Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

Nie używasz jakichś wtyczek ingerujących w treść typu adblock/noscript?

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Mam dwie informacje, obydwie dobre:

1. Archiwizacja starych wpisów jest zakończona, powinno działać nieco szybciej. Poprawa widoczna jest u mnie nawet bez testu ABX.

2. "Nasz" administrator Admin1 obecnie wypoczywa na urlopie. Już w poniedziałek wraca do pracy i z nowymi siłami będzie kontynuował pomoc w przeprowadzaniu zmian na forum.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Nie używasz jakichś wtyczek ingerujących w treść typu adblock/noscript?

Niestety bez adbloka krzystanie z netu z uwagi na wyskakujące non stop okienka jest niemożliwe(nawet na AS, wklejałem screeny parę dni temu w tym wątku). Mimo dodania Audiostereo.pl do wyjątków problem nadal występuje.

Zauważ, że problem znika po wylogowaniu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Administratorzy

fox733: jaka to rozdzielczość ekranu?

1920x1080 natywną dla mojego wyświetlacza.

Sprawdziłem na innym kompie w domu, ten sam problem.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Administratorzy

Fox733: sprawdzimy to, u mnie ten problem nie występuje.

Pragnę poinformować, iż badamy sprawę wolnego działania forum. Michał jest na urlopie do końca tygodnia, ale tematowi przygląda się nasz drugi programista. Jak już wspominaliśmy wcześniej w ostatnim czasie uruchomiliśmy mechanizm archiwizacji starych wątków, jeśli zajdzie taka potrzeba podejmiemy kolejne działania mające na celu przyśpieszenie działania forum.

Też miałem, przez kilka minut niemożna było wejść na forum.

• Administratorzy

Restartowaliśmy SQLa, przepraszamy. Obecnie zdaje się działać stabilnie.

Literówka, kawałek chipsa zablokował mi spację. Proszę o anulację nagany, w przeciwnym razie skorzystam ze ścieżki przewidzianej przez Regulamin i Sprawiedliwość.

Na stronach kazdej zakladki - z tematami - ciag reklam znajdujacycj sie po prawej stronie od rana przyslania mi czesc kolumn pionowych z informacjami kto sie ostatnio wpisal i czsc kolumny z iloscia odpowiedzi i wyswietlen.

Po wejsciu w jakis temat (bedac w jakims temacie) te same reklamy juz nie przyslaniaja czesci wpisow.

U mnie otwarcie tego wątku trwało 8 sekund. Do ideału trochę brakuje, ale i tak sporo lepiej niż wczoraj.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Tylko nie ma z kim pogadać :(

teraz tyle się tych for napotforzyło :)

trudno się rozpięcioić :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Administratorzy

An error occured with the SQL server:

Dawid, tu jest chyba jednak bazodanowiec potrzebny.

Tak, namierzyliśmy już problem - ewidentnie dotyczy bazy, będziemy z tym walczyć.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

To jakiś żart? Hm... rozumiem, dobry żart tymfa wart... Tylko dlaczego tym tymfem okazuje się brak ładowania stron, znowu. I problem z indeksami wrócił. Ale jaja. Co Wy tu macie za burdel :) Admin1 ratunku :) Nigdy bym siebie nie posądzał o to że to napiszę ale w akcie desperacji....

To jakiś żart? Hm... rozumiem, dobry żart tymfa wart... Tylko dlaczego tym tymfem okazuje się brak ładowania stron, znowu. I problem z indeksami wrócił. Ale jaja. Co Wy tu macie za burdel :) Admin1 ratunku :) Nigdy bym siebie nie posądzał o to że to napiszę ale w akcie desperacji.... nie wiedziałem co czynię :)

Może podawajcie czas otwarcia tego wątku, będzie to dawało jakiś pogląd na rzeczywistość. Bo u mnie wciąż trwa to 8 sekund.

Do Moderatorów i działu technicznego .

Może warto się zastanowić nad taka opcją .

Skoro od iluś tam miesięcy za nic nie potraficie narawić działania forum ,zostawcie to w spokoju i zaproście jakiegoś kumatego w te klocki amatora.. Oszczędzicie sobie wstydu ,a amator wyrobi sobie markę ..

By może potrzebne jest chłodne ,bezstronne spojrzenie na problem ?

Wy ,będąc pod presją być może tego problemu nie dostrzegacie .

To życzliwa podpowiedż .

.

@dulon184

W sprawach problemów z wydajnością najczęściej największym problemem jest diagnoza przyczyny i trwa to najdłużej. Jeśli to zostało właśnie zrobione, to naprawa problemu zazwyczaj trwa nie więcej niż kilkanaście godzin. Chyba że jest to problem ze sprzętem i wymaga zewnętrznego serwisu. Więc dajcie ludziom pracować, dobre rady typu "znajdźcie kogoś kto się na tym zna" świadczą tylko o nieznajomości zagadnienia i nikomu nie przynoszą rzeczywistej korzyści.

• Administratorzy

To nie jest taka prosta sprawa, forum istnieje od blisko 11 lat i zawiera setki tysięcy tematów. Sprawdziliśmy do tej pory kilka rozwiązań i myśleliśmy, że to rozwiąże problem, ale widać temat jest bardziej skomplikowany.

Czas otwierania zakładek, wątków jest bardzo zróżnicowany.

Praktycznie każdy temat otwiera się średnio w zakresie czasowym 2-30 s.

Niestety problemem jest to, że nie działa to po prostu stabilnie.

Dzisiaj wywaliło mi raz logowanie, raz wyrzuciło mnie :) z forum przy próbie otwarcia PW i razwyskoczył SQL.

To wszystko w godzinach późnych popołudniowych 17-18.

----------------

Powtórne logowanie - 37 s.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.