Skocz do zawartości
IGNORED

Nieosiągalne płyty.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukiwana Chie Ayado

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jest kilka pozycji, których poszukuję ale podejrzewam, że zwykły empik mi wystarczy. Natomiast jest coś czego nie mogę nigdzie znaleźć w dobrym wykonaniu, śpiewanego po polsku.

Pieśń "Witaj Królowo" - pieśń którą wykonuje się na... pogrzebach.

Udało mi się zdobyć CD wydane przez wydawnictwo WAM - "Obrzędy pogrzebu" ale wykonania są mocno amatorskie i mówiąc szczerze, nie satysfakcjonują mnie.

Znajomi nie traktowali poważnie moich poszukiwań ;) a to naprawdę piękna pieśń. Owszem, smutna i wykonywana w mało rozrywkowych okolicznościach. Ale piękna.

Poszukuję również "Anielskiego orszaku". Zależy mi na przyzwoitych wykonaniach na CD.

Jeśli ktoś wie gdzie można zdobyć, będę wdzięczny.

W końcu można dostać płytę zespołu APTEKA - NARKOTYKI

Reedeyja kultowej płyty trójmiejskiego zespołu. Płyta jest pierwszą z serii reedycji dokonań Apteki. Jeszcze w tym roku ukaźą sie: „Urojone Całe Miasta“. „Big Noise“, „Menda“ oraz być może nowa płyta grupy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hydraulik spróbuj tutaj :O)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drodzy Forumowicze, ośmielam się Wam przypomnieć o płycie, której poszukuję już od lat: II Koncert fortepianowy Chopina - Krystian Zimerman/ Herbert von Karajan nagranie koncertowe z Luzerny. Według Centrum im. Karajana wydała to jakaś piracka firma mieniąca się Exclusive. Gdyby ktoś z Was ją posiadał, zapłacę duże pieniądze.

"Roberto Zucco" Tomasza Stańki.

Szukam już od kilku lat... i nic! :(

Mam kopię od kolegi (genialna płyta!) ale z szacunku dla Mistrza chciałbym używać oryginału.

Przyznam się, że to jedyna "lewa" płyta w moich zbiorach, ale - Bóg mi świadkiem! - kupię oryginał, jeśli gdziekolwiek BĘDZIE do kupienia!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

il Dottore,

sprawdź tutaj, może to ściema, a może rzeczywiście mają.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

-->> il Dottore, szykuj kasę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

“That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.” (Christopher Hitchens).

-->> Jarząbek :-)

Najtrudniej wpaść na najprostsze rozwiązanie :-) W każdym razie Dottore wyskakuje z kasy!

“That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.” (Christopher Hitchens).

No wyskakuje, wyskakuje! :)

Właśnie zamówiłem na Merlinie - głowę daję jednak, że tego CD tam nie było. Może jakaś reedycja cy cuś? Faktem jest, że od co najmniej roku nie sprawdałem...

Nieważne - kto jeszcze nie ma tej płytki a lubi jazz i Stańkę: serdecznie polecam.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Witam, a ja szukam koncertu Milesa Davisa z Jazz Jambore 88 w Warszawie w dobrej jakości - mam już część tego koncertu ale brakuje mi 3-4 utworów. Mam dzięki uprzejmości jedego z kolegów koncert na DVD ale płyty pilnie szukam. Była wydana jako płyta pofestiwalowa.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

ja szukam wielu płyt z tej wytworni :

Ukryta Zawartość

najczesciej bezskutecznie :-)

Ukryta Zawartość

Smuga cienia spowija..;-)

Poszukuje Płyty kwartetu Szukalskiego : The Quartet - Loaded. Wydało to Leo Records z Finlandii. W katalogu mieli też innych polskich jazzmanów. Gdy zacząłem się za nią rozglądać to okazało się że poszła na allegro 3 dni wcześniej więc myślałem że spoko ale od tamtego czasu ani dudu...

• 3 tygodnie później...

-> wojciech i., pp

Jeśli chodzi o tytuły z hathuta, to są szanse, że je wkrótce będzie się dało kupić za normalne pieniądze. Z tego co widzę HatHut sukcesywnie wznawia wyprzedane tytuły, i to nawet te z serii hatOLOGY. Pojawiło się np. 'The Multiplication Table' M.Shippa, więc przyjdzie pora i na Tapscotta. Pozostaje cierpliwie czekać. A może zalejemy hathuta mejlami z prośbami o wznowienie już teraz natychmiast (ileż można czekać?;) właśnie TEGO albumu? 'The dark tree 1&2' to jest WIELKA MUZYKA i chyba moja ulubiona płyta z tej wytwórni. Mam co prawda kopie, ale to TRZEBA mieć w oryginale.

Na A.Braxton Quartet z Dortmundu pewnie trzeba będzie dłużej poczekać, bo to się wyprzedało trochę później. Chyba że o kolejności wznowień decyduje co innego.

A swoją drogą The Dark Tree (w tekturce hatOLOGY) pojawiło się z rok czy dwa lata temu na allegro. Ale chyba wystawił to ktoś nieświadomy tego jaką ma perełkę. 'Kup teraz' było sporo niższe niż cena dystrybutora, a płyta podobno nówka. Nie ma się co dziwić, że zniknęła zanim się zdążyłem zorientować...

pozdrawiam

• 5 miesięcy później...

Poszukuję CD Richarda Sinclaira "RSVP" bodaj z 1993 roku.

Chodzi mi ewentualny zakup w Plosce a może ktoś ma i...pst

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Poszukuję CD Richarda Sinclaira "RSVP" bodaj z 1993 roku.

Chodzi mi o ewentualny zakup w Polsce a może ktoś ma i...pst

Moge ci zalatwic tanio z Ebay uk :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

karbowy, 23 Kwi 2008, 11:47

>Jimi Hendrix Rainbow bridge

Dwa miesiące temu nabyłem w pewnym poznańskim sklepie, odżałowałem chyba z 7 czy 8 dyszek, warto było, stan jak nówka :) brzmi cudnie...

A sam szukam Chrome , "Half Machine Lip Moves", "Alien Soundtracks", "Red Exposure" i "Blood on the Moon", wszystkie widuje się czasem na ibeju, ale te ceny...

106 funtów - na rany...moze tam przecinka zapomnieli po zerze?

Skąd ta cena?

chick z ebaya za ile?

..i to używane, skąd ty wyrzasłeś taką drożyznę?, Ostatnio zamówiłem nowego mclaughlina ze za 4 funty. Zamawiam prawie zawsze uzywane na Amazonie uk. Stan jak nowe, tylko bez folii. sorry te ceny to z amazona UK

Ja szukam pirackich wydań (tylko takie były) kilku koncertów

Michela Polnareffa

1. BRUXELLES; FOREST.NATIONAL LE 26 OCTOBRE 1975

2. DOUBLES CD MADE IN JAPON (PIRATE ) CD 1 LIVE AT THE SUN PLAZA . TOKYO ANNEE 1979 . CD 2 SUITE DU LIVE AT THE SUN PLAZA TOKYO 1979

3. CD PIRATE LA SALLE DES FESTIVALS ( 6 JUILLET 1975 OSAKA. JAPON " LIVE '

Jak by ktoś z Państwa miał pomysł, gdzie znaleść, to będę wdzięczny.

(W Tokio nie znalazłem).

Mój rarytas to jedna płyta LP (Polnareff D'artagnan L'intrepide, Philips, 1974) za 35 euro co była raz kilka rat temu sprzedana na ebay za 162 euro.

a w Tokio miała kosztować ponad 200 euro (sprzedawca się zastanawiał za ile będzie ją oferował).

Dla mnie 'nieosiągalną" w tej chwili jest płyta zespołu Test perkusisty Toma Bruno oraz Daniela Cartera i Sabira Mateena.Płytę wydał AUM Fidelity.

^wojciech iwaszczukiewicz

jeśli jesteś zdeterminowany na tyle, że zadowoli Cię używka, w dodatku dość droga, to płyta jest tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.