Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Spektakularnych napewno nie bedzie, a wez teraz pod uwage wpisy osob ktore uwazaja ze kluczowy element zestawu to kabel czy konwerter usb-spdif, albo jak wczoraj wyczytalem ze transport wazniejszy od DACa. Po kilku latach na tym forum juz chyba nic mnie nie zdziwi.

?👈

Spektakularnych napewno nie bedzie, a wez teraz pod uwage wpisy osob ktore uwazaja ze kluczowy element zestawu to kabel czy konwerter usb-spdif, albo jak wczoraj wyczytalem ze transport wazniejszy od DACa. Po kilku latach na tym forum juz chyba nic mnie nie zdziwi.

Zakładam, iż wykorzystam analog do połączenia dcd-pma i avr-pma...

Chyba, że sygnał z avr (flac i radio internetowe) przekazywany do pma cyfrowo będzie lepszy. Ktoś to testował? Są słyszalne różnice?

Chyba, że sygnał z avr (flac i radio internetowe) przekazywany do pma cyfrowo będzie lepszy

Nie ma możliwości przesłania sygnału z AVR do PMA cyfrowo o radio i flac możesz słuchać gdy będzie włączony AVR i PMA, PMA będzie funkcjonał w tym układzie jako końcówka mocy do stereo możesz wyłączyć na panelu frontowym funkcje pre in i wykorzystywać go jako zintegrowanego wzmaka stereo do słuchania z DCD.

A Panowie jak z 2020ae, regulacja w bardzo, BARDZO cichych odsłuchach odbywa się płynnie? Nie będzie efektów jakie znamy z Nadów, gdzie najpierw zacznie odzywać się jeden kanał, jak podbijemy pokrętło wyżej dopiero dołącza drugi, no ale wtedy już jest za głośno...

A Panowie jak z 2020ae, regulacja w bardzo, BARDZO cichych odsłuchach odbywa się płynnie? Nie będzie efektów jakie znamy z Nadów, gdzie najpierw zacznie odzywać się jeden kanał, jak podbijemy pokrętło wyżej dopiero dołącza drugi, no ale wtedy już jest za głośno...

Nie no nie przesadzaj . Ale ponoć tak było w starszych wersjach .

Nie będzie efektów jakie znamy z Nadów

Nic z tych rzeczy idealnie chodzi potencjometr w niższych seriach 7xx i 5xx tak czasami może być.

Edytowane przez Renia239

Jak wypada porównanie wzmacniacza 1520 z 2020? Mam obecnie 1520 i gra całkiem fajnie czy 2020 będzie grał dużo lepiej? Słyszałem od sprzedawcy, że jego zdaniem gra słabszym basem i ogólnie lepiej jego zdaniem wypada 1520? Trochę nie chce mi się w to wierzyć?

Co to za dziwny sprzedawca ? Nie chce zarobić? A tak serio 2020 to zupełnie inna konstrukcja. Jeszcze wyższa dynamika zdecydowanie poprawiona rozdzielczość i przestrzeń. To tak w skrócie. 2020 jest o wiele dojrzalszym brzmieniowo wzmacniaczem. To już hi-end czy to się komuś podoba czy nie :-)

Czy po podłączeniu AVR (pre OUT) do PMA (power amp direct IN) przy odtwarzaniu z AVR (usb, tuner) sterowanie głośnością odbywa się wyłącznie z poziomu AVR? Czy też coś źle spiąłem?

przy odtwarzaniu z AVR (usb, tuner) sterowanie głośnością odbywa się wyłącznie z poziomu AVR?

Tak, PMA jest w tym przypadku jest końcówką mocy a AVR predmacniaczem i źródłem

predmacniaczem

I tu pojawia się słabość takiego układu przy stereo

Jak wypada porównanie wzmacniacza 1520 z 2020? Mam obecnie 1520 i gra całkiem fajnie czy 2020 będzie grał dużo lepiej? Słyszałem od sprzedawcy, że jego zdaniem gra słabszym basem i ogólnie lepiej jego zdaniem wypada 1520? Trochę nie chce mi się w to wierzyć?

Nie słuchałem 1520, ale miałem dłuższy czas 1510 (i sporo innych wzmaków)....ppowiem ci moją historię :-) - mieszkam w domu, który strasznie chłonie niskie tony. Nigdy, przenigdy nie miałem problemów z dudnieniem, buczeniem itp. Zawsze brakowało basu (tzn nie brakowało, ale "mogłoby być więcej") .

No i dopiero denek 2020 pokazał, że ten bas jest :-)

Edytowane przez mrb

I tu pojawia się słabość takiego układu przy stereo

żadna słabość każde źródło musisz włączyć żeby działało więc czy to jest AVR czy tuner, odtwarzacz strumieniowy jaka to różnica.

żadna słabość każde źródło musisz włączyć żeby działało więc czy to jest AVR czy tuner, odtwarzacz strumieniowy jaka to różnica.

Chodziło mi o zacytowaną funkcję przedwzmacniacza, a nie źródła.

Przedwzmacniacze w AVR nie są najwyższych lotów.

Do radia internetowego i stramingu plików wystarczy.

Pozwolisz, że częściowo się zgodzę - do radia może wystarczyć, ale do plików już niekoniecznie.

Przynajmniej dla mnie.

SM6 jest przeciętnym streamerem (jak i radiem), a jest urządzeniem dedykowanym, w swojej cenie świetnym; czego więc oczekiwać od AVR.

Witam klubowiczów!

Jestem zainteresowany kupnem Denona PMA-2000r, jeśli ktos się chce pozbyć zapraszam na priv!

Pozdrawiam!

EDIT:

Jak ktoś ma linki do ofert/aukjcji PMA-2000r/2000AE to chetnie przyjmę je również na priv.

Edytowane przez mad'afaka
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.