomaszu!

Jestem Europejczykiem.

Odpowiedzialność?

Kogo, za co?

Znasz jakieś przypadki rozliczenia złych decyzji?

A może wszystkie są dobre?

No właśnie między innymi o to chodzi, że PiSowi odpowiedzialność kojarzy się wyłącznie z rozliczaniem...

A pojęcie odpowiedzialności za państwo jest słabe nie tylko w PiSie ale i ogólnie w narodzie.

Przypomnę Tobie cytat, bardzo odpowiedzialny...

Ch**j, d*pa, kamieni kupa...

...albo coś o teoretycznym państwie...

No i co? Proroctwo okazało się całkiem trafne...

Wydupczenie załatwili poprzednicy...

Pisiory mają już argumenty aby w tej cenie wziąć w łapę i jeszcze mieć więcej śmigłowców... z polskiej fabryki...

Umowę na F16 podpisano w 2003, za rządu SLD i Kwaśniewskiego. Że fascynacja komuną i postkomuną w PiS aż nadto widoczna to z wydupczeniem, tym razem na śmigłowcach będzie tak samo.

To nie są polskie fabryki. To są amerykańskie fabryki, znajdujące się jedynie w Polsce i po taniości zatrudniające polskich robotników. Śmigłowce mogłyby być tańsze jakieś rok temu. Teraz nie już będą tańsze, bo jankesi z całą pewnością w obecnej sytuacji nie zaproponują cen sprzed roku. Zresztą nie będzie za PiS żadnych śmigłowców. Bo im nie chodzi by je kupić, chodzi by prowadzić negocjacje o kupnie i coś dla siebie z tej okazji próbować na lewo ukręcić.

Wydupczenie załatwili poprzednicy...

Pisiory mają już argumenty aby w tej cenie wziąć w łapę i jeszcze mieć więcej śmigłowców... z polskiej fabryki...

Grzesiu, zlituj się!

Znowu zabierasz głos na tematy, o których nie masz pojęcia. Nie ma polskich fabryk śmigłowców. Dwie zagraniczne są w Polsce, z czego prawdziwa tylko jedna, w Świdniku.

Z tym, że zawarcie umowy z Leonardo (Świdnik) jest bardzo mało prawdopodobne, zostaje więc Mielec. A Mielec to skorupy i montownia, szału nie ma. Od Amerykanów - jak pokazuje doświadczenie - żadnego transferu technologii nie będzie.

Jestem Europejczykiem.

Duda w trakcie kampanii pokrzykiwał, że nie będzie notariuszem. A teraz co Panie Maliniak?

Cisza, głucha cisza, milczenie. Pytany o zdanie na temat aborcji milczy. Czyżby szykował się do sezonu narciarskiego i nie miał czasu na takie duperele?

Jestem Europejczykiem.

Mimo, że podobnie to widzę to trochę popolemizuję...

Fabryki nie polskie... powiadacie...

A w innych wątkach jak wasi oponenci wyśmiewają tzw. inwestycje w Polsce... jakoś dziwnie macie inne zdanie?

A więc PIS zostawiłby przynajmniej te, jak piszecie, nędzne pensje w kraju... nie gdzieś we Francji...

No i czekam aż PIS wsadzi kilku kolesi z PO za podpisanie papierów na Caracala...

A jeśli to PIS mota, to PO za jakiś czas będzie miało tę okazję i posadzi kilku Pisiorów...

Zapewne Polska traci na takich jajach "politycznych"...

Widzisz Jaro. Z tobą dyskusja to nie ma większego sensu. Bo twój adwersarz zawsze... "nie ma pojęcia".

A jeśli to PIS mota, to PO za jakiś czas będzie miało tę okazję i posadzi kilku Pisiorów...

Nie wsadzą. Są zbyt bojaźliwi. Pewnie dlatego że jedna pani lekkich obyczajów drugiej pani lekkich obyczajów łba nie urwie ;-).

Zapewne Polska traci na takich jajach "politycznych"...

Pogłębi się tylko izolacja Polski w Europie. Widać sojusznicy nie są nam (PiS-owi) potrzebni.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Widzisz Jaro. Z tobą dyskusja to nie ma większego sensu. Bo twój adwersarz zawsze... "nie ma pojęcia".

No bo niestety nie masz, za każdym razem pokazuję ci to palcem. Wolałbym dyskusję na przyzwoitym poziomie, jak ci na niej zależy to podciągnij się trochę.

Nie wsadzą. Są zbyt bojaźliwi. Pewnie dlatego że jedna pani lekkich obyczajów drugiej pani lekkich obyczajów łba nie urwie ;-).

Nie Kolego. Nie wsadzą, bo niczego nikomu nie udowodnią.

Gdyby mogli, już by to zrobili.

Jestem Europejczykiem.

Nie Kolego. Nie wsadzą, bo niczego nikomu nie udowodnią.

Gdyby mogli, już by to zrobili.

Mogli, ale tego nie zrobili z ministrem obecnego rządu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Mogli, ale tego nie zrobili z ministrem obecnego rządu.

Nie przeczę, że można uznać, że przetarg był ustawiony, ale odbyło się to na etapie wymagań technicznych. Wojsko podało taką a nie inną ilość żołnierzy z pełnym uzbrojeniem, które to wymaganie spełniał tylko Caracal jako maszyna największa. Politycy, nawet jak coś kombinowali mają wytłumaczenie.

Dlatego twierdzę, że żadnego procesu nie będzie i nikt nikomu niczego nie udowodni chyba, że PiS postanowi olać prawo. Co w sumie jest możliwe, ale to już będzie oznaczało pójście na całość.

Jestem Europejczykiem.

To był ustawiony, czy nie był.

Coś wiesz to do prokuratury...

Grzegorzu, naprawdę nie masz litości! Mam ci wszystko zdaniami prostymi tłumaczyć?

Myślałem, że to forum dla ludzi inteligentnych.

Jestem Europejczykiem.

Caracale udupione, a wraz z nimi niszczenie okrętów podwodnych i lotnicze ratownictwo morskie.

Nie znam się na konwencjach międzynarodowych, ale chyba jak ktoś się w naszej strefie utopi z braku śmigłowców ratownictwa to skarb państwa może nieźle zabulić w razie pozwu.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Beatka zrobiła z siebie idiotkę:

"- Zakłady w Świdniku i Mielcu mają szansę. Są przygotowane, zresztą chciały brać udział również i w tym przetargu. Poprzedni rząd miał inną filozofię, inne spojrzenie na podejście do zakupu sprzętu wojskowego. My mówimy wyraźnie: polski przemysł ma być kołem zamachowym naszej gospodarki. Chcemy reindustrializować kraj. Świdnik i Mielec to były kiedyś polskie zakłady. W wyniku transformacji nasi poprzednicy niestety tę politykę wyprzedaży polskiej gospodarki kontynuowali. "

No chyba, że za tego złego poprzednika wyprzedającego polską gospodarkę uważa Kaczyńskiego, bo to on Mielec sprzedał.

Drugi raz zrobiła z siebie idiotke bredząc coś o jakimś przetargu, bo przecież Antoni już zdecydował.

Jestem Europejczykiem.

Beatka zrobiła z siebie idiotkę:

"- Zakłady w Świdniku i Mielcu mają szansę. Są przygotowane, zresztą chciały brać udział również i w tym przetargu. Poprzedni rząd miał inną filozofię, inne spojrzenie na podejście do zakupu sprzętu wojskowego. My mówimy wyraźnie: polski przemysł ma być kołem zamachowym naszej gospodarki. Chcemy reindustrializować kraj. Świdnik i Mielec to były kiedyś polskie zakłady. W wyniku transformacji nasi poprzednicy niestety tę politykę wyprzedaży polskiej gospodarki kontynuowali. "

No chyba, że za tego złego poprzednika wyprzedającego polską gospodarkę uważa Kaczyńskiego, bo to on Mielec sprzedał.

Drugi raz zrobiła z siebie idiotke bredząc coś o jakimś przetargu, bo przecież Antoni już zdecydował.

Pozwolisz Jarek na dodatek do tego ......

14566262_1755766038023666_2872703225704269194_o.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.