Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Żadna tam obsesja. Ot - zwykła, na zimno, obserwacja tego, co pisiate w MOIM KRAJU!!! wyprawiają i do jakich jeszcze niegodziwości się odważą posunąć!!!

Zrozumiał, pisiaty???

A ty jestes kto, platformer, czy moze inny biedron, bo tak wychodzi z tego co piszesz. A moze Soros wielbiciel.

Zrozumial pstrokaty:)?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

28 minut temu, muls napisał:

jeezik z toba podobnie Inwestycje czy Europa.Wkleji sobie inwestycje i po nocce zglos sie.

juz sygnalizowąłem ze ciebie tez nikt nie zmusza.To twoj wewnetrzny przymus pi............

Ty to nawet nie wiesz co to jest wrogie przejęcie zatem nic mądrego na ten temat nie napiszesz.:)

Nawet noc ci w tym nie pomoże. 

4 godziny temu, bubusia napisał:

Soros mysli, ze zmobilizuje elektorat prounijny, mysli, ze przestraszy rozpadem unii. A muls wkleja i ma nadzieje, ze beda glosowac na jego wybrancow. No bo jak nie, to unia sie rozleci.

Tylko z sowietami mu srednio wyszlo:)

Z Niemcami mu dobrze wyszło.

Za wydawanie swoich ziomków na Węgrzech Szwabom  podczas wojny dobrze wyszedł. Wprost do Ameryki.

A potem to był dream.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Chyba się ze śmiechu rozpuknę. Choć na razie, gdy sobie wyobrażę te pisiate niedojdy - to aż mi się kafelka krzywo położyła.

Wyj, bubek. Łkaj wniebogłosy. 

Tyle ci powiem, że gdy ktoś optuje i wrzeszczy za rozpieprzeniem UE, to albo jest szubrawcem, kanalią i niesłychanym wręcz baranem, albo - jest pełen złej woli i ma po opuszczeniu przez Polskę UE obiecane niezłe profity.

A teraz leć z pyskiem, ośla łąko.

Albo antysemitnikiem lub antynazistą.

andrzej_duda_michael_schudrich.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

39 minut temu, Amator 2b napisał:

Za wydawanie swoich ziomków na Węgrzech Szwabom  podczas wojny dobrze wyszedł

A Twoi dziadkowie/rodzice/chrześni - ile szmalcu na tym zarobili?

Nie kłam!

spokojnie amatorek wkleja zdjecia bez skladu i ladu a nawet sensu.Tak ma .Daj mu sie rozpedzic...Było juz tu pare takich wklejaczy.

wkleil dwa zdjecia zupelnie bez sensu, niech sie poczuje troche dumny.

mozna zrozumiec ze kazdego kurdupla Soros az skreca.

siedem twarzy Sorosa

Ma 82 lata. Zwalnia odrobinę tempo. Jego majątek szacuje się na 20 mld dol. Niedawno kupił 8 proc. akcji Manchester United, bardziej dla frajdy niż w nadziei na zysk. Chce, by go zapamiętano nie jako wielkiego spekulanta finansowego, ale jako myśliciela.

Urodzony w Budapeszcie w 1930 r., ocalał z zawieruchy wojennej na fałszywych aryjskich papierach i jako 17-latek wyjechał do Anglii. Dwa lata później zaczął studia w London School of Economics. Jego mistrzem i opiekunem naukowym stał się Karl Popper, wybitny filozof, który rozwinął teorię społeczeństwa otwartego – gdzie jednostka uzyskuje prawo do osobistych decyzji, indywidualnej inicjatywy, godności i wolności. Soros, który doświadczył totalitaryzmu niemieckiego i sowieckiego, uznał ideę społeczeństwa otwartego za szczególnie pociągającą.

Studiował też ekonomię i zaczął kwestionować jej teoretyczne założenia. Fantazjował, że stanie się słynnym filozofem i lepiej objaśni świat. Ale ponieważ z aspiracji na filozofa wyżyć się nie da, zaczął od pracy sprzedawcy torebek w nadmorskim Blackpool. Szło mu mizernie, a instynkt podpowiadał, że duże pieniądze można zrobić po prostu nimi obracając.

i jeszcze duzo wiecej.az calkiem dupe skreci kurduplom.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, bubusia napisał:

MODERACJO, masz tu przyklad, na podstawie kilku ostatnich postow, wypowiedzi paru userow, ktorzy zawsze i wszedzie kwestionuja inne zdanie, obrazajac swoich rozmowcow. Czy mozesz cos z tym zrobic. Masz czarno na bialym?

Kiedys takich nazywali kapusiami

teraz nastąpiła dojna zmiana wiec nazwa państwowo zmieniono na Sygnalista...

Gdybym był kapusiem, to bym donosił i nic o tym nie mówił, albo łgał tak jak jeden z tutejszych kolesi, a potem udawał, że to nie ja. 

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

5 godzin temu, muls napisał:

spokojnie amatorek wkleja zdjecia bez skladu i ladu a nawet sensu.Tak ma .Daj mu sie rozpedzic...Było juz tu pare takich wklejaczy.

wkleil dwa zdjecia zupelnie bez sensu, niech sie poczuje troche dumny.

mozna zrozumiec ze kazdego kurdupla Soros az skreca.

siedem twarzy Sorosa

Ma 82 lata. Zwalnia odrobinę tempo. Jego majątek szacuje się na 20 mld dol. Niedawno kupił 8 proc. akcji Manchester United, bardziej dla frajdy niż w nadziei na zysk. Chce, by go zapamiętano nie jako wielkiego spekulanta finansowego, ale jako myśliciela.

Urodzony w Budapeszcie w 1930 r., ocalał z zawieruchy wojennej na fałszywych aryjskich papierach i jako 17-latek wyjechał do Anglii. Dwa lata później zaczął studia w London School of Economics. Jego mistrzem i opiekunem naukowym stał się Karl Popper, wybitny filozof, który rozwinął teorię społeczeństwa otwartego – gdzie jednostka uzyskuje prawo do osobistych decyzji, indywidualnej inicjatywy, godności i wolności. Soros, który doświadczył totalitaryzmu niemieckiego i sowieckiego, uznał ideę społeczeństwa otwartego za szczególnie pociągającą.

Studiował też ekonomię i zaczął kwestionować jej teoretyczne założenia. Fantazjował, że stanie się słynnym filozofem i lepiej objaśni świat. Ale ponieważ z aspiracji na filozofa wyżyć się nie da, zaczął od pracy sprzedawcy torebek w nadmorskim Blackpool. Szło mu mizernie, a instynkt podpowiadał, że duże pieniądze można zrobić po prostu nimi obracając.

i jeszcze duzo wiecej.az calkiem dupe skreci kurduplom.

Ukryta Zawartość

Tylko nie bez sensu.

Fragment broszury opracowanej przez LaRouche Political Action Committee:

Ukryta Zawartość

[. . .] Żałosna kreatura znana jako George Soros wcześnie w swoim życiu postanowiła stać się tym kim jest teraz: golemem. Nastolatek podczas okupacji nazistowskiej w jego ojczyźnie, na Węgrzech, Soros rozpoczął swoje ludobójcze dziedzictwo pracując dla machiny zabijającej, która wymordowała 500.000 węgierskich Żydów w czasie holokaustu.

Młodemu Sorosowi wyznaczono zadanie grabienia nieruchomości Żydów pod nadzorem gen. SS Kurta Bechera, szefa sekcji Waffen SS, znanej eufemistycznie jako Departament Ekonomiczny Komendy SS. .

Soros przypisuje ojcu swoje szczęście w uniknięciu makabrycznych scen obozów koncentracyjnych. W programie WNET / Thirteen TV 15 kwietnia 1993 Soros wspominał te wydarzenia, które ukształtowały jego bestialską tożsamość:

„Kiedy wkroczyli Niemcy, on [ojciec – red.] powiedział: ‚Jest to bezprawna okupacja. Nie stosuje się normalnych reguł. Musisz zapomnieć jak zachowywać się w normalnym społeczeństwie. Ta sytuacja jest nienormalna’.

I dla nas wszystkich załatwił fałszywe dokumenty, każdemu inne. Ja zostałem zaadoptowany przez funkcjonariusza u ministra rolnictwa, którego zadaniem było przejmowanie żydowskich własności, więc faktycznie poszedłem z nim i przejmowaliśmy te duże posiadłości. Taka była moja tożsamość. Więc jest to dziwne, bardzo dziwne życie. Wtedy miałem 14 lat”.

Jego ojciec, Tivadar Soros, dalej wyznał, że „jako pseudo-chrześcijanie, nie doszliśmy do tego poziomu chrześcijaństwa, żebyśmy chcieli odpłacać chlebem za kamienie”.
Rodzina Sorosów faktycznie zaoferowała wiele kamieni licznym biednym węgierskim Żydom, których przetransportowano do Auschwitz na śmierć [1].

Rodzina Sorosów należała do „elity” węgierskich Żydów, co dało im możliwość poczynienia takich kroków, by przetrwać nazistowską okupację.

Książę Alexis Scherbatoff, były członek kontrwywiadu armii USA przed i po II wojnie światowej, postawił zarzut, że pierwszą małą fortunę Soros zdobył na sprzedaży swojej części łupu przejętego z nazistami. Powiedział on, że pierwszym wspólnikiem Sorosa był inny węgierski Żyd, który sprzedawał rubiny i inne nazistowskie łupy w Belgii po II wojnie światowej.

Ben Hecht, autor książki PERFIDIA [Perfidy], pokazuje działalność nazistowskiego Departamentu Ekonomicznego na Węgrzech i okrucieństwa dokonane przez pracodawców młodego Sorosa.

„Departament zajmował się plądrowaniem żydowskich własności i usuwaniem złotych plomb z milionów zębów zmarłych Żydów, obcinaniu włosów milionów Żydówek przed zabiciem ich, i transportem beli włosów do niemieckich fabryk materaców, przerabianiem grubych zmarłych Żydów na mydło kąpielowe – i wymyślaniem skutecznych metod tortur jakim poddawano Żydów oczekujących śmierci by ujawnili gdzie ukryli resztki swoich rzeczy”.

W wywiadzie Steve’a Krofta w programie CBS 60 MINUTES 20 grudnia 1998, George’a Sorosa skonfrontowano z takimi obrazami:

Kroft: (głos w tle) Te zdjęcia pokazują co w 1944 roku stało się z przyjaciółmi i sąsiadami George’aSorosa. (Film archiwalny pokazuje kobiety i mężczyzn idących z workami na plecach; tłum przy pociągu)
Kroft: (głos w tle) Jesteś węgierskim Żydem. . .

Soros: (głos w tle) Mm-hmm.

Kroft: (głos w tle) . . . który uciekł przed holokaustem. . . (film archiwalny – ludzie wchodzący do pociągu)

Soros: (głos w tle) Mm-hmm. (film archiwalny – ludzie wchodzący do pociągu)

Kroft: (głos w tle) . . . udając chrześcijanina.

Soros: (głos w tle) Tak. (film – kobiety pomagają sobie wejść do pociągu, zamykają się drzwi pociągu z ludźmi w wagonie)

Kroft: (głos w tle) A ty widziałeś wielu ludzi transportowanych do obozów śmierci.

Soros: Tak. Miałem 14 lat. I powiedziałbym, że to wtedy ukształtował się mój charakter.

Kroft: W jaki sposób?

Soros: Że trzeba myśleć o przyszłości. Powinno się rozumieć i – i przewidzieć wydarzenia i kiedy – kiedy jest się zagrożonym. Było to ogromne zagrożenie złem. To znaczy, było to bardzo osobiste doświadczenie zła.

Kroft: Rozumiem, że wychodziłeś z twoim opiekunem, który przysiągł, iż byłeś jego adoptowanym chrześniakiem.

Soros: Tak. Tak.

Kroft: Wychodziłeś, faktycznie, i pomagałeś w konfiskowaniu własności Żydów.

Soros: Tak. To prawda. Tak.

Kroft: To znaczy, to – to brzmi jak doświadczenie, które wielu wysłałoby na wiele lat do psychiatry. Czy to było trudne?

Soros: Nie, w ogóle nie. W ogóle nie. Może jako dziecko nie – nie widzisz związku. Ale to było – nie stwarzało – w ogóle żadnego problemu.

Kroft: Żadnego poczucia winy?

Soros: Nie.

Kroft: Na przykład, że ‚Jestem Żydem i jestem tutaj, i patrzę na tych idących ludzi. Mogłbym równie łatwo być tam. Powinienem być tam’. Nie ma nic takiego?

Soros: Cóż, oczywiście – ja – ja mogłem być po drugiej stronie, albo mogłem być tym któremu coś się zabiera. Ale nie było żadnego sensu w tym że nie powinienem tam być, bo to było – cóż, faktycznie, w zabawny sposób, to tak jak na rynkach – gdybym tam nie był – oczywiście, nie robiłbym tego, a robiłby to ktoś inny – w każdym razie ktoś inny by to zabierał. I to było – czy tam byłem, czy nie – ja byłem tylko gapiem, własność się zabierało. Więc – ja nie brałem udziału w odbieraniu tej własności. Więc nie miałem żadnego poczucia winy.

[1] MASKARADA, TANIEC ZE ŚMIERCIĄ NA OKUPOWANYCH PRZEZ NAZISTÓW WĘGRZECH [Masquerade, Dancing Around Death in Nazi Occupied Hungary], Tivador Soros, Arcade Publications, Nowy Jork, 2001.

Smacznego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

8 godzin temu, toptwenty napisał:

A Twoi dziadkowie/rodzice/chrześni - ile szmalcu na tym zarobili?

Nie kłam!

Jak twoi dziadkowie przeżyli to chyba nic.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

56 minut temu, Amator 2b napisał:

"Wtedy miałem 14 lat” - powiedział Soros. 

57 minut temu, Amator 2b napisał:

"Było to ogromne zagrożenie złem. To znaczy, było to bardzo osobiste doświadczenie zła" - powiedział Soros.

59 minut temu, Amator 2b napisał:

"Soros, który doświadczył totalitaryzmu niemieckiego i sowieckiego, uznał ideę społeczeństwa otwartego za szczególnie pociągającą" - napisano w Polityce.

Cieszy, że tak nisko pochylasz się nad losem węgierskich Żydów. 

Ciebie też sumienie męczy, jak Sorosa. Piękne :-).

Powtarzam zatem pytanie - ile szmalu zarobili Twoi przodkowie na polskich Żydach, że teraz pokutujesz za ich grzechy, że dzielisz się zarobionymi milionami , że dałeś spory datek na Muzeum Polin, że co roku jeździsz do Oświęcimia i pracujesz w Muzeum jako wolontariusz?

1 minutę temu, toptwenty napisał:

Cieszy, że tak nisko pochylasz się nad losem węgierskich Żydów. 

Ciebie też sumienie męczy, jak Sorosa. Piękne :-).

Powtarzam zatem pytanie - ile szmalu zarobili Twoi przodkowie na polskich Żydach, że teraz pokutujesz za ich grzechy, że dzielisz się zarobionymi milionami , że dałeś spory datek na Muzeum Polin, że co roku jeździsz do Oświęcimia i pracujesz w Muzeum jako wolontariusz?

Czegoś nie zrozumiałeś głuptasie.

Jako dziecko ta szumowina mógła robić różne rzeczy, ratując życie i robiła.
Problem w tym, że on nie ma najmniejszych wyrzutów sumienia, które miałby każdy nie-psychopata.

Muzeum Polin im. Jakuba Bermana?

O to "muzeum" chodzi?

Przecież już raz Tobie napisałem,że jak twoi dziadkowie przeżyli ( może zrobili też karierę w UB ) to moi nic nie dostali.

I znowu ten sam schemat, ta sama grupa typow robi dokladnie to samo co zawsze, nie dyskutuja o Sorosu, nie interesuje ich temat, jedyne co robia to opluwaja ad personam goscia, ktory zamiescil cos krytycznego na temat tego spekulanta. I tak w kolo Macieju, wyzwiska od szmalcownikow, glupkow itd itp. Nic w temacie, tylko jazda po uzytkowniku.

Przyklady dyskusji wspomnianych typow:

"Przypomina mi teksty Zyzola. Brat bliźniak?"

"A Twoi dziadkowie/rodzice/chrześni - ile szmalcu na tym zarobili?"

"Powtarzam zatem pytanie - ile szmalu zarobili Twoi przodkowie na polskich Żydach...."

"Nie czyta.Tylko przedrukowuje.Pewnie za to mu płacą."

Oto ich argumenty w temacie Sorosa

17 minut temu, Bobcat napisał:

Odezwał się typowy PiS-owski hipokryta stosujący na codzień zasadę Kalego.

Ten typek np ciagle wyjezdza z tym samym, cigle tylko ma we lbie Pis, ewentualnie sowietow. Nic poza tym. Ten sam schemat, zawsze. Jak nakrecony.

A na koniec, oskarzaja wszystkich o bycie oplaconym przez pisiorow, zawsze to samo. Oczywiscie nie zauwazaja, ze przez to co pisza, jak czesto, i jak gremialnie, sami wygladaja na zorganizowana grupa przez kogos oplacana. To im nie przyjdzie do glowy.

To tyle. W temacie nie ma co pisac. Zostal zabity, jak zwykle. Dla nich liczy sie tylko dyskusja w tematach krytycznych wobec jednej strony. Reszta to pisowcy.

3 minuty temu, bubusia napisał:

Ten typek np ciagle wyjezdza z tym samym, cigle tylko ma we lbie Pis, ewentualnie sowietow. Nic poza tym. Ten sam schemat, zawsze. Jak nakrecony, zawsze o kims, prawie nigdy o temacie.

Kultura wypowiedzi i jej głębia intelektualna na poziomie PiS-owca.

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Kultura wypowiedzi i jej głębia intelektualna na poziomie PiS-owca.

Nie mowilem:) Jak nakrecony, zawsze to samo.

"Polityko" bez litości o warszaw2skiej konfefencji bliskowschodniej:

"To konferencja o Iranie, na której wypowiadanie słowa Iran jest niemal zakazane. To konferencja pokojowa poświęcona ­Bliskiemu Wschodowi, na której nie ma szans na pokojowe rozwiązanie dla Bliskiego Wschodu. To w końcu spotkanie, jakie ma zakończyć amerykańską izolację w międzynarodowych rozmowach o tym regionie, które dotąd stanowiły tylko dowód, że prezydent Donald Trump ma wśród długoletnich sojuszników status pariasa, piszą David M. Herszenhorn i Nahal Toosi z POLITICO."

Ukryta Zawartość

• "Na konferencji poświęconej Bliskiemu Wschodowi nie pojawili się kluczowi dla regionu gracze – Rosja, Iran, Turcja, Liban, a także Autonomia Palestyńska
  • Administracja Trumpa zraziła do siebie niemal całą Europę Zachodnią i liczy już tylko na Polskę, jako jednego z nielicznych w tym momencie oddanych przyjaciół na Starym Kontynencie
  • Trudno byłoby znaleźć gorszy moment na to spotkanie, kiedy Amerykanie właśnie jednostronnie zerwali traktat z Iranem o przerwaniu jego zbrojeń atomowych
  • W Warszawie ma być także dyskusja o konfliktach w Jemenie i w Syrii, ale rozmowa o tej ostatniej bez Rosji nie ma żadnego sensu"

Tekst pokazuje, że rola USA w światowej polityce maleje, a bez Rosji nie można budować żadnego nic trwałego - lokalnie i globalnie. I jest to wielkie fiasko amerykańskiej polityki wobec tergo państwa.

Warto też odnotować  związane z warszawskim... hmm... szczytem agresywne wypowiedzi żydowskich polityków jastrzębia Netanjahu mówiącego na Twiterze: ""Będę rozmawiał o nakłonieniu tych państw (uczestników konferencji - red.) do wojny. z Iranem"." ( 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  ) oraz gołębia Weissa, który straszył użyciem broni jądrowej przez Izrael.

Nie zabrakło też manifestacji poparcia dla polityki USA i Izraela wobec Iranu. Pod Stadionem Narodowym wystąpiła klaka rodem z Sazeman-e Amnijat wa Ettela’at-e Keszwar zwieziona z różnych stron świata.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Bobcat napisał:

Kto tu mówi o nakręceniu? Etatowy wklejacz gotowców z Nowogrodzkiej.

To samo jak widac, co ciekawe nic z nowogrodzkiej nie wklejalem, wystarczy przejrzec moje posty. Ale u tego typa nakrecenie jest wrecz obsesyjne. Ciagle Pis, taka nakrecona mechaniczna pomarancza:)

5 minut temu, toptwenty napisał:

Opowiedz coś o sobie, Jako dziecko mogłeś robić różne rzeczy i robiłeś. Czego teraz żałujesz? Czy masz jakieś wyrzuty sumienia?

Dlaczego tak nisko pochylasz się nad losem węgierskich Żydów? Podejrzane.

A ten znowu to samo, nic w temacie, nic o Sorosu, tylko atakuje ad personam. Od razu napisz, ze jest szmalcownikiem, juz raz napisales.

4 minuty temu, bubusia napisał:

nic o Sorosu

O Sorosu już było, niedługo może być o Tobie, jeśli na to zasłużysz.

5 minut temu, bubusia napisał:

Od razu napisz, ze jest szmalcownikiem, juz raz napisales.

Nie przypominam sobie, może i jest. Wiesz coś więcej na ten temat?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.