Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.11.2021 o 08:05, zbyniu 360 napisał:

Jest jeszcze taka mozliwosc czy da się podkrecić laser jak to sie robi? Czy da sie w tym laserze podkrecić?.

Zacznij od wyczyszczonia kolimatora (oczka) nawet niewielkie zabrudzenie zmniejsza znacząco emisję i powoduje problem ze skupieniem wiązki, przy laserze nic nie krec

W dniu 12.11.2021 o 17:11, Bo0m napisał:

Moi drodzy,

Nawiązując do mojego wątku:

Ktoś się z tym spotkał? 

Dzwoniłem do sklepu. Wzmacniacz w poniedziałek wysyłam na serwis. Będziemy decydować co dalej. 

Co byście radzili tak ogólnie w moje sytuacji?

Skoro już się zdecydowaleś na serwis to oni wymienią potencjometr i po sprawie. Ja chyba bym wybrał wymianę od sklepu na drugi egzemplarz lub zwrot gotówki. Trafiłeś felerny egzemplarz , zdarza się takie czasy.

Edytowane przez danielzy
3 godziny temu, danielzy napisał:

Skoro już się zdecydowaleś na serwis to oni wymienią potencjometr i po sprawie. Ja chyba bym wybrał wymianę od sklepu na drugi egzemplarz lub zwrot gotówki. Trafiłeś felerny egzemplarz , zdarza się takie czasy.

Niestety, ale ten model jest niedostępny.

Jeszcze go nie wysłałem. Myślisz, że zwrot gotówki to lepsza opcja? Brałem go na kredyt i będę jeszcze trochę spłacał.

Czy sklep ma w takim wypadku obowiązek zwrotu pieniędzy, jeśli nie zgodzę się na serwis?

Pierwszy raz w życiu mam taką sytuację.

Pozdrawiam.

W dniu 14.11.2021 o 16:20, Bo0m napisał:

Niestety, ale ten model jest niedostępny.

Jeszcze go nie wysłałem. Myślisz, że zwrot gotówki to lepsza opcja? Brałem go na kredyt i będę jeszcze trochę spłacał.

Czy sklep ma w takim wypadku obowiązek zwrotu pieniędzy, jeśli nie zgodzę się na serwis?

Pierwszy raz w życiu mam taką sytuację.

Pozdrawiam.

Jesli jestes z niego zadowolony to po co oddawać,  wymienia potencjometr, dadzą  na niego gwarancję i po sprawie,  to wcale nie znaczy że cały egzemplarz jest "felerny "

Tak, wzmacniacz jest aktualnie w serwisie Horn. 

Mam nadzieję, że wymienią potencjometr na nowy i będę mógł wrócić do słuchania muzyki 😊

A tak przy okazji, chciałbym was podpytać, jako użytkowników wzmacniaczy Denon, jakie kolumny podstawkowe lub małe podłogowe byście polecili do mojego pma-2500ne?

Aktualnie grają Buchardt Audio S300 mkII.

Metraż około 16m2.

Dźwięk jest dociążony, taki jak lubię, ale chyba czasami bas za bardzo dominuje.

Chciałbym trochę uwolnić i uprzestrzennić dźwięk.

Budżet w okolicach 10 - 12 tysięcy złotych.

Myślałem nad najnowszą wersją Buchardt S400 mkII, które, wedle opinii mają bardziej kontrolowany i spokojniejszy bas.

Pozdrawiam!

Edytowane przez Bo0m

A juz chciałem zaproponowac Dali Mentor 2  skoro nie potrzebujesz juz dociążenia i chcesz uwolnić dźwięk, ale zobaczyłem budżet  i sie zawstydziłem co ja proponuję  🙂

Chciałbym zachować dociążony charakter dźwięku, ale mieć bardziej kontrolowany bas. 

Nie wiem, czy w moim małym pomieszczeniu jest to możliwe. Powiem szczerze, że kiedyś miałem Dali sensor 5 i brakowało mi najniższych rejestrów.

Myślałem o Audio Physic 5, 8; Elac, albo o wspomnianych, najnowszych Buchardt S400 mkII

Jeśli chodzi o muzykę, której słucham - praktycznie każdy rodzaj rocka, ogolnopojeta muzyka gitarowa, czasami trochę elektroniki 🙂

• 3 tygodnie później...

Hej u mnie jest pierwszy denon w życiu avr x3100w. Polecono mi go zamiast hk zawsze miałem stereo ale ten się spisuje dobrze. Zamiast 7.1 mam 5 kolumn i dwa wyjścia 6stej i 7 kolumny jest  na bi amp stereo. Odtwarzacz to xboxones. 

Na 7.1 nie mam miejsca zresztą miałem subik Yamahy sw 105 to przy magnatach Vintage 420 i yamo c 605 odłączyłem. Nie słychać go wcale hihi. Ten biamp to super sprawa. Morda mnie swędzi żeby dokupić ampli i podłączyć jako końcówka 

• 2 tygodnie później...

Witam Panowie. Rozglądam się obecnie za wzmacniaczem PMA-2000AE, PMA-2010AE lub PMA-2020AE oraz CD DCD-1520AE. Jakby ktoś w najbliższym czasie planował zmiany w systemie i sprzedaż, któregoś z wymienionych urządzeń to byłbym zainteresowany. Kolor srebrny (szampański ;)).

Lubię kiedy gra muzyka...

Panowie nie wiecie gdzie leży przyczyna takiego problemu .Szuflada sama się zamyka po otwarciu ,ciężko płytę włożyć ,sporadycznie się zatrzyma abym mógł płytę włożyć.

A druga sprawa to trzeszczy przy odtwarzaniu laser w tle grania utworów muzycznych tak jak np trzaski jak z starych płyt gramofonowych potem płyty się zatrzymują i już nie chce jej wczytać.Najlepiej czyli wczytuje jak się go załączy przez pierwsze 3minuty od zasilania jak jest zimny potem trzaski i za chwile płyty nie widzi ?

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich,

Ja posiadam 3 wzmacniacze denona 

Pma 1520

Pma 920

Pma 720

Wzmacniacze w idealnym stanie wizualnym jak i technicznym.

Porównywałem je brzmieniowo z Yamaha ax 900, onkyo a 8670, sansui a9, kenwood ką 880sd  i jak na razie pozostaje przy denonach, jakoś mnie urzekły swoim brzmieniem.

Posiadam również dwa cd denona dcd 146 oraz tunery jeden tu 560 i drugi tu 660.

Mam też problem z oby dwoma szufladami w dcd 1460 trzeba pomagać lekko ręką przy otwieraniu.

Pozdrawiam wszystkich Pasjonatów DENONA

W dniu 30.12.2021 o 21:44, zbyniu 360 napisał:

Może mi ktoś wykazać gdzie jest krancówka od szuflady.Obecnie mój demon dcd 1450ar ciągle zamyka mi szuflade .I Chciałbym przeczyscic aby w końcu się to uspokoiło?

Screenshot_2021-12-30-19-35-59.png

Przede wszystkim to nie jest schemat od 1450AR.

Krańcówka jest w przedniej części. Trzeba umieć ją rozebrać żeby nie zepsuć. 

7 godzin temu, Tomasz Denon1520 napisał:

Mam też problem z oby dwoma szufladami w dcd 1460 trzeba pomagać lekko ręką przy otwieraniu.

Do wymiany paski, standard w tych napędach. 

?👈

56 minut temu, rafal735r napisał:

Przede wszystkim to nie jest schemat od 1450AR.

Krańcówka jest w przedniej części. Trzeba umieć ją rozebrać żeby nie zepsuć. 

Do wymiany paski, standard w tych napędach. 

jak wygląda?  Dokładnie gdzie z przodu.Nadal poszukuję lasera do Cd 1450ar

Pomarańczowa to wyłącznik, a siedzi pod płytka, Zielona strzałka. 

Screenshot_20220111_183721_com.android.chrome_edit_873753347128653.jpg

Element nr. 23 go popycha na boki. Żeby wyjąć go trzeba wyjąć napęd. Najlepiej w pozycji w połowie otwartej szuflady. Obracasz na plecy i wyciągasz. Siedzi na trzech zatrzaskach. Ale przy demontażu samego stycznika trzeba uważać, bo można go połamać 

Laser tylko z Chin raczej. A na pewno w PL nie ma. 

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.