Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Być może ten efekt należało i w typ przypadku uwzględnić, a nie powoływać się na logikę ;-)

Dziś dość istotny jest efekt pracy, a niekoniecznie wyrabianie roboczogodzin.

Tak więc jest to logiczne i nie ma nic wspólnego z prędkością, światła tym bardziej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

I przyznam też, że również nie mam ochoty na dalszą dyskusję i po raz kolejny proponuję ją zakończyć.

To ją zwyczajnie zakończ. Uznaj że ja też tak jak Ty źle powstawiałem przecinki i kropki stad źle mnie zrozumiałeś, poza tym bezwiednie przejechałem po klawiaturze i napisało się przypadkiem co innego niż chciałem.

Ten kto zaczął został ukarany adekwatnie, udał się na urlop totalny i dłuższy, Kolejni zareagowali agresją, w tym Ty, zamiast po prostu nacisnąć raportuj.

Ja jeszcze nikogo nie zaraportowałem i nie zamierzam.A co lizusy dostają u moderacji punkty dodatnie?

Jak Kolega zacznie rozróżniać Małe litery od Wielkich oraz i od j, to pogadamy ;) - do tego czasu pozwolę sobie uważać, że Kolega ma chirurgicznie usunięte poczucie humoru.

A Konjo wygląda tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:-)

Ponieważ nie mogę napisać ci ponownie tego za co dostałem ostrzeżenie , to nic nie napiszę. A w ogóle to o co cała afera, co w tym poniżej jest obraźliwego? :

Ukryta Zawartość

:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Przeniesione (3 posty) z wątku o Straży Miejskiej

Ni huhu!

Nic nie powiem!

Nie sprowokujecie mnie! :)

Widzę, że poprzednia sytuacja przyniosła skutek połowiczny. To znaczy Kolega przed każdym kolejnym postem dokonuje refleksji i nie daje się sprowokować sytuacją. To skutek poztywny, bardzo dobry :). Drugi, to znaczy nauka która z tego płynie już nie do końca. Źle to interpretujesz. Nadal źle odczytujesz przyczynę poprzedniego ostrzeżenia.

Nie jest problemem co mówisz. Problemem jest w jaki sposób to robisz. Nikt Ci więc nie broni "mówić" i wyrażać poglądy, szczególnie na bocznicy, byle tylko forma była w granicach regulaminu i netykiety.

A nie mówiłem... :(

A to wyżej niestety potwierdza, że nie przyjąłeś do wiadomości powodów "urlopu". Dobry przykład, bieżący wątek, do postu Kolegi DORAMAT wątek był ok. Temat, jak temat. Na bocznicę w sam raz. I nikomu nic do tego o czym tutaj się dyskutuje. Także moderacji nic do tego.

Ale jak się pojawia forma, jawnie lekceważąca zasady, a co za tym idzie lekceważąca wielu innych forumowiczów, którzy po prostu mogą sobie nie życzyć "bluzgającej formy". Wtedy wątek przestaje być obojętny, także dla moderacji. I żaden temat nie jest "okolicznością łagodzącą" dla chamskiej formy.

Nic to, cały czas pozostaje mieć nadzieję, że kiedyś trafi to do Twojego przekonania.... :).

Nikt Ci więc nie broni "mówić" i wyrażać poglądy, szczególnie na bocznicy,

Gadaj zdrów.

I tak się nie odezwę w tym temacie.

Tylko na to czekacie z cirem, ale zawiedziecie się srodze. Przykro mi - to nie zadziała.

Rozumiem frustrację wielką, że się nie odezwałem i w wyniku owej Bogu ducha winny forumowicz dostaje 3 dni ciepłą rączką. Bo już rączka świerzbi i gotowa rozdawać bany.

Poza tym: funkcje wychowawczo/prewencyjne - to się nazywa "pokaz siły".

"Patrzcie! Moderacja czuwa! Gdzie indziej piszcie sobie co tam chcecie, ale w wątku o Organach Miejsko-Gminnych nawet nie próbujcie!".

Co ta "wadza" robi ze skądinąd przyzwoitych ludzi...

Ja w każdym razie nie popełnię ani jednego wpisu "na temat" w tym wątku bo wiem czym to pachnie.

A pachnie nieprzyjemnie...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Gadaj zdrów.

I tak się nie odezwę w tym temacie.

Tylko na to czekacie z cirem, ale zawiedziecie się srodze. Przykro mi - to nie zadziała.

Rozumiem frustrację wielką, że się nie odezwałem i w wyniku owej Bogu ducha winny forumowicz dostaje 3 dni ciepłą rączką. Bo już rączka świerzbi i gotowa rozdawać bany.

Poza tym: funkcje wychowawczo/prewencyjne - to się nazywa "pokaz siły".

"Patrzcie! Moderacja czuwa! Gdzie indziej piszcie sobie co tam chcecie, ale w wątku o Organach Miejsko-Gminnych nawet nie próbujcie!".

Co ta "wadza" robi ze skądinąd przyzwoitych ludzi...

Ja w każdym razie nie popełnię ani jednego wpisu "na temat" w tym wątku bo wiem czym to pachnie.

A pachnie nieprzyjemnie...

Ech mam wrażenie, że emocje przysłaniają Ci czasem zdrowy osąd sytuaucji. Może kiedyś, jak opadną, inaczej i na spokojnie na to spojrzysz. Nic to. Nie ma co się sprzeczać. A w kwestiach formalnych, wszelkie żale odnośnie działania moderacji bardzo proszę wylewać w wątku do tego przeznaczonym, który zresztą jest przypięty w bieżących dziale. Tam możesz sobie poużywać do woli na temat zasad jakie na forum obowiązują.

a mój 4-ty wyparował? bez śladu? bo? jakiś niekoszerny był czy tylko niewygodny wycinającemu?

wolno tak bez powody kasować cudzą własność? słówko wyjaśnienia się należy

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

skądinąd przyzwoitych ludzi...

Ke?

a mój 4-ty wyparował? bez śladu? bo? jakiś niekoszerny był czy tylko niewygodny wycinającemu?

Ty donosisz do moderacji, jak znajdziesz powód, żeby kasowano cudze wpisy, więc pewnie na ciebie ktoś znalazł powód (nie ja, nie gorączkuj się), panie Kali.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Przy przenoszeniu zawartości na forach IPboard zawsze jest problem, bo ta funkcja działa fatalnie i nigdy nie wiadomo co się przeniesie i czy formatowanie nie siądzie. A w tym wątku, z tego co widzę, inni Koledzy modreatorzy nie nastarczają z usuwaniem obelżywego syfu, więc mogło coś przy okazji wciąć.

Ale ok, zadałem sobie trud i sprawdziłem o co "Twoje święte oburzenie". Chodzi chyba ten post w którym zarzucasz mi, że śmiecę w wątku tematycznym dyskutując kwestie regulaminowe? Jeśli tak, to jak widać, zareagowałem i przeniosłem ją tutaj, więc Twój post stał się nieaktualny. Ale żeby nie ucierpiało Twoje poczucie sprawiedliwości wklejam go poniżej.

Mam nadzieję, że będziesz ukontentowany. Dla mnie nie ma niewygodnych postów. Gdyby tak było to bym w ogóle nie przenosił tej dyskusji tutaj, tylko zamiótł sprawę pod dywan, usuwając ją jak leci.

Masz więc swój post, mam nadzieję, że będziesz ukontentowany. Mam też przy okazji nadzieję, że Twoje poczucie sprawiedliwości potrafi Ci równie czujnie i sprawiedliwie reagować, na przejawy łamania regulaminu i netykiety. Wtedy i ja będę ukontentowany. Pozdrawiam, a poniżej Twój post. Mam nadzieję, że o ten chodziło:

SlawekR - załóż wątek i tam prowadź działalność wychowawczą, tu pisząc w co drugim wpisie tylko prowokujesz i rozkładasz temat nie myśl, że Twoja czujna obecność jest w stanie zagrozić przepływowi informacji a zamykanie wątków, to przejaw bezsilności (jak i banowanie)

pracownik służb który chodzi z bronią na widoku, to nie tylko braku profesjonalizmu ale i zdrowego rozsądku

Nie tylko Twój...

SlawekR - dzięki

Ty donosisz do moderacji, jak znajdziesz powód, żeby kasowano cudze wpisy, więc pewnie na ciebie ktoś znalazł powód (nie ja, nie gorączkuj się), panie Kali.

fakt, mam kilku faworytów, szowinistyczne chamstwo należy tępić panie .. no, Abel to Ty nie jesteś

uczył starotestamentowy Marcin Marcina

przecież nie będę nikogo wprost wyzywał od Kainów

bo i co wspólnego ma biedne murzyniątko z reakcją na wulgarny trolling

a tak w ogóle - wiem że czujesz się opuszczony po stracie starego milicjanta z którym mogłeś toczyć boje po kilkadziesiąt postów wszędzie i o niczym

we mnie podobnego dyskutanta nie szukaj

EOT

po kilkadziesiąt postów wszędzie i o niczym

Wbrew Kolegi przekonaniu te posty ze strony "starego milicjanta" ;-) nie były o niczym.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zostawcie sławka w spkoju - przeciez wyraznie pisal ze nigdy moderatorem nie zostanie.

Trzeba to uszanowac i nie pisac o stazy miejskiej, user widac ma sentyment.

To czlowiek honoru.

Szanujmy go za to.

No ba! Nawet kazał abyśmy sobie zarchiwizowali ten post i świecili nim mu w oczy jakby sam sobie się sprzeniewierzył...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Odnosnie merlina i jego pretensji do rejestracji szwgierki z jego rodzinnego kompa - to tylko uchodzi w malopolsce.

Naturalna cecha tych userów (czyli szlachetna oszczednosc) pozwala na egzystencje na forum "dwoch twarzy".

Widocznie drogi merlinie jestes z innego zakresu ip.

Disco ponad wszystko!!!

PS. rownosc to za komuny...

Ale tak w kwestii formalnej. Załóżmy, że mam jednego kompa, to żeby ktoś z domowników mógł sobie jeszcze założyć konto na AS to wystarczy, że dokupimy drugi komputer czy też musimy mieć jeszcze drugi abonament na internet?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość

(Konto usunięte)

Ale tak w kwestii formalnej. Załóżmy, że mam jednego kompa, to żeby ktoś z domowników mógł sobie jeszcze założyć konto na AS to wystarczy, że dokupimy drugi komputer czy też musimy mieć jeszcze drugi abonament na internet?

No coś Ty! Na AS nikt nie dopuszcza takiej możliwości! No way!

Możesz ewentualnie podłączyć się pod net sąsiada, by mieć inne IP ;)

Nie chcę, nie mam zamiaru ani ambicji bycia tu moderatorem i zapewniam, że takowym na pewno nie będę. Możesz sobie zrobić zrzut ekranu i trzymać go jako dowód na przyszłość i kłuć mnie nim w oczy :D. Mam dość roboty tam gdzie mam do ogarnięcia 146 tysięcy użytkowników, którzy piszą tysiące postów. Naprawdę kolejne ileś tam tysięcy na głowie, nie jest mi do szczęścia potrzebne.

Dla twojej informacji. Nie miałem i nie mam najmniejszej ochoty ani zamiaru bycia tu moderatorem. Modów jest tu pod dostatkiem. Brak im tylko jasno zdefiniowanych zasad postępowania.

Kłuję w oczy :)

Nie żebym się czepiał, ale faktycznie Sławek tak napisał pytanie co się stało, że zmienił zdanie :)

To średniowiecze jakieś jest. Za takie piniendze?

Ale może się nie znam.Na razie i tak nie potrzebuje drugiego konta.

.

Koniecznie serwer proxy :)

Kłuję w oczy :)

Nie żebym się czepiał, ale faktycznie Sławek tak napisał pytanie co się stało, że zmienił zdanie :)

Dobre! A podobno tylko krowa, khm...

jesli klony maja zamiar porozmawiać ze soba w watku to niestety jeden musi iśc do sąsiada :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.