Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

KW 250s no nie jest spokrewniony z serią 3! lecz z serią 5. Przy okazji - bo ktoś wspomniał jego oryginalną cenę 5500 funtów w momencie debiutu: ta cena również potwierdza powinowactwo z serią 5, wystarczy zwrócić uwagę że w KW 250s otrzymujemy jeszcze znakomitej klasy tuner, a następnie porównać z cenami wzmacniacza 5 i cd5 w momencie debiutu. Wszystko się dodaje i zgadza.

Czy może ktoś z Szanownych "poczęstować" zdjęciem wnętrza MF X-Can v3?

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Porownalem z 3.2 i 3.5 poniewaz jak dla mnie nie ma zasadniczych roznic na plus jezeli chodzi o KW.

Nie liczy sie co dostajemy tylko jak to cos gra(-:

Nie bez przyczyny chyba ma tak niska cene w stosunku do sklepowej?

Jakew

No wiesz ale mi chodzi o osoby ktore naprawde sluchaly a nie tylko ''wirtualnie'' albo kolega sluchal... No i nie przewinelo sie ich za duzo na tym forum. Jest malo konkretnych wpisow dlatego pytam:) Wlasnie co jest z tym z allegro:)? Stoi juz tam dlugi czas i sie nad nim zastanawialem... Sprzet zacny a chetnego nie ma... hmm no chyba ze ludzie jednak wola ''segmenty''

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Stecko, Piopio i Jerry znają ten sprzet na wylot (posiadają go) i pisali o tym w klubie!, a ty sie witasz pytanie czy ktoś z forumowiczów słuchał?????????????????????? I wijesz się jak piskorz potem!

zyzio

chyba masz racje:)

Jakew

No a niby skad mam wiedziec ze Piopio i Jerry go maja? Dlatego pytalem:) I nie wije sie jak piskorz. Chyba sloneczko za bardzo przygrzalo dzis czy ''stara'' cie wkurzyła ?? heh

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Stecko do Jakew -

No a niby skad mam wiedziec ze Piopio i Jerry go maja? Dlatego pytalem:) I nie wije sie jak piskorz. Chyba sloneczko za bardzo przygrzalo dzis czy ''stara'' cie wkurzyła ?? heh

Doprawdy kuriozalne... Nie ufasz im że naprawdą mają ? Nie umiesz stron przełączać w klubie, wyszukiwarki obsłużyć z Twoim stażem?? Żegnam oschle w imieniu swoim i mojej starej, takich forumowiczów jak Stecko nie cenię, a z uwagi na kuriozalny atak na moją starą - mam w dupie po prawdzie:).

Jakew

Gdzie ja napisalem ze im nie ufam? Czytaj ze zrozumieniem Jakew.

Uwierz mi ze ja rowniez twoje ''wypociny'' ktore tu naskrobales mam w gleboko...

Niemcy - Anglia 4:1 :))

Witam,posiadając KW250s miałem w tym samym czasie wzmacniacz A3 i cd A3.2(mogłem więc bezpośrednio porównać te zestawy).Charakter brzmienia jest podobny, to jest cały czas Musical,ale KW 250s to już inna klasa sprzętu,dźwięk jest zdecydowanie bardziej przejrzysty,głębszy i bardziej sprężysty bas ,bardziej otwarta średnica i dużo więcej powietrza na scenie,stereofonia na dużo wyższym poziomie przez co możemy poczuć kontakt z wykonawcą.Różnica jest wyraźnie słyszalna a klocek jest hi-endowy.

Kolin,z całym szacunkiem dla twojej osoby ale jeżeli porównywałeś A3.2 z KW 250s i nie słyszałeś rożnicy na plus to są trzy możliwości:1)robiłeś to wirtualnie 2)robiłeś to bardzo pobieżnie i należało by to ponowić 3)idź do laryngologa bo masz przytkane uszy,bądź znaczny ubytek słuchu

Panowie stecko i Jakew - Pax między audiofile !!!

Patrząc z boku to widzę, że kolega Jakew chciał dobrze i bynajmniej nie miał zamiaru nikogo obrażać.

W tym wątku było już o kW 250 S i wystarczyło się cofnąć o jedną stronę ... nauszni świadkowie zeznawali.

Dodam, że mój Kw zagrał ociupinkę gorzej niż zestaw Krell KSA-100 + CD Accuphase DP-65. W/w zestaw był bardziej aksamitny i bardziej realistyczny. Można powiedzieć, że musical to taki wyrywny młodzieniec a w/w zestaw to dżentelmen o wysokiej kulturze. Ale jeśli chodzi o sam bas to Kw był lepszy (w końcu to 250W ...).

Przesłuchałem wiele wzmaków i mało który mnie zachwycił w porównaniu z Kw. - z wyjątkiem Manley Neo-Classic 500, dzielony Lavardin (choć słabowity), Accuphase A-550.

Kw-250S to radość ze słuchania muzyki. I prostota. A do tego przedwzmacniacz gramofonowy jest znakomity. Na miarę gramofonu i wkładki za ponad 6k zł.

Urządzenie jest znakomite choć taka forma (all-in-one) nie została zaakceptowana na tym poziomie cenowym i jakościowym. Prestiż ma swoje przyzwyczajenia ...

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Porównywałem w jednym systemie Kw250S z A308 i ten drugi okazał się wyraźnie lepszy. Jak się dowiedziałem od fana musicala, to 250 została okrojona. Tzn. Końcówka to połówka kw500, ale dźwiękowo odbiło się to znacznie bardziej. Przedwzmacniacz jest szczątkową wersją kw500 i nawet trudno tu mówić o spóściźnie szlachetnego dawcy. Cd to A5, czyli coś dobrego ale przeciętnego w swojej klasie. Kw 250 jest bardzo praktyczny, ale z drugiej strony nie daje możliwości rozwoju, bo po co dokupować do niego np.lepszy CD skoro już się za niego zapłaciło. Dźwiękowo jest niźle, ale bez rewelacji. Kombajn potrzebuje raczej ciepłych i gęstych głośników, bo z neutralnymi i precyzyjnymi zagra krzykliwie, chudo i bez masy w średnicy. Dziwny jest bas, taki trochę oderwany od reszty, tzn. miękki i puszysty, nisko schodzi, ale w dynamiczniejszej muzyce robi się leniwy i nie na dąża za średnicą. Nie są to duże dolegliwości, ale można lepiej za podobną kasę. Czytając zachodnie fora, dowiadujemy się także o problemach technicznych. Każdy sprzęt może nawalić, ale tu średnia jest większa i to zdaje się, że było powodem drastycznej obniżki ceny do ok.1700 euro za nówkę sztukę. Dobra cena za niego to ok. 6 -7 kzł, bo mamy już z głowy wszystko i dostajemy adekwatne granie.

Za podobną kasę nie da się lepiej ...

Sam CD A5 lub 5.5 to 3,5-4k zł. A gdzie wzmak, tuner i przedwzmacniacz gramofonowy ?

Ale z chęcią posłuchałbym A308 ...

Stąd apel:

Czy ktoś ze Śląska (albo i dalej) ma A308 i ma ochotę na porównanie z Kw250S ?

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Dla odmiany pozwalam sobie jeszcze raz zapytać :)

Violet, 27 Cze 2010, 15:12

>Czy może ktoś z Szanownych "poczęstować" zdjęciem wnętrza MF X-Can v3?

A jak wypada Musical Fidelity A5 względem np. Caspiana, Krella KAV300 i innych wzmacniaczy w tym przedziale cenowym?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Nie chcę nic mówić ale w tym przedziale cenowym ostatnio na ebayu za 800 funtów poszło MF a308. Ja za 500 funtów kupiłem A300, a MF A5 w tej samej cenie nie zalicytował nikt.

jerry30, 27 Cze 2010, 23:45

>Kolin,z całym szacunkiem dla twojej osoby ale jeżeli porównywałeś A3.2 z KW 250s i nie słyszałeś

>rożnicy na plus to są trzy możliwości:1)robiłeś to wirtualnie 2)robiłeś to bardzo pobieżnie i

>należało by to ponowić 3)idź do laryngologa bo masz przytkane uszy,bądź znaczny ubytek słuchu

Również szacuneczek(-:

Z tych 3 wariantów żaden nie pasuje do mojej osoby(-:

Jeśli się nie mylę, nie miałeś kompletu 3.2??,a do takiego porównywałem Kw.

Nikt na tym forum nigdy chyba się nie domyśli ze stok może mieć inne preferencje jeżeli chodzi o dźwięk(-:

Panowie dzieki za konkretne info:) U mnie gralo by to z eposami es22. Co do kombajnu to w sumie mi to nie przeszkadza. Bedzie mniej kabli i zbednego kombinowania:) Mysle ze sie zdecyduje no chyba ze wypali mi pewien inny zestaw:)

> stecko

Napisz do forumowicza Seba78, słucha na tym kombajnie. Jeśli masz jakieś szybkie, zadziorne kolumny i nie słuchasz ostrego rocka/metalu to powinien grać dobrze.

I love the sound of crashing guitars

Eposy raczej nie sa zadziorne, tak mi sie wydaje. Problem w tym ze slucham praktycznie wszystkiego takze szukam cos co zagra ze wszystkim:) Wiem jak do wszytskiego do do d... no ale jakis kompromis.

Violet, 27 Cze 2010, 15:12

>Czy może ktoś z Szanownych "poczęstować" zdjęciem wnętrza MF X-Can v3?

Proszę.

post-3650-100000065 1277760987_thumb.jpg

post-3650-100000066 1277760987_thumb.jpg

post-3650-100000067 1277760987_thumb.jpg

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Kazik II, 28 Cze 2010, 23:36

Dziękuję :)

Od wczoraj mam u siebie (na odsłuchu) A5.5

Bardzo fajna barwa, nasycenie i masa. Pierwsze wrażenie było takie, że gra jakby podbitą średnicą... coś jakby na korektorze podciągnąć zakres 1K. Po paru godzinach (może to przyzwyczajenie) przestało mi to przeszkadzać ale zauważyłem, że dźwięk jest podawany mocno do przodu. Zamiast mieć scene za linią głośników, to wszystko rozgrywa się na linii lub przed nią. Wokalista śpiewa prawie do ucha, a nie stoi przed słuchaczem, pomiędzy pozostałymi muzykami. No i moje pytanie teraz... tak jest, czy po prostu muszę się dalej przyzwyczajać? No i jak to jest w modelu M6, na którego udostępnienie do odsłuchów nadal czekam...

Słuchając rozumu....

Panowie, sugeruję wymienić w KW250 lampy na lepsze. te chińskie to jakaś żenada. Obecnie graja u mnie siemensy ecc88. To jest skok jakościowy. Półka wyżej. Ostrzegam jednak dla szukających mocnych wrażeń:) Bas bije w trzewia bez wytchnienia:) Dla lubiących koncertowe wrażenia!

Witam,

KW250S to wybitne urządzenie, warte swej pierwotnej ceny.

Polecam jako użytkownik.

"Jednorazowych" słuchaczy i tych co słyszeli opinie lub czytali zachęcam do dojrzałości w wyrażaniu zdania.

Obecne ceny na "wtórnym" to prawdziwa okazja!

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!

post-16101-100000038 1278011464_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.