Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  413 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Kolumny to bardzo drażliwy temat..Nie używam ich symboli , ani nazw [tych firmowych]..Krytykowanie czyichś kolumn to tak , jak powiedzenie komuś , że ma brzydką żonę..Ale one są na końcu każdego zestawu i przesądzają o ostatecznym efekcie..Każdy zestaw jest tyle wart , co jego najsłabszy element ....

Koledzy upewnijcie mnie.

Czy podłączenie końcówki z przedwzmacniaczem kablami xlr, które mają odwrócone układy pinów nie spowoduje jakiegoś uszkodzenia.

Mam kable i chętnie bym je podłączył, ale obawiam się jakiejś awarii.

Czy muszę ingerować w kabel i przelutować przewody?

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

nie spowoduje jakiegoś uszkodzenia.

Nic się nie stanie--jedynie faza będzie odwrocona,,,,preampy Accu mają przełączniki fazy dla innych ampów.....spoko---nic się nie stanie , tylko śmiesznie to gra...
Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

czyli jak zamienię też przewody głośikowe podłączając + do - to powinno być wszystko ok?

Teraz to trochę zwątpiłem....[ ??? ]--ale chyba nie,,,niech się jakiś szpec wypowie , bo ja lubię palnąć coś śmiesznego..

... bo w ten sposób można "na piechotę odwrócić fazę".

zamieni się na kablu xlr, a potem na głośnikowym to powinna "wrócić".

Takie mam wrażenie...

napisałem do Eter Audio w tej sprawie... i czekam...

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Ale nie napisałeś--jaki to pre , a jaki amp..Zdaje się że Accu ma inaczej ułożone gniazda XLR , niż inne firmy , ale za to ma przełączniki fazy [nie każdy]..Stary , prosty test : bateria 1.5V do kolumny---+ do + i membrana się nadyma , odwrotnie--cofa...Proste , jak budowa cepa,,tylko nie wiem , jak amp przerabia tą odwróconą fazę...O jedno się nie martw--nic się nie stanie----wiele razy bawiłem się fazą w C-275 i tylko to trochę śmiesznie grało---można się pomylić...AHA--te zabawy dotyczą basu , bo tylko one wymagają zgodności,,,średnie i wysokie już niekoniecznie...Niby to taki prosty temat [??!!]

Więc otrzymałem odpowiedź z Accuphase że nic się nie powinno stać, a od dystrybutora, że dźwięk będzie w przeciwfazie więc zalecają przerobienie kabla :)

Ciekaw jestem jak to gra w "przeciwfazie" jutro chyba sprawdzę :)

Pre Audionet ;)

Edytowane przez benek1313
  • 2 tygodnie później...

Witam czy ktoś może nakreślić mi kilka słów o accu e 450? Co myślicie o tej ofercie?

http://allegro.pl/accuphase-e-450-ex-demo-powystawowy-i5257029545.html

A jakie masz kolumny?

Jesli łatwe do wysterowania to 550 bedzie dużo lepsza...tez ostatnio gdzieś była dobra oferta koło 15 tys PLN

Moje kolumny do grania z accu to Sonus Faber Home, ewentualnie Sonus Faber Liuto ( w zależności w którym systemie go umiejscowię). Trochę obawiam się małej mocy przy E 550.

Preferuję również niskie zejście basu.

...bywa także, że słucham dosyć głośno...

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Co myślicie o tej ofercie?

450 ma raczej dobrą opinię [nie posiadam],,,,,,ALE !!!--Ceny ,,lecą na pysk" i dałoby się pewnie coś utargować, bo to jest kolejny raz wystawiane i przeceniane...Jeśli na Ebay kolejny raz jest wystawiany C-275[posiadam] za 2KE , to trochę daje do myślenia....Pozdrawiam !!!

450 ma raczej dobrą opinię [nie posiadam],,,,,,ALE !!!--Ceny ,,lecą na pysk" i dałoby się pewnie coś utargować, bo to jest kolejny raz wystawiane i przeceniane...Jeśli na Ebay kolejny raz jest wystawiany C-275[posiadam] za 2KE , to trochę daje do myślenia....Pozdrawiam !!!

Ten spadek cen dotyczy w miarę nowych sprzętów Accu, bo stare dobre 25-letnie wzmaki trzymają się nieźle:

http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=1630104829&

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

OK--305 to uznany model....Ale daruj sobie ceny wywoławcze [ są często bardzo egzotyczne]...Poczekaj moment..... http://www.ebay.de/itm/Accuphase-E305-High-End-Vollverstarker-/371301075157?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item567344c8d5

OK--305 to uznany model....Ale daruj sobie ceny wywoławcze [ są często bardzo egzotyczne]...Poczekaj moment..... http://www.ebay.de/itm/Accuphase-E305-High-End-Vollverstarker-/371301075157?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item567344c8d5

Sorki !!!--to 405 , ale chyba też wywoławcza [???]

...tak jak mar.s napisał A60 na pewno a p-7100 w klasie AB powinien dać jeszcze więcej radości...

...miałem dość długo Accu e-560 wcześniej słuchałem e-550...Accu nie kupuję się dla mocnego basu przynajmniej integry w kalsie A

integry mają inne zalety ale nie mocny mięsisty bas....jeżeli chcesz kupić Accu a przy tym mieć dość mocny bas to polecam integry

w klasie AB e-450,e-460 lub najnowszą e-470 wszystko zależy ile kasy chcesz na ten cel przeznaczyć

Czy uważacie, że konstrukcje ACCU typu A napędzą moje kolumny i dadzą równie mocny podmuch jak wzmacniacze AB?

Ja bym zaczął od 350-tki. Miałem przez kilka lat i napędzałem nią B&W 802D ! W moim mniemaniu jest to bardziej muzykalny wzmacniacz niż 450-tka i 460-tka, które próbowałem.

ja mam 406V. serdecznie poleca. słuchałem 450 i był taki jakiś bez duszy. 406V to bardzo wydajna i muzykalna maszyna. szukaj tego. ceny niestety na rynku wtórnym nie rozpieszczają, ale jak dobrze poszukasz to dobrze kupisz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.