Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

OK. Renia239, dcd720 chciałem zostawić jedynie pod kątem transportu ze wzgl. na DAC w owym wzmaku.

Kwestię podłączenia niestety przeoczyłem, więc cenna uwaga.

Rozważam też opcję sprzedaży cd-ka i kupno wzmaka i CD z jednej stajni...

W sumie mam na to 6-7k zł.

Głośników na razie nie zamierzam zmieniać, ale jeśli będę czuł niedosyt nie przeczę, że w przyszłości wymienię fronty i centrala na coś lepszego...

Edytowane przez canonierka
  • Moderatorzy

w MM widziałem odtwarzacze bd 1713 Denona ładne toto, ale nawet na transport się nie nadaje bo coaxiala nie ma.

Edytowane przez stench

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Głośników na razie nie zamierzam zmieniać

Jak frontów nie chcesz zmieniać to dokup tylko PMA 1510 AE i zostaw sobie tego DCD 720 AE. resztę odłóż sobie na przyszłą wymianę frontów która zdeterminuje ewentualną wymianę CD.

Nowość zapewne i u nas będzie :)

Network DNP-730AE

http://www.denon.jp/...5a#.VGZLKcmDGHw

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Taka nowość jak u Marantza NA 8005 dodali Super Audio CD, DSD 5,6 MHz, 192 kHz / 32 a zabrali radio analogowe miło z ich strony, że w przeciwieństwie do Marantzunia SACD jest po Wifi. Dla tych co nie kupili to będzie okazja na wyprzedaż 720 - naprawdę dobry sieciowiec jak za tysiąc parę złotych.

Edytowane przez Renia239

Taka nowość jak u Marantza NA 8005 dodali Super Audio CD, DSD 5,6 MHz, 192 kHz / 32 a zabrali radio analogowe miło z ich strony, że w przeciwieństwie do Marantzunia SACD jest po Wifi. Dla tych co nie kupili to będzie okazja na wyprzedaż 720 - naprawdę dobry sieciowiec jak za tysiąc parę złotych.

Fakt, wykastrowanie go z radia FM jest bezsensownym ruchem. Dopłaciłbym te 200zł (tak szacuję koszt tunera z marketingowymi narzutami) do prawdziwego radia...

i gniazdo zasilające ma w wersji przyoszczędzonej, czyli "ósemka"

Panowie, czy warto kupić sprawny wzmacniacz ale z wymienioną końcówką mocy w zwykłym serwisie rtv, nie odbije się to na jakości dźwięku, trwałości? Ile procent ceny można/trzeba zbić w stosunku do oryginału?

• Moderatorzy

Panowie, czy warto kupić sprawny wzmacniacz ale z wymienioną końcówką mocy w zwykłym serwisie rtv, nie odbije się to na jakości dźwięku, trwałości? Ile procent ceny można/trzeba zbić w stosunku do oryginału?

końcówkę mocy możesz mieć wymienioną na oryginalną albo "akcesoryjną" ale lepszą lub gorszą od oryginału.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Co zatem proponujesz do systemu opartego na PMA1520 i X4000? Docelowo system 5.1 lub 7.1.

Na nowego PMA 1520 troche szkoda kasy gdy za połowę możesz kupić dobrą używkę z pierwszej reki PMA 1510 w cenie nowego PMA 1520 możesz poszukać używek PMA 2000 v 2010. Głośniki pewnie kupiłbym Dali w zależności od budżetu (Ikony lub Mentory). Ja mam system kinowy postawiony własnie na PMA 2000 + Onkyo 805 + Dali Mentor 5.1.

Czy warto kupic DENON DCD 2000 AE ? ile taki sprzet jest dzis warty ?

Bardzo dobry wzmak porównywałem z 2010 i różnicy nie słyszałem, ja swojego (nie jest na sprzedaż) za mniej niż 3700 bym nie oddał :).

Ja mam system kinowy postawiony własnie na PMA 2000 + Onkyo 805 + Dali Mentor 5.1.

Generalnie chodzi mi o uniwersalność (dobre fronty do stereo) rozszerzone o zestaw KD...

Mam wstępnie kupca na moje BX6, więc jest okazja ;)

Bardzo dobry wzmak porównywałem z 2010 i różnicy nie słyszałem, ja swojego (nie jest na sprzedaż) za mniej niż 3700 bym nie oddał :).

lookaj lookaj DENON DCD 2000 AE chodzilo mi o CD-ka :))

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Dali Ikony i Mentory to bardzo dobre głośniki uniwersalne zarówno pod stereo jak i pod kino moim zdaniem jedne z lepszych w swojej klasie (teraz są okazje na Mentory gdyż wyszła nowa seria Rubikon a i Ikony pojawiają się w dobrych cenach)

"lookaj lookaj DENON DCD 2000 AE chodzilo mi o CD-ka :))"

Również świetny CD prawdziwy pancernik z 15 kg jak jest w idealnym stanie z pudełkiem od pierwszego właściciela to trzeba dać z 3,5 k zł polecam takich CD już się nie produkuje nawet Denon w 2010, 2020 i A -100 nie wkłada tych pancernych napędów CD tylko DVD.

Edytowane przez Renia239

to trzeba dać z 3,5 k

no ok. a czy z takich topowych modeli z poprzedniego stulecia do 1k jest cos godnego uwagi ?

no ok. a czy z takich topowych modeli z poprzedniego stulecia do 1k jest cos godnego uwagi ?

Przerobiem wszystkie wysokie modele z lat '90 i nie wybral bym zadnego dla siebie. Pozostawilem sobie PMA-1520 z 1989r, potem tylko PMA-1055R lub 1500R no i pewnie wyzej.

?👈

A co masz teraz w systemie ?

Nie mam, bo do tej pory miałem jedynie AVR...

Pytanie jak podłączyć aby uzyskać najlepszy efekt... Analogowo? Cyfrowo?

DCD do pma ->

avr do pma -> (odtwarzanie: flac, radio internetowe, kino domowe)

Przerobiem wszystkie wysokie modele z lat '90 i nie wybral bym zadnego dla siebie. Pozostawilem sobie PMA-1520 z 1989r, potem tylko PMA-1055R lub 1500R no i pewnie wyzej.

ehhh w dalszym ciagu chodzi mi o CD player a nie wzmak

ehhh w dalszym ciagu chodzi mi o CD player a nie wzmak

Wiadomo ze DCD-2700, 3000, S10, 1650AR, ale to często powyzej tysiaca. Ponizej mozna dostac 2700. Do tysiaca 1550AR, niestety te starsze maja juz nie dostepne lasery. Np DCD-2560.

?👈

Kolega zadał pytanie PMA-S1 do R90 Infinity.....to się słabo udało by. Za mała moc,do nich to tylko kilery z ostatniej dekady PMA-S10II,S10III, PMA2000R,PMA 2000,10,20AE

R90 to aby na serio zagrały potrzebują istnej elektrowni.

Pytanie jak podłączyć aby uzyskać najlepszy efekt... Analogowo? Cyfrowo?

DCD do pma ->

avr do pma -> (odtwarzanie: flac, radio internetowe, kino domowe)

Analogowo do stereo DCD do PMA i AVR (pree out FL i FR ) do PMA (power amp direct IN L i R ) i DCD do AVR optykiem jak by cię naszła ochota wykorzystać DACA z AVR a jesli chodzi o kabelki to ilu Polaków to tyle zdań będzie to już musisz sam dobrać na IC (2x) do DCD i i AVR sprobowałbym Qeda Reference a optyka do 100 paru złotych np. Ptofilgold a z głośnikowych do Twoich MA BX 6 spróbowałbym Qeda Ruby ja ma spięte MA RX2 z zestawem 720AE i gra to dobrze.

Dzięki Renia239,

Głośnikowe mam, i dopóki nie zmienię kolumn, zostaną:)

Ewentualnie poeksperymentuję jedynie z frontami...

Wstępnie zastanawiałem się nad: Chord Cobra +, Equilibrium Stage, Qed Reference... ;)

Myślę, że optyka sobie odpuszczę...

Masz pierwsze PMA-1520 1989r czy nowe??

nowe.. Edytowane przez canonierka
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.