Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie z innej beczki. Kuzyn składa kino. Szukam mu dobrego amplitunera z drugiej ręki - warunek ma zagrać w stereo.

Macie jakieś typy?

Model avr4306 mi dziś koło nosa ktoś sprzątnął ale może to zły trop...

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Witam! Mam do sprzedania Denon PMA 1510 AE , DCD 1510 AE , TU 1510 AE . Czarny. Stan idealny, system stereo nawet dobrze nie wygrzany! Do tego gratis nieodpakowane jeszcze słuchawki Denon. Mozliwośc odsłuchu na dwóch parach wysokiej klasy kolumn! Wiadomosc na priv !

Witam serdecznie .

Będę zmieniał niedługo CD. Posiadam od nowości DCD-1550AR i niedawno doszedł do mnie ONKYO DX-6800( z którego jakoś nie jestem w pełni zadowolony, a wygląda w środku pięknie ).

Chciałbym wejść w coś Denono -podobnego (sentyment do marki). Muzyka raczej różna od David-a Garrett-a do Napalmu i Kreator-a.

System przedwzmacniacz SONY TA-E1000ESD, końcówka CROWN Macro-tech 5002VZ, kolumny na razie DYNAUDIO Audience 40. Większość czasu słucham na słuchawkach AKG K271mk2 prosto z przedwzmacniacza Sony.

Interesuje mnie coś uniwersalnego z dobrym "kopem" (chyba to każdy Denon tak ma) , na sprzedaż pójdzie 1550 i 6800, za to chcę wejść troszeczkę wyżej niż 1550.

Jakby szanowne grono miało jakieś pomysły byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam serdecznie Wojtek.

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

Interesuje mnie coś uniwersalnego z dobrym "kopem" (chyba to każdy Denon tak ma) , na sprzedaż pójdzie 1550 i 6800, za to chcę wejść troszeczkę wyżej niż 1550.

Jak ci 1550AR pasowaloto zostaje DCD-3000, S10, S10II, S10III, ale teraz często ich ceny sa przesadzone.

?👈

Witam serdecznie .

Będę zmieniał niedługo CD. Posiadam od nowości DCD-1550AR i niedawno doszedł do mnie ONKYO DX-6800( z którego jakoś nie jestem w pełni zadowolony, a wygląda w środku pięknie ).

Chciałbym wejść w coś Denono -podobnego (sentyment do marki). Muzyka raczej różna od David-a Garrett-a do Napalmu i Kreator-a.

System przedwzmacniacz SONY TA-E1000ESD, końcówka CROWN Macro-tech 5002VZ, kolumny na razie DYNAUDIO Audience 40. Większość czasu słucham na słuchawkach AKG K271mk2 prosto z przedwzmacniacza Sony.

Kup sobie Pioneera PD50 .

Jak Twoja muzyka jest na SACD to będziesz ws siódmym niebie .

Dziękuje Wam bardzo za typy.

Zdecydowałem się na S10II bo takie można jeszcze znaleźć.

Mieszkam w Szkocji więc pozostaje mi ebay-uk lub gumtree itp. Wysyłka z polski do uk przy zakupie na aledrogo jest rzadko dostępna .

Widziałem kilka modeli s10 na aledrogo w cenie około 2000-2200, czy ta cena za ten model jest nie za spora ? Wiem że to jest około 400 pandów po przeliczeniu , pytam bo na ebay-u UK nie ma nic z Denon-a sensownego a jak juz coś się pojawi to w cenach astronomicznych . I pozostaje mi zakup w Polsce.

Ten model S10II co jest na aledrogo jest warty uwagi ? czy poczekać na coś w bardziej rozsądnej cenie ?

Odnośnie Pionka 50 to niestety nie posiadam niczego na SACD, tylko jeżeli już to sporą ilośc plików skopiowanych z DVD-A, SACD itp w postaci DSD i flac ale do tego mam przetwornik. Więc zakup tylko jako że ma możliwość odczytu SACD mija się z celem. Ponad to nie podoba mi się ten pionek ani z zewnątrz a tym bardziej w środku . Ale dziękuje za propozycję .

Odnośnie Pionka 50 to niestety nie posiadam niczego na SACD, tylko jeżeli już to sporą ilośc plików skopiowanych z DVD-A, SACD itp w postaci DSD i flac ale do tego mam przetwornik. Więc zakup tylko jako że ma możliwość odczytu SACD mija się z celem. Ponad to nie podoba mi się ten pionek ani z zewnątrz a tym bardziej w środku . Ale dziękuje za propozycję .

Ten Pionek czyta DSD nagrane na płytę DVD , resztę sobie sam dopowiedz ;)

Jako sam CD gra lepiej niż niejeden vintage . Jest też tańszy , nowy i na gwarancji .

Na żywo nie wygląda źle i wcale nie ustępuje Denonom . Pilota ma też ładniejszego niż te zwykłe Denony .

W środku ?

Miałem Pioneera PD 9700 ale i PD 75 . I co z tego że zwłaszcza w tym drugim jest masa miedzi , piękny lakier i ładne boczki skoro gra gorzej niz PD 50 na zwykłych płytach CD .

Nie lubię taniości i bylejakości i dlatego mam PMA2020AE.

Jednak czasy zwłaszcza źródeł zmieniają się mocno i to co kiedyś było Hi ENDem dzisiaj może nie wytrzymać konkurencji z dużo tańszym nowym źródłem .

Bardzo lubię te stare pancerniki i zawsze mi się oczy świeciły do PD75 , ale większość to już wyeksploatowane szroty w chorych cenach często z niedostępnymi laserami i jak widać wcale wcale takie super nie są .

Mało tego mam jedna zniszczona płytę którą przechodziła tylko na starych Marantzach z napędem CDM , Pionnery nie dawały radę a PD 50 nic sobie z tych rys nie robi .

Masz możliwość to sam się przekonaj .

Ten model S10II co jest na aledrogo jest warty uwagi ? czy poczekać na coś w bardziej rozsądnej cenie ?

Tego Ci nie powiem , wiem że jest albo był DCD2000 z uwalonym napędem . Oczywiście sprzedawany jako w pełni sprawny i za niemałą sumkę .

Dużo miałem sprzętu z allegro i to co zauważam to coraz więcej przekrętów .

Jak nie masz pewnego źródła to tylko odbiór osobisty !

Edytowane przez muda44

2000 za S10 to troche duzo, ale dawno nie widzialem tanszego. On ma mozliwosc pracy jako DAC. 4 x pcm1702 i chyba dwa trafa. Z tego co widze to ten na alegro jest dosc mocno przechodzony.

?👈

na razie nic nie wiem więcej, sprawa się slimaczy,serwisant na urlopie, dlatego koledze napisałem być może będę miał.

Po wstępnych odsluchach brzmienie nie odbiega od dvd-2900, może mam za slabe kolumny?

Wybór padł jednak na S10-2 lub 3 wersję, będę śledził temat i szukał czegoś w dobrej cenie, do sprzedania pójdzie 1550AR i DX-6800.

Z kupnem to się nie śpieszy mogę poczekać w kartonie leży jeszcze Soniak cdp-xa20es to będzie na czym słuchać dopóty nie kupie S10.

Jakby ktoś miał do sprzedania S10-2 lub 3 to prosiłbym o kontakt na PW.

Dziękuje wszystkim kolegą za zaoferowana pomoc .

Jest jeszcze S1 :-)

na razie nic nie wiem więcej, sprawa się slimaczy,serwisant na urlopie, dlatego koledze napisałem być może będę miał.

Po wstępnych odsluchach brzmienie nie odbiega od dvd-2900, może mam za slabe kolumny?

Sam bys dawno to zrobil. Wkretaka w domu nie masz.

?👈

Z góry oceniasz ,że siądzie laser. Jak ja bym miał tak na wszystko pesymistycznie patrzeć to nie usłyszał bym nigdy wielu najlepszych w historii zabawek.

Zawsze zostaje jeszcze wyjście takie np :

http://www.ebay.com/...=item3f39e4638d

http://www.ebay.com/itm/Sony-KSS-151-A-Laser-Head-/151402125857?pt=US_CD_Players_Recorders&hash=item2340451a21

lub o wiele taniej

http://www.ebay.com/...=item4186e18648

Edytowane przez erno

Czolem.

Panowie, czy, i jezeli tak to jaka, wystepuje roznica miedzy brzmieniem Denonow 2000, 2010 i 2020 (AE)? Jak jest z ich funkcjonalnoscia? Ten ostatni (2010 rowniez?) ma na pokladzie DACa, jaka jest jego jakosc?

Jak jest z ich funkcjonalnoscia?

To znajdziesz w sieci .

Panowie, czy, i jezeli tak to jaka, wystepuje roznica miedzy brzmieniem Denonow 2000, 2010 i 2020 (AE)

O CD czy wzmacniacze tez pytasz ?

Pewnie o wzmacniacze bo tam DAC to rarytas a w CD standard.

Ja bym się tam różnic brzmieniowych nie doszukiwał na siłę, bierz co jest dla Ciebie bardziej funkcjonalne, w lepszym stanie i wynikające z tego bardziej opłacalne cenowo.

Pewnie o wzmacniacze bo tam DAC to rarytas a w CD standard.

Pierwsze słyszę że któryś z tych Denonów - wzmacniaczy ma DACa .

Ja bym się tam różnic brzmieniowych nie doszukiwał na siłę

Z tego co mi wiadomo to PMA2010AE ma nieco podbitą wyższą średnicę od 2020AE .

Co się natomiast tyczy odtwarzaczy CD to rozmawiałem z pewnym ludkiem który od lat handluje Denonem . Kupiłem u niego DCD720AE i chciałem jakiś lepszy CD Denona .

Po dość długiej rozmowie odradził mi kupno 1520AE albo 2020AE twierdząc że w tych cenach są dużo lepsze odtwarzacze innych firm a mógł mi jakiś wcisnąć .

Potwierdził tez że DCD720AE jest bardzo dobry i według niego nie ma przepaści w stosunku do droższych CD Denona ale i też potwierdził że zwłaszcza PMA2020AE jest bardzo dobry .

Szkoda , bym miał ładny komplecik .

Mam nadzieję że kiedyś się to zmieni i Denon przestanie montować te denne matowe wyświetlacze .

Wybór padł jednak na S10-2 lub 3 wersję,

Zapytam tak z ciekawości .

Bo ?

Bo nie chce pioniera? Widocznie podoba mu sie 1550ar jak napisal wyzej i chce isc dalej w tym kierunku.

Sekretarka ?

:)

Pytam bo ciekawi mnie czy S10-2/3 jest dokładnym rozwinięciem brzmienia 1550AR i co kolegę skłoniło do takiej decyzji .

Wiem że nie zawsze model wyższy podąża tym samym brzmieniem i że można się zdziwić jak nie będzie się zgrywał z resztą. Tak jest choćby w przypadku PD 9700 a PD 75 Pioneera .

Niby PD 75 podobny wizualnie i wyższy model od 9700 ale gra zupełnie inaczej .

Na Pioneera nie namawiam ale uważam ze jest wart sprawdzenia .

Sam chciałem kupić jakiś CD Denona ale jednak z wielu względów odpuściłem .

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale czy Opteron czasem nie sprzedawał niedawno S10 ?

Padł wybór na s10 bo....

Więc bo podoba mi się szkoła brzmienia Denon-ów , mam zaufanie do firmy (nigdy nie padł mi żaden Denon a miałem ich sporo od modeli DCD-700,910,1015,1290, 1400, 1420,1520,1550 i 2650 w kolejności numeracji .)

Dostępne i tanie lasery prócz kilku wyjątków ( tak było wcześniej , bo teraz już z niektórymi jest problem, a wymiana samej diody lasera w domowych warunkach wydaje się niedorzecznym posunięciem ).

Wygląd zewnętrzny lubię ten design :) .

Odnośnie Pioneer-a miałem kilka modeli 6700,901,904 chyba najlepszy z nich 904. Wyższych Pionierów nie miałem u siebie w domu, a słuchałem wiele wysokich modeli u przyjaciół . Przymierzałem się kiedyś jak kupowałem 1550AR do zakupu chyba s-06 Pioneer-a i Sony cdp-xa20es, wybór z tych trzech padł na Denon-a, jakoś mi się bardziej widział a cenowo były podobne okolica 2300zł nowy. Jakiś czas temu kupiłem tego cdp-xa20es w celu sprawdzenia i po konfrontacji z 1550AR bardziej mi przypadł do gustu jednak 1550AR, co nie znaczy że cdp-xa20es jest zły nie nieprawda to bardzo dobrze brzmiący (budżetowy ceny nowych do 2500 zależy od dystrybutora w 1994-97 roku) CD ale brakuje mu pazura i tego kopa jakim dysponuje 1550AR.

To tyle moich wypocin dlaczego Denon.

A do słuchania SACD mam kompa i DAC.

Więc tylko CD bez żadnych "udogodnień" lub "usprawnień" ze czyta to wszystko itd.

Więc bo podoba mi się szkoła brzmienia Denon-ów

Miałem kiedyś jakiś starszy model serii " 7 " i mam obecną 7mkę . I to dwa zupełnie inaczej grające odtwarzacze , dlatego pytałem czy S 10 brzmieniowo to dokładnie rozwinięcie brzmienia 1550AR ale pewnie napiszesz to nam niedługo ;)

Odnośnie Pioneer-a miałem kilka modeli 6700,901,904 chyba najlepszy z nich 904.

Zaden z nich nie jest jakiś nadzwyczajny patrząc na obecne standardy i możliwości nowych CDeków . Jedynie 901 jest bardzo dobrym napędem do DACa .Jako sam CD , gorszy od DCD720AE .

Wygląd zewnętrzny lubię ten design :) .

Tak jak ja PD 75 ;)

Ale nie dam za niego około 3000zł bo nie jest lepszy od PD50 no i loteria na co sie trafi .

Znowu DCD S10 jest dla mnie przeładowany . Nieproporcjonalnie wysoki do kieszeni i okna wyświetlacza , co poprawili w późniejszych modelach ale to tylko moje zdanie .

ale brakuje mu pazura i tego kopa jakim dysponuje 1550AR.

Tu być mógł spróbować Krella 280CD ale raz że to nie te pieniądze a dwa musi grać po XLRach

Zapytaj Opterona czy to nie on sprzedawał S10 , zawsze to by pewne źródło było .

Edytowane przez muda44

Nowsze denony graja inaczej niz te starsze, nawet nie ma co porownywac. S10 to praktycznie to samo co 3000. Tez przeszedlem z 1550ar na 3000.

Edytowane przez rafal735r

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.