Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Audio Show w Warszawie uwazam za bardzo powazna wystawe sprzetu,jedna z nalepszych w europie,bardzo znnanych firm swiatowych,szkoda ze nie jestescie w UK,maly obciach i wstyd w porownaniu z Audio Show w Warszawie.

Audio Show w Warszawie uwazam za bardzo powazna wystawe sprzetu,jedna z nalepszych w europie,bardzo znnanych firm swiatowych,szkoda ze nie jestescie w UK,maly obciach i wstyd w porownaniu z Audio Show w Warszawie.

Też tak uważam ale jak widać dla niektórych to impreza ze słabym masowym sprzętem na której polska firma Ardento wystawiać się nie będzie bo swój produkt adresuje do niszowego, lepszego klienta.

Jeśli AS jest za słabe dla Ardento to pozostaje Monachium i CES w Las Vegas... :-)

Edytowane przez sly30

>> sly30

Jak w większości masz sporo racji, to teraz trochę pojechałeś. To są tylko Twoje przypuszczenia, a firma robi takie kolumny już kilka lat. Teraz jest nowa wersja, których słuchałem kiedyś u znajomego. Jak pisał Marek tutaj nie ma ciśnienia na rynek masowy bo ta recenzja ukazała się tylko za jego namową. Jak wiesz, testuje sporo niszowych sprzętów ( ma na to wolną rękę u wydawcy), szczególnie w działce, która go interesuje, czyli system oparty na lampach ( szczególnie 300B ). Większość klocków dostaje do testów po długich rozmowach z konstruktorami i często są poza Nim nie do posłuchania w Polsce. Ale to jest Jego konik i raczej nie szukałbym tutaj podtekstów promocyjnych tylko pasji poszukiwania "rodzynków" w audio. A to, że w ogóle ludzie z zagranicy chcą z Nim w ogóle rozmawiać to jest zasługą jego pozycji jako recenzenta pasjonata.

pozdr. Jacek

Edytowane przez umka

Ale ja w ogóle nic nie napisałem o żadnym recenzencie tylko odpowiedziałem na nieprawdziwą tezę jednego z przedmówców które stwierdził że produkty Ardento są adresowane do niszowego klienta i firma nie zamierza się wystawiać na AS gdzie pokazuje się masówkę, czyli jak rozumiem produkty gorsze niż nikomu nie znane Ardento. To pycha? Megalomania? Naiwność ? Czy podpuszczanie klientów? Sam produkt być może jest nawet dobry, tego nie wiem.Nigdzie nie napisałem że jest zły ale wybranie sobie nazwy prawie identycznej z inną znaną marką audio wydaje mi się złym posunięciem.

Ale to tylko moja opinia.

jako ze cos sie orientuje w polskich produktach niszowych :) jest grupka producentów ktora uważa ze dzieki AS nie zdobęda nawet jednego klienta więcej a cała sprzedaż pochodzi jedynie z łapania na łancuszek szczęsliwców ot i cała wielka tajemnica marketingu

prosta i bardzo przyziemna ale zawsze mozna pisać ze tylko dla wybranćów :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Panu Markowi Dybie tylko moge podziękować ze akurat testuje kolumny do lampy 300B i jest ich pasjonatem,to wielkie szczęście moje ze dzieki niemu nie muszę samemu szukać rodzynkow do mojego Carego 300SEI,tylko ze większość konstruktorów ma bardzo wysokie ceny,jedyny mające ceny normalne to firma GrajPudlo co przyznał redaktor Pacula ,która jakoś stać na pokazanie sie na AS w Warszawie i to za każdym razem z lepsza oferta,tym razem z wysokotonowcem ,specjalna wstega,widać cały czas robiaca postępy firma ,idzie do przodu i uwagi przyjmuje z pokorą i widać jest coraz lepsza,nie koszac cenowo swoich klientów jak zboże!!!!

jako ze cos sie orientuje w polskich produktach niszowych :) jest grupka producentów ktora uważa ze dzieki AS nie zdobęda nawet jednego klienta więcej a cała sprzedaż pochodzi jedynie z łapania na łancuszek szczęsliwców ot i cała wielka tajemnica marketingu

prosta i bardzo przyziemna ale zawsze mozna pisać ze tylko dla wybranćów :)

No bo najlepszy jest marketing szeptany, klient trafiający z polecenia innego zadowolonego klienta to sama przyjemność; nawet przy kolejnej wysyłce nie trzeba specjalnie zmieniać kodu pocztowego ;) Ja sobie ostatnio chwalę taki sposób dystrybucji.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

sly30 -> z całym szacunkiem ale zamotałeś się już tak w tzw rynku high-endu,rywalizacji między wielkimi markami, szpiegostwa przemysłowego, etc, etc, że najwyraźniej nie rozumiesz najprostszych rzeczy, jak choćby tego, że może istnieć firma, która wcale nie zamierza podbijać rynku, ani polskiego, ani zagranicznego. Której nie zależy na wielkim rozgłosie (więc i wcale nie musi upodobniac swojej nazwy do duńskiej firmy kablarskije, bo jest im to do niczego nie potrzebne - a swoją drogą jakby mieli tak perfidny zamysł to raczej wybraliby jednak nazwę podobną do jakiegoś znanego producenta kolumn, nieprawdaż?), bo produkcja klocków audio jest tylko działalnością hobbystyczną właściciela, który w innej branży zarabia na życie. Która wcale niekoniecznie chce bezpośrednio konkurować z wielkimi markami, ale robi produkty dla osób, które w ofertach owych większych i mniejszych marek nie znalazły produktów ich zadowalających - jak pokazuje sama kwota za Ardento Alter, nie kupują ich ludzie, którzy chcą kupić coś taniego, tylko coś dobrego. Klientami nie są ludzie, którzy przed zakupem nowych kolumn myślą o tym, za ile je będa mogli kiedyś odsprzedać - to sa ludzie, którzy szukają swojego dźwięku wysokiej klasy na wiele lat i raz jeszcze podkreślę - nie znaleźli go w ofertach wielkich marek. Dlatego to produkt niszowy, dlatego wystawianie się na AudioShow nie jest dla tej firmy (i wielu innych niszowych firm) szczególnie istotne.

Swoja drogą robienie zarzutu jakiejkolwiek firmie z tego, że się nie wystawia na AS to delikatnie rzecz ujmując jakaś kompletna bzdura - to jakiś obowiązek czy co?! Podobnie jak stwierdzenie, że firma chce naciągać klientów na kasę skoro zamierza oferować kompletny system - skąd w ogóle taki pomysł??!! Nic nie wskazuje na to, żeby firma zamierzała wprowadzić obowiązek zakupu kompletnego systemu. A pomysł wziął się stąd, że kilka osób posiadających te kolumn dość długo męczyło się z doborem wzmacniacza do nich, czy kabli. Nie wiem jak będzie w przypadku kolejnych produktów, ale nie da się kupić kabli Ardento jako takich - to oferta wyłącznie dla osób, które kupują kolumny i jeśli sa zainteresowane mogą kupić także kable, nazwijmy to: kompatybilne z wewnętrznym okablowaniem kolumn, bo firma nie ma wcale aspiracji bycia producentem kabli.

Akurat ja nie pisałem nic o konieczności kupowania całego systemu.

Dziwi mnie tylko że nazwa jest aż tak podobna a wręcz identyczna jak innej zachodniej marki audio, nie ważne czy kablarskiej

czy głośnikowej bo to i tak zawsze kojarzy się z audio i to w najlepszym wydaniu.

Co do AS to pewnie że nie ma przymusu wystawiania się tym bardziej jeśli tej firmie jak piszesz nie zależy na sprzedaży.

Choć z życia wiem że tym którym nie zależy to najczęściej najbardziej zależy ale to już inna bajka.

Samego sprzętu nie znam, nie oceniam, być może świetny ale po co Ardento? Albo Sonus Fever, Krelt, Reiwyo, Budmaister, MGL itd?

Dziwi mnie tylko że nazwa jest aż tak podobna a wręcz identyczna jak innej zachodniej marki audio

Sly,

bez urazy, ale i bez przesady. Wg mnie Twoje skojarzenia lingwistyczne i konkluzje z nich wypływające są dość przypadkowe. Mi bardziej kojarzy sie to z łacińskim ardeo ( palić się). Np. ardente do dzisiaj w j. włoskim oznacza: płonący, gorejący, a przenośnie gwałtowny, namiętny( np. o miłości) i ognisty, czy wręcz pałający (o oczach). :)

A to wszystko nijak mi się nie kojarzy z "zimnym" raczej sreberkiem. ;)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Moi drodzy - kilkakrotnie już w tym wątku przypominałem, jako jego autor i gospodarz, że NIE JEST TO WĄTEK DO DYSKUSJI. To jest watek w którym WKLEJAMY ZDJĘCIA nowości. I nic więcej.

Załóżcie sobie proszę oddzielny watek o Ardento i tam prowadźcie dyskusję.

PS. Ardento na AS niestety nie będzie. Z 'egzotyków' będzie Bodnar i Graj Pudła (tym razem w dużej sali). Będą też ESY, APSy, Avcon, Audio Academy, Akkus, Pylon, 16Hz, RLS i jeszcze kilka innych. I Kondo za 2mln złotych.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Moi drodzy - kilkakrotnie już w tym wątku przypominałem, jako jego autor i gospodarz, że NIE JEST TO WĄTEK DO DYSKUSJI. To jest watek w którym WKLEJAMY ZDJĘCIA nowości. I nic więcej.

Załóżcie sobie proszę oddzielny watek o Ardento i tam prowadźcie dyskusję.

PS. Ardento na AS niestety nie będzie. Z 'egzotyków' będzie Bodnar i Graj Pudła (tym razem w dużej sali). Będą też ESY, APSy, Avcon, Audio Academy, Akkus, Pylon, 16Hz, RLS i jeszcze kilka innych. I Kondo za 2mln złotych.

Bardzo słuszna uwaga-więc powiem krótko

ELBEROTH POPROSZĘ FOTY-pozdrawiam.

Nie wiem czy "high end" - wzmak/streamer/radio od Electrocompaniet

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ECI_6DS.jpg

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

T+A też ma takiego pilota.

Koszt ok 1000$ !!!!

Nawet go "testowałem" i działał dość ułomnie. Na szczęście stworzyli fantastyczną aplikację TA Control na iPhone/iPad

Edytowane przez masza1968

Nowy ARC Ref 10 - następca ARC Reference Anniversary. Będzie na Audio Show z monoblokami 750 !

arcpag2.jpg

arcpag4.jpg

59355699.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ukraińska ANNA Audio Lab.

Wzmacniacz oparty na lampie GU-48.

50W na kanał w czystej klasie A.

Edytowane przez masza1968

Nowy DAC od Kanadyjczykow z exaSound - e20. $2500

e20-side-430.jpg

e20-back-430.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Daniel75

W tym systemie gościu ma ciekawe tranzystorowe końcówki Cary Audio - SA-500.1. To jest najnowszy model, następca CAD-500, które sam kiedyś miałem.

SA-500_front_800.jpg

Jest też wersja stereo, SA-200.1 @ 16.000zł.

Nie mam pojęcia. I to nie jest wątek do dyskusji ;)

Niemniej jako serwera użuwa mac mini i to z gołym iTunes, więc nie ma nirvany. ROTFL

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Elb, a jak grają te Cary do kina, te 7 czy 5 kanałowe?

Jak interesuje ciebie kino domowe to kup sobie lepiej DENONA AVP-A1HDA + POA-A1HD+ DVD-A1UD.

Pomimo , że do Denona jako marki mam duże zastrzeżenia to akurat ten sprzęt , który wymieniłem to best of best.

Jakością obrazu i dżwięku bije innych na głowę.

Miałem ten sprzęt jakieś 2 lata u siebie i efekty lepsze niż w kinie konwencjonalnym.

pozdrawiam

Nowy gramofon TW Acustic Raven GT.

Cena około 6900 Euro.

Pozycjonowany pomiędzy Raven One i Raven AC

Plinta tym razem nie ze stali, a z aluminium,

Talerz jak w Raven One, tylko grubszy,

Silnik zabudowany w plincie jak w Raven Limited,

Można stosować do dwóch ramion.

Ukryta Zawartość

post-529-0-95904200-1348873556_thumb.jpg

post-529-0-56045400-1348873566_thumb.jpg

post-529-0-45304500-1348873583_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi