Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Czyli zostajemy przy pitoleniu o kabelkach.

Nikt ci nie każe pitolić o kabelkach, to się odbywa na zasadzie dobrowolności. Swoją drogą nie wiedziałem, ze zakładka DIY to "pitolenie o kabelkach".

zgadzam się, że banowanie we własnym wątku jest nadużywane

miało to odciążyć moderację, ale jest odwrotnie ponieważ zbanowaniu odwołują się (skarżą się) do moderacji

prawdą jest, że na żadnym forum nie widziałem takiej opcji

Występuje na forach blogerskich, np na Salon24 jest używane masowo dla podkreślenia tej lub innej politycznej afiliacji blogowiczów.

Nie wiem gdzie marynujecie posty przed opublikowaniem, ale znów widnieją na stronie zakładki z spisem tematów, a w wątku tych marynowanych postów nie ma. Marynaty mogą być przyczyną anemii, więc powinny być spożywane w małych ilościach nawet przez ludzi zupełnie zdrowych. Osłabia już mnie to i nie tylko mnie, więc przypominam gdyby administrator nie dostrzegał problemu zgłaszanego od kilku dni. Marynowaniu postów mówię NIE.

ps. może więcej ludzi zagonić do zatwierdzania marynatów przed opublikowaniem w drażliwym miejscu?

DIYaudio i Trioda kulą się ze wstydu :-)

Więc przenieś się tam i nie marudź dłużej.

Albo wprowadź nieco racjonalizmu i trzeźwej nauki na jakieś forum astrologiczne.

Pamiętaj jednak, że działalność misjonarska bywa ryzykowna (Św. Wojciech np.)

Możliwość banowania przez założyciela wątku jest moim zdaniem bardzo cenną zaletą, wyróżniającą in plus nasze Forum na tle innych. Dlatego uważam argumenty że "gdzie indziej tego nie ma" za mało przekonujące.

Dokładnie.

Nie majstrować przy dobrym rozwiązaniu!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Uwagi techniczne:

1. Zmieńcie kolor czcionki w czarnej skórce, bo jak dostaję te wasze ostrzeżenia, to mam czarne literki na czarnym tle i g... widać.

2. Jak klikam "zapoznałem się z ostrzeżeniem, to nic się nie dzieje. Nawalam 20 razy i nic. Potem się dopiero okazuje, że jednak zadziałało.

3. Nie wyświetlają mi się posty poniżej ostatniego mojego. Nie każcie mi czyścić przeglądarki, tylko zróbcie z tym coś, bo to nie tylko u mnie.

Nie ma obowiązku przeglądania głupich wątków, nie ma obowiązku czytania bluzgów, więc nie ma potrzeby zgłaszania ich do moderacji, nie ma obowiązku czytania, żeby uszkodzony głośnik naprawić drogim kablem, więc też nie ma potrzeby zgłaszania moderacji, nie ma obowiązku pisania czegokolwiek, co się autorowi wątku nie podoba i tym samym narażania się na ban, a więc także nie ma potrzeby zgłaszania moderacji niesłusznego bana, wreszcie: nie ma obowiązku być userem audiostereo.pl.

Mylisz się. Jeśli interesuje mnie jakiś temat, to pojawiające się w nim bluzgi, troling, offtopy etc. psują ten temat, czasem do punktu w którym traci on swoją użyteczność. To jest szkodliwe. Natomiast temat 747 znajduje się w odpowiednim do tego miejscu i zawiera zgodną ze swoim tematem treść, więc ewentualna ocena może się sprowadzać wyłącznie do kwestii czy mnie to interesuje czy nie. Nie żądam usunięcia z forum nieinteresujących mnie tematów, nie wypowiadam się w nich o tym jak bardzo mnie nie interesują. Dodatkowo wątek 747 nie jest wątkiem merytorycznym, więc ciężko narzekać, że się zostało zbanowanym za swoją wybitną wiedzę.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Przyczyną ostatnich konfliktów jest wszechogarniająca i wiejąca z każdego zakątka forum nuda pospolita.

Jak było o czym pisać, to był względny spokój. Jak już każdy napisał co miał do napisania, to zaczęły się kwasy.

Strasznie jestem ciekaw co w tej kwestii zamierzacie zrobić, żeby ludziom na powrót zaczęło chcieć się pisać.

To jest prawdziwe źródło wszelkich problemów na tym forum, a nie jakiś tam moderator czy techniczne pierdoły.

To wszystko są tylko tematy zastępcze, żeby było o czym w ogóle klepać w te klawisze, ale i to się w końcu znudzi.

I co wtedy?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Konkluzja z wniosków Ujemnego: nie ma obowiązku niczego. Wolna amerykanka. A moderacja? Po co nam, przecież nie ma obowiązku, więc każdy będzie sobie "moderował" sam, po prostu nie czytając tego, co mu nie odpowiada.

Tylko ja widzę jedna wielką głupotę, czy ktoś jeszcze też to widzi?

Może ty masz obowiązek czytać tematy 747, to współczuję, ja takiego obowiązku nie mam.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Może ty masz obowiązek czytać tematy 747, to współczuję, ja takiego obowiązku nie mam.

Nikt nie ma, nadal nie rozumiesz, co napisałem, a ja ci tłumaczyć nie będę.

A kto narzeka? Ktoś to w ogóle bierze na serio? Bo ja to podałem tylko jako przykład. Ale cóż, gość, który pisze "biórko", może nie rozumieć.

Ale przykład czego? Odpowiednio umieszczonego tematu, zawierajacego odpowiednie do tytułu treści, którego autor banuje agresywnych chamów, którym temat się nie podoba, więc go rozwalają? Rozumiem, że agresywne chamy mają z tym ból dupy.

Nikt nie ma, nadal nie rozumiesz, co napisałem, a ja ci tłumaczyć nie będę.

Gdybym dostawał pensa za każdego użytkownika tego forum, który cię nie rozumie...

I o tym mówię.

o tym mówi ktoś, kto ostatnio dostał parę punktów za prowadzenie lekcji ortografii w wątku o umeblowaniu pokoju i którego posty moderacja wycina praktycznie regularnie również z tego tematu. Złodziej najgłośniej krzyczy łapać złodzieja.

1. Zmieńcie kolor czcionki w czarnej skórce, bo jak dostaję te wasze ostrzeżenia, to mam czarne literki na czarnym tle i g... widać.

2. Jak klikam "zapoznałem się z ostrzeżeniem, to nic się nie dzieje. Nawalam 20 razy i nic. Potem się dopiero okazuje, że jednak zadziałało.

3. Nie wyświetlają mi się posty poniżej ostatniego mojego. Nie każcie mi czyścić przeglądarki, tylko zróbcie z tym coś, bo to nie tylko u mnie.

dzięki Father_PiO za uwagi (za post merytoryczny),

dziś sprawdzę te błędy

W sumie to masz rację (dodałbym jeszcze ..........

bardzo proszę nie robić ataków personalnych na moderatorów

oraz przypominam że prosiłem, aby nie pisać już o moderacji

Father_PiO prosisz się o bana lub blokadę czasową?

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Przyczyną ostatnich konfliktów jest wszechogarniająca i wiejąca z każdego zakątka forum nuda pospolita.

Wszystko już zostało napisane. Jedyne co można zrobić to usunąć wszystko i zacząć się żreć o wszystko od nowa :)

Albo założyć sobie nowe forum i tam zacząć od początku :)

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ale przykład czego? Odpowiednio umieszczonego tematu, zawierajacego odpowiednie do tytułu treści, którego autor banuje agresywnych chamów, którym temat się nie podoba, więc go rozwalają? Rozumiem, że agresywne chamy mają z tym ból dupy.

Przykład całkowicie niewłaściwego wykorzystywania możliwości banowania przez autora wątku. Nie wiem, kogo 747 banuje i guzik mnie to obchodzi, ale robi to i nadużywa tej opcji. A z czym masz ból dupy też nie wiem i też mnie to kompletnie nie obchodzi.

Gdybym dostawał pensa za każdego użytkownika tego forum, który cię nie rozumie...

To mógłbyś je policzyć i wiedziałbyś ile tu osób o niższym IQ.

o tym mówi ktoś, kto ostatnio dostał parę punktów za prowadzenie lekcji ortografii w wątku o umeblowaniu pokoju i którego posty moderacja wycina praktycznie regularnie również z tego tematu.

A co to ma do rzeczy? Zacznij wreszcie używać mózgu i pisz na temat, bo nie ma związku.

Father_PiO prosisz się o bana lub blokadę czasową?

Na poważnie myślisz, że obchodzi mnie to więcej, niż zeszłoroczny śnieg? :-) Interesuje mnie tylko jedno: czy zbanujesz mnie wtedy, kiedy spełnię wymogi regulaminu, czy też dostanę sto fikcyjnych punktów ostrzeżeń i zbanujesz mnie wedle własnego widzimisię.

Albo założyć sobie nowe forum i tam zacząć od początku :)

Tak właśnie się stało. Pozdro dla Tych, Których Adresu Nie Wolno Podać :-)

EDIT:

Admin1, jeszcze uwaga techniczna: jak coś piszę, to wprawdzie się dodaje, ale trzeba naprawdę bardzo długo czekać. Teraz zmierzyłem, ze czekałem 41 sekund (łącze 250 megabitów/sek). W komunikatorze jest tak samo. Ciekawe, ile zajmie zapis po edytowaniu posta.

EDIT:

Co ciekawe, poszło szybciej: 8 sekund.

Przykład całkowicie niewłaściwego wykorzystywania możliwości banowania przez autora wątku. Nie wiem, kogo 747 banuje i guzik mnie to obchodzi, ale robi.

Czyli nie wiesz kogo ani dlaczego 747 banuje, ale wiesz, że źle? Ok...

To mógłbyś je policzyć i wiedziałbyś ile tu osób o niższym IQ.

Albo wyższym.

A co to ma do rzeczy? Zacznij wreszcie używać mózgu i pisz na temat, bo nie ma związku.

A co, nie zrozumiałeś? To sorry, ale nikt ci nie będzie tłumaczył :)

Interesuje mnie tylko jedno: czy zbanujesz mnie wtedy, kiedy spełnię wymogi regulaminu, czy też dostanę sto fikcyjnych punktów ostrzeżeń i zbanujesz mnie wedle własnego widzimisię.

To jest właśnie największy problem na tym forum. Ludzie robią co mogą, żeby ich zbanować, ale nikt ich nie banuje.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Albo wyższym.

I dlatego nie rozumieją :-) Brawo, co za logika :-)

A co, nie zrozumiałeś?

Nie, to ty nie wiesz, o czym mowa :-)

To jest właśnie największy problem na tym forum. Ludzie robią co mogą, żeby ich zbanować, ale nikt ich nie banuje.

No oby tak było, jak piszesz! Bo niedawne wybryki niestety temu przeczą. Może teraz rzeczywiście będą przestrzegać regulaminu, czego wszystkim userom życzę.

I dlatego nie rozumieją :-) Brawo, co za logika :-)

To bardzo logiczne. Inteligentniejszy człowiek może nie rozumieć o czym bredzi ten mniej inteligentny, niezależnie od tego, że temu mniej inteligentnemu wydaje się, że jest genialny i mówi rzeczy strasznie mądre i skomplikowane.

Wyraźnym symptomem, że tak się właśnie dzieje jest ciągłe spotykanie się z niezrozumieniem, więc gdybym dostawał pensa za każdym razem jak narzekasz, że ktoś cię nie rozumie...

Strasznie jestem ciekaw co w tej kwestii zamierzacie zrobić, żeby ludziom na powrót zaczęło chcieć się pisać.

To jest prawdziwe źródło wszelkich problemów na tym forum, a nie jakiś tam moderator czy techniczne pierdoły.

To wszystko są tylko tematy zastępcze, żeby było o czym w ogóle klepać w te klawisze, ale i to się w końcu znudzi.

I co wtedy?

Ja bym na ich miejscu zaproponował userom forum możliwość odsłuchów nowości audio u dealerów w Polsce - którzy chcą z nimi współpracować. Takie cykliczne spotkania audiofili w różnych miejscach Polski gdzie można odsłuchiwać nowości u dealera i później o tym pisać - to pochwalić, tamto zganić ... Tylko trzeba by to ogarnąć organizacyjnie.

A oni chyba są za bardzo nieruchawi i organizacyjnie usztywnieni ...

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

To by było świetne. Ale nie pójdą na to...

Admin1: zacząłem widzieć normalnie posty, co przedtem nie działało. Ukarz mnie jeszcze tylko za coś, żeby mógł sprawdzić, czy działa guzik "zapoznałem się z ostrzeżeniem". Na pewno coś wymyślisz.

• Redaktorzy

Ja bym na ich miejscu zaproponował userom forum możliwość odsłuchów nowości audio u dealerów w Polsce - którzy chcą z nimi współpracować. Takie cykliczne spotkania audiofili w różnych miejscach Polski gdzie można odsłuchiwać nowości u dealera i później o tym pisać - to pochwalić, tamto zganić ... Tylko trzeba by to ogarnąć organizacyjnie.

A oni chyba są za bardzo nieruchawi i organizacyjnie usztywnieni ...

Właśnie w tych dniach Q21 zaprasza w odpowiednim wątku na spotkanie u siebie.

Admin1, wielkie dzięki, wszystkie zaległe korespondencje mnie dzisiaj zalały na e-mail.

Także znowu wszystko działa oby jak najdłużej.Pozdrawiam Serdecznie, wdzięczny Kiza. -:)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

silnik forum raczej nie posiada takiego mechanizmu

Jeżeli nie da rady takiej funkcjonalności doprogramować - można pomyśleć o innym rozwiązaniu:

* Założyciel banuje kogoś z swoim wątku;

* Zbanowany odwołuje się do Moderacji;

* Moderacja uchyla ban;

* Założyciel ponownie banuje gościa;

* Wtedy założyciel ponosi konsekwencje, do bana (przez Moderację) włącznie.

To powinno zniechęcić do zabawy "w kotka i myszkę"

Gość rydz

(Konto usunięte)

Uwaga ! Administracja / Moderacja !

Ponieważ w dalszym ciągu występuje problem techniczny o którym pisałem , by przeczytać post napisany przez Kolegę Bobcat z godż 23:11 ,

nie widniejący po wejściu w temat , od dzisiaj będę w swoich postach stawiał kropkę.

Właśnie w tych dniach Q21 zaprasza w odpowiednim wątku na spotkanie u siebie.

Czy tylko w odpowiednim wątku i w tych dniach?

No faktycznie długo Cię tu musiało nie być.

Gość vasa

(Konto usunięte)

* Moderacja uchyla ban;

A może przed banem jeszcze pałą po pleckach?

Strasznie "konsekwentny" jesteś w swoich propozycjach.

Założenie wątku jest jak zaproszenie do rozmowy. Dlaczego muszę rozmawiać z kimś z kim nie chcę? Możliwość uniknięcia konieczności rozmowy z delikwentem który mnie nudzi, irytuje lub obraża powinno być moim prawem. A fakt że ktoś, kiedyś, dwa razy w historii nagiął to do absurdu nie powinno być powodem do zmiany zasad.

Ewolucja a nie rewolucja.

* Moderacja uchyla ban;

Czyli zbanowany banuje założyciela ręcami moderacji.

Robi się coraz ciekawiej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Redaktorzy

Czy tylko w odpowiednim wątku i w tych dniach?

No faktycznie długo Cię tu musiało nie być.

Słucham? W odpowiedzi na propozycję jednego z forumowiczów, żeby dystrybutorzy zamieszczali informacje o takich imprezach odpowiedziałem, że dobrze się składa, bo właśnie taka impreza jest zapowiadana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.