Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Czy ktoś z klubowiczów orientuje się, gdzie można jeszcze kupić fabrycznie nowy (nie z wystawy czy pokoju odsłuchowego - fabrycznie zapakowany) amplituner AVR-X3000? Przyjaciel szuka od kilku dni i nie może już znaleźć takiego egzemplarza.

Pozdrawiam!

Chodziło mi o zacytowaną funkcję przedwzmacniacza, a nie źródła.

Przedwzmacniacze w AVR nie są najwyższych lotów.

Tak, ale w stereo nie musisz używać AVR. Cd lub inne źródło łączysz bezpośrednio z PMA i przełączasz małym przyciskiem na froncie, pomiędzy funkcjami końcówka/wzmacniacz.

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

Tak z 70W tam są dwa spore transformatorki..na jałowym biegu spożywają trochę prądu...ale na średnim graniu to będzie z 120W..na głośnym z niskim obciążeniem łyknie z 250W a w impulsach nawet do 350-400W.

Ktoś z posiadaczy Denona 2020ae ma watomierz, żeby sprawdzić pobór mocy w trybie "włączony, nic nie gra". Jak i w trybie normalnej muzyki?

Jak padają takie pytania zastanawiam się dlaczego i po co ?

Dokadnie, w spoczynku to sa jakies bardzo male wartosci, pamietam ze PMA920 brala ok 100mA, a moc podczas uzytkowania latwo tez oszacowac, oczywiscie nigdy nie wiemy ile w danym momencie wzmacniacz oddaje mocy na kolumny, ale nawet zakladajac ok 20w na kanal, doliczajac moc strat z powodu sprawnosci mozna przyjac ze pobor pradu to wtedy ok 80-100W

ano dlatego, że nie każdy ma całą stodołę siana i każdy liczy pieniążki

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

ano dlatego, że nie każdy ma całą stodołę siana i każdy liczy pieniążki

Nietrafione porównanie . Jak ktoś kupuje wzmak nazwijmy go luksusowy za 7-9000zł to te ewentualne 10zł miesięcznie więcej chyba wytrzyma ?

Zresztą bierze prądu tyle ile typowy wzmak . To nie jest klasa D ale i nie Xindak który bez sygnału siorbał 350W i jakoś specjalnie tego nie odczułem .

Polecam:

http://www.morele.net/orno-or-wat-408-dwutaryfowy-watomierz-kalkulator-energii-631256/

oprócz tego, że pokazuje pobór mocy, oblicza również całkowity koszt do zapłaty (po wpisaniu ceny kWh).

Bardzo tanio i dobrze działające urządzenie. Warto kupić chociażby ze względu na nauczenie się oszczędności energii.

Latam od wczoraj po całym domu i wszystko mierze :)

Wczoraj też przyszła mi końcówka 851W jeszcze nie podłączyłem, bo nie mam preampa. Ale pobór energii straszy...

280 na zimnej, zaraz po odpaleniu, w ciągu kilkunastu minut spada do 180wat i już się utrzymuje. Doliczając jeszcze źródło to 200wat i to bez ukazania się jakiejkolwiek muzyki. Mam nadzieję, że jak zacznie grać to strat energii już takich nie będzie i doliczy najwyżej po 20wat na kanał :)

No ale jakby nie było to potwór, 2400wat zasilacz. Na dodatek grzeje się tak, że aż parzy.

Polecam:

http://www.morele.net/orno-or-wat-408-dwutaryfowy-watomierz-kalkulator-energii-631256/

oprócz tego, że pokazuje pobór mocy, oblicza również całkowity koszt do zapłaty (po wpisaniu ceny kWh).

Bardzo tanio i dobrze działające urządzenie. Warto kupić chociażby ze względu na nauczenie się oszczędności energii.

Latam od wczoraj po całym domu i wszystko mierze :)

Ale po co ?

Wiele lat temu byłem na giełdzie samochodowej . Stałem obok pięknej BMW E32 . Przyszedł jeden potencjalnie zainteresowany i pyta właściciela - ile to pali.

Facet mu na to - jeżeli pan pyta ile to pali to znaczy że nie stać pana na ten samochód .

No niestety instalacji LPG do Denona się nie wstawi ;)

No dokładnie:):) Ale na szczęście trzeba liczyć, że dla PMA2020 nie są to na szczęście jakieś mordercze wartości...średnio koszt wyjdzie jak dla żarówki 75W czyli w miesiącu jakieś 8-10zł....nie ma tragedii.

Jedno posiedzenie małżonki przy piekarniku elektrycznym (4400W) w kuchence albo dogotowywanie z rana wody w czajniku "bezprzewodowym"(1800W) i moc pobierana przez ten wzmacniacz wręcz truchleje:)

Jakieś dwa lata temu robiłem pomiary watomierzem i obliczenia średniego zużycia energii dla mojego systemu grałem na średnim poziomie średnio po 2-3h dziennie, a są dni kiedy nie ma czasu na plumkanie, bo praca zakupy i inne pierdolety to wyszło mi , że miesięcznie cd plus wzmacniacz łyka zaledwie ok 7(!)zł

Mierzone klocki to Denon DCD-S10 i PMA757 plus kondycjoner.

koledzy, szybkie pytanie.

Do pma-920 mogę użyć jakiś ciekawych zakończeń na kable głośnikowe czy te zaciski przyjmują tylko gołego druta? Banany tam nie wchodzą, kupiłem widełki ale teraz spojrzałem na zaciski i też nie trafiłem.

Będę wdzięczny za pomoc

ps. Rafał wyżej pytał o końcówki denona, ja ze dwoe strony w tył też o to pytałem. Serio nikt z Was nie miał okazji potestować??

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Sprzed 10-15 lat produkcja, a sprzedany jako nowy mógł być nawet później. Jeszcze długo pociągnie o ile nic mu nie jest. Jest to równolatek 1500r.

PS. Nie jestem sprzedawcą :)

tylko sprzed 20 lat....hehe

One byly produkowane jakos do 2005r wiec nie przesadzajmy. Za ulamek ceny pma-2020 mozna miec granie na takim samym poziomie i nikt nie powiedzial ze nie pociagnie on dluzej niz nowki sztuki.

?👈

A jaki Ty byś chciał postęp w zmakach z top półki? co on ma po 15 latach robić więcej? Odświeżają linie, coś niby poprawią plus marketing i tyle.

Edytowane przez gokar83

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Dooooookładnie tak! Dokładnie tak!..nawet spód praktycznie jest ten sam większość chassis również..niby tam blaszka miedziana..zaciski złocone szmery bajery...tylko cena nowa. W starym są nawet solidniejsze trafka

.

Taki obrazek mi się zaplątał z sieci:):)

A jeszcze w 2004 roku w salonie na Kościuszki zuber czy jakoś tak był za 4100zł.

post-798-0-76782400-1418061438_thumb.jpg

Za ulamek ceny pma-2020 mozna miec granie na takim samym poziomie

Skąd wiesz ?

Zdjęcia z netu bywają złudne ;)

Czyli 2020 zagra tak samo jak 2000R Żadnego postępu od 15 lat tylko zmiana designu?

Trzeba by je postawić obok siebie .

Z tego co ja się dowiedziałem to PMA100 i 2010 grają sucho , sterylniej i nie tak dobrze jak 2020AE .

Jak 2020AE ma się do tego jeszcze starszego cholera wie . PMA2010 niby podobny do 2020AE , ma nieco inną płytkę wejściową a gra inaczej . Czasem wystarczą 2 elementy , inny rozkład ścieżek i wzmacniacz zagra inaczej . Czy lepiej czy gorzej i czy lepiej / gorzej dla nas / naszego systemu ...

Tego nikt nie zgadnie .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.