Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko czekać, Lechu, aż legniesz na styropianie.

Już leżę i słucham Dire Straits, w ręku drink z palemką a na kolanku blond vines ;-). Wcześniej śpiewała Tracy Chapman. A zapomniałem za plecami dwie murzynki. Jedna obsługuje wachlarz a druga masuje plecy.

Pozdrawiam

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)

Strach pisać cokolwiek....ale, gdy forum cię nudzi a Palton dobija, to kup flaszkę w sklepie i zalej się ryja......co niniejszym dziś uczynię!

Palton: Pan mi nie udziela rad, to pan stoi przed Moderacją, a nie ja!

Forumowicz: Czasy się zmieniają, ale pan zawsze jest w Moderacji...

Cir: Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionego, demokratycznego Forum?

Forumowicz: Bezapelacyjnie, do samego końca. Mojego lub jego.

http://www.youtube.com/watch?v=TOFyl4JIxkU

eMeReKo - to co dzisiaj palimy ?

A ja odnoszę wrażenie, że to część moderacji coś pali i to od wielu lat ;-), ale może to tylko wrażenie :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

<br />Ktoś się rodzi księdzem, ktoś k**wą, a ktoś inny złodziejem<br />

Z której z wymienionych wyżej grup zawodowych się wywodzisz ;-).

Pozdrawiam

P.S. Dziś nie leżę na syropianie ;-), ale wczoraj było lepiej. Styropian to jednak jest TO.

A internowali cię już?

Wczoraj byłem "internowany". Blond vines powiedzała że mam za kościste kolana i jej to nie odpowiada a murzynki powiedziały, że uważają że je wykorzystuję do zbyt ciężkich prac (obsługa wachlarza i masaż pleców) i się oddaliły. Wszystkie, blondi też. Internowanie niestety ustąpiło. A było tak pięknie :-). Cóż cena demokracji nic nie mogłem zrobić. Musiałbym zatrudnić murzynów ale to tylko wtedy gdybym był kobietą ;-). W obecnej sytuacji (mojej) w panach nie gustuję, ale zawsze można to zmienić. W końcu w dzisiejszych czasach to "pikuś".

Gość

(Konto usunięte)

eMeReKo - to co dzisiaj palimy ?

Ja radomskie, ale jak Pan chce, to Emereko ma marlboro. ;)

słabo film zapamietaliście

Nie, nie, nie!

Oczywiście, że eMeReko pali Camele :)

PS Cir - można spalić po Camelu lub jakąś kolejną czarownicę na "stosie moderacji" ;)

Nie, nie, nie!

Oczywiście, że eMeReko pali Camele :)

PS Cir - można spalić po Camelu lub jakąś kolejną czarownicę na "stosie moderacji" ;)

O przepraszam! Camele pali Frantz! Film znam na pamięć>

Forum i internet to nie jak sie tobie i innym tobie podobnym wydaje , "przestrzen publiczna" gdzie kazdy , wszystko moze pisac.

Forum to jedno z narzędzi w internecie, służy do pisania i komunikacji ludzi. Fora mogą być ukierunkowane na konkretną tematykę tak jak to i łączyć ludzi o podobnych zainteresowaniach lub być po prostu ogólne. Można powiedzieć, że jest to taka wydzielona przestrzeń przez założyciela i on decyduje co i jak ma być, powinien jednak kierować się przede wszystkim wolnością słowa, bo w przeciwnym razie takie forum upadnie. Internet to wolna przestrzeń bez zasad i cenzury jest taki, jaki tworzą ludzie i na szczęście potrafią sobie tą przestrzeń obronić przed takim cenzorami, którzy nie pierwszy i nie ostatni raz próbowali położyć łapsko.

Niestety w przypadku audiostereo tak wesoło nie jest. Cenzura w osobie Paltona jest tu nader uciążliwa i jak dotąd nie ma na nią skutecznej recepty. Obrońca jedynej słusznej linii tępi bez zmrużenia powieki wszelkie poglądy, z którymi się nie zgadza i jak na razie nikt nie jest w stanie położyć kres tym obrzydliwym praktykom, uprawianym pod pretekstem walki z trollami albo z wpisami "nie na temat".

Moim zdaniem konieczne jest poważne odświeżenie składu zespołu moderacyjnego oraz konieczna jest zmiana regulaminu tak, aby moderator nie miał swobody interpretacyjnej, dzięki której może pracować wg własnych upodobań i uprzedzeń. Nie może być moderatorem osoba z misją i problemami emocjonalnymi.

Gość

(Konto usunięte)

Panowie, o czym my tutaj mówimy?

Ważne, by "nowa" marka została odpowiednio wylansowana za darmo, jak gdyby dystrybutora, handlującego systemem za pół miliona złotych, nie było stać na wykupienie reklamy i musi uciekać się do takiej żałosnej kryptoreklamy.

A wspomniane osoby tylko nakręcają jeszcze cały biznes i w dupie mają wszystkie zasady i regulaminy forum, łącznie z ludzką przyzwoitością...

To forum nie jest już niczym innym, jak tylko Republiką Kolesiów oraz jednym wielkim banerem dla do zrzygania natrętnej kryptoreklamy i nadgorliwych handlarzy.

dzisiejsze forum audiostereo to kupa gówna i tyle

Tak źle to chyba nie jest. Natomiast brak przejrzystości i ustalonych reguł przy moderacji (czytaj cenzurze) i banowaniu jest ewidentny juz od dawna.

Dla mnie niezapomnianym wrażeniem było swego czasu oświadczenie Nadredaktora Józwy który szczerze oświadczył, że banuje mnie dla świętego spokoju.

Zbanował znanego forumowego chama (na j dla wtajemniczonych) za konkretne wpisy a mnie na wszelki wypadek, żeby nie było mędzenia, że jest stronniczy.

Praktyczna lekcja polityki za którą tak naprawdę jestem Józwie wdzięczny, bo pozbawił mnie pelnych naiwności złudzeń a czasowym wykluczeniem z forum dał mi wolny czas na zajęcia o wiele bardziej wartościowe niż zmaganie się z tępymi narodowo-socjalistycznymi burakami.

Ostatnio zaczynam swoje wpisy wklejać do One Note bo moderacja obsrana jest ze strachu brzed religijnymi fundamentalistami i wycina wszystko, co nie jest pochwałą Michalika i jego akolitów. Podejrzewam tu donosy jacchuja, to w końcu w jego naturze.

Jestem Europejczykiem.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ja Ci nie powiem, czy jest w porządku :-) Ale tego kopyrajta to chyba nie ma co wpisywać, bo w regulaminie i tak stoi, że wszystkiego, co wklejasz na forum się wyrzekasz i staje się własnością SITE S.A.

• Administratorzy

Czy ktoś z Szanownej Administracji zarządzającej niniejszym portalem jest w stanie zapanować nad moderatorem o nicku Palton?

Facet pisze o jakimś nawracaniu, kasuje wpisy tylko dlatego, że ktoś (konkretnie ja we własnej osobie) napisał, że naklejki na płyty CD firmy Harmonix nie działają, a sprawdził to przy pomocy analizatora widma. Dodatkowo wprowadza zakaz pisania w wątku pt. "Kujawsko-pomorskie odsłuchy". Nikogo nie obraziłem, najwyżej mogłem narazić się dystrybutorowi tych cudeniek, ale cóż obraźliwego i niemerytorycznego jest w stwierdzeniu, że coś nie działa i podaniu przyczyn takiego poglądu? Który punkt regulaminu forum został naruszony?

Takie postępowanie przypomina niechlubne lata cenzury, lata, w których obowiazywał jedynie słuszny pogląd, a wszelkie odstępstwa były tłumione i karane.

Prosze o poważne potraktowanie sprawy, bo powolutku forum staje sie towarzystwem wzajemnej adoracji, w którym mile widziane jest jedynie posłuszne potakiwanie.

Dziękujemy za zgłoszenie. Postaramy się wyjaśnić tę sprawę z moderacją.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A skoro już odezwał się przedstawiciel adminisitracji, to bardzo proszę wyjaśnić z moderatorami kwestię priorytetów jakimi kieruje się właściciel forum. Bo można mieć nodnieść wrażenie, że priorytety niektórych moderatorów zasadniczo rozbiegają się z priorytetami właściciela takiego forum jak Audiostereo.

A skoro Kolega CIR mnie do tego namawiał już dwukrotnie, uciekając w ten sposób od odpowiedzi na zasadnicze pytania, to nieniejszym czynię to za Jego namową.

Prosimy więc o jasną deklaracją ze strony Administracji, czy chce aby Audiostereo było forum o charakterze powszechnym, zrzeszającym ludzi o możliwie szeroko pojętych zainteresowaniach tematyką audio i nie faworyzującym nikogo w kwestiach regulaminowych, wedle klucza poglądów i zainteresowań.

Czy może Administracja życzy sobie, aby Audiostereo było zamkniętym forum dla wąskiej grupy, że zacytuję, szanownego moderatora: "audiofilskim forum, dla audiofili" a gdzie poziom przyzwolenia dla, delikatnie mówiąc, ekspresji słownej, moderatorzy uznaniowo uzależniają od poziomu audiofilskich zainteresowań, dzieląc użytkowników forum na "równych" i "równiejszych".

Coś chyba koledzy nie znają Regulaminu i swoje pytania kierują do niewłaściwej instancji... Administrator nie mianuje ani nie decyduje o kształcie Forum. Od tego jest tajemnicza Redakcja...

1. Właścicielem Forum jest Spółka Site Spółka Akcyjna z siedzibą w Olsztynie, przy ul. Towarowej 1, 10-416 Olsztyn.

§ 2.

Użyte w regulaminie określenia oznaczają:

1. Forum dyskusyjne - system umożliwiający zamieszczanie tematów i prowadzenie przez Użytkowników dyskusji w zakresie danego tematu, będący miejscem wymiany informacji, idei i pomysłów,
  2. Redakcja – podmiot zarządzający i prowadzący Forum, wyznaczony przez Spółkę Site S.A.,
  3. Moderator – osoba wyznaczona przez Redakcję do moderowania wpisów zamieszczanych na Forum,
  4. Administrator - osoba wyznaczona przez Redakcję do nadzoru nad techniczną i programistyczną stroną funkcjonowania Forum,
  5. Użytkownik Zarejestrowany – osoba, która dokonała rejestracji w Forum, tzn. wypełniła Formularz rejestracyjny, a następnie założyła Profil,
  6. Użytkownik – osoba korzystająca z Forum,

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Mam wrażenie że przedstawiciel/przedstawicielka Administracji, pomimo tego co wyżej zacytowałeś, jak najbardziej reprezentuje tutaj interesy właściciela forum i występuje w Jego imieniu, co widać po wielu wcześniejszych wypowiedziach. Także w nieszczęsnym wątku, który odszedł w niebyt za sprawą moderacji. Więc pytanie skierowane jest jak najbardziej właściwie.

Poza tym to administracja zazwyczaj ma pieczę nad moderatorami, gdyż są oni wyłącznie technicznych ogniwem i narzędziem funkcjonowania forum. Przynajmniej na forum ze zdrowymi zasadami tak powinno być. A czy tak jest w tym przypadku to już inna sprawa...

Michalika

Jaro możesz używać innych przykładów ;-), bo czytając szybko przeczytałem Michnika i wpadłem w "panikę" ;-)

Pozdrawiam

Dziękujemy za zgłoszenie. Postaramy się wyjaśnić tę sprawę z moderacją

No wlasnie, zawywszy, ze tylu ludzi szuka pracy. Mlodzi, inteligentni, z otwartymi umyslami...Musi byc rotacja, inaczej delikwent sie zasiedzi, zaczyna sie czuc zbyt pewnie i zaczyna wyrywac wlosy z uszu piszac elaborat, jak to o dwie klasy podniosla sie jakosc dzwieku po ich wyrwaniu. A jak mu napiszesz, ze winny byl miod w uszach, to da Ci bana!

i zaczyna wyrywac wlosy z uszu piszac elaborat, jak to o dwie klasy podniosla sie jakosc dzwieku po ich wyrwaniu.

To akurat może być prawda :-).

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.