Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  414 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

optymalnie to pasują mi SF Guarnieri Evolution ale ceny z kosmosu, Olympica 1 obawiam się, że po dwójce będzie niedosyt basu i wypełnienia

jeszcze mam „na oku” Dynaudio Contour 20i, Spendor 1/2 i Gauder Arcona 60

12 godzin temu, Artistplant napisał:

Sopra ma wiecej basu niż Diablo Utopia?

Tak. Do tego jest do tyłu wentylowane i nie zmiescii się w Twoim pokoju 

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

On 4/14/2024 at 12:31 PM, Artistplant said:

jakie kolumny polecacie do Accuphase E-380 do pomieszczenia 4mx4m? zależy mi żeby było słychać bas przy cichym odsłuchu, moje aktualne SF Olympica  2 są super ale tego basu jest za wiele dzięki serdeczne

Osobiście  polecałbym rozwiązanie monitory + sub o świetnej kontroli np  Paradigm Seismic 110 , REL S/812 , Rel S510

W dniu 14.04.2024 o 12:31, Artistplant napisał:

jakie kolumny polecacie do Accuphase E-380 do pomieszczenia 4mx4m? zależy mi żeby było słychać bas przy cichym odsłuchu, moje aktualne SF Olympica  2 są super ale tego basu jest za wiele dzięki serdeczne

Rozważ Audiovectory np. R3.

• 4 tygodnie później...

Ja do E-380 finalnie po testach postawiłem Dynaudio Confidence 20. Stereo 3d, mikrodynamika, czarujący wokal, potężny kontrolowany bas. Bajka. Oczywiście cena jest wysoka i to droga bez kompromisów. Dla mnie ten głośnik to koniec pogoni za króliczkiem.

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
W dniu 16.06.2024 o 09:28, mcemsi napisał:

Czy nowsze odtwarzacze (410 , 430) z japońskiego rynku mają uniwersalne transformatory z odczepami na 230V? Czy jednak bez przetwornicy się nie obejdzie?

Jesli mają odczepy to powinno być seryjnie montowane gniazdo 230V

DFSFASFFASC.thumb.jpg.45c7bef006718a2dd5c916fa11944e6a.jpg

• 2 tygodnie później...

Witam. Kilka dni temu pozbyłem się swojego pre i końcówki Nakamichi, które pędziły Infinity Kappa 8a na zmianę z 7a. Mam na oku E305 po serwisie oraz E406V, który prawdopodobne owego serwisu będzie wymagał ze względu na jego wiek. Oba dostępne są w podobnej kwocie, ale wiadomo, że do tego drugiego trzeba będzie doliczyć koszt serwisu +/- 2000zl. Słuchał ktoś z Was zestawienia starych Infinity z którymś z wyżej wymienionych wzmacniaczy zintegrowanych? Z góry dzięki. 

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Obstawiałem ten lub przyszły rok, ale wychodzi, że będzie to w tym roku.

Następca integry  650 czyli 700a rôwnież w tym roku zawita.

A48S - październik
E800S - listopad

FB-IMG-1724241228118.jpg
FB-IMG-1724241311385.jpg

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

5 godzin temu, mcemsi napisał:

Wiadomo co te literki S dodają?

Z tego co z Japońskiego google przetłumaczyło to te zabawki zostały zrobione z okazji 50olecia firmy, więc spekakularnych zmian może nie być, aczkolwiek będą zmiany, za chwilę będzie więcej wiadome. I może się okazać, że te pewne zmiany będą miały wpływ na końcowy odbiór tych urządzeń.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• 2 tygodnie później...
W dniu 9.09.2024 o 17:39, mcemsi napisał:

Pozdrówka dla wszystkich klubowiczów i fanów Accu spod samej centrali ....

IMG-20240909-WA0004.jpg

Da się zwiedzić fabrykę jak pokażesz że masz Accu? :) 

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Była okazja chwilę pobyć w Jokohamie więc nie odmówiłem sobie podejścia tam. Podeszliśmy z córką pod bramę gdzie obok na murku jest ta tabliczka , cykamy foty ekranu mojego telefonu i podchodzi pani "w czym mogę pomóc" ale od razu było widać że z uprzejmym wyrazem twarzy. Gadka szmatka , miała dobrze opanowany angielski i jego wymowę  - no to przechwałka że posiadamy klocki Accu więc od razu jeszcze bardziej była zadowolona , zapytała skąd jesteśmy .."aaaa z Polski , o to Chopin i ładne kobiety" 😉. Po tym jeszcze kilka słów typu thank you , nice to see you , have a nice day i tyle. Fajna pamiątka.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.