Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy wpis z akcji allegro dobry bajer to początek sukcesu

Przedmiotem aukcji jest odtwarzcaz Sony cdp-xb930QS. Oferowany przeze mnie odtwarzacz pochodzi z bardzo udanej serii firmy SONY 9xx QS, która jest przed seria ES czyli najwyższą. Ma podwyższony standard wykonania, mamy tu aluminiowy szczotkowany panel, bardzo solidna i ciężką konsrukcje, a co do dźwięku to może pobić niejeden cedek z serii ES

Miszka

Dłuższym niż kilkudniowym, a z 30-tką kilkuletnim posiadaniem.

Z XA to raczej jeśli bym miał mieć to 7-kę XA7ES. Kiedy jej słuchałem to był czas kiedy nie było mnie na nią stać.

Nie znam tylko tych CD/SACD.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No mam, od dość niedawna. Przesiadłem się z xa20es. Tutaj porównanie:

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=38597&p=41#k

a tutaj zdjęcia:

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=26753&p=21#k

Oby 7ka służyła mi długo. Mam wrażenie, że w tej kwestii znalazłem się w porcie docelowym :)

Witam w klubie Sony ES.

Zadecydował wygląd szampańskich Soniaków a także sentyment do tej marki.

W stajni "ES węża" szampańskie: MDS JA-3ES, DTC 2000ES, ST-S 770, ST-SA 5ES [niestety czarny :( ].

W drodze deck 6ES i 808ES. Poszukuję "7".

Jednemu z kolegów Forum złożyłem ofertę, ale za żadne skarby ładnego decka nie chce się pozbyć. :-)

Pora na pytanie. Warto czy nie nabywać CDP XA5ES?

Zagra to jakoś na prze i wzmaku Accu?

Czy będzie to tylko kolejna ozdoba salonu?

Pozdrawiam!

Wasz Wężu

Witam.

Moje powyższe pytanie nie aktualne. Dyskusja, za którą podziękowałem poszła w dziale "stereo":

http://www.audiostereo.pl/Odtwarzacz_Sony_CDP_XA5ES_czy_warto_sie_pakowac_61754.html

Pozdrawiam.

Wężu

Witam mam pytanie do znawców tematu czy tuner sony ST SA 5es był produkowany w wersji bez Rdsu pytam dlatego że spotkałem kilka fotek ww tunera bez funkcji rdsu czy był on produkowany we francji czy w początkowej fazie w japoni tzn zaraz po tunerze st s707es

adlud

na część swojego pytania masz odpowiedź na poprzedniej stronie (mój wpis)

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Tak zgadza sie dziękuje za podpowiedż ale oprócz braku rdsu były różnice np w katalogowo nazwanym całkowicie ekranowanym układzie odbiorczym w jednym tunerze był on montowany w innym nie ciekawe czy związane jest to z czasem kiedy ten tuner był montowany tj ok 1995 rok

• 2 tygodnie później...

snake > czy mogę prosić o wrzucenie foty DATa 2000ES ?? jestem fanem tego modelu , sam mam tylko 57ES złoty w drewnie ale uwielbiam patrzeć na dwutysiączkę

Tak oczywiście (o ile poradzę sobie z wklejeniem zdjęcia) :)

Jutro zamierzam użyć statywu, bo robione z ręki zdjęcia mojego tunera ST S5 ES powiodły się tak sobie, to porobię i DATa 2000.

Pokombinuję z ekspozycją przy fotografowaniu wyświetlaczy.

Może założymy nowy temat: śliczne wyświetlacze? .... :)

Posiadacze aparatów w komórkach wymiękną.

Pozdrawiam.

Wężu

No to mój debiut z wklejaniem na Forum :)

SONY DTC-2000 ES

Drugie i trzecie zdjęcie to debiut wątku o pięknych wyświetlaczach serii ES.

Też od "2000"

Pozdrawiam.

Wężu

post-21657-100000538 1267732810_thumb.jpg

post-21657-100000539 1267732810_thumb.jpg

post-21657-100000540 1267732810_thumb.jpg

piękności - fajnie że są fani ES ze złotych czasów :)

dwutysiączka w PL to chyba nieczęsto spotykany DAT , fajnie że jest we właściwych rękach

dzięki za foty i pozdrawiam serdecznie Wężu :)

Troche denerwujące jest to, że niektóre modele mają stopki srebrne, a inne czarne.

Z innej beczki. Czy ten amplituner dobrze spisuje się w odsłuchu stereo:

http://www.allegro.pl/item939736764_sony_707es.html

??

Szukam i szukam.

Ktoś wkleił link do zestawienia serii ES z rankingiem modeli od najwyższych do najniższych wraz z rocznikami. Proszę pomóżcie znaleźć, bo mnie wyszukiwarka rzuca w te i nazad. :)

Zazdroszczę żyrafie, ja nie potrafię...

Wężu

Dzięki Shrek! :)

Ponawiam pytanie o listę produktów Sony ES.

Pod hasłem chronologia, lista, ranking - nie wchodzi :(

Google też zatrudniłem i nic...

To był prosty schemat. NP: Temat CD pojawiały się kolumny według lat i lista od najwyższego modelu w danym roku do najniższego.

Czytelne, fajne i pomocne.

Pozdrawiam.

Wasz Wężu

Reaper

24 Sty 2010, 16:24

http://www.brandsoftheworld.com/search/124916125/11869.html

Może nie dokładnie to czego szukałeś ale zawsze coś. Musiałbyś dać ten plik żeby wydrukowano ci to na foli samoprzylepnej.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.