Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Bardzo uprzejmie Ci dziękuję,malikali. Panu SlawkowiR - też dziękuję za brak odpowiedzi. Oszczędził mi mnóstwo czasu!:) Pozdrawiam - Jacek.

Zgryźliwość pod moim adresem za brak odpowiedzi, jest co najmniej nie na miejscu. Przed kolejnym takim postem proponuję spojrzeć czasem na zegarek

Czy Tobie się wydaje, że ja jestem jakimś robotem i siedzę na forum 24 godziny na dobę. I jestem w stanie natychmiast odpowiadać na posty z okolic trzeciej nad ranem? Czasem też muszę spać i zdarza mi się też pracować. Kochani, nieco realizmu proszę.....

Gość Gość

(Konto usunięte)

przypominam, że moderator jest przedstawicielem ogółu użytkowników forum.

No to jest gruba przesada.

Przedstawicieli się wybiera.

To tak jakbym jakiegoś byczka na bramce w klubie nazwał swoim przedstawicielem.

Może i on jest przedstawicielem, ale co najwyżej właściciela. Na pewno nie gości.

@Sławek znalazłem ten post, w którym piszesz czemu zostałeś tu modem. Nie wiem czy głównie, o to chodzi, ale tak w dużym skrócie:) Piszesz, że zostałeś poproszony i przyjąłeś propozycję, ponieważ uważasz, że jesteś dobrym moderatorem:))

Nie wiem jak inni, ale mnie to przekonuje serio:D Szczególnie jak spojrzę na ten post, w którym piszesz czemu nie ma takiej możliwości:) Cóż z mojej strony wsio. Good luck!

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Kolejny raz moderator SławekR wykazał kompletny brak taktu i etyki, posługując sie danymi na temat ostrzeżeń.

P.S. Proszę wobec tego o informację, w którym miejscu mogę sobie przeglądać ilości ostrzeżeń innych userów tego forum?

Działania moderatorów na forum, w tym ostrzeżenia, nie mają statusu "tajnych" przecież. Jest to działalność jawna i przejrzysta, każdy może też ją komentować (jak widać na obecnym przykładzie). Więc jeśli ktoś ma potrzebę dokonania takiej analizy to może tego dokonać przeglądając wypowiedzi danego użytkownika i komentarze w nich, odnośnie potencjalnie otrzymanych restrykcji i ostrzeżeń. Przykładowo, nie jest żadną tajemnicą, kto gdzie i kiedy otrzymał ode mnie ostrzeżenie, bo stosowne wpisy znajdują się jawnie we właściwych wątkach. Bo tego wymaga transparentność pracy moderatora, dla przejrzystości sytuacji. Nie ma w tym nic tajnego

A gdyby kierować się logiką "tajności" i "danych osobowych" to doszło by do takiego kuriozum, że moderator dając komuś ostrzeżenie nie mógłby w komentarzu napisać, że je daje, za co je daje i jaka jest restrykcja. Działania moderatorskie, ostrzeżenia, informacje kto je posiada, czy otrzymywał je wcześniej, czy następuje recydywa niewłaściwych zachowań, przywoływanie do porządku w formie komentarza, itp. to są zwykłe dane i narzędzia porządkowe, całkowicie jawne.

I, które w razie gdy zajdzie taka potrzeba, można wykorzystać dla wyjaśnienia sytuacji. W tym przypadku pojawiła się propozycja kandydatury na moderatora. Jasnym więc, że informacja o ostrzeżeniach, jest wielce istotna w takiej kwestii, gdyż jest zasadniczą przeszkodą w takiej kandydaturze. Podkreślam, że przy tym nie zostały ujawnione ani wykorzystane, żadne prywatne rozmowy i korespondencja pomiędzy użytkownikami i moderacją. O, wtedy to można by mieć wątpliwości.

Pomijam już fakt, że jeśli ktoś twierdzi że nadaje się na moderatora, to dziwnym jest że odżegnuje się tak gwałtownie, od absolutnego minimum transparentności, przy próbie rozważania danej kandydatury. Ale to już kolejna strona medalu.

Proszę właściciela forum o zdjęcie z funkcji moderatora usera "SlawekR" za ujawnienie danych niejawnych.

W przeciwnym razie muszę wystąpić o wyrównanie szkody niemajątkowej właściciela portalu.

Jednocześnie proszę o zapis oryginalnych postów w/w moderatora dla potrzeb sądu.

To taki żart z Twojej strony? :-)

W.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

No to jest gruba przesada.

Przedstawicieli się wybiera.

To tak jakbym jakiegoś byczka na bramce w klubie nazwał swoim przedstawicielem.

Może i on jest przedstawicielem, ale co najwyżej właściciela. Na pewno nie gości.

Przedstawicielem, w rozumieniu, reprezentantem interesu ogółu użytkowników w kwestiach równości wobec regulaminu i netykiety i podejmowania w imieniu tychże użytkowników, działań mających na celu utrzymanie porządku. Każdy użytkownik podczas rejestracji na forum, przyjmuje do wiadomości i zgadza się na ten fakt, że moderacja pilnuje porządku i zasad. Czyż nie jest tak?

Piszesz o grubej przesadzie. Podam więc przykład, sam masz możliwość skorzystania z przycisku zgłoszenia postów do moderacji. Tak? Nie napiszę, czy z niego korzystasz, bo zaraz znowu będzie idiotyczne bicie piany o ujawnianiu "danych osobowych" :). Ale przyjmując hipotetycznie, że z niego skorzystasz, to nie odwołujesz się tym samym do nie wiadomo kogo, a do moderacji która w takim przypadku ma się zając zgłoszeniem. Tym samym reprezentując także Twoje interesy i chroniąc Cię przed nieregulaminowymi zachowaniami, które właśnie zgłosiłeś do kogo? Do moderacji :)

Porównanie do "byczka" jest o tyle nie trafione, że on broni wstępu i dokonuje selekcji, wedle tego co mu właściciel nakazał. Ale gdyby taki "byczek" pilnował już później porządku na sali i byś go prosił o pomoc, to stałby się właśnie reprezentantem ochrony Twoich interesów. Dostrzegasz subtelną różnicę? :D

Więc pisanie "o grubej przesadzie", jest tak samo grubą przesadą :) Oczywiście moderator jest w pierwszej kolejności reprezentantem interesu właściciela forum, to jest jasne jak słońce. I musi je mieć na względzie jako priorytet. Na przykład przy zgłaszaniu kandydatur na moderatora w wątku "propozycyjnym" :)

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nie, to nie jest żadną przesadą.

Nie można sił prewencyjnych nazywać przedstawicielami. Ja też nie napisałem, że te siły prewencyjne są zawsze złe dla ogółu. Może są i dobre ale na pewno nie są naszymi przedstawicielami.

Przedstawiciel to osoba wybrana przez kogoś do reprezentowania jej interesów, poglądów.

I Wy jesteście owszem przestawicielami ale właścicieli, nie forumowiczów! To ogromna różnica.

Czy ja przegapiłem jakieś wybory na moderatora które się tutaj odbyły? Czy forumowicze mieli możliwość wyboru moderacji?

Jeśli nie, to nie jesteście naszymi przedstawicielami.

Każdy użytkownik podczas rejestracji na forum, przyjmuje do wiadomości i zgadza się na ten fakt, że moderacja pilnuje porządku i zasad. Czyż nie jest tak?

Tu pełna zgoda. Też się na to zgadzam bo nie mam wyboru. To że ktoś pilnije porządku nie oznacza że jest przedstawicielem. Nie mamy bowiem wpływu na wybór tych osób i na sposób ich moderacji.

To jak milicja za komuny. Jest i koniec kropka.

Porównanie do "byczka" jest o tyle nie trafione, że on broni wstępu i dokonuje selekcji, wedle tego co mu właściciel nakazał.

No to wypisz wymaluj to samo co i Wy robicie. Byczek też pilnuje porządku na sali i też mogę mu zgłosić nieregulaminowe zachowanie któregoś z klubowiczów. A co on z tym zrobi na to nie mam kompletnie żadnego wpływu. Nie mogę np. w przyszłych wyborach nie udzielić mu poparcia, za złą moim zdaniem interwencję.

Oczywiście moderator jest w pierwszej kolejności reprezentantem interesu właściciela forum, to jest jasne jak słońce. I musi je mieć na względzie jako priorytet.

No i o tym piszę. Jesteście jego przedstawicielami, nie naszymi. To że on Was namaścił do tej funkcji nie daje Wam żadnego mandatu do nazywania się także naszymi wybrańcami.

Jak ktoś z Was zostanie większością głosów forumowiczów wybrany w wyborach na moderatora, to dopiero wtedy będziecie mogli mówić o sobie że jesteście naszymi przedstawicielami. Nie prędzej.

Użytkownik SlawekR edytował ten post wczoraj, 21:45

automoderacja, na wniosek zainteresowanego

Ty jesteś tym zainteresowanym?

Sam wnioskujesz do siebie o moderacje?

Coraz gorzej widzę z moderatorami, dziećmi neostrady.

No ale przecież chłopak nie napisze, że majty pełne i wymoderował.

Parcie na szkło duże, więc zmiana zdania i kłamstewka na prządku dziennym widzę.

Za nic w świecie nich w/w moderator nie luzuje majtów!!

dziękuję i pozdrawiam

Gość rydz

(Konto usunięte)

Może ktoś lub moderacja wyjaśni taką sytuację.

Zakładka Hi-Fi , temat " Polskie Hi-Fi jak było jak jest obecnie".

Po wejściu w temat ostatni wpis> balda< wczoraj godż 20:43 , a przy temacie dzisiaj godż 20:07.

Edytuję.

Nawiązując do mojego postu , tak się zastanawiam , w temacie jest ankieta .

Może jest tak że user wchodząc w temat klikając tylko w ankiecie , powoduję zmianę godziny ? a nick otatniego piszącego w temacie pozostaje ?

Gość Gość

(Konto usunięte)

O tu sie dzieją ciekawe rzeczy!

Rano temat znalazł się w tematach sponsorowanych. Zniknął z bocznicy.

Zamieściłem wpis z zapytaniem czym była podyktowana taka ,, strategia''.

Mój wpis bez żadnego powiadomienia zniknął a temat powrócił na swoje dawne miejsce.

Może mi to ktoś wytłumaczyć? Dlaczego zniknał mój wpis? Czy łamał w jakimś punkcie regulamin? Kto z moich ,, przedstawicieli'' był uprzejmy to zrobić?

I skąd ta ciekawa wędrówka tematu?

Pewnie w nocy komuś się przyciski z przemęczenia pomyliły:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Myślisz, że nasi ,, przedstawiciele'' pracują w stanie wskazujacym na przemęczenie?

Zapewne. W końcu robią to po godzinach i to za darmo. Praca zawodowa, rodzina i hobby a na końcu moderacyjne obowiązki.

A jeszcze niektórzy wbijają im szpilki, to nie ludzie, to wilki...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

No też nieśmiało zapytałem o to zniknięcie zakładając nawet nowy temat...w temacie zapytania.

Ale fakt: nie wpadłem na to, aby poszukać w sponsorowanych :)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

......

No i o tym piszę. Jesteście jego przedstawicielami, nie naszymi. To że on Was namaścił do tej funkcji nie daje Wam żadnego mandatu do nazywania się także naszymi wybrańcami.

Jak ktoś z Was zostanie większością głosów forumowiczów wybrany w wyborach na moderatora, to dopiero wtedy będziecie mogli mówić o sobie że jesteście naszymi przedstawicielami. Nie prędzej.

Ok, przyjąłem do wiadomości Twoją argumentację. Odwołuję więc do napisałem, abyś nie miał wątpliwości. Jeśli ktoś sobie nie życzy,w tym Ty, abym czuł się jego reprezentantem na forum, w kwestii ochrony Jego właśnie przed nieregulaminowymi atakami. To oczywiście nie będę. Mówi się trudno. Trzeba będzie jakoś z tym żyć :)

Póki co musi mi wystarczyć fakt, że w weekend udało nam się zażegnać ze 3 ostre zarzewia pyskówek, przy okazji nie "wylewając dziecka z kąpielą", to znaczy nie dopuszczając do zniszczenia wartościowych wątków merytorycznych.

Pozdrawiam

Ty jesteś tym zainteresowanym?

Sam wnioskujesz do siebie o moderacje?

Parcie na szkło duże, więc zmiana zdania i kłamstewka na prządku dziennym widzę.

Wybacz że nie przejdę na ten poziom i formę dyskusji. Trudno mi polemizować z kimś, kto nie oczekuje żadnej rzeczowej polemiki, a jedyne do czego dąży to obraźliwa konfrontacja na słowa. Dzieci neostrady, kłamstewka, pełne majty..... te stwierdzenia jasno pokazują, jaką masz wizję dyskusji.

Niestety ja takiej wizji "rzeczowej dyskusji" nie podzielam i do jej spełnienia się nie dołożę. Więc używaj sobie dalej, obrażaj mnie. A jeśli pragniesz mnie wyprowadzić z równowagi, abym zaczął bluzgać, to się zawiedziesz.

Z mojej strony, tak jak wcześniej napisałem, EOT.

EDIT

Informacja:

W kwestiach problemów i dziwnego zachowania forum, "wędrujących wątków", "resetowania łącza", "obcinania list wątków w działach, to wiele na ten temat nie wiem od strony technicznej, poza faktem, że nie było to żadne celowe, ani niecelowe, działanie moderacji czy też administracji. Nikt nie rozpuścił sztucznej mgły i tym podobnych rzeczy.

Najwyraźniej technika, jak to technika, czasem lubi się zbuntować i spłatać figla. Na szczęście już wsio wróciło do normy.

Jeszczem nie widział, aby ktoś Cię obraził, Sławku. Czasami ot- takie drobne przepychanki!:) Moja rada, jeśli mogę... Raczej czytaj , niż pisz. To, że pisać umiesz - wiemy wszyscy (szacun itede). My se damy z naszymi kłótniami i swarami radę. A później i tak pójdziemy na piwo. Naprawdę. Pozdrawiam - Jacek. Aha ! WSZYSCY pójdziemy na piwo!:) a ci, którzy źle życzą wszystkim - i tak piwa nie lubjejo! Po co nam oni w takim razie?:)

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ok, przyjąłem do wiadomości Twoją argumentację. Odwołuję więc do napisałem, abyś nie miał wątpliwości. Jeśli ktoś sobie nie życzy,w tym Ty, abym czuł się jego reprezentantem na forum, w kwestii ochrony Jego właśnie przed nieregulaminowymi atakami. To oczywiście nie będę. Mówi się trudno. Trzeba będzie jakoś z tym żyć :)

Póki co musi mi wystarczyć fakt, że w weekend udało nam się zażegnać ze 3 ostre zarzewia pyskówek, przy okazji nie "wylewając dziecka z kąpielą", to znaczy nie dopuszczając do zniszczenia wartościowych wątków merytorycznych.

Pozdrawiam

I bardzo dobrze.

Tylko to wynika z obowiązków jakie na siebie przyjąłeś, obejmując tą funkcję, a nie z faktu że to my wybraliśmy Cię na swojego przedstawiciela.

Wykonujesz po prostu swoje obowiązki. I oby jak najlepiej.

A możesz mi przy okazji odpowiedzieć na post 6147?

Bo naraz jakoś zapanowała cisza.

Czemu po przyznaniu jakiemukolwiek użytkownikowi szklaneczki, punktacja jest w kolorze zielonym ????

Na ogół forumowicze rozlewają sobie ...;-) można prosić o zmianę na czerwone???;-)

Pozdrawiam

Tomasz

można prosić o zmianę na czerwone???;-)

U jednego gościa w profilu kiedyś zauważyłem czerwone "-1".

Także jest taka opcja, sam widziałem, ale to chyba tylko dla

wybranych, tylko za co ???

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

roześmiałem się i posikałem;-)

Ale to było na poważnie, sam byłem zaskoczony, także nie traktuj tego jako żart z mojej strony. :)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Niejaki ilDottore zbanowal mnie w temacie o wydarzeniach na Ukrainie.

Uważam to za szczyt bezczelności i moralnego skarlenia.

Jeżeli zaklada sie wątek, to chyba po to, żeby dyskutować a nie po to, żeby działać jak bolszewicki cenzor.

Brawa dla irlandzkiego kryptokomucha!

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.