Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

W Polsce mozna kupic taniej 52SE

W Niemczech jest jakoś dziwnie z tymi aukcjami. Raz kupują na zabój i licytują jak idioci a raz za śmieszne pieniądze można coś wyrwać.

Dziękuję za podpowiedzi. Chyba będę celował jednak w 52SE, choć są do wzięcia też 62 na All.... 52SE mam do wzięcia za 2500 podobno w idealnym stanie, a 62 to te: http://allegro.pl/kolumny-glosnikowe-dynaudio-audience-62-i4880435290.html

Witam kolegów od Dynek.

Szukam sprawdzonych uchwytów ściennych do Audience 42.

Maltretował ktoś ten temat?

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Szukam opinii na temat dynaudio x14 plus dobrania ewentualnego towarzystwa dla tych kolumn. Trochę dowiedziałem się już od forumowicza miksona za co bardzo dziękuję, ale chętnie poradzę się jeszcze innych forumowiczów. X14 Słuchałem z najtańszą integrą NADa i zrobiły na mnie całkiem miłe wrażenie. Nie mam rozeznania w kolumnach Dynaudio i nie bardzo potrafię znaleźć jakieś sensowne odniesienie. Porównywałem je do monitora elac (bs234) na wstędze i dynaudio w podobnym budżecie wypadają lepiej, nie mam jak porównać bezpośrednio do polskich producentów RLS (model callisto 4 -słuchałem w innym salonie i są naprawdę świetne) czy np BMN F1 (tych nawet nie mam jak posłuchać).

Edytowane przez lowfi81

Witam szanownych klubowiczów!!!

Potrzebuję porady odnośnie wzmacniacza do dynaudio dm 2/8. Mam kilka typów, jednym z nich jest Exposure 1010 AMP. Nie wiem jednak, czy mi ten wzmak pociągnie te monitorki. Jeżeli macie jakieś inne typy to chętnie je wezmę pod uwagę- budżet w okolicach 1500 zł.

Witam szanownych klubowiczów!!!

Potrzebuję porady odnośnie wzmacniacza do dynaudio dm 2/8. Mam kilka typów, jednym z nich jest Exposure 1010 AMP. Nie wiem jednak, czy mi ten wzmak pociągnie te monitorki. Jeżeli macie jakieś inne typy to chętnie je wezmę pod uwagę- budżet w okolicach 1500 zł.

Najlepiej byłoby 2010. A jeśli ma być rotel to 980/985. W budżecie się zmieścisz.

Miałem 980 razem z ra10 i ra 10 grał lepiej.2010 kupilem jako nastepce i na drugi dzień juz byl odesłany .Zamiast starego wyschnietego strucla 980 lepiej kupić nowke Ra10 był na wyprzedazy w tophifi i jeszcze zostanie grosza.No i jest nowy a nie 18sto letni 980bx..

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Tylko mocą,U mnie było tak .Kupiłem Ra10 słuchalem rok po czym zachcialo mi sie lepiej.W klubie kazdy polecał 980 wiec znalazłem od kolegi z forum zaufany egzemplarz podłączyłem i wydawało mi się lepiej.Po kilku mc sprzedałem 10tke i przed pakowaniem podłączyłem i co?Wieksza kultura ,lepszy bas i generalnie przyjemniej.Moim zdaniem ra10 w swojej cenie jest poza konkurencją i tyle a ryzykować prawie 20to letniego 980bx by zyskac troche watow?U mnie 10 spokojnie targała audiencami 72 i nie miala wogole kłopotu,cm1 i cm5 tak samo.Gdy kupiłem focusa to wtedy się okazało ze obydwa wzmacniacze to już za niskie progi bo zaden nawet nie ruszył focusami.Ale to są moje doświadczenia ,ktoś moze ma inne.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Hmm dla mnie focusy sa latwiejsze do napedzenia od audience, 980 bardzo cenie i wg mnie gra lepiej od tych nowszych roteli ale co kto woli,lepiej ze sluchasz i bierzesz co sam wolisz

U mnie 2/8 są napędzane przez Music Hall-a a35.2 i bardzo dobrze sobie z nimi radzi. Mocy nie brakuje i dobrze kontroluje bas. Niestety za 1,5 zł raczej nie do kupienia. Z 500zł musiałbyś dołożyć, do używki oczywiście.

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, a szczególnie Klubowiczów Dynaudio, tym bardziej, że jest to mój pierwszy post. Na forum zaglądam i czytam od dłuższego czasu, jednak tym razem postanowiłem bezpośrednio poprosić o poradę. Szykuję się bowiem do przebudowania swojego zestawu audio, rezygnuję z kina na rzecz przyzwoitego stereo. Jak chodzi o kolumny to model już wybrałem

i będą Dynaudio New Excite X34. Przesłuchiwałem je już z japońską lampą Lebenem 300f i to brzmienie na prawdę podobało mi się.

Jak dla mnie ocieplone, pastelowe z łagodną górą. Podobalo mi się, gorzej już jak chodzi o cenę tego wzmacniacza lampowego, niestety, bo mocno przekracza budżet. Dlatego piszę i proszę o poradę jaki wzmacniacz warto jeszcze przesłuchać, jakie połączenie warto sprawdzić na własnych uszach? Podpowiedzcie jakie okablowanie będzie też dobrym wyborem? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.

Sprawdziłem tego RA 10, ma około 2 x 70 W przy 4 omach, a te dynki uchodzą za trudne.

DM miało być odejściem od tej zasady (miały być łatwym i przyjemnym obciążeniem)

Na taki metraż brałbym 2/8. Z esoteciem na dole mają spory potencjał. Nie wiem o co tam chodzi, ale podłączając po kolei rotela 02, audiolaba 8000S, exposure 3010S czy Tabu nie było słychać, że kolumny się "kończą". A to miała być mało wymagająca linia :)

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, a szczególnie Klubowiczów Dynaudio, tym bardziej, że jest to mój pierwszy post. Na forum zaglądam i czytam od dłuższego czasu, jednak tym razem postanowiłem bezpośrednio poprosić o poradę. Szykuję się bowiem do przebudowania swojego zestawu audio, rezygnuję z kina na rzecz przyzwoitego stereo. Jak chodzi o kolumny to model już wybrałem

i będą Dynaudio New Excite X34. Przesłuchiwałem je już z japońską lampą Lebenem 300f i to brzmienie na prawdę podobało mi się.

Jak dla mnie ocieplone, pastelowe z łagodną górą. Podobalo mi się, gorzej już jak chodzi o cenę tego wzmacniacza lampowego, niestety, bo mocno przekracza budżet. Dlatego piszę i proszę o poradę jaki wzmacniacz warto jeszcze przesłuchać, jakie połączenie warto sprawdzić na własnych uszach? Podpowiedzcie jakie okablowanie będzie też dobrym wyborem? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.

heed obelisk si bardziej spokojniej cieplej, naim 5si i xs2 większa dynamika i emocje

kable polecam anticables głośnikowy i ic level 3.1 stop srebra i złota,

set minimalnie powyżej tysiaka.

poasiadam tak set z naimem xs2 i f160,

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

heed obelisk si bardziej spokojniej cieplej, naim 5si i xs2 większa dynamika i emocje

kable polecam anticables głośnikowy i ic level 3.1 stop srebra i złota,

set minimalnie powyżej tysiaka.

poasiadam tak set z naimem xs2 i f160,

@mikson dziękuję za wskazówki. Postaram się umówić na odsłuch obydwu i opisać moje subiektywne wrażenia po jego zakończeniu.

Jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje, to proszę śmiało pisać:)

Miałem rotela ra-12 i wg mnie był zbyt mało szczegółowy i otwarty na górze. Z Exposure 2010s dużo fajniejsza barwa, przestrzeń i precyzyjniejsza góra. Oba grały z dynaudio dm 3/7 (tuningowane przez Studio16Hz). Exposure udało mi się kupić za 1900.

Jak wypadają dynaudio focus 160 w materiałach wokalnych, akustycznych oraz jaką maja przestrzeń?

Miałem okazję ich słuchać kilka razy. Wypadają dobrze na wokalach, dobrze w muzyce akustycznej i nieźle jeśli chodzi o przestrzenność. To ostatnie mogłoby być lepsze. Stare Dynaudio 50 oferowały pod tym względem więcej. 160 są w przeciwieństwie do starych modeli dość łatwe do wysterowania i dużo mniej kapryśne jeśli chodzi o dobór toru. Fajne głośniki jeśli kupi się w dobrej cenie z rynku wtórnego - 4500 PLN.

Jednak jeśli stać Ciebie na model C1 to można go czasami upolować w cenie nawet 8-9 tyś PLN. Ten głośnik oferuje to czego zapewne szukasz jeśli pytasz o wokale i akustyczna muzykę oraz przestrzenność. To już jest COŚ;-)

Edytowane przez moreno1973

Naim supernait 2

Naim DAC i transport cambridge audio stream magic 6

Nie znam za dobrze brzmienia tej nowej wersji wzmaka Naima...ale spróbuj koniecznie posłuchać obok 160 posłuchać C1 jeśli będzie okazja. Twój tor audio może pokazać dobrze wyrafinowanie tych monitorów.

Naim supernait 2

Naim DAC i transport cambridge audio stream magic 6

u mnie 160 z xs2 grają bardzo interesująco, z sn będzie więcej dynamiki i drive, uważam że ciekawsze będzie połączenie niż z xs2.

jak masz pokój większy niż 20m2 to weź pod uwagę http://allegro.pl/kolumny-dynaudio-focus-260-5lat-gwarancji-i4917105384.html

Focal + Naim

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.