Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiem tyle na ile mogę. Bo to jest ewentualna suwerenna decyzja i domena administracji i właściciela. Dyskusje na temat uprawnień moderacyjnych i niestety przejawów ich nadużywania, przez autorów wątków, trwają nie od dziś. Dotyczy to zarówno banowania we własnych wątkach, dotyczy to opcji zamykania dyskusji. I wreszcie rozważania dotyczą i dotyczyły wypaczania systemu "kolejek" poprzez anonimowe lajkowanie ze sklonowanych kont.

Do tej pory właściciel się wahał, rozważał za i przeciw i analizował wszelkie głosy na ten temat. A dziś, a w zasadzie wczoraj, szalę przeważyło ewidentne nadużycie jednego z tych mechanizmów. Więc i powszechność tego mechanizmu została usunięta decyzją administracyjną. Dostosowano tym samym sytuację do tego co jest dostępne na większości for dyskusyjnych.

Pozostałe dwie opcje nadal są "na tapecie" w dyskusji i rozważaniach. Możliwość banowania we własnych wątkach, to też na dziś ewenement, niespotykany nigdzie indziej. I również niestety nadużywany, choćby przez system tzw. banów prewencyjnych, zanim jeszcze ktoś słowo napisze, już go autor banuje "profilaktycznie".

Od systemu "kolejek" też się sukcesywnie odchodzi na większości for. Czasem wprowadza się opcję "lajkowania" na Facebooka przez standardowe facebookowe "lubię to", co ma tę zaletę, że nie jest anonimowe i trudniej o nadużycia.

Ale wszelkie zmiany w tej kwestii są w wyłącznej gestii i do suwerennej decyzji właściciela forum. I wyłącznie do Jego decyzji, co należy jasno podkreślić. Oczywiście dyskusja i wszelkie rozsądne głosy za i przeciw są jak najbardziej pożądane. Z naciskiem na słowo "rozsądne". A nie jakieś demonstracje nie wiadomo czego.

Sorry, dwa razy wbił mi się post.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

^^^^^ Przepraszam, ten akapit powyżej chciałem dopisać na zakończenie do mojego posta powyżej, ale swojego posta dodał kolega Yodzisław.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ten poniżej to jakieś przebudzone zombie/alter ego, klonik?

Rozrywkowy byt kogoś z zarządu?

Czyli tam gdzie można trolować i hejtować? Podaj jak jakieś znasz.

Albo ja Tobie podpowiem :

www.4chan.org/‎

, ale uważaj tam naprawdę trzeba być dobrym, jak nie będziesz na odpowiednim "poziomie" to zrobią z Twojego kompa zabawkę do liczenia drobnych

.

To akurat jest normalne. Każda zbiorowość z czasem się dzieli i tworzy nową zbiorowość. Tylko jeżeli nowa zbiorowość będzie tylko stawiać kolejki, bądź naparzać się słownie, nie dopuszczając racji innych, to krótki jego żywot.

To nie są czyjeś racje. To są racje, traktowane w normalnym społeczeństwie za normalne.

Już za Lukara planowali obecną akcję.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jar1 - po co był ten wpis ?

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę (pewnie nie), ale za tego typu atak na administratora forum, połączony z okazaniem całkowitego braku szacunku, zostałbyś dożywotnie zbanowany na każdym zagranicznym forum. I nie ważne czy było by to diyaudio.com, audiogon, Audio Afficionado, Audio Shark, czy jakiekolwiek inne forum - zasady są wszędzie identyczne. I gwarantuję Ci, że decyzja taka spotkałaby się z pełnym zrozumieniem innych userów na forum.

Zwracam jedynie uwagę na fakt, z którym sam, jak widzę, chyba masz problem, że szacunek i uznanie nie są tożsame z posłuszeństwem. Jak mawiał Napoleon, bagnetem można zaprowadzic porządek ale się na nim nie usiedzi...

Jakby co, to podstawowe definicje dla tych określeń można znaleźć nawet w wikipedii.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Musicie zrozumieć - nie ma przymusu pisania na forum audiostero. Możecie w każdej chwili odejść. Ba ! Możecie nawet założyć swoje własne forum, na którym wprowadzicie swoje własne zasady. Nie byłby to pierwszy i ostatni taki przypadek, ani e Polsce (Lancaster i jego forum), a tym bardziej za granicą.

Bardzo ładnie, ale nie jesteś administracja. Czy administracja stoi na stanowisku, że wszystko jest wporzo, a komu się nie podoba ma robić wypad?

Bardzo ładnie, ale nie jesteś administracja. Czy administracja stoi na stanowisku, że wszystko jest wporzo, a komu się nie podoba ma robić wypad?

Nie bardzo rozumiem. To, że uczestnictwo w społeczności forumowej (jakiejkolwiek) jest dobrowolne, jest chyba oczywiste.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Jar1 - po co był ten wpis ?

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę (pewnie nie), ale za tego typu atak na administratora forum, połączony z okazaniem całkowitego braku szacunku, zostałbyś dożywotnie zbanowany na każdym zagranicznym forum. I nie ważne czy było by to diyaudio.com, audiogon, Audio Afficionado, Audio Shark, czy jakiekolwiek inne forum - zasady są wszędzie identyczne. I gwarantuję Ci, że decyzja taka spotkałaby się z pełnym zrozumieniem innych userów na forum.

Audiostereo to najbardziej liberalne forum jakie znam. A udzielam (lub udzielałem się) na ok 10 różnych forach zagranicznych, o różnej tematyce (a więc nie tylko audio).

No! Zawód wzmacniacz zobowiązuje!

Nie wiem czy było widać, ale tu chyba nikt o większą liberalizacje forum nie walczy? Proszę czytać, nie tylko wzmacniać sygnał.

A może trudno zrozumieć, bo jako ten co może tu więcej jak ma zrozumieć tych co mogą o wiele mniej?

Nie bardzo rozumiem. To, że uczestnictwo w społeczności forumowej (jakiejkolwiek) jest dobrowolne, jest chyba oczywiste.

Ciągle masz podpis handlarz, a nie administracja. Nie chce mi się z tobą gadać.

Chyba, że czymś pohandlujemy. Tymczasem w sprawach administracyjnych chętnie poznam opinię administracji, choć jak widzę za późno się dziś ogarnąłem. Admini popili kawkę, popili i poszli, może jutro o 10 poznam stanowisko administracji?

a komu się nie podoba ma robić wypad?

Skoro, przydzieliłeś mi tak zaszczytne stanowisko, stoję na stanowisku iż TAK.

Coś Ty się mnie chłopie tak uczepił? Chyba musiałem Ci córkę albo żonę przelecieć.

Skoro byłeś tak długo bez banicji, ja osobiście składam wniosek o co najmniej 6 miesięcznego bana.

Absolutnie nie kumam takich ludzi.

Napisać cokolwiek, aby treść była 100 razy bardziej zgryźliwa i chamska.

Nie lecz frustracji na forum. Tu nie ma lekarzy.

Wyobraź sobie, że prowadzisz swój własny biznes. Jesteś jego właścicielem i zabiegasz o zysk. Pomyśl, czy wtedy:

- Pozwalasz, aby ktoś obrażał Twoich gości, którzy interesują się Twoją działalnością ?

- Pozwalasz, aby ktoś wyzywał od najgorszych Twoich chlebodawców - obecnych i potencjalnych?

To się działo na tym forum. Na to nie reagowała moderacja i właściciel. Roszczenia ludzi źle życzących temu portalowi rosły i rosły. Pojawiły się nawet zarzuty o odebranie im konstytucyjnych praw do swobodnej wypowiedzi (zupełnie chybione, bo to forum nie ma monopolu na tę tematykę - można pisać gdzie indziej). Forum tworzą głównie użtkownicy (choć nie są głównym klientem portalu - są nimi reklamodawcy, i tym bardziej nie są przedstawicielem jego właściciela - prostuję wpis moda, bo taki się pojawił: każdy user działa w swoim imieniu, dyskusyjne może być tylko na czyją działamy rzecz, kogo interesy wspieramy), a więc od nich głównie zależy wygląd portalu. Przyzwolenie na chamstwo (szczęśliwie w końcu ukrócone) jest niszczące, czego efekt jest właśnie widoczny. Jeśli wszyscy nie nauczymy się szanować pozostałych, to wszyscy przegramy. Przegramy fajne i łączące pasjonatów audiostereo.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Siedlisko zła- zakładka analog- wylęgarnia podstępnych węży spiskujących przeciw Audiostereo, pełna chamów nieużytych dla rozrywki sr**ących we własne gniazdo :)

A moderacja? W porządeczku, cud malina, uczciwa, elokwentna, zawsze zrozumiała w poczynaniach, żadnemu trolowi czy chamowi nie przepuszczająca, no prawdziwe rycerzyki na konikach pilnujące namiętnie ładu i porządku, nie angażujący się w jakieś gierki, nie rozdający z pobudek prywatnych pstryczków, by pokazać kto tu rządzi.

post-32153-0-30950500-1399395184_thumb.jpg

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Siedlisko zła- zakładka analog- wylęgarnia podstępnych węży spiskujących przeciw Audiostereo, pełna chamów nieużytych dla rozrywki sr**ących we własne gniazdo :)

I co w związku z tym wpisem chciałeś przekazać?

Nie ma to jak retoryka "oblężonej twierdzy". Niektórzy się oflagowali, obwiesili transparentami w stopkach. Ale widać mało im. Boli, że nie przyciągają uwagi tak jakby tego chcieli. I, że świat nie kręci się wokół jednego punktu i że forum bez najmniejszego problemu funkcjonuje dalej. Cóż. Samo życie.

Można też wpaść do kogoś do domu i ogłosić strajk głodowy z roszczeniem, żeby zmienił dywan z zielonego na popielaty, bo niewygodnie tym którzy przychodzą w gości naparzać się na zielonym dywanie. Mniej więcej dokładnie tyle samo będzie z tego wynikać.

A sendo kwestii opisał wyżej Wuelem.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

@frywolny trucht

A Ty nie pisałeś czasami, że zawieszasz swoje wypowiedzi na forum w ramach protestu!!

Proszę protestuj!

Skąd u ciebie taka aktywność, akurat w tym miejscu?

Niby przez 11 lat urodziłeś ok. 160 wpisów i zaraz się okaże, że podwoisz swój wyczyn tu i teraz w ciągu paru dni.

I to zabawne przyklaśnięcie administracji, zuch chłopak, bez bana przez 11 lat.

Linia jaką prezentujesz jest oczywiście jedyna słuszna.

Komedia.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

I co w związku z tym wpisem chciałeś przekazać?

A sendo kwestii opisał wyżej Wuelem.

No właśnie sprowadził zakładkę analog do wylęgarni chamów, spiskujących gadów, z czym się zgodziłem.

Nie było widać?

Jest takie stare porzekadło: Psy szczekają, karawana idzie dalej...

O! Następny zombie.

@frywolny trucht

Jak widać po ilości Twoich wpisów, można pisać, pisać i nic.

A dlaczego, od kilku lat jest moją pracą wyłapywanie takich nie rokujących jednostek. I postanowiłem je wyłapać.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

No właśnie sprowadził zakładkę analog do wylęgarni chamów, spiskujących gadów, z czym się zgodziłem.

Nie było widać?

No nie było widać. Przekaz był niejednoznaczny. Więc lepiej było dopytać i uściślić.

Może chciałeś pokazać na ten przykład, jaka jest "masowość" protestu.

A skoro jest taki masowy, jak to jeden z Kolegów wcześniej napisał.... 30% populacji forum jest niezadowolona. I jest tak źle, z tymi "stalinowskimi" metodami administracji (to kolejny cytat). To może idea założenia forum, gdzie nie będzie tych stalinowskich metod, zamordyzmu i cenzury, wymagających aż oflagowania i protestu, taka idea będzie mieć znaczną szansę powodzenia.

Skoro tak masowe jest niezadowolenie. To użytkownicy na takim nowym "wolnym" forum pojawią się jak grzyby po deszczu. Mamy przecież wolny rynek i nie ma przymusu, żeby się męczyć w jednym miejscu. A i nawet będą mogli zaordynować popielaty dywan, a nie zielony, narzucony przez tego wstrętnego właściciela mieszkania. I nie będzie potrzeby oflagowywania się i protestów na skalę "masową"... mniej więcej 0,05 % populacji ;-)

cybant, trzeba naprawdę dużo złej woli, żeby stać po stronie kogoś kto z kilku kont stawia sobie kolejki, robiąc z pozostałych forumowiczów wała. Manipulacje i chamstwo to dodatek. Rozumiem niechęć do służb porządkowych, to po komunie jest częściowo zrozumiałe.

Dedykuję Ci też wpis colcolcola ze smerfastycznego wątku.

Akurat nie jesteś autorytetem w mówieniu kto kogo z kogo wała robić nie powinien. Nie mam personalnie nic do ciebie ale źle się czyta miejscami twoje opinie o użytkownikach.

A odsyłanie do wątku gdzie z drugim modem daliście popis ignorancji użytkownikom świadczy tylko o tobie. W sumie zaczynam rozumieć użytkowników którzy zwyczajnie nie darzą cię szacunkiem.

...

A dlaczego, od kilku lat jest moją pracą wyłapywanie takich nie rokujących jednostek. I postanowiłem je wyłapać.

Uważaj, bo obecne gwiazdy moderatorskie mogą znacznie zblednac przy takiej konkurencji i poczuć się zagrozone.

Tylko chociaż Ty nie pisz, ze nie chcesz - to się już zdewaluowało :)

Trochę błędny przykład podałeś, co admina nie wiem nie wypowiadam się , ale czytam trochę te wymieniona fora i nie zauważyłem ze strony modów takiej ignorancji, pokazywania co jetem wart, jakie mam doświadczenia i można jeszcze wiele wymieniać. Owszem zrozumienie użytkowników potwierdzam, ale też wiem że moderatorzy robią swoją robotę, bez podsycania temperatury wątku. A więc czemu miano by atakować adminów , czy widziałeś żeby tam admin tak często musiał się udzielać przy okazji gaszenia pożarów? Więcej czy widziałeś żeby do takich sytuacji tam w ogóle dochodziło? To że w ogóle admin się tu musi wypowiadać świadczy o jakości stopnia niżej.

Jeśli się mylę wklej linka , bo całego forum żadnego wprawdzie nie przeczytałem , mało wykonalne.

ja już tego nie trybię, widocznie przyszło zakończyć współpracę a AS- czy ma tu być Wersal? ą, ę ? jak wpis o sąsiadach, to zaraz ban i to na 3 tygodnie. tak przy okazji, czy któryś z moderatorów był w Rosji? coś oprócz z onetu o nich wie? jak wpis o kliencie, który ewidentnie jest mówiąc bardzo delikatnie nie teges z głową, to od razu groźba nowego bana. parę miesięcy temu. wszyscy pisali w miarę dosłownie i każdy rozumiał, bany były w skrajnych przypadkach. teraz co to ma być? za to co teraz napisałem też ban?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

ja już tego nie trybię, widocznie przyszło zakończyć współpracę a AS- czy ma tu być Wersal?

Nie Wersal, a normalność zamiast chlewu.

ą, ę ? jak wpis o sąsiadach, to zaraz ban i to na 3 tygodnie. tak przy okazji, czy któryś z moderatorów był w Rosji? coś oprócz z onetu o nich wie? jak wpis o kliencie, który ewidentnie jest mówiąc bardzo delikatnie nie teges z głową, to od razu groźba nowego bana. parę miesięcy temu. wszyscy pisali w miarę dosłownie i każdy rozumiał, bany były w skrajnych przypadkach. teraz co to ma być? za to co teraz napisałem też ban?

Aż sprawdziłem, skąd takie "święte oburzenie".

Ban na 3 tygodnie, ciekawe, ciekawe.... Koledze mnożą się te tygodnie jak niektórym procenty liczby "protestujących".

Nie trzeba jeździć nigdzie, aby wiedzieć dokładnie czym są zwroty:

"niedouczona dzicz" i

"każdemu ....... trzeba dać po mordzie, niech się nauczy i przypomni ,że jest tylko chamem ze ......"

Żeby nie było niedomówień, wykropkowałem część dotyczącą grupy narodowościowej, bo nie zamierzam tego powtarzać w całości. Chamskie wpisy nie są tego warte.

Rzucaj się więc dalej. Powodzenia. A za każdy wpis w takim guście otrzymasz urlop od pisania postów. Niezależnie, jaką byś później nie kreował rzeczywistość równoległą, jak to "za niewinność" moderacja się czepia. Ech :-(

Rzeczpospolita to wielki burdel, konstytucja to prostytutka, a posłowie to k**wy!- rozumiem, że Piłsudskiego też zbanujesz? z Twoich wpisów SławkuR wnioskuję, iż nie pamietasz czasów, kiedy w PL stacjonowała PGWAR? a mnie przyszło tam żyć i uczyć się. takiego chamstwa, buty i .......... to chyba nie widziałes, chyba ,że w TV. nie rzucam się, wolę kawę na ławę niż hipokryzję i obłudę. to ile mam na dzionek dzisiejszy urlopu? i tak przy okazji, nie nazywaj mnie kolegą, bo ja sobie sam ich dobieram, mam nick. to wystarczy

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

@frywolny trucht

Jak widać po ilości Twoich wpisów, można pisać, pisać i nic.

Złapać to ty wiesz co sobie możesz.

SławekR, zapytam szczerze. Czy naprawdę uważasz że trzeba użytkowników traktować równo? Jeśli tak to dlaczego dajesz akceptację i rozgrzeszenie koledze moderatorowi za czyszczenie wątku, czy jak znana historia edytowanie kiedykolwiek aby zmazać to i owo.

Ja za świętego się nie uważam , wiesz dlaczego. Ale...

Prze kilka lat czytałem forum , potem się zarejestrowałem i ze dwa czy trzy lata nadal gęby na moda nie otworzyłem. Ale nie wiem czy wiesz że niezbyt miło się czyta jak moderator jeździ po użytkownikach. Ok, nie dotyczyło to mnie personalnie i nadal do nie go personalnie nic nie mam. Ale jeśli problemem w jego ocenie jest/był w danym momencie kokretny użytkownik to czemu z nim się nie wykłucać a sprowadzać swoje wywody do kompletnie całego forum. Co więcej kilka razy sugerował żeby wynieść się z forum.

Ktoś porównał miejsce do sklepu. Jak byś się czuł jeśli z raz w tygodniu w warzywniaku do którego chodzisz codziennie /po kilka razy/ właściciel zwracał się do innego klienta wypierzaj?

Olał byś to tylko że do ciebie się tak nie zwrócił /jeszcze/?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

No nie było widać. Przekaz był niejednoznaczny. Więc lepiej było dopytać i uściślić.

Może chciałeś pokazać na ten przykład, jaka jest "masowość" protestu.

Nie chcę mi się z tobą spierać czy to jest 30% czy 0,05%. Raczej ani jedno ani drugie, ale mnie to w ogóle nie zajmuje.

Widzę też w jakim kierunku zmierza mój pobyt tutaj po wyciągnięciu z gleby dwóch zombie klaskających w rytm Site- no i trudno.

Widać jeszcze, że młodzież nie chodziła na zajęcia ani z religii, ani z etyki.

p.s. Inna sprawa Jak można wyjaśnić sytuację gdy jeden użytkownik wysyła na PW drugiemu zdjęcie i po jakimś czasie odnotowuje, że to zdjęcie zostało pobrane kilka razy?

Osobiście nigdy nie zauważyłem, aby moderator miał jakiekolwiek zastrzeżenia do postów osób, które nie łamią regulaminu forum. Być może jestem na forum zbyt krótko ...

To co natomiast daje się zauważyć od razu (także na ostatnich 5 stronach tego wątku) to fakt, że najmocniej krzyczą te osoby, które z przestrzeganiem regulaminu mają spory problem.

Paradoks ?

Elb, jak zwykle przesadziłeś. Trudno wymagać, abyś pisał co innego, bo przecież uważasz to forum za swoje i niszczysz donosami i poprzez swoje znajomości każdego, kto jest dla ciebie niewygodny. Czy to jest zgodne nie z regulaminem, ale z etyką? Czy ty zdajesz sobie sprawę, co to jest uczciwość?

Szczerze wątpię.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.