Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

to nawet idiota widzi w ktorym kierunku rozwija sie audio!sprzedaj teraz dobrze odtwarzacz CD!!!l

Mirek z tarota też wróżysz czy tylko z youtube ?

Ja tam nie wiem co Cię boli!?:))) [moze brak kolumn do 300B:))]

Mnie NIC nie boli:))

Każdy ma swój pogląd.

CD czy LP, to rodzaj uczty.

Jak z wyprawą do restauracji.

Trza się wykapać, ogólić, psiknąć jakim ustrojstwem...

Fajny lokal, klimacik, kelner/a.

Menu.., oczekiwanie przy świecach.., muzyka w tle.., spojrzenie kobiety..,

Potem romantyczny spacerek po zmroku..,

Z plikami moze i jest wygodniej, ale nie dla mnie - ubogie Menu i podane na szybko:((( :))

Eeee.., to nie, nie. To nie moja bajka.Muza, to czar, emocje i podana z elektronicznego talerza mi nie bardzo smakuje.

Ja lubię ruszyć dupsko i zmienić płytę:)

wiem ze to boli

Coraz bardziej skłaniam się do pomysłu, aby mieć sprzet zarówno do odtwarzania plyt cd/sacd , jaki plikow.

Grubo się zastanowie ,zanim zmienie La Fontaine. Ostatnio kupiłem kilka bardzo fajnych plyt , zarowneo cd , jak i sacd. Tych ostatnich słucham glownie z napedu.

Konto w trakcie usuwania

Już o tym rozmawialiśmy.Twoje kasety mirek nie nadają się do słuchania.Już wtedy gdy były nowe nie spełniały warunków dla dobrych systemów audio a teraz po latach są do wyrzucenia.Z płytami CD jest inaczej. Nie zużywają się od odtwarzania. Mam takie które mają 20 lat i grają idealnie.

Co do pędu za nowościami to jeśli tak uważasz to koniecznie bądź konsekwentny i wyrzuć ten wzmacniacz na 300B bo to staroć i technologiczny trup.

Dziwię się że trzymasz w domu taki szajs do którego po 2 latach nawet kolumn nie można dobrać.Bądź nowoczesny, co zresztą podkreślasz i zapodaj sobie Devialeta albo coś innego cyfrowego i każde kolumny pociągnie a nie taki złom lampowy z technologią z lat 50-tych!!... :-)

Ja tam nie wiem co Cię boli!?:))) [moze brak kolumn do 300B:))]

Mnie NIC nie boli:))

Każdy ma swój pogląd.

CD czy LP, to rodzaj uczty.

Jak z wyprawą do restauracji.

Trza się wykapać, ogólić, psiknąć jakim ustrojstwem...

Fajny lokal, klimacik, kelner/a.

Menu.., oczekiwanie przy świecach.., muzyka w tle.., spojrzenie kobiety..,

Potem romantyczny spacerek po zmroku..,

Z plikami moze i jest wygodniej, ale nie dla mnie - ubogie Menu i podane na szybko:((( :))

Eeee.., to nie, nie. To nie moja bajka.Muza, to czar, emocje i podana z elektronicznego talerza mi nie bardzo smakuje.

Ja lubię ruszyć dupsko i zmienić płytę:)

jezeli mam sie ruszyc i cieszyc sie atmosfera piekna, to mam taka opcje,chcem w przyszlosci kupic sobie gramofon i plyty,tu mysle jest prawdziwy audiofilski swiat, a DAC tez powinien byc, jako wygodna opcja.

Ja tak marslo właśnie mam i tak robię.Lubię i pliki i CD ale przyjemniej mam gdy wyjmę z szuflady kilka płyt CD i na spokojnie wrzucam do transportu CD. Jedno i drugie jest na swój sposób fajne.

mirek pamiętaj....."chcem i mogem"... wywal trupa na 300B. Ipod jest też fajny!!... :-)

Już o tym rozmawialiśmy.Twoje kasety mirek nie nadają się do słuchania.Już wtedy gdy były nowe nie spełniały warunków dla dobrych systemów audio a teraz po latach są do wyrzucenia.Z płytami CD jest inaczej. Nie zużywają się od odtwarzania. Mam takie które mają 20 lat i grają idealnie.

Co do pędu za nowościami to jeśli tak uważasz to koniecznie bądź konsekwentny i wyrzuć ten wzmacniacz na 300B bo to staroć i technologiczny trup.

Dziwię się że trzymasz w domu taki szajs do którego po 2 latach nawet kolumn nie można dobrać.Bądź nowoczesny, co zresztą podkreślasz i zapodaj sobie Devialeta albo coś innego cyfrowego i każde kolumny pociągnie a nie taki złom lampowy z technologią z lat 50-tych!!... :-)

Cary( 300B) jest najlepszym wzm lampowym na swiecie do sluchawek(ktore posiadam( K-1000),a ze jest integra to i odpowiednie kolumny sie do nich znajdzie,to kwestia odsluchow, tylko aby wybrac jak najlepiej,tak ze nie masz pojecia o czym mowisz!mam w niedalekiej przyszlosci kupic gramofon, tak ze jak widzisz klimat Carego+gramofonu+glosnikow wysokoskutecznych(retro) bedzie jak najbardziej na miejscu pasowal! a nowoczesnosc zainstaluje w sypialni ,jako drugi zestaw.

W przyszłości?Proponuję już dziś założyć wątek:)))

zebys wiedzial,juz mam w planach zalozyc watek

1)wzmacniacze lampowe 300B

2)gramofony hi-end

jak widzisz watek o (wysokoskutecznych kolumnach hi-end) zalozony dzieki mnie jest najbardziej rozwijajacym sie watkiem i ma duze zainteresowanie,mysle ze te wymienione beda tez mialy duze zainteresowanie,kogos to boli?

To chyba ty nie wiesz o czym piszesz. Być może Cary jest ok do słuchawek, może nawet do kolumn wysoko skutecznych.

Ale jak do tych samych wysoko skutecznych kolumn podłączysz gramofon to właśnie takie kolumny wyeksponują wszystkie niedoskonałości

gramofonu jak szumy, przydźwięki i trzaski oraz pykania czarnych płyt. O tyle o ile na nisko skutecznych kolumnach słychać to mniej i można to trochę zamaskować to kolumny wysoko skuteczne wyraźnie podkreślą te wady. Tym bardziej że znając twoje podejście to raczej nie przypuszczam że będziesz kupował japońskie super vinyle po 50-80$ a jedynie komisowe używki a te trzeszczą bardziej.

Mirek,

Z natury, nie mam nic przeciw upodobaniom innych.Skoro uważasz, ze jest Best, to staram się to uszanować.

Zwróć jednak uwagę na to co sam napisałeś

a ze jest integra to i odpowiednie kolumny sie do nich znajdzie,to kwestia odsluchow,

Gdyby był dobry tak jak piszesz, to już dawno znalazłbyś do nie go kolumny.

.., a tak, szukasz i szukasz i znaleźć nie możesz.

Oczywiście nie moja sprawa.- szukaj sobie:))

Choć nie zawsze się zgadzam ze Sly, ayerem, to w sprawie Cary 300B, mam podobne zdanie.

Edytowane przez piano

mirek tylko pamiętaj żeby watek o 300B założyć w dziale lampa a o gramofonach w dziale analog. Co do gramofonów High End to chyba masz świadomość że to są gramofony za kilkadziesiąt tysięcy? Tam same wkładki są po 10000zł i więcej a mówiąc już o ramionach i innych bajerach.

Kuzma XXL, Transrotor, SME i inne, 50000zł, 80000zł, 100000zł i więcej. To są gramofony High End.Jak sama nazwa mówi, gramofony z samego szczytu a nie przeciętniaki.

Edytowane przez sly30

To chyba ty nie wiesz o czym piszesz. Być może Cary jest ok do słuchawek, może nawet do kolumn wysoko skutecznych.

Ale jak do tych samych wysoko skutecznych kolumn podłączysz gramofon to właśnie takie kolumny wyeksponują wszystkie niedoskonałości

gramofonu jak szumy, przydźwięki i trzaski oraz pykania czarnych płyt. O tyle o ile na nisko skutecznych kolumnach słychać to mniej i można to trochę zamaskować to kolumny wysoko skuteczne wyraźnie podkreślą te wady. Tym bardziej że znając twoje podejście to raczej nie przypuszczam że będziesz kupował japońskie super vinyle po 50-80$ a jedynie komisowe używki a te trzeszczą bardziej.

nie wiem ,skad taki negatywne podejsie do tego co kupuje,staram zawsze kupowac bardzo dobre sprzety i one zazwyczaj sa drogie,plyty bede tez kupowal najlepsze, bo nie przewiduje duzej plytoteki,tylko najlepsze nagrania wokalistow mnie interesujacych.Czasami slyszalne trzaski z plyt dodaja wlasnie fajnej atmosfery w odsluchach, mi nigdy nie przeszkadzaly.

Jeśli tobie trzaski nie przeszkadzają to OK. Z kolumn wysoko skutecznych będziesz miał je jeszcze wyraźniejsze.

A negatywne podejście do tego co kupujesz bierze się z faktu że ty...nie kupujesz a jedynie planujesz na wieczne-nigdy.

mirek tylko pamiętaj żeby watek o 300B założyć w dziale lampa a o gramofonach w dziale analog. Co do gramofonów High End to chyba masz świadomość że to są gramofony za kilkadziesiąt tysięcy? Tam same wkładki są po 10000zł i więcej a mówiąc już o ramionach i innych bajerach.

Kuzma XXL, Transrotor, SME i inne, 50000zł, 80000zł, 100000zł i więcej. To są gramofony High End.Jak sama nazwa mówi, gramofony z samego szczytu a nie przeciętniaki.

nie wszystko co najdrozsze jest najlepsze,placimy czasami za nazwe firmy itd.

To prawda że drogie nie zawsze jest najlepsze ale teź niestety te tanie prawie zawsze są znacznie gorsze, czyli duża kasa nie gwarantuje sukcesu ale mała kasa w zasadzie go wyklucza. Świat jest okrutny. Niemniej jednak za rozsądne pieniądze można złożyć dobry system.

Zaraz wpadnie Elb i nastąpi co cytuję:

Prośba o powrót do tematu wątku a ew. dalszą dyskusję proszę prowadzić w wydzielonym wątku.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

To prawda że drogie nie zawsze jest najlepsze ale teź niestety te tanie prawie zawsze są znacznie gorsze, czyli duża kasa nie gwarantuje sukcesu ale mała kasa w zasadzie go wyklucza. Świat jest okrutny. Niemniej jednak za rozsądne pieniądze można złożyć dobry system.

mam Mercedesa CLS i potwierdzilo sie akurat w tym przypadku ze znana,droga i dobra firma nie dala plamy!

nie wszystko co najdrozsze jest najlepsze,placimy czasami za nazwe firmy itd.

No za topowego Dynavectora wiesz ile twoich mercedesów można by było kupić?

Masz racje sporo wyrobów jest przeszacowana i taki np Vito potrafił się zatrzeć znajomemu na amen po 40tys km a z topowej limuzyny wyciec olej ze skrzyni biegów po 100km.

Ostatnio jeździ Chińskim Volvo; przynajmniej wie czego można się spodziewać z tym przeszacowaniem :)

Byłbym zapomniał ostatnio się łapie na tym ze jeżdżąc po mieście samochodem średnia wychodzi mi na 13km/h w sumie to po co ten samochód :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Azorsky "Przypominam że za niecałe 10 k Euro można kupić używanego Krella FBI"

a możesz podesłać mi linka?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Prośba o powrót do tematu wątku.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Definitive wypuszcza nową kolumnę półaktywną Mythos ST-L, pierwsza prezentacja miała miejsce na targach CEDIA

Kolumna została zbudowana od podstaw:

- opatentowane przetworniki BDSS 3 generacji

- wzmacniacz niskotonowy 1200W RMS w klasie D

Cena 5000 euro za parę, z ciekawostek, kolumny mają serwisowe wejście USB :))

According to Matt Lyon, Def Tech's VP of engineering, the similar appearance is deceiving. Matt, as well as the other engineers I talked to who worked on the ST-L project, said that pretty much every part of the speaker has been changed and, most importantly, improved upon. This includes not only the drivers but also the cabinet, crossover, amplifier, and everything else outside and inside. Matt said that part of the front baffle might be the same as the original, but that's it! So consider the ST-L more or less a brand new thing in a familiar-looking form factor.

The ST-L's improvements are partly the result of the knowledge accumulated by building the initial ST, but mainly because of the very advanced test and measurement equipment that's available to the designers now that wasn't available to them back when.

IMG_1287-1717-800-534-90-wm-right_bottom-100-ssnwatermark2png.jpg

IMG_1266-1709-800-534-90-wm-right_bottom-100-ssnwatermark2png.jpg

DefTech.jpg?itok=2jViUIyp

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Fajne, pytanie za 100pkt - czy są także srebrne ?

Bo jeżeli są, to chyba czas moje Mythosy ST wymienić :)

Mam Definitive Technology chyba już od 5 lat w salonie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Będą, złożyliśmy zamówienie na srebrne - odbierzesz w styczniu.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Ukryta Zawartość

poszli z designem po bandzie

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Tak jak pisalem Ci w mailu, okazalo sie , ze to wina wyjscia usb w S10 . W tym poprawionym audiofilskim usb od W20 wszystk jest ok , Konstantin z uziemieniem Eartha Silver gra zankomicie, lepiej od Audioquest'a Diamond.

Czyli , zeby grac z wyjscia usb S10 potrzebny jest dobry konwerter np Bada lub Audiohilleo i wtedy gra bardzo dobrze. Albo trzeba laczyc S10 z Dac'iem po AES/EBU, co sprawdzalem i tez brzmialo bardzo dobrze.

Jednak wyjscie usb audio z W20 to nowa jakosc, dzwiek nieosiagalny z S10 nawet z Bada.

A widzisz, dobrze mówiłem, że to nie wina kabla. Przynajmniej sprawę masz rozwikłaną i korzyścią dla dźwięku :)

Edytowane przez GRADO__Fan

Wszyscy na forum mówili, że to nie jest kabel a wyjście Aurender'a... ale Marslo dostał sprzedażową gadkę od pewnego dystrybutora audio i uwierzył, że to kabel? Może ten dystrybutor ma taką strategię na sprzedaż kabelków USB:)

• Pokaż nowe odpowiedzi