Skocz do zawartości
IGNORED

podlogowki do 2 tys zł.

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam od paru dni jakis kolumn do 2 tys zł. Kolumienki maja sluzyc do odtwarzania w 80% elektorniki i w 20% do calej reszty, czyli nieco rocka, popu itp.

Nie ukrywam ze mam juz swojego faworyta, a mianowicie Canton GLE 409. Kolumny beda staly w pokoju okolo 20m2. Gdzies czytalem ze maja one dosc neutralne brzmienie i slabawy bas co mnie nieco martwi. Moze jakies podobne propozycje? Lubie czasaem posluchac glosniej muzyki wiec raczej w gre wchodza duze podlogowki. A co powiecie o Jamo C407?

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/45776-podlogowki-do-2-tys-z%C5%82/

Rafał dla Ciebie to tylko te... grają naprawde przyzwoicie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Canton GLE 407? Przeczytałeś cudowna recenzję w gazecie, ale pewnie ich nie słuchałeś. Ja to bym je wrzucił do wątku wyżej o temacie "Czy sa jakies gorsze kolumny..". Basu mało, góra ostra, środek wycofany, tak piaszczyste brzmienie, że są idealne do duetu z betoniarką. Słuchając bardzo dobrych LE107 nastawiłem się na coś lepszego czytając, że w GLE 407 nie oszczędzano na materiałach i wykonaniu też były moim faworytem, do czasu kiedy je usłyszałem. Grały razem z Denonem DCD i PMA 500AE. Myślałem że może coś nie tak z pomieszczeniem, ale po podłączeniu Dali Concept 6 wszystko grało cudownie.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Te cerviny sa ochydne. Widzialem je juz gdzies. Co do GLE 409 to niestety nie czytalem o nich zadnej recencji w gazecie. Poprostu za te pieniadze jest maly wybor z duzych podlogowek. Jesli chodzi o quantumy to wolalbym 607 ale te sa za drogie. Wiec moze lepiej by sie spisaly 507 od tych Cantonow?

?👈

Podłogówki do około 2000zł znalezione tylko na allegro:

Dali Concept 6/8

WHARFEDALE DIAMOND 9.5

Missiom m34i/m35i/M64i

Audio Academy MIMAS II

JBL E60/80/100,ES80,90,100

Tonsil Siesta Front

KEF iQ5/iQ7

Acoustic Energy Evo THREE

Paradigm Monitor 7 v5

Vifa Sense VS 6.5F

KEF REFERENCE MODEL 1

Monitor Audio Bronze BR5

B&W DM602,5 S3

INFINITY BETA 40

ELAC FS58

hmmm... no fakt mały wybór.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Concept 8 sa za drogie, podobnie 7v5. Czesc to male konstrukcje. Wczesnien tez myslalem nad M35i. Jedyne z duzych missionow. Z JBL to stac mnie by bylo tylko na E80 i E60, ale nie przepdadam za nimi. Chyba ze w tej cenie by oferowali E90, to moze... Kefy sa za lagodne do muzyki jakiej slucham. Podobnie B&W. Infinity podobnie jak JBL. Szczeze mowiac to interesuja mnie konstrucje 3 drozne no i tak zostaje nam: Mission M35i, Canton GLE 409, Magnat Quantum 507 i Jamo C407. Sluchal ktos jamo lub missionow? Kolumny czesto graly by bardzo glosno wiec takiego charakteru od nich oczekuje, nieco ostrawego.

?👈

Po wygrzaniu i malych zmianach w elektronice teraz basu jest az za duzo z magnatow. I nie 3 x 17cm, tylko 2 x 17cm. Chyba zastanowie sie nad 507 bo jak narazie one najbardziej trafiaja.

?👈

Klipsh tez wczesniej ogladalem. Za F-2 trzeba dac min 2300zl. Troche duzo i przypuszcam ze beda one graly ogromna srednica i wysokimi podczas glosnych odsluchow, a bas gdzies zniknie na skutek tego glosnika tubowego i duzej efektywnosci.

?👈

Tez niedawno przeszedłem tę drogę (do 2.000zł) a lubię łupnięcie tam gdzie trzeba. Z wielu kolumn jakie odsłuchałem wybrałem M35i za 1700zł. Właśnie z sąsiadem (pozdrawiam!) wypilismy pifko i nastawiłem mu "The Wall" (sam chciał). Komentarz brzmiał -"o k...!!!"

Mają tę zaletę, że czasami muszę sluchać cicho - "za pietnaście ósma" (bo Rodzina) a chwię poźniej bez ograniczeń. I w obu przypadkach dynamika i bas są. W odróżnienieu od innych "audiofilskich" kolumn do 2.000PLN

Witam kup moje system audio 1250 i zrobisz najlepiej ! Wystawione sa na ogloszeniach as w dziale wzmac . Idento model w polsce 5 tys ja oddam za 2000 tys stan igla. Do 2 tys nic nie gra na moje ucho z nowych oczywiscie.pozdro

Ja mam Magnat Quantum 505 i w ponad 30m2 basu jest aż nadmiar, że muszę bas reflex zatyczkami zakrywać. Dodam, że napędzane lampą, a pokój dobrze umeblowany. Ale od 507 na Twoim miejscu zwrócił bym się bvardziej w stronę 605 jak ktoś wyżej zaproponował, trochę większa kultura grania.

>>> miałem kiedyś taki dylemat i kupiłem za 1900zł KEF Q7 (5 lat pełnej gwarancji) - dla jednych kontrowersyjne a ja je bardzo polubiłem ... wygrzały się - wokale i detale na najwyższym poziomie, niskich tonów w sam raz - jedynie trza odpowiedniego wzmacniacza by je napędzić. Jeżli masz większy pokój to możesz wziąć pod uwagę a przynajmniej posłuchać bo w elektronice dają sobie radę na bardzo przyzwoitym poziomie.

sylwek36, 21 Wrz 2008, 21:11

>Może Klipscha lub JBL'a. Jakiś czas temu byłem na odsłuchach Klipscha + elektroniki Ishiwata, to

>dopiero zagrało.

a jakie to byly Klipsche?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

sylwek36, 21 Wrz 2008, 21:11

>Może Klipscha lub JBL'a. Jakiś czas temu byłem na odsłuchach Klipscha + elektroniki Ishiwata, to

>dopiero zagrało.

a jakie to byly Klipsche?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Mam możliwosc kupna nowych Quantum 507 za 1600zl. Chyba na nie sie zdecyduje. Dosc atrakcyjna cena i pochlebne opinie wprasie. Co do brzmienia to lubie bardziej takie niekulturalne niz kulturalne, ale bez przesady.

?👈

Nawiazujac jeszcze do bi-wiringu. Oplaca sie w to inwestoiwac w takich kolumnach jak Quantum 507? Czy lepiej wydac na lepsze kable lecz podpinac je w tradycyjny sposob? Potrzeba by mi bylo okolo 4m kabla na jedna strone. Czyli w przypadku bi-wiringu jakies 16m, a w sposob tradycyjny wystarczalo by 8m. Chcialbym wydac maks 150zł.

Lepiej kupic 8m lepszego przewodu, czy 16m gorszego i podpiac to przez bi-wiring? Jezeli kupywal bym 8m to za metr moglbym dac 18zl. Jezeli 16m to do 10zł.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.