Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  413 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

I bardzo dobrze.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Na horyzoncie nowa integra od Accu

http://sound-support.jp/20559.html

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

No to się pochwalę. Stoi u mnie od 3 dni Accuphase E-370 .

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

No to się pochwalę. Stoi u mnie od 3 dni Accuphase E-370 .

Gratulacje :) Ja ciągle zbieram kasę na używkę E-370. Kupiłeś nowego ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Dziękuję,chłopaki...używany,ale takiego sprzętu to raczej nie kupują ludzie ,którzy o to nie dbają.Jest jak z salonu.

Pozdrawiam.

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

Wałek, taki sam jak te na HifiShark za 2200-3000 euro.

eltoro, jak porównanie z Sansuiem po kilku dniach? Który z dwóch idzie na sprzedaż? ;-)

Edytowane przez Marek.S

Odsłuchy trwają, w tygodniu nie mam za dużo czasu,praca. Ale jeden pójdzie na sprzedaż.

Widze ze jednak Accuphase na sprzedaż ;-)

Jak nie bedzie chetnych to wrzuc go na Audio-markt.de i ew. pusc DAC40 osobno.

Edytowane przez Marek.S

Widze ze jednak Accuphase na sprzedaż ;-)

Jak nie bedzie chetnych to wrzuc go na Audio-markt.de i ew. pusc DAC40 osobno.

Jakby był na sprzedaż to poproszę o info na priv. Rozglądam się za wzmacniaczem i Accuphase jest tez na liście kandydatów.

Najpierw,to niech kolego eltoro napisze wrażenia jak e-370 wkomponował się w resztę systemu.

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Czy ktoś miał styczność z Accuphase C-230 i P-260 ? To troszkę leciwy zestaw .

Miałem przyjemność posiadać P-260, która sama w sobie gra pięknie, a z pre jest tylko lepiej..

Ta dzielonka urzeka swoją kulturą i wyrafinowaniem.. bezdyskusyjnie vintage hi-end..

Bardzo miło wspominam i ciągnie mnie do accu..

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Na pierwszym planie co prawda szpulak, ale P-260 widać :-)

Tu jeszcze bez pre lampowego.

ec16e73dcf486eec.jpg

P-260 ma 21-stopniową regulację wzmocnienia, więc można spróbować połączyć bezpośrednio ze źródłem - nawet nieregulowanym.

Dodatkowo oprócz 130W a klasie AB daje 30W w klasie A - regulacja przełącznikiem.

Oprócz tego ciekawa jest tryb HOLD - chwilowe wstrzymanie wskaźników wysterowania - co czym chwali się Accuphase w najnowszych produktach :-)

ec16e73dcf486eec.jpg

P-260 ma 21-stopniową regulację wzmocnienia, więc można spróbować połączyć bezpośrednio ze źródłem - nawet nieregulowanym.

Dodatkowo oprócz 130W a klasie AB daje 30W w klasie A - regulacja przełącznikiem.

Oprócz tego ciekawa jest tryb HOLD - chwilowe wstrzymanie wskaźników wysterowania - co czym chwali się Accuphase w najnowszych produktach :-)

A z jakim pre na 2A3 to zestawiles?od dawna chodzi mi po głowie kombinacja z pre lampowym zwlaszcza DHT.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Na wstępie, gratuluję sprzętu. To zdjęcie (nie wklejam bo nie ma sensu powielać 3x pod rząd) to praktycznie dzieła sztuki z dziedziny audio pokazuje, naprawdę wizualny obłęd jak dla mnie. Mimo, że nie słyszałem to wiem, że dźwięk będzie mi się podobał (uwielbiam takie sprzęty z tzw. ''duszą'').

Proszę o opinię jak wypada łączenie tranzystorów właśnie z lampowym pre. Również rozważam takie połączenie w przyszłości (przynajmniej jest to jedna z opcji). Prawdopodobnie to będzie przetwornik lampowy z funkcją pre.

pozdrawiam,

Edytowane przez doktor_mun

Potwierdzam.Wygląda jak milion dolarów, dźwięk na pewno też, nie gorszy.

Pozdrawiam.

Potwierdzam.Wygląda jak milion dolarów, dźwięk na pewno też, nie gorszy.

Pozdrawiam.

Ty lepiej napisz co z E-370 ?

Zgłaszam ponownie swoją obecność wśród właścicieli accu :)

Tym razem z E-207, który bardzo mnie do siebie przekonuje i bardzo mocno trafia w moje upodobania dźwiękowe.

Zarzucam kotwicę w porcie Accuphase'a i zamierzam poznawać muzykę..

post-64006-0-00629300-1541633534_thumb.jpg post-64006-0-16179900-1541633543_thumb.jpg

Najlepszy accu w serii, gratuluje

Dziękuję i nie ukrywam, że w przyszłości będę się z Tobą kontaktował w celu prewencyjnego przeglądu ;)

Pozdrawiam.

Sliczny, E-207 jest bardzo rzadki. Ciekaw jestem jak brzmi vs E-206.

Co prawda firmowych "wycieraczek" nie ma, ale stylistyka i dizajn przyciąga oko. Poza tym w tej klasycznej czerni ma swój urok.

Zdjęcie z zewnątrz zrobiłem słabe i nie oddaje jego dobrej kondycji wizualnej. Dodatkowo pocieszające jest dla mnie, że posiada dobrej jakości pre gramofonowe, które zamierzam w przyszłości uruchomić.

E-206 nie słyszałem, ale accu wypracował pewien sznyt grania, który albo się pokocha, albo nie..

Edytowane przez kocurro

Witam,

Miałem E-207 To świetny wzmacniacz! Po nim kupiłem E-211 Który miał już wygląd urzekający, miał lepszą rozdzielczość ale barwowo to przeżyłem koszmar...

Witam,

Miałem E-207 To świetny wzmacniacz! Po nim kupiłem E-211 Który miał już wygląd urzekający, miał lepszą rozdzielczość ale barwowo to przeżyłem koszmar...

Gdy tylko mam okazję włączyć E-207 to utwierdzam się, że jego zakup to była dobra decyzja, a kolega tylko umocnił mnie w tym przekonaniu ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.