Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  228 członków

Primare Klub
IGNORED

Klub zwolenników PRIMARE

Rekomendowane odpowiedzi

Nowa seria:

Primare I32

- zwiększono moc do 120 W przy 8 Ohmach

- końcówka mocy impulsowa

- wejścia: radio DAB , USB, Optyczne

- piękny wyświetlacz z rozbudowanym menu

- potężny lub potężne transformatory pobór aż do 1000W.

Primare CD32

- też ulepszono,

- zasilacz R-Core,

- odczyt mp3, wma,

- wejście USB

i wiele więcej na stronie PRIMARE.

Gdzie wyczytałeś o tak dużym poborze mocy?

To wzmacniacz impulsowy o wysokiej sprawności więc nie ma potrzeby dużego poboru mocy - co oczywiście nie wyklucza stosowania okazałych toroidów.

Nie jestem pewien ale Primare chyba stosuje własne opracowanie zamiast aplikacji gotowych wzmacniaczy typu IcePower.

Z jednej strony trochę żal że nowa wersja trzydziestki to wzmacniacz impulsowy z drugiej strony to oczywiście niczego nie determinuje. Nowy wzmak może być zarówno lepszy jak i gorszy od poprzednika a weryfikacją będą odsłuchy porównawcze - chętnie zresztą przeczytałbym taki test I32 vs I31.

Patrząc na obecne trendy to wzmacniacze impulsowe stają się coraz bardziej popularne i coraz ambitniejsze konstrukcje wykorzystują te technologie np. ARC

Wyczytalem w specyfikacji PRIMARE I32 na stronie producenta. Jest tam napisane wlasnie. Niech ktos znajacy dobrze angielski luknie na strone i doprecyzuje co dokladnie z tymi 1000 W chodzi. Ps.Polski AUDIOMATUS tez ma koncowki impulsowe ktore maja pobor z sieci do 1500 W

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Zgadza się daje dużo większą moc niż katalogowo!

Wzmaki cyfrowe - impulsowe mają z reguły bardzo dobry głęboki i zarazem wzorowy bas i bez problemu napędzą każde basowe membrany, ciekawe jak będzie z resztą pasma (średnie i wysokie) oby nie za ostro i chłodno.

Dowiedziałem się dziś że nowa linia dostępna będzie w połowie listopada.

Każdy z elementów wyceniony został na 8590 złoty.

Prezentacja nowej linii odbędzie się na AUDIO SHOW :)

Ps. Miłośnicy PRIMARE proszeni są o zrobienie ładnych fotek nowych urządzeń na Audio Show :)

Ja osobiście nie będe mógł być na tej imprezie :(

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Zgadza się daje dużo większą moc niż katalogowo!

Wzmaki cyfrowe - impulsowe mają z reguły bardzo dobry głęboki i zarazem wzorowy bas i bez problemu napędzą każde basowe membrany, ciekawe jak będzie z resztą pasma (średnie i wysokie) oby nie za ostro i chłodno.

Dowiedziałem się dziś że nowa linia dostępna będzie w połowie listopada.

Każdy z elementów wyceniony został na 8590 złoty.

Prezentacja nowej linii odbędzie się na AUDIO SHOW :)

Ps. Miłośnicy PRIMARE proszeni są o zrobienie ładnych fotek nowych urządzeń na Audio Show :)

Ja osobiście nie będe mógł być na tej imprezie :(

Witam jak bede to cos zrobie , awiecie czy cd 22 tez bedzie czy tylko cd 32 bedzie nowa linia? Pozdrawiam i czekam na odpwoiedz.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Witam jak bede to cos zrobie , awiecie czy cd 22 tez bedzie czy tylko cd 32 bedzie nowa linia? Pozdrawiam i czekam na odpwoiedz.

Lolek

Witam nie wiem moze wy macie lepsze dojscie ja zadzwonilem do cieszyna i pwoiedzieli mize moze za dwa lata bedzi enowy cd 22 to oni tak zawsze robia jakis model raz na 3 lata? taki maja patent ? Skoro inni niemalze co roku to nowa seria a oni wierza ze cos sprzed dwuch lat bedzie lepsze od tego co wyszlo powiedzmy w tym roku .... wiadomo nie zawsze co nowe to lepsze ale zawsze cos uda sie tej czy innej firmie polepszyc w danym sprzecie.... Pozdrawiam

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

LOLEK126

Fajnie jak fotki zrobisz jeśli będziesz :)

Tym razem fotka Primare I32 w wersji srebrnej :)

Na pewno będzie seria I32 oraz CD32.

Inne serie jeśli będą to pewnie obecnie dostępne. Czyli to co na stronie producenta.

post-11746-020311700 1288736230_thumb.jpg

"Lampa nie umiera nigdy"

Powiekszyli cyfry wyswietlacza w nowej serii, i dobrze bo obecne sa widoczne glownie z bliska:).

Natomiast zupelnie nie rozumiem idei zmniejszenia liczby przyciskow na froncie w odtwarzaczu. Trzy? To jakies zarty. Obecnych szesc to przeciez absolutne minimum umozliwiajace obsluge.

Szczerze to nie bardzo rozumiem tych smiesznych oszczednosci za wszelke cene w maszynie, ktora jakby nie bylo jest "pozycjonowana" ze sie tak marketingowo wyraze na ≥ 2 tys. euro.

Witam zrobilem dwa zdjecia bo wiecej nie ma co robic primara nowego, a pozatym tlok jak diabli ciezko uchwycic sprzet zeby kogos nie miec na zdjeciu :-)

Pozdrawiam Lolek

post-23370-084738800 1289150242_thumb.jpg

post-23370-047780800 1289150264_thumb.jpg

Witam zrobilem dwa zdjecia bo wiecej nie ma co robic primara nowego, a pozatym tlok jak diabli ciezko uchwycic sprzet zeby kogos nie miec na zdjeciu :-)

Pozdrawiam Lolek

Odnośnie nowości Primare - statyczna prezentacja ale urządzenia podłączone do prądu no i nasuwają mi się pierwsze spostrzeżenia:

1) pomysł z ograniczeniem przycisków w odtwarzaczu - jak dla mnie pomyłka. Fakt że w codziennej eksploatacji głównie używamy pilota, jednak dobrze czasem wykonać podstawowe operacje z panelu czołowego - bawiłem się trochę i nadawanie jednemu klawiszowi 3 lub więcej funkcji nie służy ergonomii.

2) ładny wyświetlacz ale dziwnie dobrane wielkości pokazujące poszczególne informacje. Dla mnie czytelnie powinny być pokazane informacje o poziomie głośności oraz o wybranym źródle - a tutaj poziom głośności z fotela będzie nieczytelny.

LOLEK126

Dziękuje za fotki :)

Piękny sprzęt!

Zauważyłem już wcześniej ale i na tych fotkach sie potwierdza że pewnie dopiero za dopłatą będzie można wyposażyć wzmak I32 w dodstkowe wejścia typu: Iphone, eternet i inne :( Lipa trochę - powinno być to już dostępne w podstawowej wersji (no chyba że się mylę w swoich spostrzeżeniach).

LORECCI

Ale fajnie że przynajmniej przycisk ma przypisane parę funkcji a nie że tylko jedną (masz na myśli odtwarzacz CD?)

"Lampa nie umiera nigdy"

LORECCI

Ale fajnie że przynajmniej przycisk ma przypisane parę funkcji a nie że tylko jedną (masz na myśli odtwarzacz CD?)

Nic w tym fajnego - ergonomia jest kiepska.

• 2 tygodnie później...

Nowe Primare w tym tygodniu będzie wysłane ze Szwecji. Początkiem grudnia powinny być już w sklepach. Wtedy każdy będzie mógł jest sobie pooglądać.

Co do wyświetlacza - jest możliwość ponazywania sobie wejść i jest to wyświetlane przez integrę dużą czcionką. W każdym razie ja ze swoim słabowitym wzrokiem nie mam problemów z odczytem nazwy źródła z 2-3 metrów. Gdy tylko naciśniemy na "+" lub "-" głośność też pojawia się tą samą dużą czcionką. Myślę, że nie będzie problemów z odczytem.

Parę funkcji pod przyciskiem - działa to całkiem fajnie. Kwestia kilku minut na przyzwyczajenie, w każdym razie mi wystarcza i nie szukam panicznie pilota, gdy chcę zmienić utwór itp.

Nowe Primare w tym tygodniu będzie wysłane ze Szwecji. Początkiem grudnia powinny być już w sklepach. Wtedy każdy będzie mógł jest sobie pooglądać.

Co do wyświetlacza - jest możliwość ponazywania sobie wejść i jest to wyświetlane przez integrę dużą czcionką. W każdym razie ja ze swoim słabowitym wzrokiem nie mam problemów z odczytem nazwy źródła z 2-3 metrów. Gdy tylko naciśniemy na "+" lub "-" głośność też pojawia się tą samą dużą czcionką. Myślę, że nie będzie problemów z odczytem.

Parę funkcji pod przyciskiem - działa to całkiem fajnie. Kwestia kilku minut na przyzwyczajenie, w każdym razie mi wystarcza i nie szukam panicznie pilota, gdy chcę zmienić utwór itp.

Witam

własnie znalazłem TEN Klub- od roku jestem bardzoszcześliwym posiadaczem CD31, PRE30 oraz A32. Polecam zastanowić sie czy nie warto zamiast nowych I32 kupić Pre30 oraz A32 z drugiej ręki - sam zamiast I31 tak zrobiłem i sądze ze, jak nie zachoruje na chorobę poszukiwania zmian (znów), to bedzie to mój ulubiony zestaw na wiele lat. Przy okazji zapas mocy tej końcówki jest taki ze nie ma kłopotu z wyborem kolumn - pociągnie, chyba, wszystkie.

No wreszcie ktoś z A32, opisuj kolego opisuj, dlaczego, z czym porównywałeś, z czym to gra/grało, czego słuchasz, też się przymierzam do tej końcówki ale nie wiem czy nie szarpnąć się na brystona 4B SST2.

Opis zmień, o sobie ;-) i może foteczki jakieś, miło by było.

Edytowane przez we

Witam

własnie znalazłem TEN Klub- od roku jestem bardzoszcześliwym posiadaczem CD31, PRE30 oraz A32. Polecam zastanowić sie czy nie warto zamiast nowych I32 kupić Pre30 oraz A32 z drugiej ręki - sam zamiast I31 tak zrobiłem i sądze ze, jak nie zachoruje na chorobę poszukiwania zmian (znów), to bedzie to mój ulubiony zestaw na wiele lat. Przy okazji zapas mocy tej końcówki jest taki ze nie ma kłopotu z wyborem kolumn - pociągnie, chyba, wszystkie.

Komplecik PRE30 z A32 - czyli referencja w ofercie Primare to zacne zestawienie ale raczej z drugiej ręki ciężko kupić tą końcówkę.

Pre zdarzają się czasem ale A32 jeszcze nie spotkałem.

Jaka była cena za tą końcówkę?

Raz była na Allegro, czasem na Audiogonie bywają..A32 ma 500 W na kanał przy 4 ohmach wg. pomiarów Audio ;)

z tego co pamiętam to w laboratorium "Audio" A32 wypadła wręcz rewelacyjnie - moc, dynamika, pasmo przenoszenia, współczynnik tłumienia - wszystko na bardzo wysokim poziomie.

zestaw kupilem na Ebayu na wyprzedaży sklepów - PRE30 w Austri a A32 w UK. na CD31 zdecydowalem sie finalnie bo już wszytko mialem Primare (w myślach wciąz chodzi mi CEC transport i DAC). Wszystko to mam polaczone XLRami MIT Shotgun S1, kolumny Paradigm Studio 100v2 (pozdowienia dla Zyzia:-)) podlaczone MITami CVT S1. porównywałem to z zestawem C31/I31 a wcześniej z zestawem PRE30 i 2x Vincent 991. 1 sprawa- zanim podlaczylem to po XLRa miałem te same kable ale wersji RCA i wiem na prewno ze jesli ktos ma Primare podlaczone na RCA to po pierwsze najwazniejsze trzeba zmienić na XLRy. 2 A32 ma taki zapas mocy ze nie potrzeby, a wręcz zaczał mi przeszkadzac kondycjoner (takie duże monstrum 40kg z 4x1000W) - jak podkręcilem to jakoś bas przestawał fajnie grać. Teraz ma listwe furutecha - a A32 napedza nie małem Studia 100v2 - ostatniej kanadyjskiej. Moze powiem nieskromnie ale jak bylem na ostatnim AudioShow to tylko parę systemów mnie zainteresowalo grając - trochę lepiej niż moje graty (MBL, T+A z prototypami z Lotwy, AYON oraz ten zestaw na "L" z Kyriadu.

A32 wiem ze miałem farta bo od roku poza moją sztuka na ebay.co.uk widziałem tylko raz A32 w czarnej wersji.

Wydaje mi sie ze jest to taka dobra końcówa ze jesli wlaściciel nie ma jakiejś sytuacji ze musi sprzedać, albo ma kase na hiend MBL to raczej. Jak na AS rozmawialem ze Swedem z Primare to powiedział ze raczej nie przewidują w najbliższym czasie następcy A32.

cena A32 1670funciaków + 100 za paczke do Polski co za 40kg wydaje sie dobra ceną

Kondycjoner do jakiegokolwiek wzmaka to zbrodnia, no może oprócz budżetowych typu Creek 4330.

A Studio 100 v.2 tak napędzona są ciężkie do przejścia, to fakt :-)

Mam problem z moim D20 (wersja mkI, ze starym wyświetlaczem, bez "tablicy" z numerami tracków):

Sporadycznie i losowo zdarza się, że w odtwarzaczu występuje brak sygnału. Płyta kręci się normalnie, czas na wyświetlaczu odmierzany normalnie, ino nie gra. Nie pomaga wyłączenie CDka, odpięcie sygnału, zasilania i inne gusła, które próbowałem robić - odtwarzacz musi odczekać trochę czasu (kilka-kilkanaście minut) i po ponownym włączeniu wszystko jest OK. Nie jestem jego pierwszym właścicielem, więc nie wiem ktoś wcześniej nie grzebał czy w środku.

Pytanie co może być przyczyną takich zachowań? Obserwował ktoś coś podobnego?

I kolejne (bo pewnie na tym się skończy): czy jest w Krakowie serwis, który mógłby na to spojrzeć, czy chcąc zdiagnozować/naprawiać pozostaje wysyłka do polskiego przedstawiciela Primare w Cieszynie?

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Koledzy, jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego, zatem przychodzi czas na zamianę I20 na coś bardziej zacnego, żeby pasowało do d30.2 i lepiej zademonstrowało drzemiący w nim potencjał. Jakie są wasze doświadczenia ze wzmakami do tego cd-ka? Pułap to jakieś 3-4kpln za sprzęt z drugiej ręki... Będzie grało z kolumienkami na usherach, ale w planach coś na excelach lub revelatorach.

Z moich typów to oczywiście I30/I31, ale to biały kruk i ciężko trafić (a może warto czekać?)... Myślałem też nad MF a5 lub electrocompaniet eci-3 (też skandynawska myśl techniczna). Będę wdzięczny za rady i wymianę doświadczeń.

Ostatnio był Primarek za 3500 zł....w tej cenie nic tylko brać :)

Był, ale się szybko zmył :) poza tym był srebrny, a ja potrzebuje 'all black' ;) Można oczywiście czekać, kiedyś się pojawi - pytanie tylko czy są też inne propozycje (niekoniecznie dostępne od ręki, ale ciekawie grające w zestawieniu z d30.2).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.